Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם כבר בוא נאסור נהיגה בכלל, הרי יש אנשים שלא יודעים לעשות את זה טוב וגורמים לתאונות.

ובוא נפסיק להטיס מטוסים , מי צריך את כל התאונות האויריות?

ובוא נסגור את צה"ל, אתה יודע איזה סטארטפ גאוני זה? לא יהיו לנו יותר חללי צה"ל.

נו באמת, תהיה ריאלי.

נכון, איסור גורף על מכשירים סלולריים הוא לא ריאלי. אבל וזה אבל גדול, שיחה בזמן נהיגה גורעת מתשומת הלב של הנהג לנעשה בכביש. ומבחינתי, היות ואי אפשר לאסור שימוש במכשירים הללו בכלל בזמן נהיגה אזי הכבדה והפיכת השימוש בהם לטרחנית ומעצבנת זה גם משהו.

אני נוהג, ולעיתים נוהג המון, וראו איזה פלא מצליח לנהל את חיי כסדרם גם בלי לשוחח בזמן הנהיגה.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טלפון סלולרי לא משנה באיזה צורה מדברים בו מוריד את רמת הריכוז, אי אפשר גם לדבר וגם לנהוג. תעשו ניסוי, קחו טלפון תדברו בו, ובו זמנית תנסו לגלוש באתר אינטרנט ולקרוא משהו, נראה אם תצליחו. אין מה לעשות פלאפון מסיח את הדעת, ומבחינתי לשלול את השימוש בו לצמיתות ברכב. מי שרוצה לדבר שיעצור בצד וידבר עד מחר.

ROOONEEYY

פורסם

קודם כל - אני מסכים שפלאפון גוזל את תשומת הלב ומוריד חלק מהריכוז בנהיגה. אין עוררין על כך.

כשאני מדבר בפלאפון בזמן נהיגה (וזה ממש לא קורה הרבה),

אני משתדל לדחות את השיחה לחלק "רגוע" יותר של הנסיעה, כמו לדוגמה בכביש בינעירוני במקום בעיר, וכו'...

לפי הנתונים האחרונים שאני שמעתי, שיחה בפלאפון בזמן נהיגה מגדילה את הסיכוי שלך להיות מעורב בתאונה פי ארבע.

בכל מקרה, אני אחד מאלו שממש לא רוצה לקדוח לעצמו חורים באוטו ולהתקין דיבורית (תתבעו אותי),

ממש לא מבין למה צריך לשלם על אוזניית בלוטות' כסף יקר, כאשר אוזנייה עם חוט עושה את אותה העבודה,

וגם מודע לעובדה שברגע שהפעלתם את הבלוטות', הפלאפון שלכם חשוף לחלוטין לכל העולם ואחותו, מאוד מאוד בקלות.

אז אני לא תומך בדיבור בפלאפון בזמן נהיגה (בגדול), אבל מתנגד מאוד לשטות הזו נגד אוזנייה אישית.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
אני חייב לציין שגם כאשר לא הייתי בשיחה, והאוזניה היתה על האוזן הפרה את שיווי המשקל ותחושת המרחב שלי

אם האוזניה הפרה את שיווי המשקל שלך, לא נראה לי שאתה אוכל מספיק :-P

או שקנית אוזניה תוצרת ברית המועצות שיועדה לחיילי הצבא האדום, והייתה אמורה להתחבר לקש"פ של טנק T-72.

וברצינות, לפני שאתה מוציא 200 ש"ח על אוזניית BT, תבחר קודם את זו שהכי נוחה לך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
ממש לא מבין למה צריך לשלם על אוזניית בלוטות' כסף יקר, כאשר אוזנייה עם חוט עושה את אותה העבודה,

וגם מודע לעובדה שברגע שהפעלתם את הבלוטות', הפלאפון שלכם חשוף לחלוטין לכל העולם ואחותו, מאוד מאוד בקלות.

אז אני לא תומך בדיבור בפלאפון בזמן נהיגה (בגדול), אבל מתנגד מאוד לשטות הזו נגד אוזנייה אישית.

כשאותו חוט יסתבך לך בין הידיים או בחגורת הבטיחות תוך כדי נהיגה תבין למה BT זה הרבה יותר נוח.

כשה-BT פועל הטלפון חשוף לכל העולם ואחותו? למה מה יש לך בטלפון שיצדיק פריצה של התחברות ע"י אימות של קוד PIN בן 4 ספרות?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

קספר, החוט תמיד מגיע מאיזור מחזיק הכוסות, וצמוד לחגורה אצלי עם קליפס.

קצת קרדיט.

אין שום סיכוי שהוא יתקרב לידיים, משום שהוא מקובע לחגורה.

וכמו שכבר ציינו לפניי, גם בלוטות' יהיה אסור לשימוש.

חוצמזה, מה זה עניינך מה כבר יש לי על הפלאפון?

זה שלי, זה אישי, ומותר לי לא לרצות להשתמש בטכנולוגייה שיכולה להפר את הפרטיות שלי.

אנחנו (עדיין) חיים בדמוקרטייה שמוקירה את כבוד האדם וחירותו.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני לא מאמין שהחוק הזה יכנס לתוקף.

זה נשמע הזוי לחלוטין.

במה שיחת טלפון עם אוזניה שונה משיחה עם אדם שיושב לצידך ברכב? אז זהו, שאין שום שוני.

פורסם

יש שוני - כשאתה מדבר עם מישהו שנמצא בתוך הרכב אתה יכול להישאר מרוכז בכביש, כי אותו אדם נמצא כחלק מאותו מרחב שאתה נמצא בו, על אחת כמה וכמה אם הוא יושב מקדימה.

