Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למביני עניין - קופות גמל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, בימים אלו בעקבות קבלת החוק החדש, נתבקשתי ע"י החברה בה אני מעסק להיצטרף לקופת גמל.

כברירת מחדל ניתנה לי האפשרות להיצטרף לקופה אשר מקום העבודה שלי עובד איתה ולכאורה יש בה (או אמור להיות בה) תנאים יחסית טובים (תע"א). רציתי לשאול מהיכן אני יכול למשוך מידע על קופות שונות ופרטים נוספים.

כמו כן באם למישהו יש המלצות - אשמח לשמוע.

תודה.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

בקופות גמל למיניהם התנאי שעומד בפניך הוא כזה -

אתה שם אצלינו את הכסף שלך, אנחנו משקיעים אותו ב1001 דברים.

אם הרווחת והצלחנו להגדיל לך את הסכום אנחנו מקבלים X אחוז מהרווח נטו.

אם הפסדנו את הכסף שלך, לא נורא תיהיה בריא.

מבין ה1001 דברים שהחברה בוחרת להשקיע את הכסף שלך, חלק מהסכומים הולכים על ניסיון. אנשים עם רעיונות שמחפשים משקיעים.

ואם חשבתם שבורסה זה הימור, רעיונות שונים ומשונים שצריכים השקעות לפיתוח זה כמו לקפוץ מגשר ולהגיד "אולי אני אפול על עץ, זה ירכך את הנחיתה שלי"

את הסכומים הגדולים החברות השונות מעדיפות להכניס להשקעות הרבה יותר בטוחות, כי אחרי הכל גם האינטרס שלהם הוא להרוויח, עם השאר? הסכומים הקטנים? "בואו נשחק, אם זה יתפוס ניהיה עשירים, אם לא.. זה לא הכסף שלנו אחרי הכל"

GS300.

פורסם

כל כך הרבה חוסר דיוק בטקסט אחד קצר...

נתחיל בזה שקופת הגמל גובה דמי ניהול מתוך ההפקדות שלך גם אם הם הרוויחו באותה השנה וגם אם הם הפסידו. החוק לא מאפשר מהם לגזור את דמי הניהול שלהם רק במקרה של רווח בדיוק מהסיבה הזאת - שלא יהיו ספקולנטים מדי.

דבר שני, קופות הגמל חייבות לפרסם באיזה סוגי נכסים הם משקיעים ובאיזה אחוזים מתוך ההון הכולל שלהם.

ודבר שלישי, כשאתה מפקיד לקופת גמל יש בזה הטבת מס. נגיד שאתה מפקיד 100 ש"ח לקופת גמל, והמס השולי שלך הוא 33%, אז בעצם המדינה מחזירה לך 33 ש"ח. זאת אומרת שמהכיס שלך הפקדת רק 67 ש"ח.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

נכון, הם חייבים לספר לך איפה הם משקיעים את הכסף שלך. וכשהם יגידו לך ש"זאת השקעה לטווח של שנה בפיתוח של פטנט חדש שיוצא לשוק" לאזרח הפשוט זה יישמע מעולה.

יצא לי לדבר עם בחור שעובד בחברה של קופות גמל בתור אחד מתוך כמה יועצי השקעות. הוא עצמו סיפר לי שהוא אמור להשקיע על משהו שיש לו פוטנציאל לרווח גדול ולא בהרכח השקעה בטוחה.

ולפי מה שאני יודע, הממסד דואג לקבל אחוזים מהרווח נטו שלך.

אם השקעת 100 שקל והגדילו בשבילך את הסכום נטו ל200 שקל, מה שישאר אצלך זה רק 170. והם מצהירים זאת בפניך.

אתה מחפש השקעה טובה לעתיד? עשה זאת באופן עצמאי. שים כמה אלפי שקלים על חברה טובה במניות, בראש שקט אחרי 5 שנים תגלה שמה שיש אצלך שווה הרבה יותר ממה שחשבת. בראש שקט, בלי כאבי ראש ואם ההשקעה נכונה הרווח הוא בטוח.

GS300.

פורסם

נראה לי שאתה מתבלבל בין קופת גמל לניהול תיקים. אלה שני תחומים שונים לגמרי.

ואגב, משנת 2003 ועד 2008 הציבור הרחב (שמשקיע לבד) הפסיד בס"כ 6.4 מליארד שקל. זאת אומרת שאחרי שסיכמו את הרווחים וההפסדים של כולם, יוצא שההפסד גדול בהרבה מהרווח. וזה עוד בתקופה מטורפת שהבורסות בעולם רצו קדימה ועלו.

אני מסכים איתך שבתור כלל עדיף להשקיע את הכסף במניות, אבל מסתבר שלא כל מטאטא יורה. תעודת סל זה פתרון נוח. ובהשקעה בבורסה מדברים על טווח של כ-20 שנה, ולא 5 שנים שיכול להיות הפכפך מאוד.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אתה מחפש השקעה טובה לעתיד? עשה זאת באופן עצמאי. שים כמה אלפי שקלים על חברה טובה במניות, בראש שקט אחרי 5 שנים תגלה שמה שיש אצלך שווה הרבה יותר ממה שחשבת. בראש שקט, בלי כאבי ראש ואם ההשקעה נכונה הרווח הוא בטוח.

בשנה האחרונה במיוחד הציבור הרחב אכן 'הפסיד' הרבה כסף. וזה כי שער הדולר השתגע.

הציבור הרחב מעדיף לתת "מכות קטנות" בכל מה שקשור לבורסה.

שבועיים בטבע ולפרוש, שבוע בכי"ל ולפרוש ובקיצור קניה מכירה קניה מכירה קניה מכירה ובסוף יש הפסד. משם יוצאת הסטיגמה שבורסה זה הימור. זה הימור למי שלא יודע מה הוא עושה. כמה אנשים שאתה מכיר אומרים לעצמם "קניתי בX כסף מניות בטבע" למה? "לא יודע יש לי הרגשה טובה" ההרגשה של הציבור הרחב לא אומרת הרבה. ולמי שלא יודע איך להשקיע נכון את הכסף שלו, עדיף שיגרד כרטיסי מזל, שם יש לו יותר סיכויים להרוויח.

גם אם כל 5 שנים תמכור את המניות שלך ותקנה בחברה אחרת, מספיק לך ייעוץ פעם בחמש שנים של יועץ השקעות, ואתה עושה הרבה כסף בראש שקט! גם אם המניה תיפול ב7 אחוז ביום אחד זה לא יהיה איכפת לך. כי על כל 7 אחוז שהם יורדים הם יעלו עוד 10 בטווח היותר ארוך.

וכן, זו כן השקעה בטוחה! והגרפים מדברים בשם עצמם!

כי"ל עלתה ב1200 אחוז בחמש שנים האחרונות. תעשה את החשבון ותבין כמה שזה כלכלי ומשתלם להשקיע.

טבע למשל, חברה שאני בחיים לא אשקיע בה אגורה, גם העלתה מספרים יפים מ2002 עד 2007. אז מה יותר טוב מלהפגש עם איש מקצוע, ולהשקיע את הכסף שלך בצורה נכונה וחכמה? בלי לתת לאף אחד את ההחלטה על הכסף שלך.

GS300.

• תוכן חדש...