Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי לפני שבוע יונדאי אקסנט GLS שנת 96 יש נעילה מרכזית ואזעקה של clifford דגם XL500

(אם אני לא טועה כי זה ההוראות שמצאתי בתא כפפות).

הבעיה שלי היא שדלת ימין קדמית לא ננעלת גם דרך דלת הנהג גם עם מפתח וגם האזעקה לא נועלת את דלת.

(הדלת ננעלת רק אם נועלים אותה ידנית וגם אז היא לא נועלת את שאר הדלתות)

מצאתיי כל מיני הודעות בנושא אבל לא הבנתי יש כאלה שרשמו שיש פיוזים שנשרפים לא הבנתי האם זה של האוטו או האזעקה ואיפה לחפש ?

ועוד שאלה האם יש אפשרות שהחלונות הקידמיים יעלו עם הפעלת האזעקה ?

תודה מראש

פורסם

כשאתה אומר שהיא לא נסגרת עם מפתח, אתה מתכוון שאתה מכניס את המפתח לדלת הימנית ומסובב, או שאתה מכניס את המפתח לדלת השמאלית ומצפה שהנעילה המרכזית תסגור גם את הימנית?

פורסם
כשאתה אומר שהיא לא נסגרת עם מפתח, אתה מתכוון שאתה מכניס את המפתח לדלת הימנית ומסובב, או שאתה מכניס את המפתח לדלת השמאלית ומצפה שהנעילה המרכזית תסגור גם את הימנית?

דרך דלת הנהג כולם נסגרות חוץ ממנה ודרכה רק היא נסגרת.

פורסם

יש לוודא שאין נתק בחיוט ללוקר (מנוע הנעילה) שבדלת הבעייתית, ואם אין בעית חיוט, נראה שיש צורך בהחלפת הלוקר.

גש למוסך או למתקין אבזרים איכותי.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
יש לוודא שאין נתק בחיוט ללוקר (מנוע הנעילה) שבדלת הבעייתית, ואם אין בעית חיוט, נראה שיש צורך בהחלפת הלוקר.

גש למוסך או למתקין אבזרים איכותי.

בברכה

דני

יש לי אפשרות לבדוק לבד?

איפה זה נמצא ?

או לבדוק פיוז או שזה לא קשור?

פורסם

האם כשאתה נועל ידנית את הדלת ואז פותח עם השלט, גם אז הדלת של הנוסע לא מגיבה?

אם הנעילה המרכזית היא התקנה מקומית אז בקלות תוכל לבדוק לבד.

פרק את ריפוד הדלת ותסתקל טוב על המנגנון של הנעילה. תנעל ותפתח את המנעול ושים לב איך כל המנגנון זז. תסתקל שכל המוטות והחיבורים נמצאים במקומם, תסתקל שהפלסטיקים לא שבורים ושהתנועה חלקה. אם כל הקטע המכאני ניראה תקין אז תעבור לבדיקות חשמל.

חתוך את שני חוטי המתח של מנוע הנעילה. תחתוך אחד-אחד, לא ביחד. עכשיו יש לך זוג חוטים שיוצאים ממנוע הנעילה וזוג חוטים שמגעים "ממוח" האזעקה/נעילה מרכזית. בדוק בעזרת נורת ביקורת (לד) את החוטים שבאים "ממוח" הנעילה המרכזית אם הם שולחים מתח בעת נעילת הרכב עם השלט. "המוח" אמור לשלוח מתח רגעי לשנייה או שתיים ולהפסיק. אם נורת הביקורת מראה שהנעילה מרכזית שולחת מתח אז ניראה שהכל בסדר שם ונישאר לבדוק את המנוע עצמו.

