Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפי המלצתכם, הלכתי לצ'מפיון להחליף צינורות ברקס ותושבות בולמים.

עלויות:

לאחר הנחה ללקוח חדש וכולל מעמ 800 ש"ח. (התושבות תחליפיות).

לא ראיתי שהמכונאי מבצע איזשהוא ניקוז של נוזל הבלמים, אלא מסתפק במה שטפטף בעת החלפת הצינורות. ואכן, כאשר מילא נוזל השתמש בקושי במחצית הפחית.

בנוסף, החלפת נוזל קירור התבצעה ע"י ניתוק הצינור התחתון ברדיאטור, התרוקנות הנוזל חיבור ומילוי מחדש ללא ניקוז אוויר כלשהוא.

האם כך אמורות הפעולות הנ"ל להתבצע?

יש לציין שהופתעתי מהמחיר. העלות המשמעותית היקרה היא של החלפים, ועל העבודה נגבה מחיר הוגן (לתחושתי).

אשמח להתייחסותכם .

צביקי.

פורסם

צביקי שלום,

אני התייחס לנושא החלפת נוזל הקירור.

1. אכן יש לפתוח את הצינור התחתון של הרדיאטור ולרוקן את נוזל הקירור לאחר מכן יש למלא נוזל קירור חדש להתניע את הרכב ולתת לו להגיע לטמפ' עבודה (90 מעלות צלזיוס) ולבדוק שמאוורר נכנס לעבודה.

2. כיבוי המנוע ולהמתין מספר דקות ולבדוק שלא חסר נוזל קירור.

אני אישית שידרגתי את התהליך.

1. שלב 1 ו-2 אני עושה אותו 3 פעמים וגם לוחץ בעדינות על הצנרת בכדי לאלץ את בועות ההאוויר להשתחרר.

2. ברכב שמערכת הקירור לא טופלה כראוי וקיים לכלוך אני נוהג למלא רק מים בפעם הראשונה בכדי לנקות את המערכת.

לסיכום

ברכב שלך אין נקודות לניקוז אוויר ונראה שהתהליך יחסית תקין.

המלצה

בדוק את גובה נוזל הקירור מחר בבוקר (לפי דעתי יחסר לך) תוסיף את הכמות הנדרשת וסע לשלום.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק תודה.

שאלה נוספת, המכונאי אמר לי שאמורים לשים מכל אחד של נוזל ועליו כמות דומה של מים, אך הוא שם לי שני מיכלי נוזל ואמר שאם יהיה חסר אני יכול להוסיף מים - לסמוך על זה?

לגבי הלכלוך - המע' אמורה להיות נקיה, החלפתי נוזל כי לפתע הבנתי שהנוזל שרכשתי אינו מוכר, ואולי הוא סתם מים ורודים.

פורסם

המכונאי שלך לא מקצוען !! יש לדלל את הנוזל לפני הכנסתו למערכת הקירור ביחז של 50/50.

מה שקורה אצלך במערכת הקירור שהיחס לא נכון ולא ידוע.

תוצאות:

1. במידה ויחס הנוזל הוא 60/40 לטובת נוזל הקירור אזי טמפ' הקיפאון של הנוזל יורדת למינוס 30 מעלות בערך לא נורא.

2. יעילות נוזל הקירור בטמפ' גבוהות יורדת

במידה ויחס המהילה הוא מעבר ל-70/30 לטובת נוזל הקירור אזי אני ממליץ לך לחזור אליו ולתקן את יחס המהילה.

ניתן לבדוק את יחס המהילה בעזרת מכשיר שנקרא

Refractometer שאני בספק אם למכונאי שלך יש אותו.

ראה צילום מצורף.

untitled.JPG

פורסם

מרק, היחס יותר קרוב ל90\10.

המוסך הוא מורשה צ'מפיון , ונחשב למקצועי. האם אין נוזל המגיע מדולל? סה"כ הוא שם את מלוא שני המיכלים והוסיף עוד קצת מים.

פורסם

אגיב לשאלה על נוזל הבלמים;

אתה פנית למוסך בבקשה להחליף את צינורות הבלם, ולא את נוזל הבלמים.

ברוב המוסכים כאשר תרצה להחליף צינורות, יחליפו לך צינורות, וימלאו במיכל את הנוזל

שיחסר כתוצאה מניקוז האויר.

החלפת כל הנוזל היא עבודה בפני עצמה.

פורסם
מרק, היחס יותר קרוב ל90\10.

המוסך הוא מורשה צ'מפיון , ונחשב למקצועי. האם אין נוזל המגיע מדולל? סה"כ הוא שם את מלוא שני המיכלים והוסיף עוד קצת מים.

אם המצב הוא כזה אני ממליץ לך לגשת למוסך ושיבדקו את יחס המהילה ויתקנו.

המצב לא תקין לחלוטיין ועכשיו קייץ ומערכת הקירור צריכה להיות במיטבה.

גם לי אין מכשיר כזה, מה שהייתי עושה הוא לרוקן את תכולת מערכת הקירור ולהכין במיכל נפרד נוזל קירור ביחס הנכון ולמלא, בזבזני אבל זה מה שיש.

פורסם

בדוק את גובה נוזל הקירור מחר בבוקר (לפי דעתי יחסר לך) תוסיף את הכמות הנדרשת וסע לשלום.

אכן עשיתי כעצתך, וגיליתי שאין כלל נוזל קירור.

מיד מלאתי מי ברז , ושאלתי היא באם לא נוסעים באוטו בינתיים האם זה יכול לגרום נזק? (כלומר הנסיעה הקרובה תהיה למוסך, 45 דקות נסיעה)

בנוסף , מרק, האם יש לך PDF אודות יחס המהילה הנכון אותו אוכל להציג למוסך?

פורסם

היי צביקי,

אני לא מתפלא שבבוקר גילית שחסר נוזל קירור מכיוון שהם לא עשו את העבודה כראוי.

אין שום בעיה לנסוע למוסך אחרי שבדקת שלא חסר נוזל קירור לפני הנסיעה.

אין לי PDF עבור קורדובה אבל אני מאמין שההנחיות דומות לכול רכבי ענק הרכבים VW.

סרקתי עבורך מתוך ספר הרכב של גולף דור את החלק הרלוונטי.

1.JPG

פורסם

לכול רכבי ענק הרכבים VW.

תגיד לי מרק, אתה עובד בצ'מפיון, או זכית להיות נציג VW בישראל, מה זה כל ההתבטאויות הללו? אני עוד אתחיל לחשוב שהתשובה לשאלות שלי חיובית ואז נצטרך לצנזר לך את התגובות, או לשלוח אליך הביתה את בני ל (מחק את המיותר)!

פורסם

דניאל, אני לא עובד בצ'מפיון (היו רוצים) וגם לא נציג של היצרן ואין לי מניות שלהם (אני נשבע לך בגולף שלי). אני אוהב לפעמים למשוך את תשומת הלב של השונאים של VW ולהוסיף קצת פלפל לאשכול.

פורסם

נסיעה ממושכת עם מי ברז בריכוז יותר גבוה ממי הקירור הייעודיים, עלולה לגרום לאבנית במערכת הקירור. אבל אם הוספת מעט מי ברז, אזי לא יקרה כלום עד שתגיע למוסך ויחליפו לך את זה.

עוד מעט יבוא אוטו חדשדנדש!!!:twisted:

בקרוב...8) מאוד...:twisted:

• תוכן חדש...