Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכן פורומיסטים יקרים,

מיצי שלי התעייפה (אחרי הכל 15 שנה על הכביש ו 245,000 ק"מ זאת דרך לא קצרה) - בצורה פתאומית מאוד, המנוע התחיל להפיק רעשים שדומים מאוד לצלצול מוגבר של המנוע רק שזה לא צלצול ההצתה שכולכם בוודאי מכירים - אלא רעש חזק מאוד של פליטת הגזים בצורה לא תקינה, כאילו שיש נתק בין המאניפולד לבין שאר הדוד של האגזוז (אפשרי), או כאילו שיש חופש באחד מברגי מכסה ראש המנוע והגזים מנצלים את פתח ההזדמנות הזה כדי לברוח :-) (מה שגם מעלה אצלי אפשרות לחדירת אוויר באופן לא טבעי - שלא דרך הקרבורטור)

אגב - מיצי מקבלת יחס טוב של טיפולים, כבוד, אהבה וצמיגי מישלין חדשים :wink:

בכל מקרה אני מעיף היום מבט על מה שקורה שם, אשמח לקבל רעיונות או סתם עידודים :-D

פורסם

האם מורגש גם חוסר סחיבה או עבודת מנוע לא תקינה? יתכן שמדובר רק בדליפה במערכת הפליטה או היניקה, אפילו בית מסנן אויר שלא סגור הייטב ייצר רעשים כפי שתארת.

פורסם

שלום רב!

בהמשך לבקשתך בפרטי להעף מבט ברכב, בדוק אפשרות לדוד עמם(אגזוז) סתום.

דרך אגב בלנסר שלך, יש תופעת לוואי של סדק במרכז הסעפת מקביל מול הפתח לכניסת אוויר חם דרך צינור אזבסט, ישירות לבית המסנן אוויר, שמטרתו החדרת אוויר חם לקרבורטור בחורף(מיותר, ושהסדק קיים חודר פיח חשירות לקרב מסנן האוויר וסותם אותו בפיח).

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב!

בהמשך לבקשתך בפרטי להעף מבט ברכב, בדוק אפשרות לדוד עמם(אגזוז) סתום.

דרך אגב בלנסר שלך, יש תופעת לוואי של סדק במרכז הסעפת מקביל מול הפתח לכניסת אוויר חם דרך צינור אזבסט, ישירות לבית המסנן אוויר, שמטרתו החדרת אוויר חם לקרבורטור בחורף(מיותר, ושהסדק קיים חודר פיח חשירות לקרב מסנן האוויר וסותם אותו בפיח).

בברכה

צביקה

ובכן, צדקת צביקה. הסרנו את מגן המתכת שמעל למניפולד, וגילינו חור חביב ונחמד שנוצר מריתוך שברח (כן, מכיר את המחלה הזאת שלהן... וזה כבר קרה ליד הראשונה של האוטו)

לשמחתי הנזק לא גדול כמו שתיארתי לעצמי - חצי הכוס המלאה

שמתי דבק אפוקסי בתור פתרון זמני עד שאתפנה לטפל בבעיה (ריתוך, או החלפה של החלק קומפלט)

לא לקחתי בחשבון את הסירחון שהוא מפיץ כשהוא מתחמם :?

בכל אופן אני צריך לקפוץ אליך איזה יום לקפה וחוות דעת על הקרבורטור :wink:

פורסם

שלום רב!

מניסיון כושל אצלי , מתברר לאחר שקניתי אפוקסי האמור לעבוד בטמפרטורה של 1000 מעלות צלסיוס, מתברר שהתיקון הזמני אכן הפך להיות זמני, והטמפרטורה הגבוהה הנמצאת בסעפת הפליטה, קילפה בהדרגה את האפוקסי, ואכן היתה תקופה של סירחון עז בתקופת ההדבקה, שאומנם הקטינה את הרעש, אך לזמן קצר מאד, לאחר תקופת זמן מה, החלפתי את הסעפת, במשומשת, והיא מחזיקה עד היום.

המנוע עובד חרישי, וכמעט לא נשמע.

לא ציינת מה עשית בקשר לחוסר הסחיבה, ולגבי תצרוכת הדלק הגבוהה?!

