Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מזמן כתבתי פה על הכוונה שלי לבנות פודים שכאלה ...

ובכן , לאחר הרבה חפירות בשכל , בעיקר לאבא שלי , שיתקין לי את הפודים שהוא עשה ממתכת (כן,כן) הגיע היום המיוחל !

היום , הוא הרכיב את הפוד הימיני הקדמי , לצערי בשל החום הוא הפסיק לעבוד והבטיח להרכיב את הפוד השמאלי בהמשך ...

בנוסף , הוא שם ספוג איטום מיוחד , לכל השואל ... הוא גם חירר את הריפוד של הדלת כדי שהסאונד יתפרץ לתוך הדלת אך ייעצר על ידי הספוג האקוסטי .

לצערי אין צילום של השלבים כי אבא שלי עשה את זה בזמן שישנתי ... אז אולי בפוד הבא יהיה צילום בשלבים .

כרגע הפוד מותאם לגודל 6.5 אינץ' וכרגע מותקנים בו רמקולים של קנווד 150 וואט , באופן זמני .

אני אישית מתכנן בזמן הקרוב לשים שם קומפוננטים ובהמשך גם לשדרג למגבר וסאבוופר (אולי , תלוי בשיגעון שלי) .

חשוב לציין שמאחור יש לי רמקולים של JBL 6X9

אז הנה הצילום , להנאתכם ושימושכם :)

DSC00147.jpg

DSC00148.jpg

DSC00149.jpg

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם
למה מתכת ?

סליחה, זה אלומיניום אם אני לא טועה ...

הוא אמר שהרבה יותר קל לו לעשות את זה מאשר לעשות עץ ושזה הרבה יותר חזק ועמיד .

האמת היא שזה נשמע טוב , הרמקול עצמו לא הכי חזק , הוא די חלש בהתחשב בזה שזה 150 וואט , אבל זה 6.5 אינץ' רגיל , לא ציפיתי ליותר מדי ... בהמשך אני אתקין קומפוננט לשמיעה טובה יותר .

כרגע , התקציב שלי להשקעה ברכב - דל .

בכל אופן , אשמח לשמוע מה דעתכם על רמת הגימור , אם לדעתכם עליי להוסיף משהו על מנת לייפות וכו' ..

חשוב לציין שהיום בדקתי ופשוט הכול צמוד לריפוד של הדלת , אטום לגמרי , אין בריחת סאונד אפילו אחת והפוד פשוט מקובע לדלת ולא זז , ככה שאין אפילו קירקוש אחד קטן ...

פורסם

אני לא מבין למה אנשים מתאמצים לעשות פודים וחוזרים על אותה הטעות מחברים אותם לפלסטיק של הדלת ולא לפח שלה (זה מה שאני רואה מהתמונות).

פורסם
אני לא מבין למה אנשים מתאמצים לעשות פודים וחוזרים על אותה הטעות מחברים אותם לפלסטיק של הדלת ולא לפח שלה (זה מה שאני רואה מהתמונות).

איך בדיוק אתה מצפה לחבר את זה לפח ? גם ככה הפח בשרייד דק , אין יותר מדי אפשרויות תמרון שם ...

אשמח לדעת מה בדיוק ההבדל בין חיבור לריפוד הדלת לבין לחיבור החלק המתכתי שבה , כי אני אישית לא מוצא משהו משמעותי .

בנוגע לזווית - קצת בעיה לשחק עם זווית כי יש מה שמפריע לעשות את זה .

פורסם
נחמד מאוד!

איך שומעים? יש הבדל?

נ.ב.

אחלה אבא יש לך :mm_wink:

אלעד

סוף סוף אחד שמחמיא :)

סה"כ השמיעה מעולה .

למרות שכרגע זה רק רמקול אחד , עד שהוא ימצא זמן להתקין את השני , זה מוסיף המון ...

