Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברו שלושה שבועות מאז תצוגת התכלית של רייקונן באוסטרליה ואנו שוב ניצבים לפני סופ"ש שכולו פורמולה-1, במלזיה.

המסלול המלאזי בסיפנג הוא הראשון העונה מבחינת מסלולי "טילקה" , אותם מסלולים אולטרה-מודרניים וכל כך לא מרגשים את קהל צופי וחובבי הפורמולה-1 ולעיתים גם את הנהגים.

במלזיה, שם מזג האויר צפוי להיות חם, חם מאד ואפילו חם מדי "מבלות" מכוניות הפורמולה-1 כ-70 אחוז מזמן ההקפה כשהרגל של הנהג לוחצת על הדוושה עד הסוף, בהחלט לא חיים קלים למנועים, שזה סופ"ש שני שמשתמשים בהם ודי אם נזכור את כל הנהגים שהחליפו מנועים בשנה שעברה במקצי הדרוג וספגו את העונש בכדי שנבין מה מצפה הפעם.

בשנה שעברה ניצח כאן פיסיקלה עם הרנו, כאשר עדיין חשב שיש לו סיכוי טוב לאליפות מול אלונסו.

השנה קשה להאמין שהוא יחזור על אותה תצוגה .

צמיגים ואסטרטגיית החניות יהוו חלק חשוב בטקטיקות של הנהגים והקבוצות, כאשר קרוב לוודאי רובם ישתמשו בצמיגים קשים ו-2 חניות למרות שלא ניתן לפסול גם חנייה שלישית ושימוש בצמיגים רכים יותר.

ביום ראשון בבוקר, שעון ישראל יזנקו הנהגים ל-56 הקפות של המסלול, 310 ק"מ לערך שבסופן אולי נדע עוד מגמות וכוונות לגבי המשכה של העונה הזו, אז תנצלו את ההקפצה משבת לחג, אל תעשו כלום ושבו מול הטלויזיה.

trackmap.gif

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

אלה שעות נורמליות, מרוץ שעבר היה צריך לשים שעון מעורר ל 4 בבוקר אם אני זוכר טוב.

קרו דברים מעניינים בשלושה שבועות האלה?

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם

פליפה מאסה מוכיח שתצוגת הנהיגה שלו באוסטרליה לא היתה מיקרית והיא המשך ישיר לסוף העונה הקודמת.

מאסה קבע את הזמן המהיר ביותר ב-2 מקצי האימונים שנערכו היום.

אז נכון שמיקצים אלו לא אומרים הרבה אבל בכל זאת זוהי הצהרת כוונות ברורה מבחינתו של הנהג הברזילאי.

זה שפרארי מהירים כבר ידענו ורייקונן הוכיח זאת בעזרת השליטה האבסולוטית שהיתה לו באוסטרליה.

ובכדי שלא נקל ראש במקצי האימונים הללו, חבורת הצמרת כללה גם את לואיס המילטון ופרננדו אלונסו ממקלארן-מרצדס ואת רייקונן עצמו.

במקצה האימון השני זכינו לראות את קבוצת רנו ובעיקר את קובליינן מתחיל לייצר מעט זמנים מרשימים, לצידו של פיסיקלה.

הקבוצה שממשיכה להציג הופעה מכובדת (ואני לא בטוח שפרנק וויליאמס היה אוהב את ההגדרה שלי) היא וויליאמס ובעיקר ניקו רוזברג.

מנועי הטויוטה, לפחות נכון לעכשיו, עשו משהו טוב לקבוצה שהיא אולי אחרונת הקבוצות הפרטיות האמיתיות.

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורסם

מקצה דירוג טוב מאוד!

הפייט בין רייקונן לאלונסו בסוף, ואיך שמאסה גנב לשניהם היה יפה.

מאסה-אלונסו-רייקונן

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם

מקצי הדרוג היו ממש כמו שמקצי דרוג בפורמולה-1 צריכים להיות.

לא יכול היה להיות יותר טוב מבחינת הנהגים המובילים בסבב.

נתחיל דווקא מהתצוגה העצובה משהו של בריקלו וההונדה .

יותר נמוך מזה מבחינת המכונית כמעט וקשה להאמין שאפשר לרדת, מיקום 19 .

אגב , בריקלו יזנק מחר מסוף הגריד לאחר החלפת המכונית למכונית המשנית ועקב כך שקבוצתו לא הספיקה להרכיב את המנוע "הנכון" במכונית.

עוד קבוצה שמאכזבת היא כמובן רנו וההוכחה היא ששני נהגי הקבוצה לא הצליחו לעלות למקצה השלישי היום בבוקר, השמועות אומרות שמרק וובר כבר עושה חימום לקראת מעבר אפשרי לרנו, אל תשכחו מי המנהל שלו...

גם דיויד קולטארד ברד-בול רנו יזנק מסוף הגריד בגלל תקלה במנוע שלו.

ועכשיו קרב הצמרת -

אלונסו שלט באופן כמעט מוחלט לאורך כל שלבי מקצי הדרוג - Q1 , Q2 וכמעט בכל המקצה השלישי .

2 הדקות האחרונות היו בדיוק מה שאנחנו רוצים מפורמולה-1 .

שתי הקבוצות החזקות כיום , פרארי ומקלארן-מרצדס שולחות את שני הנהגים שלהם ממש על הקצה של השעון ועל התרגיל של מקלארן נדבר מיד.

אלונסו ורייקונן קובעים זמנים מעולים וכאשר הם חוצים את קו הסיום נשאר לראות מה מאסה יעשה .

הברזילאי לא דופק חשבון לאלוף העולם ועוד פחות מזה לבן-קבוצתו וקובע זמן טוב משל שניהם, מוכיח שתצוגת הנהיגה שלו באוסטרליה לא היתה מיקרית ואולי התקלה שם מנעה ממנו ניצחון בעצם. מחר יהיה חם.