ככה הריכוז שלך נשאר בסביבת ההגה, זה עניין פסיכולוגי כזה - לא למדתי את זה כך שאני לא יכול להסביר לך במדוייק אבל כך הסבירו לי פעם ומה גם שזה נשמע הגיוני.

כשאתה מדבר בטלפון, אתה בעצם מנהל שיחה עם מישהו שלא נמצא ליידך - וצומת הלב שלך מוסחת הרבה יותר מאשר אם היה איתך ברכב ומסיחה את דעתך עוד יותר מהנהיגה.

אין שום הגיון מאחורי החוק הנ"ל, ולא מאחורי שום חוק שנוגע לדיבור בסלולארי - ההפרעה היחידה שיכולים למנוע היא לאסור לדבר בסלולארי ללא שום אוזנייה \ דיבורית (להחזיק אותו ביד) שכן יש לך יד אחת פחות לנהיגה ובמקרה שתצטרך להגיב מהר זה יעכב את פעולתך - את זה כבר עשו.

מעבר לזה, הדבר היחיד שיכול להועיל לבטיחות בדרכים זה למנוע לגמרי את השימוש בסלולארי תוך כדי נהיגה, בכל צורה שהיא.

כל החוקים שינסו לחוקק הם להסתובב לשווא מסביב לנושא - ולא עוזרים במאומה לבטיחות, אלא רק מעיקים על הציבור (שכן אין שום הבדל בין שימוש בדיבורית \ אוזניית BT \ אוזנייה מקורית של הטלפון), ברגע שהטלפון לא נמצא אצלך ביד הדבר היחיד שמפריע זה עצם ניהול השיחה ושום דבר שינסו לעשות לא יעלים את זה.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
ק

בכל מקרה, אני אחד מאלו שממש לא רוצה לקדוח לעצמו חורים באוטו ולהתקין דיבורית (תתבעו אותי),

לא צריך לקדוח שום דבר. אצלי הטלפון מותקן על מסגרת הרדיו ללא שום חור ושום בורג (לרמקול גם מצאתי מקום שלא מצריך שום חיבור פיזי).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

א. יש לי רדיו מקורי. אין לי איפה להלביש כלום.

ב. המושג "חלל פנימי" לא ממש קיים ברכב שלי, אני ממש לא רוצה לחשוב מה קורה עם כל הדיבוריות מברזל האלו שיכולות לחתוך ברכיים חופשי... :oops:

פורסם

תקנה דיבורית BT אוניברסאלית (לי עלתה 300 ש"ח של מוטורולה, מתאימה לכל טלפון עם BT ומגיעה עם שקע טעינה למצת).

אף אחד לא יפרוץ לך לטלפון כשאתה עומד ברמזור, מה גם שיש אפשרות להגדיר קוד בן 4 ספרות שמגן על החיבור בין הדיבורית לטלפון, ובטלפון עצמו אתה יכול להגדיר קוד אבטחה נוסף - פריצה של 2 קודים כאלו תיקח זמן, שאף אחד לא ישקיע וגם לא יספיק במהלך עמידה ברמזור למשל, מה גם שאין לאף אחד סיבה לעשות זאת וזה קצת פרנואידי :?.

את ה BT תפעיל רק כשאתה צריך לדבר בטלפון, הדיבורית עצמה מתבייטת באופן אוטומטי על שדר ה BT של המכשיר שהוגדר אליה בשנייה שהוא מופעל ולא נדרשת ממך כל התעסקות נוספת.

כך אתה מפעיל את ה BT רק כשאתה צריך, ויש לך אחלה דיבורית שמתלבשת על סוכך השמש מבלי קידוח חורים בשום מקום.

הרמקול שלה גם מובנה בתוך הדיבורית עצמה כך שאתה רק צריך להגדיר, להלביש על הסוכך ולהשתמש בלי שום דאגה - בסה"כ זו לא טכנולוגיה עד כדי כך קלה לפריצה, ורוב תוכנות ה Bluejack למיניהן דורשות אישור ראשוני של ה"נפרץ" כך שזו לא פריצה בכלל ואם לא תאשר שום בקשה מוזרה כשה BT עובד לא יקרה כלום.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

זו כן טכנולוגייה קלה לפריצה, הוכיחו לי את זה ע"י אדם שמתעסק עם זה, בוודאות.

מותר לי לא לרצות להשתמש בטכנולוגייה הזו, זכותי להיות פרנואיד לפרטיותי, עד כמה שזה יישמע מוזר.

אפשר מאוד בקלות להוריד תוכנה שעוקפת את כל מספרי האבטחה האלו.

אני לא אדגים ואוכיח זאת כאן מכיוון שזה לא חוקי וזה נוגד את העקרונות שלי, אבל לא הייתי מתנגד לזה סתם.

הא, וזה גם גוזל המון סוללה :D

פורסם

ברור שזו זכותך, מה גם שאני מכיר עוד אנשים שמתנגדים לשימוש בזה - וגם להם אמרתי מה שאמרתי לך.

לדעתי לפחות, אף אחד לא יפרוץ לך - אין לו למה.

וזה רק יקל לך על החיים בנהיגה, אבל אם לא אז לא.

סוללה זה באמת מבזבז בצורה מוגזמת :-D

DOESN'T WORK HARD

פורסם
זו כן טכנולוגייה קלה לפריצה, הוכיחו לי את זה ע"י אדם שמתעסק עם זה, בוודאות.

הסלולרי שלך חשוף לפריצה באפיק ה-BT גם אם הוא כביכול מכובה "תוכנתית" ע"י המכשיר שלך, אז אל תשלה את עצמך...

הכי בטוח, תמתח 2 גביעי לבן קשורים בחוט, וככה תנהל שיחה point to point, מאובטחת, בטוחה, ומבטיחה.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

• תוכן חדש...