Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מקבל שבוע הבא רכב חדש (0 ק"מ) מסוג AUDI A3 מנוע TFSI 1.8 עם גיר DSG

רציתי לדעת אם יש איזה תוסף (לדלק או למנוע) או שמן מיוחד שבאמת עוזר לשמירה על המנוע

או לשיפור בצריכת הדלק או שמירה על מערכת הגיר (אני ממש לא מבין כלום בדברים האלו)

או שאולי יש תוספים מיוחדים למנועי טורבו או שאולי בכלל של התוספים האלו זה סתם עבודה בעניים?

בקיצור הבנתם כבר שאין לי מושג ואני לא מבין כלום בנושא

אז אני ישמח לשמוע את דעתכם או המלצותכם

תודה

פורסם

רכבך חדש!

עזוב את כל התוספים למינהם, אין לך כל צורך בהם.

עקוב אחר הוראות היצרן במדיוק (לפי ספר הרכב), הכנס בזמן למוסך לטיפולים ואל תדלג אל כלום, וסע בראש שקט.

בנוסף לא יזיק לעשות וקס כל כמה זמן (לא פוליש, שוב רכבך חדש), ולהשתמש בחומרים מאיכות טובה לנקיון רכב.

חוץ מזה, קודם תהנה מהרכב כמו שהוא, ואל תשכח שכל שינוי (אגזוזים, צ'יפים וכו') עלול לפגוע באחריות היצרן.

תתחדש ונסיעה טובה ובטוחה.

גילעד :-)

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

כדאי לציין שלא מבצעים ווקס כלל בתקופה הראשונה של הרכב- לפי הנחיות שייתנו לך בסוכנות (הבנתי שמדובר בערך בחצי שנה) בגלל ציפוי מיוחד שהרכב מגיע איתו...

...Carpe Diem

פורסם

בשלב הזה, הדבר החשוב ביותר שעליך לעשות לרכב הוא הרצה טובה לפי הוראות היצרן שבספר הרכב, אני ממליץ לעשות את ההרצה מעט יותר ארוכה וב - 500 ק"מ שאחרי ההרצה להכניס את מיכלולי הרכב לאט לאט לעומס מלא ולא לעבור ישר ממצב של הרצה למצב של נהיגת כאסח.

תתעלם מאיש המכירות שיגיד לך שהיום כבר לא עושים הרצה לרכב.

דבר שני לא ללחוץ חזק על דוושת הגז לפני שהמנוע התחמם ולא לדומם מיד מנוע לאחר נסיעה - כך תשמור על הטורבו.

חומרים וכל השאר - תעיין בשרשורים הדביקים שבפורום, יש בהם את כל המידע שדרוש לך.

תתחדש.

פורסם

תודה רבה על התגובות

לא תכננתי לעשות אף שיפור לרכב האמת לא "קוסמטי" ולא במנוע.

אני חושב שהרכב מגיע מושלם מבחינת מראה ומבחינת כוח הוא בטוח יותר ממה שאני צריך (נהג מרוצים אני לא)

פשוט חשבתי שאולי יש חומרים למינהם ששומרים על המנוע הגיר והטורבו ועזרים לאורך זמן.

אתמול בדיוק קראתי על נושא הווקס בדיון פה של אחד מחברי הפורום שנתן אחלה הסברים בכל הנושא הזה

בקשר להרצה של הרכב.... מה זה בדיוק אומר? לנהוג רגוע פשוט?

ושאמרת לא לדומם את המנוע ישר אחרי הנסיע.. אז כמה זמן אני צריך לחכות?

שוב רוב תודות לכם

פורסם

ידידי היקר,

כול ההנחיות כיצד לשמור ולבצע הרצה של הרכב רשומות בספר הרכב שתקבל עם הרכב החדש.

מעת לעת הייצרן מעדכן את הוראות ההרצה ושמירה על הרכב, לכן מידע מעודכן תמצא בספר הרכב, הקפד למלא אחר הוראות הייצרן במלואן ותהנה מהרכב שנים רבות.

איזה כייף לי :)

פורסם
בשלב הזה, הדבר החשוב ביותר שעליך לעשות לרכב הוא הרצה טובה לפי הוראות היצרן שבספר הרכב, אני ממליץ לעשות את ההרצה מעט יותר ארוכה וב - 500 ק"מ שאחרי ההרצה להכניס את מיכלולי הרכב לאט לאט לעומס מלא ולא לעבור ישר ממצב של הרצה למצב של נהיגת כאסח.

תתעלם מאיש המכירות שיגיד לך שהיום כבר לא עושים הרצה לרכב.

דבר שני לא ללחוץ חזק על דוושת הגז לפני שהמנוע התחמם ולא לדומם מיד מנוע לאחר נסיעה - כך תשמור על הטורבו.

