Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מניח שמפני שקרבון פייבר הוא מתכת, אז בלי טיפול מתאים הוא יחליד.

בברכה,

נאור

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

בברכה,

נאור

ואני מניח שקרבון פייבר הם סיבי פחמן, לא מתכת. :-)

וכמו שאמרו מעלי החסרון שלו הוא המחיר שלו.

פורסם

ניסוח השאלה אינו מספק למתן תשובה רצינית. לאיזה יישום אתה רוצה להשתמש ב- carbon fiber?

באופן מאד כללי אפשר לאמר שלחומר זה יש יחס חוזק למשקל גבוה מאד, ולכן משתמשים בו בתעשיית התעופה והרכב כאשר רוצים להשיג משקל נמוך. ה"חסרונות" הם עלות חומר גבוהה, בקרת תהליך הייצור היא קריטית, תהליך איתור ותיקון פגמים מסובך.

פורסם

לפי מה שהבנתי מקריאה בפורום אחר - הוא גם נישרף במהירות.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

בברכה,

נאור

ממתי פחמן הוא מתכת?!

אם אתה לא יודע את התשובה לשאלה, נא לא לענות בכוח, זו לא תחרות הודעות, אין מדליות בסוף.

השאלה שלך כמו שנאמר היא כללית מאוד ותלוייה ביישום.

מוטי

פורסם

אומנם הוא חומר חזק מאוד ועמיד, אולם אם וכאשר הוא מתרסק הוא הופך להיות סכנה מכוון שהשברים שלו חדים וחזקים.

לכן לא מומלץ להשתמש בחומר הנ"ל בתור מכסה מנוע (למרות שהוא קל משקל, חזק, עמיד בטמפ' גבוהות).

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

• ספונסר פורום
פורסם

גם מים הם לא מתכת והם מוליכים חשמל...ממש פלא אה:shock:

פחמים בסטרטר ובאלטרנטור יש לך? הם לא מתכת אבל הם כן מוליכים חשמל.. ככה גם סיבי פחמן.

פורסם

פחמן הוא מתכת, נחושת זה גם מתכת ועוד הרבה חומרים זה מתכות

המתכת היחידה שמחלידה זה ברזל (ככה למדתי בכיתה ד')

רק משום מה אנשים כיום מכלילים את כל המתכות שמחלידות

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
גם מים הם לא מתכת והם מוליכים חשמל...ממש פלא אה:shock:

פחמים בסטרטר ובאלטרנטור יש לך? הם לא מתכת אבל הם כן מוליכים חשמל.. ככה גם סיבי פחמן.

אני לא ממש חזק בכימיה, אבל עד כמה שידוע לי, מים אינם מוליכים חשמל - המלחים שנמצאים בהם הם אלה שמוליכים. מסיבה זו מים מזוקקים אינם בעלי מוליכות חשמלית (או ככה לפחות למדתי עד כיתה י' בתיכון). אם רוצים להגביר את המוליכות של מים, אפשר לשפוך לתוכם מלח (כמו זה שעושים איתו מסאז' במלון מרידיאן בים המלח :wink: ).

בקשר למתכות, אני זוכר שלמדתי משהו בהקשר לכך שהמולקולות שלהן מאוד קשורות אחת לשניה, לכן יש להן מוליכות. זאת בניגוד לחומרים אחרים בטבע שהמולקולות שלהם אינן כה קשורות אחת לשניה, כמו שניתן למצוא למשל בחומרים כמו עץ.

שוב, הידע שלי בכימיה מאוד קלוש ויכול להיות שכל מה שכתבתי זה שטות אחת גדולה, אבל זה מה שידוע לי. בעלי ידע טוב יותר מוזמנים לתקן אותי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
פחמן הוא מתכת, נחושת זה גם מתכת ועוד הרבה חומרים זה מתכות

המתכת היחידה שמחלידה זה ברזל (ככה למדתי בכיתה ד')

רק משום מה אנשים כיום מכלילים את כל המתכות שמחלידות

או שהזיכרונות שלך מכיתה ד' הם ממש לא מדוייקים או שאת המורה שלך צריך לשלוח להשתלמות (של לא יותר משעה) בכימיה בסיסית ביותר!!!

יש הרבה חומרים שאינם מתכות והם מוליכים!

יש הרבה מתכות שמחלידות, כלומר מתחמצנות, מוץ מברזל! (נחושת אלומיניום ועוד!)

נכון הרבה אנשים מתבלבלים בין המילה מתכת לפלדה וברזל... כל אחד זה דבר שונה.

פחמן זה בפרוש לא מתכת ולא ברזל, פחמן נמצא בפלדה באחוזים שונים (בודדים) לפי סוג הפלדה ורמת הקשיות הנדרשת.

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

• תוכן חדש...