לואיס המילטון ממשיך ביכולת הטובה וניצב רביעי ומקווה למעידה של אחד מהשלושה שלפניו.

ועכשיו לקרב בפיטס, לפחות כמו שאני ראיתי את זה .

צמד ראשון של פרארי ומקלארן נכנסים לפיטס - אלונסו ורייקונן והיה זה רייקונן בפרארי שיוצא על חרטום הכסף של אלונסו.

מקלארן לא חיכו הרבה וכאשר הצמד השני נכנס , מקלארן החזיקו את המילטון בכוונה יותר זמן , רק כאשר פרארי עמדו לשחרר את מאסה , יצא הימלטון על החרטום האדום של פרארי . מעלה את קרב המוחות עוד שלב.

ניקו רוזברג, ווליאמס עשה הרבה יותר ממה שציפו ממנו ואולי מיהרו כולם להספיד את וויליאמס-טויוטה ובכל זאת היא מצילה את כבוד הקבוצות הפרטיות ומראה שעדיין ניתן לעשות זאת בדרך הישנה והטובה. נחזיק אצבעות. אבא רוזברג בטח גאה .

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורסם
...הפייט בין רייקונן לאלונסו בסוף, ואיך שמאסה גנב לשניהם היה יפה.

..

אני ממש לא מסכים עם הקביעה שמאסה "גנב" להם את הפול-פוזישן.

פליפה מאסה נהג מעולה שהוכיח זאת עוד בעונה הקודמת .

במרוץ הקודם באוסטרליה סבל מחוסר מזל עקב תקלב בגיר ונאלץ לזנק מסוף הטור, הוא סיים בנקודות וכמובן היה הנהג שעקף הכי הרבה מכוניות במהלך המירוץ.

למרות שרייקונן מסומן על ידי רבים כנהג מס'-1 של פרארי מאסה הוכיח במהלך כל תקופת האימונים של טרום-העונה שהוא מהיר יותר ממנו במכוניות שוות ובמסלולים שונים .

רייקונן מהיר בזה אין שום ספק , אני כלל לא בטוח שמאסה פחות טוב.

האדם שהכי יכול לשפוט את היכולת של שניהם הוא פטר סאובר בה שניהם נהגו בעבר .

סאובר חזר ואמר לא אחת כי מאסה עוד יפתיע רבים כולל את רייקונן עצמו ביכולת שלו ובנוסף, אסור לשכוח שלמאסה היה בשנה שעברה את המורה הטוב ביותר שיכול היה להיות - מיכאל שומאכר .

שומאכר עצמו אמר גם הוא שפליפה מאסה בהחלט לגיטימי כנהג מוביל בפרארי .

דובי

פורסם

המנהל של מרק וובר הוא בריאטורה ולפחות מי שמועמד "לעוף" הוא כמובן פיסיקלה , אבל שמועות הן רק שמועות .

בכל מקרה וובר חתום ברד-בול רק לעונת 2007 ככה שלעונה הבאה הוא יהיה פנוי ובטוח נשמע משהו ממנו או מרנו לקראת סוף הקיץ , מונזה או גרמניה למשל , לגבי התוכניות לעונה הבאה.

דובי

פורסם

טוף, אני אף פעם לא לגמרי סמכתי על מאסה - עכשיו אני מתחיל להבין למה.

צריך לדעת לשמור קצת על טמפרמנט. ובמיוחד לא לאבד 2 מקומות בפניה הראשונה.

לדעתי זה היה ממש בהשמתו בגגל שבחר בקו מוזר מאוד.

מעניין לראות את 2 מכוניות הרנו בסוף כן נכנסות לנקודות. ופיסיקלה אפילו טופס מקום טוב יותר בדירוג מאשר מאסה :shock:.

ראלף שום מתבזה.

רוביניו נכנס לעישיריה כנגד כל הסיכויים.

כל הכבוד להמילטון. גם על ביצועים גם על ג'נטלמניות.

בקיצור - נראה שמשעמם לא יהיה לנו העונה :-D

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
בקיצור - נראה שמשעמם לא יהיה לנו העונה :-D

אני חושב בדיוק הפוך .

מפחדים לתקוף ולעקוף .

מאסה היחיד שניסה לתקוף . העלה לנו את הדופק כמה פעמים , אבל כשל .

קימי היה יבש כמו הנגב . מפחד לעקוף . אפילו לא מנסה...

קוביצה מאכזב . אפילו שהוא חדש בעסק , יש לי ( אישית לפחות ) ציפיות גבוהות ממנו .

כל הכבוד להיידפלד על שמירת המקום ה 4 .

והכי הכי , המילטון . תותח . היחיד שממש הרשים אותי .

ואיך אפשר בלי אלונסו . לא סובל אותו . אבל אי אפשר להגיד עליו שהוא לא נהג ע-נ-ק .

אם המירוצים ימשיכו להיות ככה העונה , אני אתחיל לראות משחקי גולף . ככה אני אחשוב שיש אקשן בפורמולה 1 .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

באמת כל הקטע המעניין במירוץ היה בהתחלה, שמאסה ניסה שוב ושוב לעקוף את המילטון.

אחרי שהוא עף לחולות וקימי נהיה מאחורי המילטון, הייתי בטוח שנמשיך לראות מאבק אבל כלום, קימי הזה לא זז!

2 הפרארי היום לא זזו, מאסה לא הצליח לסגור על היידפלד, מה שהעלה בי קצת תקוות היה שקימי התחיל לצמצם את הפער על המילטון, טוב שהוא נזכר 10 הקפות לסיום מתאים לו האדיש הזה.

• תוכן חדש...