ומחזק את דבריו של מרק 10. ורק אחרי שהרכב יצבור קילומטרים (ממש משהוא כמו 40.000+ ) ועדין תרצה לשמור על הוצרות פיח וכו', רק אז מומלץ להשתמש בתוספים. ויש המון חברות שמיצרות את התוספים, אבל אחת שממש מומלצת, ואפילו אפקטיבית, ויש המון שמשתמשים בה זאת: BG http://www.petrotech.co.il/?categoryId=3268

פורסם

שוב תודה

אפשר רק לענות לי על שני השאלות:

בקשר להרצה של הרכב.... מה זה בדיוק אומר? לנהוג רגוע פשוט?

ושאמרת לא לדומם את המנוע ישר אחרי הנסיע.. אז כמה זמן אני צריך לחכות?

פורסם

לכל רכב יש המלצת יצרן להרצה.

תבדוק עם הסוכן שמכר לך את הרכב, על איזה מהירות מותר לך לנהוג, וכמה ק"מ עליך לגמוע.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
שלום

אני מקבל שבוע הבא רכב חדש (0 ק"מ WTF?!) מסוג AUDI A3 מנוע TFSI 1.8 עם גיר DSG

רציתי לדעת אם יש איזה תוסף (לדלק או למנוע) או שמן מיוחד שבאמת עוזר לשמירה על המנוע

או לשיפור בצריכת הדלק או שמירה על מערכת הגיר (אני ממש לא מבין כלום בדברים האלו)

או שאולי יש תוספים מיוחדים למנועי טורבו או שאולי בכלל של התוספים האלו זה סתם עבודה בעניים?

בקיצור הבנתם כבר שאין לי מושג ואני לא מבין כלום בנושא

אז אני ישמח לשמוע את דעתכם או המלצותכם

תודה

איך?! הוא אמור לעבור הרצה במפעל (תקינה, שהכל בסדר...):roll:

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

כל רכב עובר במפעל בדיקה כולל נסיעה קצרה. הנסיעה הזו איננה מהווה בשום פנים ואופן תחליף להרצה שאורכה (תלוי ברכב) בין 1000 ל- 2000 ק"מ.

ההרצה חיונית לתקינות ואורך חיי מיכללי הרכב (כמובן שרכבי ליסינג בנויים מסגסוגות אקזוטיות ולכן הם ורק הם, פטורים מהרצה :shock: ).

פורסם

נו.... הכוונה שלי היתה חדשה מהסוכנות.

היום מישהו המליץ לי להוסיף משהו שנקרה פורק לחץ..

הוא אמר לי שזה שומר מאוד על חיי הטורבו וגם עושה איזה רעש מגניב מהמנוע

בגלל כמו שהבנתם אני לא מבין כלום בכל הקשור לדברים כאלו היתי שמח לשמוע את דעתכם

שוב תודה

פורסם

בנושא של פורק לחץ פנה לפורום שיפורים, אבל אני אוסיף לך הארה קטנה.

פורק לחץ, שעושה רעש "מגניב" (מה שנקרא פורק חיצוני), לא שומר על כלום, וגם לא עוזר בכלום חוץ מלעשות רעש (לטובת רעש אתה מגדיל לך את ההשהייה של הטורבו).

ואילו פנימי דווקא כן מועיל ומשפר (אך לא מרעיש). השאלה אם פוזה זה מה שחשוב.

אני גם לא ממש מתמצא במערכות טורבו ואולי יש ברכבך פורק פנימי מותקן כסטנדרט.

כמו כן, כל שינוי שתבצע באוטו, יבטל את האחריות, וחבל (אפילו מאוד חבל).

שוב להמשך מידע בצע קודם חיפוש בפורום שיפורים (יש שם מאמרים יפים בנושא)

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם
.

היום מישהו המליץ לי להוסיף משהו שנקרה פורק לחץ..

דעתי היא שאתה זה ששילמת בעבור הרכב ולכן הרכב אמור להתאים לצרכיך ולא לצרכיו של אף אחד אחר.

בשעה טובה תקבל את הרכב מהסוכנות, תעשה לו הרצה טובה, תסיים את ההרצה ותתחיל להנות וללמוד את הרכב ואז תראה אם חסר לך או שצריך לשפר משהו.

בכל מקרה קבל המלצה חמה - השתדל להימנע ככל האפשר משינויים ברכב. תחליף רק את הדברים שאתה מרגיש שאתה חייב והמנע משינויים מיותרים.

שינויים שאתה עושה - רק אחרי בדיקה מעמיקה והבנה יסודית של השינוי.

בכל מקרה אחר הנזק יגבר על התועלת - וחבל.

• תוכן חדש...