Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

טמפ' עבודה תקינה של המנוע משפרת את תפוקת המנוע וגם מורידה את פליטת המזהמים לאוויר.

ברכבים חדישים, הטרמוסטט מקבל פיקוד ממחשב המנוע לאחר סיכום של פרמטרים רבים כגון: מהירות הנסיעה,טמפ' חיצונית העומס על המנוע (ועוד) ובהתאם לכך מחשב המנוע מחליט בכמה לפתוח את התרמוסטט על-מנת לשמור על-ביצועי מנוע מיטבים וגם לצמצם את זיהום האוויר.

נשאלתי בפרטי מהי טמפ' העבודה התקינה בפולו שנת 2002 מנוע 1.4L ?

90 מעלות ?

לא בהכרח... לפי נתוני היצרן טמפ' נוזל הקירור יכולה להגיע גם ל-110 מעלות צלזיוס לפני שהנוזל עובר למעגל הקירור הגדול.

כהרגלי אני מעדיף לצרף נתוני יצרן המצביעים על הקשר בין טמפ' עבודה לתפוקת המנוע ומספר סיבובי המנוע.

scan.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

לפי מיטב ידיעתי הניצולת הטובה ביותר של המנוע הינה דווקא ב-70 מעלות , אך זיהום האוויר גדול בהרבה. 90-100 מעלות היא טמפ' בה הנצילות עדיין טובה , אך זיהום האוויר נמוך משמעותית.

פורסם

תודה על המידע,טוב לדעת!.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

מבחינת ביצועי מנוע לפי גרף מספר 222-012 נראה שבטמפ' של 90 מעלות הביצועים משתפרים לעומת 75 מעלות צלזיוס.

גם ברור שהשינוי לא גדול לעומת 50 מעלות.

פורסם

קחו בחשבון שיש משמעות לסוג השמן הנמצא במנוע,

לדוגמא שמן סמיך יותר בטמפרטורה נמוכה יפעיל יותר חיוך על המכלולים השונים וגם יהווה קושי חדירה מסויימת של הקראנק בירידה שלו לתוכו

גם זה משפיע על הביצועים אני לא זוכר איזה אוטו זה היה, משהו אצל פיג'ו שבגירסה אחת היתה יותר כ"ס מאחרת, והטענה היתה הפחתה של איזה קילו שמן מהמנוע או משהו כזה.....אני לא סגור במאה אחוז אז אל תתפסו אותי במילה

אם אני לא טועה מדובר על המנוע של ה306 הS16 לעומת הXSI

פורסם

מבחינת ביצועי מנוע, הטמפרטורה העדיפה היא בין 70-80 מעלות, היצרן נותן טמפרטורה בד"כ של 90 -95 אופטימאלי ,משיקולים אלו ואחרים,אך מבחינת ביצועים נטו - בין 70-80 מעלות תקבל את הביצועים הטובים ביותר.

פורסם

טוב כרגיל אנו הישראלים יודעים טוב יותר מהיצרן איזה טמפ' עבודה מומלצת למנוע וכמובן בארץ לפרק טרמוסטט (בצחוק) ואיזה שמן עדיף.

נו באמת אתה חושב שהיצרן מפרסם נתונים אלה מבלי לבדוק ?

פורסם

בוודאי שהיצרן בודק.

אגב...חיפוש בגוגל תחת ערך טמפרטורה\ביצועים וקריאת כמה מאמרים בנושא טמפרטורת מנוע אפקטיבית,בכל מה שנוגע להספק\ביצועים נטו! עיון בפרוייקטים שבוצעו ע"י חובבי רכב,מקצוענים בתחום,תניב לך תוצאות שונות במקצת ממה שאתה חושב.

הקו שמוליך יצרן רכב בכל מה שקשור למנוע הוא זיהום אויר\צריכת דלק ועוד פרמטרים שונים,היצרן לא חושב על ביצועים בראש ובראשונה.

פורסם

מרק,

ומה לגביי גולף דור 4 1.6 100 כ"ס? האם גם מדובר בטמפ' של עד 110 מעלות?

אצלי בגולף לאחר שהוחלף פלאנש מים ונוקתה מערכת הקירור הטמפ' מגיעה ומתייצבת על החצי שזה 90 מעלות (אני יודע שזה לא בדיוק 90 כי המחוג לא ליניארי ומדוייק) לפני זה הטמפ' כל הזמן הייתה משתנה (מהחצי לרבע כביכול) אבל לא הייתה עוברת את ה-90 מעלות.

איתמר ג'ורג'

פורסם

בהודעתי ציינתי בדיוק מדוע היצרנים מכוונים את טמפ' העבודה לתחום של 90-100 מעלות.

היצרנים מחוייבים לתקני זיהום אוויר מחמירים, ולפיכך משתמשים במגוון אמצעים (הזרקות סיקווניאליות , חיישנים ובקרה ממוחשבת) כדי לעמוד בתקנים.

אם זיהום האוויר לא היה קיים (עניין היפותטי , כיוון שכעת זהו אחד הפרמטרים החשובים בתקינת רכב) - לא היינו רואים את מערכות ההזרקה , המחשבים ושאר הירקות שמסבכים לנו את החיים. גם טמפ' העבודה של המנועים הייתה נמוכה יותר, אם זכור לך.

מבחינת ביצועים נטו , קרבורטור של פעם ומערכות חשמל ישנות ייתנו בדיוק את אותם ההספקים של הטובות במערכות ההזרקה , בתוספת תגובת דוושה טובה יותר.

