Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

איך אפשר לעלות בהספק של המנוע מבלי להוסיף לו את אגזוז לחץ ופילטרים?

כי אני לא אוהב שאוטו עושה רעש!

הייתי רוצה להוסיף כ 10-15 כ"ס כמובן בעלות מנימלית ללא אחלפת מנוע ובלי שעפגע באמינותו

במאזדה 323 עם קרביורטור אמרו לי שיש 82 כ"ס ובאזרקה 90 כ"ס

אם ההיתי יכול להגיע לספק בסביבות ה 100 כ"ס אז היה מצויין !!

אז מה אתם אומרים?

יש הצעות?(:

פורסם
שלום

איך אפשר לעלות בהספק של המנוע מבלי להוסיף לו את אגזוז לחץ ופילטרים?

הייתי רוצה להוסיף כ 10-15 כ"ס כמובן בעלות מנימלית ללא אחלפת מנוע ובלי שעפגע באמינותו

במאזדה 323 עם קרביורטור אמרו לי שיש 82 כ"ס ובאזרקה 90 כ"ס

אם ההיתי יכול להגיע לספק בסביבות ה 100 כ"ס אז היה מצויין !!

אז מה אתם אומרים?

יש הצעות?(:

82 כ"ס כשהוא יצא מהמיפעל... כיום, לאחר יותר מ 10 שנים, אולי יש לו 70-65 כ"ס באורווה...

לשפר מנוע ישן זה מתכון מצויין להרס המנוע תוך זמן קצר ביותר... החופשים גדולים מידי ושאר הרכיבים השחוקים לא יעמדו בעומס... מהר מאוד אתה תימצא את עצמך עם מנוע מפוזר לאורך הכביש מגרד בראש "למה זה קרה לי"...

תהנה...

*(לכותב שורות אילו היתה מזדה כזו, ידנית... אין צורך, ואין למה לשפר את האוטו הזה, היתנהגות כביש מחפירה, בתוספת עוד 10-15 כ"ס תיגרום לו להיתנהות מחפירה עד מסוכנת)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

קודם כל תסע על האוטו ואחר כך תחליט אם לנסות לשפר!!!

עוד לא קנית אותו אפילו!

אתה רוצה להביא אותה על הנייר ל100 כ"ס כדי שתוכל להגיד שהיא כמו הדייהטסו שהתלבטת לגביו?

קודם תסע על האוטו!

בשביל מה שהוא יודע לעשות, וחוסר המשקל שלו, הוא נוסע בסדר גמור.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אל תשפר כלום ברכב הזה, היתרון היחסי של הרכב הנ"ל הוא באמינות שלו כאשר הוא מטופל כראוי .

אם תנסה להוסיף לו את ה"שיפורים" שציינת תקבל כוחות סוס פסיכולוגים בלבד, וכאב ראש אמיתי.

היתה לי 323 אף פנסים, שזה כבש בעור של זאב. רכב אמין יחסית חוץ מענין הפנסים.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

נתעלם מרוב השטויות שנרשמו פה, בלי להעליב...

רק בשביל להפריך חלק מהטענות שהרכב הוא "כבש בעור זאב", אז ככה; לדגמי 323F-BG יש שילדה מצויינת לשיפורים והדוגמא הטובה ביותר היא דגמי 323F-BG GT בעלי מנוע BP 1840cc כאשר ההספק עמד כל כ-150 כ"ס ואשר לא הגיעו בצער רב לארץ.

בוא נחזור למה שיש, אצלך מנוע B6 1.6L שהוא אחד הוותקים והנפוצים שהיו בדגמי מאזדה בזמנו, מה שהרוב לא יודעים זה שיש גרסא מוגדשת מקורית למנוע זה שנקרא B6T או B6-ZE, כמובן שהמנוע הגיע עם טורבו מהחברה, כך שבעצם מנוע זה הוא לא רע בכלל לשיפורים מוגדשים.

לא רוצה טורבו? אני גם לא ממליץ בגלל כל הבלגן שמסביב, מה שאני כן אמליץ לך בחום זה להחליף את הקאמשפט המקורי שלך למקאמשפט של מאזדה 121 ולהחליף את המרימים למרימים מכאניים! נשמע הזוי? אז זהו שלא! אחד החברים בפורום עשה זאת והרוויח כ-15 כ"ס!

בנוסף, ניתן לשים פולים מתכוונים ועם הכיוון הנכון, תצליח לסחוט 3-2 כ"ס, גם זה נבדק בהצלחה אצל אחד החברים בפורום, בכך תראה שהמנוע שלך כן יכול לספק את הסחורה.

רוצה שיפור משמעותי בלי טורבו!? נסה לאתר סאאב מדגם 9000 כתורם של קרבורטור Weber IDF40, בעזרת קרבורטור טוב אתה בקלות יכול להוציא 130כ"ס מהמנוע הזה, שים לב שהפרוייקט הזה ידרוש מיומנות טכנית מסויימת כי הקרבורטור לא יתלבש ממש מדוייק על הסעפת שלך, לפרוייקט זה יש להצטייד בסעפת יניקה נוספת ע"מ לבנות עליה מקום ישיבה טוב לדבר האכזרי הזה.