כפי שכבר ציינתי , ברגע שיהיה עוד כסף אני אתקין שם קומפוננט עצבני :)

פורסם

תראה בסה''כ יצא לך נחמד, אולי בעתיד תוכל לשפר כי ברור שיש מה.

Head Unit:Pioneer 6950ib

Amplifier:pulse audio-ba2900

Component:morel tempo+mt22+mx22.2

Sub:JL 12W1 back:pioneer 350w

פורסם

חשבתי על זה , אולי אפשר להוסיף עוד חתיכת עץ ולהוציא את הרמקול החוצה מעט ולהטות אותו למעלה ...

אם הזווית כזו משמעותית ...

פורסם

זה לא פודים, זו הגבהה לרמקולים.

זה גס, זה לא מתאים לקוי מתאר של הדלת, זה בולט מידי, חד מידי.

וברכב שזה גם ככה סביבה בעיתית מבחינת קרקושים, לבנות הגבהה לרמקולים ממתכת זה כמו לעשות תיבה לסאב מסיר מרק.

מצטער, אבל זו רק הערות בונות, לא בא לזלזל, אבל אנחנו פורום שיחסית עשיר במידע ותוכן רב במיוחד בנוגע להתקנות.

עם קצת חיפוש היית מוצא עשרות תרדים שמדברים על פודים לרכב, על סוגי הגבהות, סוגי חומרים לשימוש, אופן העבודה, מדריכי עבודה מצולמים ועוד עשרות דפי תוכן בכל הנוגע להתקנות.

בנייה מעבר לצד הפרקטי שלה שנועד להתקין מקום לרמקול שלא נכנס בדלת מקורית או בדלת שבכלל אין בה מקום לרמקול, או בשביל ליצור זווית או תיבה אטומה לאמנט כזה או אחר, או אפילו סתם בשביל היופי.

זה חייב להיות אסטטי , נכון זה יעשה את העבודה אבל מצטער, זה פשוט לא זה.

ואין פה מקום של "עניין של טעם".

שבונים משהו עושים אותו עד הסוף.

כל נגר שהיית מבקש ממנו היה יכול לעשות לך את זה מעץ MDF, שמספיק עמיד אפילו יותר מהרבה מתכות(קצת פרופורציה זה אמור להחזיק רמקול ולא משקולת 100 ק"ג) והיית יכול לרפד את זה בסקאיי בצבע זהה\תואם לדיםון דלת המקורי שלך ואז זה היה הרבה יותר יפה לעין.

under construction..

פורסם

הוא עדיין יכול לרפד

ובקשר לבניה - לדעתי עבודה יפה

אם אין הבדל משמעותי בצליל לעומת בניה מחומרים איכותיים יותר כגון פיברגלס וMDF

זו עבודה משתלמת

הבחור אומר שהוא שומע טוב - כנראה שהכול מחוזק די יפה

כמו שאמרתי - אפשר לרפד ולייפות די בקלות

לדעתי אם תשיג ריפוד\יריעה בצבע תואם לדיפון הדלת - זה יהיה מדהים

ובהשקעה נמוכה!

בהצלחה

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

זה גם מה שאני אמרתי(אומנם אני נשמע די תקיף) אבל הרעיון הוא ללמוד, כי מי שלא מנסה לא לומד.

כולם מתחילים ממקום מסויים.

זה לא מולד(עדיין:)).

under construction..

פורסם

אהלן, מצטער שאני מנצל את השירשור אבל אני בתהליך בניות מפיבר, ז''א שריפדתי כבר ונשאר רק לעשות חור בדלת ולחבר, עכשיו אני לא רואה איך בדיוק אני יכול לחבר את זה לפח של הדלת, האופציה היחידה שיש לי היא לחבר לפלסטיק בקושי באמצעות ברגים עם אומים, אני יודע שיש לזה חסרונות אבל זה עד כדי כך פשע לעשות את זה? כי בתכלס אני לא רואה שום סיבה שזה יתפרק בזמן הקרוב.

תודה.

206 XS

• תוכן חדש...