Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נמרוד בוקר טוב,

אני מסכים איתך שנהיגה בכביש היא סוג של תקשורת לא מילולית בין הנהגים,

אבל להגיד שהנהג החדש הוא אשם - גם אם זה נכון מעשית, זה בוודאי לא נכון חינוכית.

הרי אם כולם היו נוהגים כמו שלימדו אותם, הנהג החדש לא היה מופתע "מחידושי השפה" שיצרו כאן הנהגים הוותיקים.

הנהג החדש לא אשם, הנהגים הוותיקים הם אלה שאשמים.

הפתרון למצב הזה צריך להיות שלאחר הטסט כל תלמיד יחוייב לעבור 2-3 שעורים של "השפה המדוברת", כדי לדעת להתמודד טוב יותר עם המציאות בשטח.

להאשים את התלמיד זה לא הוגן - המערכת אשמה שהיא לא מכשירה למציאות.

מה עוד שנהג חדש יכול להבין מדבריך שאם כך אז צריך להשתולל בכביש ולקחת סיכונים מסויימים.

כל נהג חדש, לוקח לו זמן מסויים להכיר את המציאות וללמוד להשתלב בה. ככל שהוא יתקע עם יותר חוסר התחשבות, הוא ילמד גם להיות אחד מהעדר שמנצל "פרצות" ומשתלב בתנועה.

גם אתה כנהג ותיק ואדם בוגר, יודע שכשאתה מקבל רכב חדש לידיך, ההתנהגות שלו אינה מוכרת לך ואתה לומד להכיר את הרכב לאט לאט, ובהתאם לכך מפתח מיומנות שליטה בו. האם זה אומר שאתה נהג לו בסדר שאתה נוהג ברכב חדש במשנה זהירות, לאט יותר וכו'? לא זה אומר שאתה עוד לא מכיר את התגובות של הרכב ויכולתו במצבים שונים ולכן נוהג שונה מהנהיגה הטבעית שלך. ככל שיעבור זמן, כך תנהג יותר ב"השלמה" עם הרכב.

כך בדיוק לנהג החדש והתנועה בכביש, הנהג החדש צריך לעבור "סוציאליזציה" עם הנהגים הוותיקים, רק שנהגים וותיקים לא תמיד מסבירים פנים לנהג חדש וגם כאן יש אשמה בוותיקים.

מצד שני - נראה לי שהמחוקק שקבע חובת ליווי, אולי לא כתב על זה, אבל חשב על זה שאת המציאות האמיתית ילמד הנהג החדש מ"המפקח" שיושב לידו, השאלה אם מישהו מהמפקחים בכלל חושב על להסביר זאת, או שסתם נמצא ברכב על תקן דחליל.

שבוע טוב.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

העצה הכי טובה שלי להתרגל למציאות בכבישים היא לא לצפות שתקבל זכות קדימה

כפי שנתת בשיעורי נהיגה, אחרת סיכוי סביר שתעשה תאונה ( אפילו שלא תהיה באשמתך )

נהג בזהירות ואחרי כמה חודשים/שנים תדע לרוב לשפוט את ההתנהגות של שאר הרכבים על הכביש.

בהצלחה.

פורסם

אל תסמוך על אף אחד בכביש במיוחד לא פה בארץ , תתחיל להתכונן לכך שלא תמיד יתנו לך זכות קדימה בכיכר או בכל מיני מקומות אחרים. יחתכו אותך מפה ומשם ובכלל כל הנהיגה תיהיה שונה לגמרי משיעורי נהיגה

פורסם

גם אני נהג חדש,

וגם אני סובל, כן סובל, מכל אלה שחושבים שאם הם ירוויחו עוד שנייה, בעצם יגנבו עוד שנייה,

הם יגיעו הביתה מהר יותר,

אני מודה שגם אני לא מושלם, וגם אותי אפשר לחנך, אבל אני מאלה שעדיין מאותתים ונוסעים בימני.

הגישה הכי נכונה, היא להיכנס באמאמאמא שלו, להוריד לו דלת, לטפל לו במראות[להזכירך, יש את חוקי התעבורה של מדינת ישראל ויש את חוקי התעבורה של אור יהודה/אשקלון/שכונת התקוה ועוד], ואז הוא יילמד לנצח, וזה גם אשמתו,

אבל אם אין לך כוח לכל הבירוקטיה הזו,

יש ערכה מיוחדת שמחלקים לנהגים חדשים[ע"ע אור ירוק]:

פטיש -> לאלה שצריך לשבור להם את הראש

כרית -> לנהגת שנוסעת 20 באור יהודה בנתיב יחיד כשהדרך פנוייה ואין מדרכה אפילו.

מפתח -> לאלה שצריכים צבע חדש ברכב

מגהפון -> לאלה שצריכים לצרוח עליהם

ועוד.

אבל ביננו, בסופו של יום כל אחד רק רוצה להגיע לבית בשלום,

אז עזוב אותך מכל מה שכתוב למעלה,

הרבה תנועות עם היידים ווליומים צורמים מהפה, עושים את שלהם.

*** אזהרה ***

יש להתייחס לכל הכתוב מעלה בעירבון מוגבל ביותר,

הכותב הנ"ל סובל מתרשת נפוצה בזמן שהוא על כבישי ישראל,

אף שהוא עדיין לא חיסל/פגע/טיפל/עשה פחחות למכונית/כל דבר שמוביל לפגיעה נפשית אנושה,

הכותב סובל מפגיעה נפשית קיצונית ואין לחשוב שכל אחד מדבריו הוא המלצה לפיגוע בכבישי ישראל.

----

פורסם

ומה חשבתם?

שבשעורי הנהיגה התלמיד נמצא בסביבה סטרילית?

שהנהגים מתחשבים ואדיבים יותר לרכב הנושא שלטי לימוד?

שתלמיד לא מתמודד עם בעיות?

מהר מאוד מבין התלמיד שספר התיאוריה הוא ספר דימיוני עם HAPPY END.

וכמו שכשהתבגרנו והבנו שהזאב היה מרטש את סבתא לגזרים ושום צייד לא היה מחלץ אותה חיה מבטנו , כך גם הנהג החדש מבין, לאט לאט , שמה שישמור אותו בחיים זו ההבנה כי אין בכביש דברים בטוחים ומובנים מאליהם ולא התלות בתמרורים ובחוקים .

גם בנהיגה יש שלבי התבגרות (ולפעמים לא...).

פורסם

האם זה קרה לכם פעם? או שזה רק מחלה באשקלון?

קרה לי מספר פעמים, ומכאן המסקנות הבאות:

1. כשאתה על שני גלגלים זה יותר מעצבן.

2. לעולם אל תרשה לעצמך להיות מופתע. זה מוציא שם רע למורה הנהיגה שלך ולטסטר שהעביר אותך.

3. אם אתה חושב שהמצב באשקלון גרוע, נסה לנסוע קצת בנתניה. בצה"ל קוראים לזה "לוחמה בשטח בנוי".

בהצלחה בהמשך, סע בזהירות. 8)

• תוכן חדש...