Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בטיחותי גדול וזול , באמת רק וולבו , אין ספק

אני רק מנסה להבין את ההיגיון בלקנות רכב בגרושים ולשלם הון תועפות על דלק ותחזוקה יקרה

דלק? נכון.

תחזוקה? לא נכון.

**עריכה: הקדימו אותי**

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
  • תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ה-240 יוצרה על 93', יובאה באופן סדיר עד 87'. קיימות בארץ בודדות מעל מודל זה.

קיימות 740 בארץ החל ממודל 84', והן נמכרו במקביל עד הפסקת יבוא ה-240.

תבדוק את עניין ה-940 שוב, ויותר חשוב, תבדוק אותה היטב, לרוב הן מוזנחות, והן בעיייות יותר מבחינת אמינות - יש להן אלקטרוניקה ומחשבים (ABS ושות'), שלא קיימים ב-240. החיסרון של אלו הופכים אותה לפשוטה ואמינה כ"כ.

החיסרון היחיד לדעתי, הוא צריכת דלק רבה מאוד, סביבות 1:5-1:6 לרוב, אם הרבה מחוץ לעיר, אולי 1:7. אם הדלק לא מהווה בעיה עיקרית, הרי שמצאת את מבוקשך.

צריכת הדלק נכונה גם לגבי ה-740 פחות או יותר. ב-940 צפה ל-1:7 עד 1:9 תלוי במצב הרכב ובסוגו (טורבו או לא, נפח מנוע.).

פורסם
240 האופציה הכי טובה שלך :x רק שאבא שלי לא יקנה לי כזאת זה הכוונה שלו וולבו ישנה :x ילד בן 17 יוצא עם וולבו זה קצת פאדיחות אבל יותר טוב מכלום :x אני מעדיף ת106 אבל ההורים רוצים בטיחות

לידיעתך, אבין של אחד מנהגי הראלי הטובים בארץ כפה עליו בתחילת דרכו וולבו ישנה. נדמה לי שכולם נשמו לרווחה בתאונה הראשונה. אח"כ הוא כבר התחיל לטפל באהבה האמיתית - 205CTI, אבל זה כבר סיפור אחר :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אנחנו מוכרים וולבו - שנת 91.

740GL אוטומאטית..

היא פה בלוח מכירה.

צור קשר - דוד: 0544225647

יש מזגן ויש הגה כוח. ויש המון - אבל המון אוטו. במחיר שמאוד קרוב ל10K

פורסם

מקלארן, ה-DL לא חסכונית בכלל בדלק (אמנם לא כמו הוולוו, אבל...), לא מרווחת כמותה, ובטח לא בטוחה, שכן בטיחות הייתה אחת מדרישותיו של ברק.

דעתי עדיין עומדת על אחת מהוולוו-ים, לדעתי התמורה הרבה ביותר לכסף.

ומצד שני, אולי אני משוחד... :p

פורסם

אחד בתור שהיה לו BX אני לא ממש ממליץ לך עליה, כוח יש לה והרכב בכללי טוב לשנה שלו, אך החיסרון הענק של הרכב הוא שהוא כולו על הידראוליקה, מערכת ההידראוליקה פשוט גורמת לך לבלות לא קצת במוסכים, בהתחלה חשבתי שזה הרכב הספציפי שלי בעייתי אבל אחרי זה המוסכניק שלי הסביר לי שזה כל ה-BXים כאלו, דיברתי גם עם אנשים שהם בעלי האוטו ואצל כולם אותה בעיה.

FIATPUNTO1996

פיאט, החשק לנהוג

פורסם
ה-240 יוצרה על 93', יובאה באופן סדיר עד 87'. קיימות בארץ בודדות מעל מודל זה.

.

נכון , אבל בשנים 1991-1993 חודש יבוא סדיר של 240 סטיישן , עם הזרקת דלק , אין הרבה כאלו , אבל בוודאי לא " בודדות "

פורסם
240 האופציה הכי טובה שלך :x רק שאבא שלי לא יקנה לי כזאת זה הכוונה שלו וולבו ישנה :x ילד בן 17 יוצא עם וולבו זה קצת פאדיחות אבל יותר טוב מכלום :x אני מעדיף ת106 אבל ההורים רוצים בטיחות

זה לא פדיחה, זה גם לא משתלם..

גם אני רוצה לקנות את הרכב הראשון שלי (במקרה שלי אני אקנה את הרכב ואשלם את כל מה שמסביב) אבל אחרי שדי הבנתי שבתכל'ס אני מתגייס עוד שנה מהיום אין לי שום סיבה לקנות אוטו שאח"כ אצטרך למוכרו.

