Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבוע שעבר הHU הישן והאהוב שלי מבית Kenwood שבק חיים (לא זוכר את הדגם המדויק, מדובר בHU בן שלוש לפחות, מנגן דיסקים רגילים עם הספק של 18WX4) והתחיל לעשות בעיות מגעים רציניות בקליטת רדיו ובהפעלת הרמקול האחורי-שמאלי.

בהחלטה של רגע קפצתי לחנות בתל-אביב וקניתי HU של פיוניר, מדגם 1900MP. התקנתי, הפעלתי, ופייר - ממש התאכזבתי. הצלילים הגבוהים והבינונים יפים וחדים, אבל פשוט אין באסים. כלום. יש מעיין "דפיקות" ברמקולים במקום באסים יפים כמו שהיו ברדיו הקודם.

אין לי מגבר או סאב ברכב. שני רמקולי 6X9 של פיוניר מאחור וזוג רמקולים קטנים בדלתות הקדמיות, שכמעט ולא בשימוש היות והבאלאנס מכוון אחורה.

חשבתי על כמה אפשרויות שיכולות לגרום לתופעה.

א. חיבורים לא נכונים - התקנתי את הHU בעצמי, ועל הדרך ביטלתי כמה קומבינות שהיו ברדיו הקודם. היה שם ריילי שלא הבנתי מה תפקידו, ולכן ביטלתי אותו ובמקומו פשוט פיצלתי את קו המתח הראשי לשניים, אחד לחוט האדום (ACC) והשני לחוט הצהוב (Battery). לא נראה לי שיש עם זה בעיה היות ואותו קו ראשי בכל מקרה הזין את שני הקווים של הHU הקודם וגם כי אין הבהובים או ריצודים על הרדיו דיסק שיכולים להעיד על נפילות מתח. ייתכן ואני טועה?

ב. חיבורי רמקולים לא איכותיים - בעיקרון הכבלים שרצים לאורך הרכב לרמקולים האחוריים דקים למדי. חשבתי לנצל את החלפת הHU ולהחליף לכבלים עבים יותר, אבל ראיתי שזה מיותר היות ובכל מקרה היציאה מהHU היא בחוטים דקים ועלובים, כך שבכל מקרה יהיו לי כמה סנטימטרים של חוטים דקים ביציאה של הHU ואז זה כבר לא משנה. ייתכן ואני טועה?

ג. כיוונים לא נכונים - שיחקתי במשך כמעט שעתיים עם כל הפונקציות שמצאתי, והדבר הכי קרוב לבאסים שהגעתי אליו היה הרמת הLoudness לרמה הגבוהה ביותר ואז משחק קטן עם הSLA והMID. אבל זה מוסיף מן הד מוזר כזה, ולא נשמע אמיתי. יש דרך נכונה לכוון דבר כזה?

ד. "אכלת אותה, זה מה שקנית" - אני רוצה להאמין שהמכשיר לא כזה גרוע, אולי אפשר לעשות משהו בלי התקנות נוספות.

אשמח לקבל קצה חוט :roll:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

וואלה, כנראה שאני אדיוט אמיתי. וזה לא הפעם הראשונה שמשהו כזה קורה לי :oops:

עכשיו הכל עובד טוב, הבאסים חזרו למצב שדומה למה שהיה עם הקנווד. עדיין לא אותו דבר, אבל מספיק קרוב.

א. החוטים היו הפוכים. זאת אומרת, הפכתי ואז התחלתי לשמוע נורמלי.

ב. מסתבר שלמושבים האחוריים יש תפקיד רציני ביצירת הבאס. המושבים האחוריים שלי היו מקופלים פנימה (205 3 דלתות, הפכתי אותה למעיין "סטיישן" לצורך הובלת ארגזים) וכשהחזרתי אותם למצב המקורי הורגש עוד שיפור.

ג. הצלחתי לאבד את השלט יום אחרי שהרכבתי את הרדיו-דיסק. ממש גאון הדור אני. כשאני אמצא אותו, אני מחבר אותו לשאסי של הרכב, כמו העטים בדלפק של הבנק.

פורסם

ההתלהבות מפיוניר בארץ לא ברורה.

קנווד לא רואים אותם ממטר.

גם אני החלפתי בעבר מערכת קנווד (שנגנבה) בפיוניר, ומאז אני לא מתקרב אליהם.

חברה בינונית

פורסם

אני שמח שהצלחתה לפתור את הבעיה ,ואיך הצלחתה לאבד את השלט כל כך מהר?

cb1313

פיונייר היא מערכת טובה שנותנת תמורה למכיר שלה.

"היא עשוייה מחומר MDF ויש לה כונס אוויר.."

פורסם

השלט היה מונח על הברכיים שלי בנסיעה אתמול בערב. באחד הסיבובים הוא עף ממני (או לפחות כך חשבתי), ועכשיו כשירדתי לבדוק את המערכת נזכרתי בזה, אבל את עקבותיו לא מצאתי ברכב.

אגב, כמעט ונשכח - תודה על הטיפ!

פורסם

חברה בינונית

עוד מעט תגיד שקנווד זה היי-אנד.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קנווד זה לא היי-אנד.

אבל לקנווד יש צליל/אפשרויות ספציפיות לה - שאין בשום מקום אחר..

וכנראה שמלא אנשים אוהבים אותם.אחד מהם אני.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

+ גם אני מעדיף את הקנווד שברשותי על כל פיוניר שיצא לי להתקל בו.. (6 דגמים בערך)

אמנם יש בכמה מהם אופציה שאפשר לדפדף בתיקיה מבלי לעבור שיר אחד אחד וכלמניי שומרי מסך (מיותרים לפי דעתי)

אבל הקנווד הרבה יותר נוח, פשוט לכוון אותו, ישנה אופציה של חיתוכים והוא נשמע טוב.

עריכה: לא שמתי לב שאני מגיב על נושא בן שנתיים וחצי

פורסם

חברה בינונית

חברה בינונית ? תלוי באיזה דגמים, קח את הp90 ואת הפרוססור שלו ועל זה תגיד חברה בינונית.

וואו , גם אני לא שמתי לב .

פורסם

מוטי -לא הוגן לקחת דגם שהוא כמעט ספינת הדגל של פיוניר ולזרוק לבמה אל מול הקנווד.

יש כבוד גם לקנווד וגם לפיוניר אבל אתם מתייחסים כנראה לדגמים הפשוטים של פיוניר שלא מייצגים איכות אלא יותר פונקציונאליות.

ציינתי כבר לא פעם שהליין המוצרים העממי של פיוניר עושה עוול לחברה,אבל,ככל חברה רצינית היא כלכלית וחייבת גם לייצר מוצרים שיכניסו לה כסף.גם אם מדובר במוצרים הנחשבים ל"מבינים" שבינינו-נחותים.

• תוכן חדש...