Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי מאזדה לאנטיס 97 מנוע 1.8 BP

לפני כמה ימים הרכבתי פילטר פתוח, הבעיה היא שהיום אני מרגיש שיש בעיה, שהידית על P ונותנים גז במכה אז נשמע מהפילטר פיצוץ קטן ואז הסל"ד עולה.

הסל"ד לא עולה חלק בזמן שנותנים מכת גז חזקה בניוטרל המנוע נותן איזה 2 גמגומים כאלה ואז הסלד עולה.

בזמן שהגמגומים האלה מתרחשים אז במקביל יש פיצוץ קטן מהפילטר הפתוח.

בזמן נסיעה אין כל בעיה הרכב מאיץ וסוחב יפה.

מה הבעיה הזאת?..

תודה.

פורסם

החיישן הזה מתפרק מהקופסא המקורית, ואת הפילטר הפתוח חיברתי ישר על החיישן הזה.

הכל מחובר טוב.

למה נשמע פיצוץ בזמן שנותנים גז במכה..

פורסם

לא הבנתי את התגובה שלך, מה זה "ואת הפילטר הפתוח חיברתי ישר על החיישן הזה".

איך אפשר להרכיב פילטר על חיישן, אולי הרכבת את החיישן על הפילטר החדש ?.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

והצינור שהולך למנוע צעדים או צינור של הנשם לאן הוא מחובר ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מה זה משנה?

זה אותו הדבר.

אמרתי שהכל מחובר טוב, ככה: מצערת->צינור אוויר->חיישןMAF->פילטר פתוח.

נשארה הצנרת כגומי המקורית.

תמונה שווה אלף מילים:

0802081129qv2.jpg

פורסם

יש מנועים שברגע שמפחיתים להם את ההתנגדות של היניקת אויר ניגרמות תופעות כאלו

המערכת מכויילת להתנגדות מסויימת בעיקר של אורך הצינור, מה שנעשה פה זה שינוי האורך הכולל שלו.

ניתקלתי בזה לא פעם.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

gsi16v צודק, יש לי את אותה הבעיה בפיג'ו 106 XSI 1.4 של הבן שלי. כאשר אני מחזיר את הפילטר המקורי, נפסקים הגימגומים. הבן מתעקש לנסוע עם פילטר פתוח.

דוד.

תמונה003.jpg

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אני מבין קטן מאוד בתחום הזה, אבל אני כן יודע שברכבים שיש בהם התראה על מסנן אוויר סתום, הלחץ הנורמלי אחרי מסנן האוויר עולה על 0.99 מהלחץ האטמוספרי, וכשהוא יורד ל0.97 מהלחץ האטמ' אז כבר מתקבלת התראת תקלה על לוח השעונים.

אז קודם כל, מי שחושב שפילטר פתוח זה מה שיעזור לו על מנוע סטנדרטי, שיחשוב שוב...

שנית, בגלל ההפרשים הכל-כך אפסיים שיכולים להיות (אם בכלל) בין לחץ האוויר אחרי המסנן בין מסנן מקורי לפתוח, אני הייתי הולך על כיוון אחר: חלק מהתפקיד של הקופסה והצנרת של מסנן האוויר, זה להרגיע את זרימת האוויר, ולכן אני הייתי חושד שהחיישן שלך סובל מהלמים של גלי אוויר שמשבשים לו את הקריאה, מערבולות או כיווני זרימת אוויר שונים מהמקור.

פורסם

הפיצוץ הזה הינו תוצאה של תערובת ענייה, חוסר דלק. החזר את המקורי, ובדוק האם חזר לקדמותו, האם תקין.

אם כן, הרי שהקריאה עם הפלטר הפתוח, משובשת.

אם אכן כך, נסה להרחיק את הפילטר הפתוח מהחיישן, עי צינור אוויר ארוך יותר.

בכלל, לדעתי הפילטר הפתוח מעבר לסאונד--רעש יניקה מוגבר, ויניקה לכאורה קלה וזריזה יותר, סובל גם מחסרונות, כמו למשל יניקת אוויר חם מהמנוע, כך ש"סל" התוצאה, אינו מוצלח יותר, ההפך.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אז קודם כל אני רק רוצה להגיד שאני יודע, וידעתי שפילטר פתוח אין בו שום היתרון, חוץ מרעש יפה וביגלל הרעש רק שמתי את הפילטר.

על הבעיה של החיישן עם הרוח חשבתי על זה, אבל לא חשבתי שזה יהיה הגיוני, מסתבר שחשבתי כמוכם לגבי הרוח שמשבשת את הקריאה..

הבעיה פה זה שלא היה רוח בתא המנוע, כי הוא היה סגור והרכב לא היה בתנועה, ככה שרוח לא מפריעה לקריאה.

הבעיה עכשיו עברה לבד, אבל זה קורה לפעמים לא תמיד.

מיקודם ירדתי לרכב ליבדוק והכל היה בסדר.

החום משחק תפקיד בבאק פייר הזה כי זה קרה שהיה חם מאוד בתא המנוע.

דני, הרכב זולל קצת דלק (לא ביגלל הפילטר) אולי זה ביגלל זה הבאקפייר? (תערובת עשירה)

• ספונסר פורום
פורסם

התשובה היא פשוטה,ברגע שהרכבת את המסנן אוויר הפתוח,הוא יונק אוויר חם יותר,שגורם לשיבוב קל בקריאת החיישן,המסנן המקורי יונק את האוויר מחוץ לתא המנוע,שהוא קריר יותר,כרגע הוא יונק שר את האוויר שיוצא מהראדיאטור.

"הרווחת" לך הפסד של כמה כוחות סוס..

אורן

פורסם
התשובה היא פשוטה,ברגע שהרכבת את המסנן אוויר הפתוח,הוא יונק אוויר חם יותר,שגורם לשיבוב קל בקריאת החיישן,המסנן המקורי יונק את האוויר מחוץ לתא המנוע,שהוא קריר יותר,כרגע הוא יונק שר את האוויר שיוצא מהראדיאטור.

"הרווחת" לך הפסד של כמה כוחות סוס..

אורן

אורן צודק אם כבר התקנת, לפחות הייתה דואג שהמנוע ישאב אוויר "קר" מחוץ לתא המנוע .

תמצא מקום שנכנס דרכו אוויר חיצוני(קריר יותר) ושם תתקין.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...