Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תיזכורת:

לפני מספר ימים כתבתי על בעיה בסיטרואן zx...תצרוכת דלק...ו-co גבוה מאוד..

במוסך רגיל לא עלו על הבעיה והפנו אותי למוסך מורשה של סיטרואן-פיזו!!!

טוב, מגיע למוסך, בודקים את הרכב במשך שעה ואומרים לי שהלך חיישן חמצן ועלותו כולל עבודה כ-1000 ש"ח... והוא המקור לבעיה!!

הזמנתי את החיישן, חיכיתי שבוע שיגיע והיום אבא שלי הלך למוסך לתקן את הבעיה אחת ולתמיד..

מגיעים למוסך ופתאום מתגלה בדיחה..

אחד מהמכונאים שם בדק שוב את הרכב ואז מתברר שאין בכלל חיישן חמצן באוטו הזה..

בדגם הזה לא התקינו בכלל חיישני חמצן..

אז אני בחרתי לצחוק במקום לבכות.. בדיקה נוספת לאחר 30 דקות הראתה בכלל שהאוטו במצב מצויין וגם צריכת הדלק טובה וסבירה..

(המוסך גם אמר בפירוש שה-zx ידועה בתור זוללת דלק ושעדיף לא לעבור 100 קמ"ש כי הצריכה מטורפת עוד יותר)..... לגבי שמן לא מצאו כלום- וזה יסתדר מעצמו..

אבל- היו חסרים 6 ליטר מים שהלכו להם פתאום לאיבוד וגרמו להתחממות קלה- כנראה שהלך פקונגראש..........ושוב תזכורת קטנה:

לפני 7000 ק"מ המנוע שופץ לגמרי...

נמאס לי- פשוט נמאס לי..... אני לא מבין את ההמלצותיכם לסיטרואן zx....בכל זאת זה רכב צרפתי!!!

פורסם
תיזכורת:

טוב, מגיע למוסך, בודקים את הרכב במשך שעה ואומרים לי שהלך חיישן חמצן ועלותו כולל עבודה כ-1000 ש"ח... והוא המקור לבעיה!!

הזמנתי את החיישן, חיכיתי שבוע שיגיע והיום אבא שלי הלך למוסך לתקן את הבעיה אחת ולתמיד..

אז אני בחרתי לצחוק במקום לבכות.. בדיקה נוספת לאחר 30 דקות הראתה בכלל שהאוטו במצב מצויין וגם צריכת הדלק טובה וסבירה..

(המוסך גם אמר בפירוש שה-zx ידועה בתור זוללת דלק ושעדיף לא לעבור 100 קמ"ש כי הצריכה מטורפת עוד יותר)..... לגבי שמן לא מצאו כלום- וזה יסתדר מעצמו..

אבל- היו חסרים 6 ליטר מים שהלכו להם פתאום לאיבוד וגרמו להתחממות קלה- כנראה שהלך פקונגראש..........ושוב תזכורת קטנה:

נמאס לי- פשוט נמאס לי..... אני לא מבין את ההמלצותיכם לסיטרואן zx....בכל זאת זה רכב צרפתי!!!

מקרה המוסך באמת מצער ואין הגדרה אחרת למקרה חוץ מ...חאפריות!

עכשיו, בקשר להמלצות על ZX. מה שקרה לך באוטו באמת מבאס מאוד אבל יכול לקרות בכל אוטו, ללא הבדל בין דת/מין/גזע.

זה ש"נעלמו" 6 ליטרים של מים זה מוזר מאוד אבל זה היה דופק גם מנוע של מכונית אחרת.

במקום להתבאס על האוטו המוצלח מאוד שיש לך....אני ממליץ לך לעסוק באיך נעלמו 6 ליטרים של מים ומתי בפעם האחרונה בדקת כמה מים היו במיכל או מתי בפעם האחרונה העברת מבט חטוף על צנרת המים בתא המנוע.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
תיזכורת:

מוסך חאפרי. פשוט בזיון.

פרסם את שם המוסך, שכולם יידעו איזה מוסך מורשה לא מכיר את הדגמים אליהם הוא מורשה.

שווה לשקול לשלוח מכתב ללובינסקי ולתאר את הסיפור.

את ההדגשה אני הוספתי. אם האוטו במצב מצויין למה הגעתם למוסך?

אני לא שמעתי מעולם שהZX זוללת דלק מטורפת ושאסור לעבור את המאה קמ"ש. נשמע לי כמו עוד יציאה חאפרית של מוסכניק עצלן.

על ה"יסתדר מעצמו" אני בוחר לא להגיב. אם המוסכניק אמר לך דבר כזה, מגיע לו שהרופא שלו יגיד לו את זה גם כן לפעמים.

מה??? לאן הלכו כל המים? זה קרה כשיצאת מהמוסך?

תראה, ה-ZX אמנם אינה חויית הנהיגה המושלמת... אבל ביחס של עלות/תועלת היא חבילה לא רעה בכלל. ומכונית עם הסטוריה טובה, בתחזוקה נכונה על ידי מכונאים שאינם חאפרים יכולה לשרת אותך יפה.

פורסם

או..קיי.. זה הולך ככה..

בבדיקה שנעשתה שוב אחרי 30 דקות מתחילת הבדיחה, אמר המוסכניק שהמחשב מראה על אוטו במצב טוב וצריכת הדלק טובה..

אתה שואל למה הלכתי למוסך? משום שהבדיקה הקודמת לפני חודש הראתה על בעיה חמורה במערכת הדלק!!!

כלומר- הרכב משום מה תיקן את עצמו.. זה ההסבר היחיד שיש לי עד כמה שזה עצוב..

(המוסכניק בעצמו לא הבין- הרי הוא ראה את הבעיה שבוע שעבר כשהתלוננתי על צריכת דלק מוגזמת)..

