Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאז התקנת המערכת (לפני כחודשיים) לא היה לי כ"כ זמן להכנס לכיוונים.

השבוע פיניתי לעצמי חצי יום לכיוונים.

אני רק יזכיר למי שלא יודע שמדובר במערכת הנשלטת ע"י מחשב עם כרטיס קול של קריאייטיב.

המגבר PPI-PCX 280 מחובר לסט פוקאל אוטופיה.

הסאונד לא היה רע בכלל אבל רחוק ממה שאני מצפה ומייחל מהמערכת שלי.

ישבתי במשך כמה שעות וניסיתי למקם את הטוויטרים בכל מיני מקומות, להוריד את העוצמה שלהם דרך הקרוס.

הגעתי למסקנה שהצליל טוב יותר כשהטוויטרים מופנים לנוסעים אבל אז הם חזקים מידיי.

בצעד נועז החלטתי לעבור להגברה אקטיבית, במשך שעה וחצי העברתי חוטים ולבסוף זה קרה.

הטוויטרים חוברו לשתי יציאות במגבר אוריון 4004 שנועד בעיקר להגביר את הרמקולים האחוריים והסנטר למטרות מולטימדיה שלא ממש נוצלו עד כה.

ההגברה האקטיבית עזרה פלאים, הורדתי את הווליום של הטוויטרים ומיקמתי אותם בדיוק כמו שרציתי.

הורדתי את החיתוך מ-3K בקרוס הפסיבי ל-2.5K בקרוס האטיבי.

נותרה בעיה אחת, הוופרים שממוקמים בתוך פודים נשמעו ממש עמומים, אולי זה הפוד? אולי זאת הדלת? אולי זה האלמנט?

בכל מקרה, בשלב זה הצלחתי לשפר את הסאונד שלהם בעזרת חיתוך גבוה יותר 70-4100hz וקצת עזרה של אקולייזר באזור ה-500hz, אבל עדיין זה לא מה שאני רוצה.

מה אתם אומרים, האם חומר בידוד בדלתות יעזור למנוע את העמעום או שמה זה בעיה בפודים עצמם?

אני חייב לציין שהבמה השתפרה פלאים, הסאונד נשמע הרבה יותר רחב כאילו מגיע מהאמצע ויחסית גבוה, הבאס נשמע ממש טוב ובחלק גדול של השירים קשה להבחין שיש סאב מאחור :)

אשמח לקבל עצות.

אני מתכוון לנסות לחבר אלמנט אחר כדי לבדוק שהבעיה היא לא בהתאמה של האלמנט לרכב.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

נשמע לי דוקא בעיה במחשב

אני לא יודע עם איזה תוכנה אתה משתמש אבל כאשר המדיה פלייר על ווליום נמוך

(הווליום של התוכנה עצמה) הסאונד נשמע עמום.

וכמובן אם הפודים שלך גדולים מידי (מה הנפח המומלץ?) תנסה לשחק עם הנפח צמק סלעים\ לחסום חלק

פחות סביר, אבל אפשרי שאתה משתמש במגבר שנותן 80W RMS ובמידה ולא לקחתה אותו לגבול נותן 60-65 W

לא מספיק להגברת וופר של 100W.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

אם אין לך איטום תתחיל לחשוב על זה.יעזור מאוד כי אז לא יהיו לך כל מיני רעשי לואי שגורמים לאלמנט להשמע עמום

gladen pro25+rs audio 100m -mosconi pro 4/30

eton ug 20sub-ground zero gzpa 2sq

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax-mosconi aerospace 6to8 dsp

פורסם

הסט שלך זה האוטופיה - עד כמה שזכור לי - זה לא סט שלוש חלקים?

אם לא - מציע לך לשקול הוספה של מיד ולשים אותו על הקורות ביחד עם הטוויטר - זה גם יביא לך את הבמה לגובה המתאים ואתה גם תוכל להעיף את רוב תחום המיד מהמידבאסים שבעצם יהפכו לוופרים ויהיו הרבה יותר "נצילים" כי אתה תנגן בהם תחום תדר יותר נמוך לאותה עוצמת הגברה.

דבר שני - יתכן מאוד ויש אי התאמה בין הפודים למידבאסים - יכול להיות שהזווית שלהם גורמת לבעיה הזאת - תנסה לשים במשטח שמאחורי המידבאסים (בדלתות) חומר נוסח dynaXorb (תתחיל פשוט עם חתיכה של ספוג).

עד כמה שאני יודע - המידבאסים של האוטופיה אמורים לראות את הנפח של הדלת כתיבה ולכן זאת לא אמורה להיות בעיית נפח.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני בהחלט ינסה את עניין הצמר, יכול להיות מעניין.

מה דעתכם בנוגע לחיתוך? החיתוך הפאסיבי היה על 3Khz האם 4.1 ואולי 5 זה גבוה מידיי עבור הוופרים?

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

• תוכן חדש...