Weber IDF40

751oz4.jpg

אל תשכח שתמיד תוכל להשתיל מנוע BP 1840cc שירד מלאנטיס, ואז כבר לא יהיה גבול לשיפורים, כמובן שזה לא יהיה חוקי ללא אישור משרד התחבורה ואישור זה, ספק אם תקבל.

מקווה שעזרתי,

גיורא.

פורסם

אתה לכול להתקין טורבו על המנוע שיש ברכב הזה בלי הרבה בעיות

והרכב יהיה חזק בגדישה של 06 בר

אני מדבר מנסיון היתה :mm_cry: לי 323F שנת 92 שחורה שעברה את כול הפרויקט

והרכב נסע נפלא

לגבי שיפורים אין סוף הכול תלוי כמה כסף רוצים להשקיע

מזדה 323F 92 טורבו :onfire:

פורסם
גיורא.

גיורא, אולי אתה אדם מכובד, ומוערך (בפעם השניה, אני לא מכיר אותך)

אבל זאת הפעם השניה שאתה גורם לי לתהות על קנקנך.

העצות שלך לא קשורות לחלוטין למה שפותח השרשור ביקש, כנראה לא קראת מה הוא ביקש.

אבל הצעת לו עולם ומלואו - בלי שום קשר לבקשתו.

להזכירך, העיצה הקודמת שלך היתה להחליף תושבות מנוע למזדה 323 ב4000 שקל.

ועוד טרחת וחישבת לי איך מגיעים ל4000 שקל בתושבות מנוע למזדה 323.

אז לפני שאתה שולל את כל מה שכולם כתבו, במשפט "נתעלם מהשטויות שכולם כתבו", תבדוק טוב טוב איך העצות שלך נשמעות בעולם האמיתי ולא בעולם שחברי מועדון מזדה חיים בו, כי כנראה שם יש עננים של חומר לא ברור.

אני אחזור שוב - קרא את בקשתו של פותח השרשור, מההתחלה עד הסוף, ותבין למה מה שכתבת אינו קשור.

קבל את זה בהבנה.

עמך הסליחה.

פורסם

ארז ידידי, העצות שלי היו רק בשביל להפריך את הסטיגה המעצבנת הנוצרת מחוסר ידע וההידר רצון לחקור לפני הסקנת מסקנות. נכון, קצת הגזמתי אבל בכל זאת עניתי לבחור על שאלתו בלי לסטות מהנושא, ציטוט; "איך אפשר לעלות בהספק של המנוע מבלי להוסיף לו את אגזוז לחץ ופילטרים?

הייתי רוצה להוסיף כ 10-15 כ"ס כמובן בעלות מנימלית ללא אחלפת מנוע ובלי שעפגע באמינותו".

אני חושב שהתבלבלת ידידי, אני אף פעם לא רשמתי שתושבת עולה 4000 ש"ח!

אתה בטח התכוונת לשרשור הזה: "מחיר תושבות מנוע למזדה?"

עצה שלי, תרענון את זיכרונך לפני כתיבת אמירות שווא.

פורסם

צודק, ראיתי מועדון מזדה, מסתבר ששניכם ממועדון מזדה:

זה לגבי התושבות מנוע של מזדה 323

כל המחירים שציינתי הם ללא עבודה. תוסיף לזה עבודה ובקלות תגיע ל-3000-4000 ש"ח.

בכל אופן, פותח השרשור ביקש שיפורים של 10 כ"ס בעלות מינימלית וללא פגיעה באמינות.

(לא שאני חושב שהבקשה שלו הגיונית) אבל מכאן ועד לשלוח אותו לחפש סאאב 9000 קרבורטור, ולבצע התאמות לסעפת יניקה, או החלפות קאמשאפט, המרחק עצום!

אז למה לרשום שכולם מדברים שטויות?

מה גם שהשרשור הזה מלפני חודשיים! מי יודע מה איתו והמזדה הזאת.

פורסם
גיורא, אולי אתה אדם מכובד, ומוערך (בפעם השניה, אני לא מכיר אותך)

אבל זאת הפעם השניה שאתה גורם לי לתהות על קנקנך.

העצות שלך לא קשורות לחלוטין למה שפותח השרשור ביקש, כנראה לא קראת מה הוא ביקש.

אבל הצעת לו עולם ומלואו - בלי שום קשר לבקשתו.

להזכירך, העיצה הקודמת שלך היתה להחליף תושבות מנוע למזדה 323 ב4000 שקל.

ועוד טרחת וחישבת לי איך מגיעים ל4000 שקל בתושבות מנוע למזדה 323.

אז לפני שאתה שולל את כל מה שכולם כתבו, במשפט "נתעלם מהשטויות שכולם כתבו", תבדוק טוב טוב איך העצות שלך נשמעות בעולם האמיתי ולא בעולם שחברי מועדון מזדה חיים בו, כי כנראה שם יש עננים של חומר לא ברור.

אני אחזור שוב - קרא את בקשתו של פותח השרשור, מההתחלה עד הסוף, ותבין למה מה שכתבת אינו קשור.

קבל את זה בהבנה.

עמך הסליחה.

ומעניין אותי לדעת באמת באיזה עולם חברי מועדון מאזדה חיים בו ?

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...