תוכל לחבר זוג חוטים למצבר פלוס ומינוס (מומלץ דרך פיוז כמה שקרוב למצבר) ולחבר צד אחד קבוע למנוע נעילה מרכזית וחוט שני מהמצבר לגעת לרגע בוחט השני של הנעילה ולראות אם יש תגובה. ע"י שינוי קטבים, בזה שכל פעם תחליף בין החוטים המנוע של הנעילה המרכזית אמור לפתוח/ להנעל לסרוגין. אם המנוע לא מגיב אז תצתרך להחליף אותו. לפני שתחליף למנוע חדש בדוק טוב טוב שהמנגנון של הנעילה זז חלק ובלי קושי וכך כי ככל שהמנגנון הולך קשה יותר כך יתקצרו חיי המנוע. דבר נוסף שיכול היה לפגוע במנוע זה "שמוח" הנעילה שלך פקודה קבועה להנעל ולא פקודה רגעית, שדיברתי עליה קודם, וזה יוצר מצב שהמנוע תמיד פועל וזה שורף אותו וגומר מצבר.

אם יש לך נעילה מרכזית שהותקנה בארץ ובאמת תצתרך להחליף איזשהו מנוע, אז אל תחפש מנוע אחד, אלא קנה ערכה שלמה (שעולה בסביבות 150-200 ש"ח) וכך יהיו לך חלקי חילוף לפעם הבאה.

תדווח על ההתקדמות ותמיד טוב אם יהיו לך ברכב נורת ביקורת לד, קאטר ואיזולירבנד. :-P

פורסם

ההסבר של החבר שהגיב לפני מפורט וטוב.

הערה אחת - ככול שניתן - אל תחתוך את החוטים, מצא דרך לנתק אותם בלי לחתוך.

הניתוק יכול להעשות דרך קונקטור או הסרת נעלי כבל.

פורסם

עידכון לאחר שהצלחתי לפרק את כיסוי הדלת הבנתי עד כמה העסק רקוב ,

וככל שפירקתי יותר שמתי לב שיש חלקי פלסטיק שבורים או שנישברים תוך כדי הפירוק .

פירקתי את המנגנון החשמלי ראיתי עם לד שעובר חשמל פתחתי אותו והוא היה מלא חלודה בפנים.

לאחר הסרת החלודה חלקית והרכבה מחדש המנגנון חזר לפעול .

חיברתי את הכל בחזרה ואת האמת קצת חיפפתי כי היו פלסטיקים שבורים אבל הכל היה נראה בסדר ,

החזרתי את הכיסוי שוב בכל היה נראה טוב אך ברגע שסגרתי את הדלת לא הצלחתי לפתוח אותה כנראה שמשהו לא יושב במקום והידיות לא מגיבות אני לא יודע מה לעשות נראה לי שגם מוסך לא יצליח לפתוח אותה אלא עם שבירת הכיסוי או משהו כזה כי אי אפשר גם לפתוח את הכיסוי כשהדלת סגורה נארה לי שדי נדפקתי אם יש למישהו רעיון אשמח למשהו תודה.

פורסם

יש שתי מוטות שמובלות עד הידית. אחת אחראית על פתיחת הדלת והשנייה זה כפתור שנועל את המנעול.

תבדוק שחיברת אותן כל אחת למקומה. לפעמים אפשר להתבלבל בין השתיים.

פורסם
יש שתי מוטות שמובלות עד הידית. אחת אחראית על פתיחת הדלת והשנייה זה כפתור שנועל את המנעול.

תבדוק שחיברת אותן כל אחת למקומה. לפעמים אפשר להתבלבל בין השתיים.

לא יכולתי להתבלבל כי את של הידית החיצונית לא פירקתי ואני לא יכולל גם לבדוק שוב כי הדלת סגורה ואי אפשר לפתוח אותו נראה לי שהכל כבר שבור וגם אולי משהו לא במקום .

הדלת סגורת ואי אפשר לפתוח גם את הכיסוי כדי לבדוק.

פורסם

טוב שוב תודה לכולם אני לא יודע למה אי אפשר לערוך פה הודעות אבל הצלחתי לפתוח את הדלת ועכשיו אני רוצה לפרק הכל ולהדביק את כל חלקי הפלסטיק הקטנים מחדש וגם את הידת החיצונית שכולה שבורה .

איזה דבק מומלץ לחלקים אלה כי דבק 3 שנית לא תפס טוב אולי אפוקסי ? או משהו אחר?

• תוכן חדש...