Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם,

במסגרת הפינה "שפר את מצב רוחך" אני רוצה לשתפכם בתמצית של נושא שנפתח בפורום בריטי של משתמשי פיז'ו.

בחורצ'יק נחמד מצפון אנגליה התלונן כי במהלך נסיעה כבה/נחנק המנוע ללא סיבה כלשהי, לא הופיעה אזהרה בצג

המחשב ולא נדלקנה שום נורית אזהרה. התקלה "תוקנה" באמצעות עצירה טוטאלית של הרכב, ואז מתן סטרטר, ולנסוע.

חברים באותו פורום העלו את הסברה כי המדובר בשסתום במערכת הבלימה, שמו הטכני Dosseur, שהוא אחד משני שסתומים,

(אחד שפתוח, אחד שסגור, לחלופין) שנתקע. תפקידו, הזנת אויר (?)

הואיל וכך, מחשב הרכב ניתק את המנוע, וזהו. כיבוי הסוויץ' והתנעה מחדש "מניחות את דעתו של המחשב".

האם מוכרת התופעה/שמעתם עליה/חוויתם אותה? זה מאוד לא נעים יהיה לחוות את זה בנתיב המהיר באיילון למשל או

בכל דרך מהירה אחרת :shock:. יש סימנים מקדימים, ללכת לעשות דיאגנוסטיקה, משהו :??

בברכה,

נערכו תיקונים בטכסט, וגם קישור:

http://www.peugeotcentral.co.uk/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=8581

פורסם

אם אכן שסתום תקול, זו תקלה שתתועד במחשב הרכב כמעט בוודאות.

יכול להיות שמכונאי בריטניה פשוט אינם מיומנים בזיהוי התקנות חאפריות, ולבחור יש קודנית מהתקנה ישראלית מקומית ?

פורסם

תודה ארנון על התייחסותך המהירה.

התרשמתי כי כל המתלוננים על התופעה דיווחו על ריח של ביצים סרוחות קודם.

חושב אתה כי אין זה יכול לבוא ממערכת הברייקסים כי אם ממערכת הקודנית?

לא יודע...:? לא נחה דעתי עדיין.

האם האחרים נתקלו בזאת? נהגים ואנשי מקצוע כאחת?

בברכה,

פורסם

האם יהיה זה נכון לצמצם את האמור לעיל ולהניח כי:

1) אזהרה מטעם הממיר הקטליטי על הסתמותו הקרבה והולכת?

2) עדיין "משהו" הקשור לשסתום (valve) בבלמים? פעם ראשונה שאני שומע על בקרת אויר שם.

פוטנציאל החנקות מנוע באיילון עדיין מטרידה אותי עד מאוד. מנסה להקיף את כל הרכיבים

להם יש פוטנציאל לגרום לכך ולבדקם, במידה וזה יועיל במשהו.

דעתכם המלומדה תתקבל כתמיד ברצון.

פורסם

אני חושב שאתה מטריד עצמך ללא כל צורך. בעוד חודשים ספורים תחגוג ה- 407 יום הולדת ארבע. אילו היתה בה תקלה סדרתית הגורמת למנועים לכבות בכביש המהיר, היא היתה כבר מאובחנת, היה מזוהה גם הרכיב הסורר, ובפורומים שונים בחו"ל לא היה מתקיים דיון ספקולטיבי באשר לסיבות שגרמו לאדם בודד כזה או אחר לחוות את התופעה.

כיבוי פתאומי של מנוע יכול להתרחש כתוצאה מתקלה במספר גדול של רכיבים, מסולנואידים תקולים, שסתומים סתומים, חיישנים תקולים במערכת ההזנה ו\או במערכת הפליטה, מגעים רופפים, התקנות חשמליות לקויות, משאבת דלק מקולקלת ועוד ועוד.

עם כל החשש המובן שלך מחוויה שכזו, לא הייתי מטריד עצמי במידה שכזו רק בגלל שקראתי דיווח בודד בחו"ל על רכב מדגם דומה לשלי. יכול להיות שהתקלה שם היא ברכיב המשותף לעוד דגמים של פיז'ו-סיטרואן, ואז, לכאורה, כל מי שבבעלותו אחת ממכוניות הקונצרן צריך להיות מוטרד.

יתכן (ואף סביר) שהשסתום\חיישן הסורר הוא מתוצרת יצרן משנה - Bosch או Valeo ואז מה ? כל מי שבמכוניתו רכיבים מתוצרת היצרנים הללו "ישקשק" לפני שיתניע את הרכב ? על ההגדרה הזו עונה כמעט כל רכב שמיוצר בעולם...

ובנימה אישית - לי כבה הרכב באמצע נתיבי איילון. פולקסווגן פאסאט. 120 קמ"ש, נתיב שמאלי.

לא קרה כלום. התחושה זהה לחלוטין לעזיבת רגל מדוושת התאוצה, ובמהירויות כאלה ההיגוי ממשיך לתפקיד היטב למרות שאין תגבור. הפעלתי מאותתים, עצרתי בצד ללא כל בעיה, והמתנתי עד שמישהו יביא לי כמה בקבוקים עם בנזין... :oops:

• תוכן חדש...