במקרה שלך,

למה לך לקנות רכב בן איזה 15, ענק, זולל דלק ועוד רשימה של יתרונות וחסרונות שאינם מתאימים כלל לנהג צעיר...

אתה בטח רוצה רכב ידני, קטן, לא בזבזן ובעל ביצועים סבירים, כזה שהוא לא יקר אבל בעל תדמית ספורטיבית בקרב החבר'ה.

106 תפור עליך... את הוולבו תשאיר לי

פורסם
נכון , אבל בשנים 1991-1993 חודש יבוא סדיר של 240 סטיישן , עם הזרקת דלק , אין הרבה כאלו , אבל בוודאי לא " בודדות "
זה נראה לי הרכב שאני רוצה, גם סטיישן, גם אמין וגם (קצת) מודרני.

עכשיו איפה אני מוצא אחת כזו?

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

וולבו 240 הייתה הרכב הראשון שלי כשהייתי בתיכון.

מתסכל זה היה (לא בצדק), אבל פאדיחה? למה?

להפך רכב מכובד! (ללא שום קשר לעניין השרים, לדעתי רק מוריד מערך הרכב).

רכב רב תכליתי ביותר שצולח כל משימה.

אם אתה מאיזור צפון אני יכול לתת לך את המספר של המוסך שלי, הוא מקור טוב לוולבואים.

הכי טוב שתפקח את עיניך, יוצא לי לראות לא מעט 240 שמורות היטב.

פורסם

ברק, אם אינני טועה, מתפרסמת אחד לבנה בלוח יד 2, ועוד אחת כסופה בלוח פוקוס.

ולבוקי (?!), אני אשמח אם תגדיר לי מס' של ה-240 שקיימות מעל מודל 87'.

אני פגשתי אולי 5, לא יותר. לזה אני קורא בודדות. יש לך מס' חדש שיכול לשנות לי את הדעה הזו? אשמח לשמוע.

פורסם
זה נראה לי הרכב שאני רוצה, גם סטיישן, גם אמין וגם (קצת) מודרני.

עכשיו איפה אני מוצא אחת כזו?

הרכב הנ"ל די לא מצוי, ובמיוחד הביקוש למוכרו עקב מכירו הנמוך יחסית לתמורה שלו. אולי תשקול אופציה של פליסיה/ניו-פליסיה סטיישן עם ABS וכרית אוויר, ואף יותר ב GLXI, ואף נכנסת בתקציב שלך בשנים 96-98?

פורסם

ולבוקי (?!), אני אשמח אם תגדיר לי מס' של ה-240 שקיימות מעל מודל 87'.

אני פגשתי אולי 5, לא יותר. לזה אני קורא בודדות. יש לך מס' חדש שיכול לשנות לי את הדעה הזו? אשמח לשמוע.

אני לא הולך להוכיח לך שיש יותר מ 5 או יותר מ 50 . אני רק ציינתי שהיה יבוא סדיר של הסטיישן , בין השנים 91-93 , וציינתי גם שאין הרבה כאלו . באיזור ירושליים אפשר לראות אותם יותר , מאשר באיזור המרכז .

פורסם
ה ב-940 צפה ל-1:7 עד 1:9 תלוי במצב הרכב ובסוגו (טורבו או לא, נפח מנוע.).

אני יכול להעיד לגבי האוטו שלי - וולוו 940 GL מנוע 2000 לא טורבו: מבחינת דלק המצב הוא כזה:

כאשר אתה נוסע בתוך העיר ומאמץ את האוטו אתה יכול להגיע ל 1:7.5 וכאשר אתה נוסע רגוע במהירות שלא עוברת את ה 110 ובעיקר מחוץ לעיר אתה יכול להגיע ל 1:10. מבחינת אחזקה: האוטו שלי עבר 230000 ק"מ (יד ראשונה) טופל כל הזמן במוסך מורשה ועד היום הדבר היחיד אבל היחיד שהיה צריך להחליף באוטו מלבד טיפולים שוטפים (שמן, פלאגים, פילטרים, טיימינג וכו') הוא תושבת גיר שעלותה הייתה 190 ש"ח כולל עבודה. אז לגבי אחזקה אתה יכול לעשות חושבים ולראות שאם ניתן למצוא אוטו שמור ומטופל כמו שצריך האחזקה היא מאוד נמוכה. ד"א האוטו שנת 95. אם תרצה עוד פרטים על האוטו וולוו 940 אני אשמח לעזור ולנדב מידע.

• תוכן חדש...