Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, הזוי כמו שזה נשמע, זה מה שנאמר לאח של חברה שלי במוסך שבו הוא טיפל באוטו שלו.

מדובר בפיאט דובלו דיזל ידנית. הוא הלווה אותה לקרובת משפחה, וקיבל אותה חזרה עם קלאץ' גמור. העניין הוא שכשהוא הגיע למוסך, המוסכניק שלו אמר לו שבנוסף לקלאץ' שהיה צריך להחליף, הלך גם גלגל התנופה (:shock:).

עכשיו השאלות הן כדלקמן:

1. האם מצב כזה בכלל אפשרי מבחינה מכנית? ואם כן - איך הוא נגרם?

2. אני לא זוכר את סדר החיבורים בין המנוע לתיבה"ל (זה הולך מנוע => גלגל תנופה => קלאץ' => גיר?)

3. אם אני זוכר נכון את ההתנסות שלי עם קלאץ' גמור - פשוט איאפשר "לשחרר" קלאץ', והאוטו פשוט מעלה סלד כאילו היה בסרק... ובכלל איאפשר לנסוע! איך מצב כזה יכול לפגוע בגלגל תנופה לעזאזל??

אשמח אם מומחי הגירים פה יוכלו לעזור לי ולתת קצת תשובות מלומדות!

תודה

בברכה!

יונתן.

פורסם

אין לי את ההסבר המדויק

אבל נסיעה עם קלאץ' מחליק תגרום נזק לגלגל תנופה, בוודאות.

כבר לא 205, גם לא 106...

Golf Generation 2002

פורסם

אוקיי, זה משהו לגמרי חדש בשבילי! (טוב נו, לומדים דברים חדשים כל יום).

האם מישהו יכול לפרט מה בדיוק נהרס ואיך? (הרי למיטב זכרוני, גלגל תנופה זה סה"כ גוש יצוק של מתכת עם שיניים בשביל הסטרטר - שנועד לייצב את פעילות המנוע... אז איך הוא נפגע מקלאץ' מחליק? ומה כבר נהרס בו בדיוק??)

בברכה!

יונתן.

פורסם

יונתן שלום רב!

הסדר הנכון הוא מנוע , שעל הגל הארכובה מורכב גלגל תנופה, ועל הגלגל תנופה מורכב הקלאץ, תיבת ההילוכים היא נפרדת,

ושייכת לתמסורת בכלל.

הסיסות היחידות המחייבות החלפת גלגל תנופה, הם זר שינים הרוס, גלגל תנופה עקום , זורק ולא מאוזן( נדיר), וחריצים גדולים על שטח המגע של הגלגל התנופה, שלא ניתנים לליטוש(נדיר גם כן) , שטח מגע שרוף,( ניתן לליטוש).

זכותו של לקוח לשאול בעל מוסך, מהם הסיבות להחלפת גלגל התנופה, תמורת הכסף שהוא משלם.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה, תודה רבה על ההסבר!

אני יודע שהגיר נמצא בנפרד, התכוונתי רק לסדר של הרכיבים אחד אחרי השני. (אבל תודה על ההבהרות הנוספות).

1. לגבי הסיבות שפירטת לא ממש הבנתי: האם זה הגיוני לאור התיאור שנתתי קודם - שבמקרה שלו אכן הלך גלגל התנופה בגלל קלאץ' גמור?

2. ממה יכולים להיווצר החריצים הגדולים?

3. האם שטח המגע השרוף יכול לנבוע מנסיעה ממושכת (נגיד) בחצי קלאץ'?

4. אם אני זוכר נכון - השיניים על גלגל התנופה משמשים לחיבור הסטרטר בלבד - האם הסטרטר יכול להרוס את השיניים הללו? (כלומר, יש לו מספיק כוח לדבר כזה?)

נ.ב. הטיפול כבר נעשה, אבל אני פשוט שמעתי על זה רק עכשיו ואני חייב לברר אם לא מרחו אותו סתם.

בברכה!

יונתן.

פורסם

הסברתי ברור, שהסיבות להחלפת גלגל תנופה, הם חריצים עמוקים שלא ניתנים לליטוש, שנובעים מנסיעה ממושכת עם קלאץ מחליק, עד לשריפת הרפידה שלו, ולשפשוף החלק המתכתי של הדיסקה עם פני הגלגל תנופה, גלגל תנופה לא מאוזן, וזר שינים שחוק.

ברוב המקרים זר השינים של גלגל התנופה שוחק את הבנדיקס ולא להיפך, אלא עם הורכב סטרטר בעל מספר שינים לא מתאים.

מכיוון שהעבודה בוצעה כבר, חבל להתעמק בכך, כי אתה עלול לקבל תשובות מעורפלות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אוקיי, תודה רבה על ההסבר!

השאלה נשאלה אומנם לבירור אם לא מרחו אותו, אבל יותר לידע כללי, (כי כמו שאמרתי, מעולם לא שמעתי על מקרה כזה בעבר) ולכן הצורך בפירוט.

בכל מקרה תודה !

בברכה!

יונתן.

פורסם

אם מדובר בפיאט דובלו JTD עם מנוע טורבו דיזל אז בגלגל התנופה שלו יש ליבת גומי המיועדת לבלימת כוחות הפועלים על המנוע

(בתנאים מסוימים) וליבה זאת נוטה להתייבש ולהסדק במשך השנים. ברור שבלאי כזה מחייב החלפת מכלל גלגל התנופה אך הוא אינו נגרם בגלל מצמד (קלאץ') פגום.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

בגלגל תנופה בעל מאסה כפולה (Dual mass Flywheel), אני חושב שלזה התכוונת רפי, אין אפשרות לבצע ליטוש ולכן כל שחיקה מעל הסביר מחייבת את החלפתו. אך מן הפח אל הפחת, הגלגל תנופה זה יקר פי כמה מגלגל תנופה רגיל, שאותו דווקא ניתן ללטש.

פורסם

שלום.

בפיאט דובלו המצמד הוא רגיל לחלוטים שלא כמו בדגמים אחרים.

אם הנהג למשל שקע אם הרכב וכיסח את המצמד יש סיכוי סביר שהוא הרס את גלגל התנופה.

בדרך כלל ליטוש גלגל תנופה פותר את הבעיה אבל! יש מקרים שהגלגל נהרס כליל ויש להחליפו. על מנת לדעת בודאות יש קודם לפרק את המצמד.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום רב,

גלגל תנופה מסוג Dual mass Flywheel מורכב במנועי דיזל מודרנים ומיועד לרכך את ה"מכות"(פולסים) שהמנוע מעביר לתיבת ההילוכים.

גלגל זה הוא למעשה גלגל תנופה כפול(בנוי משני גלגלים המחוברים זה לזה)

בגלגל תנופה זה נמצאים קפיצים הממוקמים על פניו. (החלק שבא במגע עם הקלאץ')

מקרה של קלאץ' שחוק שמחליק על פני גלגל התנופה עלול לגרום נזק לאותם קפיצים.

קפיצים נזוקים גורמים לבעיה בהפרדה של הקלאץ' וגם גורמים לחופש בין שני גלגלי התנופה.

יכול להיות מאוד שזה מה שקרה במקרה שלך

בכבוד רב

• תוכן חדש...