הקפה כבר על האש.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
שלום רב!

מניסיון כושל אצלי , מתברר לאחר שקניתי אפוקסי האמור לעבוד בטמפרטורה של 1000 מעלות צלסיוס, מתברר שהתיקון הזמני אכן הפך להיות זמני, והטמפרטורה הגבוהה הנמצאת בסעפת הפליטה, קילפה בהדרגה את האפוקסי, ואכן היתה תקופה של סירחון עז בתקופת ההדבקה, שאומנם הקטינה את הרעש, אך לזמן קצר מאד, לאחר תקופת זמן מה, החלפתי את הסעפת, במשומשת, והיא מחזיקה עד היום.

המנוע עובד חרישי, וכמעט לא נשמע.

לא ציינת מה עשית בקשר לחוסר הסחיבה, ולגבי תצרוכת הדלק הגבוהה?!

הקפה כבר על האש.

בברכה

צביקה

ובכן... כפית קפה בהריון ו 2 סוכר :lol:

לגבי הסעפת - ניגשתי ל 'יוסי אגזוזים' אצלנו ברחובות - הבחור סתם לי את החור עם ריתוך, והסביר לי שלא ברור לכמה זמן זה יחזיק מעמד, ושהסעפת כבר התעייפה - תמורת 50 שקלים חדשים.

לגבי חוסר הסחיבה - אני ודאי ב 100% שהבעיה נובעת מקרבורטור מזייף, אבל לבנתיים ניתקתי את צינור הגומי שמחבר בין ארובת כונס האוויר לבין ראש המנוע (הצינור העבה והקצר יחסית), סתמתי את כניסה האוויר החם שבכונס האוויר (מה שמחבר בין הסעפת), הרצתי שוב ניקוי קליל עם ספריי, ובינתיים המצב קצת השתפר. יש לי חשש גדול מאוד שגם התזמון בין הראש לבין הבלוק לקוי, אני כרגע בדילמה לגבי האם להכניס אותה למוסך מורשה של מיצובישי ולהשקיע בה קרוב ל 3000 ש"ח, או האם פשוט לחיות עם כל התופעות האלה ככה, עד לרכב הבא.

זה עוד לא הכל :wink: יש גם את עניין 5 הצמיגים החדשים שרכשתי לאחר כיוון פרונט (ועדיין, הרכב סוטה שמאלה, לא משנה איזה הצלבות עשו לי עם הגלגלים), יש את עניין התזמון המוקדם שמריץ לי את המנוע על ריק בכל פעם שהגיר מעביר הילוך (השהייה + מכה עדינה שהמנוע והגיר מפיקים), יש את עניין התגובה הכללית של כל הרכב ברגע שהדוושה של הגז יורדת למטה (אני זוכר זמנים, שהאוטו היה מפרפר ברמזור מרוב העוצמה שהגלגלים היו מקבלים ומעבירים... אחחח, היו זמנים)

אני חייב לעבור אצלך איזה שהוא יום, רק כדי שתעיף מבט על מה שקורה שם בקרבורטור.

וכן, בבוקר הצ'וק האוטומטי מתעצל לעשות את התפקיד שלו, וכן - ברמזורים אני מרגיש לפעמים רעידות קטנות על טורים נמוכים.

אני יודע שהרעידות יכולות לנבוע ממספר סיבות, אבל התחושה שלי זה שהכל הכל הכל הכל נובע מהריאה של המנוע - הקרבורטור... ואם אתה שואל אותי? אם היו לי האמצעים והחופש לפעול מבחינת החוק והרישוי - הייתי מחליף את כל מערכת הנשמים וכניסות האוויר למידות הרבה הרבה יותר גדולות ממה שהיצרן בחר להתקין. (כן, הייתי מתקין לה כונס אוויר חיצוני מעל למכסה המנוע כמו רכבי DRAG אמריקאים :-D)

בכל אופן, אחרי שעשיתי לך קידוח נפט בעיניים ובראש, אני איצור איתך קשר כבר מתי שהוא במהלך התקופה הקרובה - אתה חייב להציץ על מה שקורה שם אצלי במנוע.

חג שמח!!!!!

• תוכן חדש...