לגבי המהירות- אני לא יודע בדיוק למה הוא התכוון- בכל אופן אכן בנסיעה מהירה גם גודלת בהדרגה צריכת השמן והדלק- אבל באופן יחסי וקטן ככה שאני לא רואה משמעות..

לגבי המים... אין לי עדיין מושג לאן הם נעלמו.. אבל מה שכן גיליתי זה שההתחממות החלה רק אחרי שיצאתי מהמוסך שבוע שעבר.. עד אז, מהבחינה הזאת, המנוע היה מקורר בצורה מעולה וגם בנסיעות ארוכות מאוד ועמוסות פקקים הוא היה שומר על טמפ' קירור מצויינת!!

אני לא מצאתי שום נזילה כלשהי אבל אני אעקוב אחרי הנושא..

נ.ב:

המשפט האחרון בתגובה הראשונה הוא בגדר הומור שכן מצחיק אותי האירוניה שבין

תקלות רבות ברכברכב צרפתי... :wink:

פורסם

ZX ש"מתקנת" את עצמה, זאת תופעה שגם אני נתקלתי בה.

אני רציני :!::!:

:?

פורסם

אני לא יודע עם הרכב הוא קרבוציה או הזרקה

במקרה והוא בר-קרבורטור, יכול להיות שהיה לך סתימה שם וכדאי לשקול ניקוי קרבורטור

כנ"ל לגבי הזרקה (השערה)

נ.ב:

המשפט האחרון בתגובה הראשונה הוא בגדר הומור שכן מצחיק אותי האירוניה שבין

תקלות רבות ברכברכב צרפתי... :wink:

קנית לך אוייבים רבים ברגע זה בפורום :lol: (לא אני בכל אופן) אולי יסלחו לך על עצם היותך בעלים של אחת.

פורסם

בוא נתחיל מזה שב-ZX לא נכנסים 6 ליטרים של נוזל קירור !!! אולי אם תמלא גם את מיכל המתזים ...

נוזל קירור הוא דבר חיוני לכל רכב, אפילו ליפניות האמינות ביותר. בלי הנוזל, כל מנוע ילך ומהר. אלא, שהנוזל לא נעלם מעצמו, הוא נזל לאנשהו, אולי לתוך המנוע (לאגן השמן). אם הדבר קרה לאחר שיפוץ מנוע, יש לגשת אל המוסך המשפץ ולוודא שהוא יקח אחריות למקרה, שכן אסור שדבר כזה יקרה לאחר שיפוץ מנוע.

לגבי צריכת הדלק של ה-ZX,

אני לא יודע כמה צורך מנוע ה-2 ליטר, אבל מנוע ה- 1.9 צורך בין 8 ל 9 ק"מ לליטר בנסיעה מעורבת (גם רגוע וגם מהר). ברור שאם תשב כל היום הם דוושת הגז ברדיאטור, צריכת הדלק תעלה פלאים.

בכל מקרה, במידה וצריכת הדלק גרועה מ 8 ק"מ לליטר, כדאי לבדוק - נקיון המזרקים, סל"ד הסרק, פילטר אוויר, תקינות מצתים, ווסת לחץ דלק, חיישן זרימת אוויר, וכן הלאה..

דני G.

פורסם
בוא נתחיל מזה שב-ZX לא נכנסים 6 ליטרים של נוזל קירור !!! אולי אם תמלא גם את מיכל המתזים ...

נוזל קירור הוא דבר חיוני לכל רכב, אפילו ליפניות האמינות ביותר. בלי הנוזל, כל מנוע ילך ומהר. אלא, שהנוזל לא נעלם מעצמו, הוא נזל לאנשהו, אולי לתוך המנוע (לאגן השמן). אם הדבר קרה לאחר שיפוץ מנוע, יש לגשת אל המוסך המשפץ ולוודא שהוא יקח אחריות למקרה, שכן אסור שדבר כזה יקרה לאחר שיפוץ מנוע.

לגבי צריכת הדלק של ה-ZX,

אני לא יודע כמה צורך מנוע ה-2 ליטר, אבל מנוע ה- 1.9 צורך בין 8 ל 9 ק"מ לליטר בנסיעה מעורבת (גם רגוע וגם מהר). ברור שאם תשב כל היום הם דוושת הגז ברדיאטור, צריכת הדלק תעלה פלאים.

בכל מקרה, במידה וצריכת הדלק גרועה מ 8 ק"מ לליטר, כדאי לבדוק - נקיון המזרקים, סל"ד הסרק, פילטר אוויר, תקינות מצתים, ווסת לחץ דלק, חיישן זרימת אוויר, וכן הלאה..

דני G.

בתור בעל ZX אני רוצה להגיד לך שאתה צודק בZXלא נכנסים 6 ליטר נוזל קירור

אלא 7 ליטר נוזל קירור ללא המתזים

erezzx

פורסם

לגבי צריכת הדלק של ה-ZX,

דני G.

מי אמר בכלל שיש לו וולקן :?::idea:

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ZX ש"מתקנת" את עצמה, זאת תופעה שגם אני נתקלתי בה.

אני רציני :!::!:

:?

שמעו

מסתבר ש ל- ZX יש מערכת חיסונית מעולה!!

עוד המצאה מקורית של סיטרואן...

פורסם

בZX אפילו 1100 (שאין בארץ )נכנסים 6.5 ליטר,בדגמי 2000 8.5 ליטר.

דגמי ההזרקה של הרכב הזה לא זללנים ובקיצור תחליף מוסך.

למען גילוי נאות הייתה לי וולקן 4 שנים ומאז שמכרתי אותה בשנת 98 אני מתגעגע.

• תוכן חדש...