כאמור - הכל באופן תיאורטי. צריך להתחשב גם בסביבה.

פורסם
קחו בחשבון שיש משמעות לסוג השמן הנמצא במנוע,

לדוגמא שמן סמיך יותר בטמפרטורה נמוכה יפעיל יותר חיוך על המכלולים השונים וגם יהווה קושי חדירה מסויימת של הקראנק בירידה שלו לתוכו

גם זה משפיע על הביצועים אני לא זוכר איזה אוטו זה היה, משהו אצל פיג'ו שבגירסה אחת היתה יותר כ"ס מאחרת, והטענה היתה הפחתה של איזה קילו שמן מהמנוע או משהו כזה.....אני לא סגור במאה אחוז אז אל תתפסו אותי במילה

אם אני לא טועה מדובר על המנוע של ה306 הS16 לעומת הXSI

אין קשר בין המנועים - הXSI הוא 8 שסטומים בשנים האלו

הS16 הוא 16 שסטומים.

בקשר לXSI המאוחרות - גם אין יותר מדי קשר - זה מנוע שמתוכנן די שונה ודומה אם כבר לGTI6

מה שכן , אולי זה ההבדל המיסתורי בין 2 גירסאות הS16

RFT וRFY , בעלות ההבדל של 2 כ"ס...

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

איתמר שלום,

המידע המצורף נכון למערכת קירור מבוקרת או ממופה על-ידי מחשב המורכב החל ממנועי 1.6L קוד APF של קונצרן VW.

רבים הזכירו כאן שביצועי המנוע או יעילות המנוע גדלים דווקא בטמפ' עבודה של 75 מעלות צלזיוס, אני מסכים אבל לא ברכבים שתלויים בהגבלות זיהום אוויר.

לכן מה שכתבתי נכון לגבי רוב או כול המנועים מהדור החדש ולא רכבים עם שיפוריי מנוע וכדומה (סליחה למוטי).

במערכת הקירור מותקנים שני חיישני טמפ', קיימים עוד חיישנים שמחשב מערכת הקירור קורא נתונים מהם, אבל הזכיר זאת במאמר אחר.

חיישן שמודד את טמפ' נוזל הקירור ביציאה מהבלוק, וחיישן נוסף המתוקן בקו היציאה מהרדיאטור .

מחשב מערכת הקירור מבצע השוואה בין הטמפ' הנמדד על-ידי החיישן שמותקן בקו היציאה מהבלוק והטמפ' המאוחסנת במחשב (מידע צרוב על גו'ק) ועל סמך מידע זה התרמוסטט המותקן על הבלוק נפתח או נסגר (חלקית) על-מנת לשמור על-טמפ' נוזל קירור של 110 מעלות צלסזיוס בבלוק.

הטמפ' הנמדדת על-ידי חיישן המותקן בבלוק וביציאה מהרדיאטור מסוכמת על-ידי המחשב ועל סמך מידע זה מופעל המאוורר המותקן על הרדיאטור.

במידה והחיישן המותקן בבלוק המנוע מתקלקל מחשב המנוע ישמור על-טמפ' קבועה של 95 מעלות צלזיוס ביציאה מהבלוק ומאוורר הרדיאטור ישאר עובד כול הזמן במהירות מספר 1.

במידה ושני החיישנים תקולים מחשב המנוע יפעיל את המאוורר תמידית במהירות מספר 2, ברכבים שבהם מותקן מאוורר נוסף גם הוא יפעל.

הערה:

הטמפ' בבלוק המנוע תלוייה במצב המצערת .

בפתיחה חלקית של המצערת הטמפ' תשמר בגבולות של 95-110 מעלות

נפתיחה מלאה של המצערת הטמפ' תשמר בגבולות של 85-95 מעלות

לשאלתך איתמר

לאחר שהמנוע מתחמם לטמפ' עבודה שבין 95-110 מעלות צלזיוס התרמוסטט נפתח ונוזל קירור עובר לרדיאטור ומתקרררר לטמפ' שבין 85-95 מעלות צלזיוס.

שעון החום המותקן בלוח השעונים מציג את הטמפ' לאחר שמחשב המנוע מדד את הטמפ' בקו היציאה מהרדיאטור ששם הטמפ' חייבת להיות בין 85-95 מעלות צלזיוס ומתוך מפה הצרובה במחשב הקירור נמסר מידע לשעון החום, דבר זה מונע כמובן משחק של השעון בשינוי טמפ' קטנים.

במידה והטמפ' המוצגת בשעון החום גבוהה מ-95 מעלות אזי קיימת בעיה באחד מרכיבי המערכת.

לסיכום

1. במידה וקיימת בעיה במערכת קירור ברכב עם מחשב קירור, אין מנוס אלה לבצע בדיקה בעזרת מחשב.

2. במידה וחבר פורום ומשתתף קבוע בפורום הזדקק למידע הקשור לתקלות ואופן פיתרונן לאחר בדיקה ממוחשבת יש באפשרותי למסור מידע מדוייק איזה רכיב תקול על-סמך נתוני היצרן VW.

זהו בקצרה, כי יש עוד הרבה מידע שלא הזכרתי כגון כיצד המחשב מבצע חישוב של כול הפרמטרים והכנסת המאווררים לפעולה או כיבוי והמפות המאוחסנות במחשב.

מצורף תרשים

scan.pdf

• תוכן חדש...