Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול הרכב של ההורים שלי(בורה 2002, 1.6) עבר טיפול 45K.

אני עובד אז שלחתי את אמא לטיפול.

אם זה מעניין מישהו, הנה חלקים ועלויות:

עבודה:

טיפול 45 אלף - 112

החלפת רפידות קד' - 112

החלפת רפידות אח' - 112

חלפים:

שמן חצי סינטטי - 140

מסנן שמן - 74.5

אטם - 0.95

רפידות בלם קד' - 210

רפידות בלם אח' - 125

מסכמים הכל ומוסיפים מע"מ ומקבלים 1046, מה אתם אומרים?

לא היו אמורים להחליף גם פילטר אוויר?

חוץ מהטיפול הרכב עבר גם בדיקת קיץ שקיבלנו בחינם מצ'מפיון.

בעיות:

1. כנראה שהבלמים הולחפו מוקדם מידי, גם ב 30K ניסו לדחוף לי בלמים חדשים, יבדק.

2. אחת מנורות הרברס הייתה שרופה, גם בטיפול וגם בבדיקת קיץ לא שמו לב ולא החליפו.

3. הדפוקים האלה לא התחברו למחשב ואיפסו אותו ככה שידע שעבר טיפול ועכשיו הוא לא מראה לי כמה ק"מ יש לטיפול הבא.

מה יהיה עם הצ'מפיון האלה?!?!??

מה לעשות?

למה אני צריך שוב לנסוע על חשוני אליהם כדי להחליף נורה ולהתחבר למחשב????

מישהיו יכול לעזור לי לנסח מכתב חריף לצ'מפיון ולנסות להוציא מהם איזה טיפול בחינם או משהו כזה?

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איך 140 שקל שמן ?

אני שילמתי 105 על 4.5 ליטר.

בקשר לפילטר אוויר, פעם אחת מנקים ופעם אחת מחליפים, כנראה שזאת הייתה נפעם שמנקים.

פורסם

פנה לשמוליק street racer אני בטוח שהוא ישמחשנציג שרות בצ'אמפיון לעזור לך :twisted:

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

מקסים, זכותך המלאה לחזור אליהם ולדרוששיבצעו בדיקת מחשב ויאפסו את מונה ה -SERVICE.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

כמו שנדמה לי שכבר כתבתי, בוודאות הוחלפו הבלמים מוקדם מדי. אם לא היו מוחלפים - המחיר היה סביר.

לגבי נורת רוורס - הם אף פעם לא בודקים את זה, ואגב, לא פגשתי מוסך שכן בודק, חוץ מבהכנה לטסט.

לגבי איפוס מחשב - כבר 10 שנים או משהו כזה אני נוהג על מכוניות קונצרן שכוללות את ה-feature של התראת טיפולים, ולא זכיתי פעם אחת לראות מוסך שמאפס אותה. זה פשוט לא ב-checklist שלהם. כל המכוניות שהיו לי זועקות בלוח השעונים לטיפול כאילו לא ראו מוסך מאז שנולדו.

ועוד דבר, כל הדברים האלה ספציפיים למוסך. יכול להיות שמוסך מורשה צ'מפיון אחר היה עושה דברים יותר טוב בשבילך.

נ.ב. לא שמתי לב קודם ששלחת את אימא שלך למוסך. טעות של מתחילים. בנושא הזה אני מכיר לפחות מוסך צ'מפיון אחד שברגע שיזהה מצב כזה יחליף לך רצועת טיימינג בטיפול 15K.

הבהרה: למען הסר שוביניזם, הכוונה היא לשליחת מישהו שלא מבין כלום ברכב, לא בהכרח חייבים אישה.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

לגבי איפוס מחשב - כבר 10 שנים או משהו כזה אני נוהג על מכוניות קונצרן שכוללות את ה-feature של התראת טיפולים, ולא זכיתי פעם אחת לראות מוסך שמאפס אותה. זה פשוט לא ב-checklist שלהם. כל המכוניות שהיו לי זועקות בלוח השעונים לטיפול כאילו לא ראו מוסך מאז שנולדו.

אנחנו מאפסים :wink:

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

בעיות:

1. כנראה שהבלמים הולחפו מוקדם מידי, גם ב 30K ניסו לדחוף לי בלמים חדשים, יבדק.

2. אחת מנורות הרברס הייתה שרופה, גם בטיפול וגם בבדיקת קיץ לא שמו לב ולא החליפו.

3. הדפוקים האלה לא התחברו למחשב ואיפסו אותו ככה שידע שעבר טיפול ועכשיו הוא לא מראה לי כמה ק"מ יש לטיפול הבא.

1. אולי

2. צודק אבל לך ותקנה מנורה ותחליף לבד, חבל על הנסיעה לשם

3. צודק אבל שוב חבל על הנסיעה, כנס לספר רכב ותאפס לבד.

אם זכור לי נכון אופן האיפוס הוא לחיצה רצופה על כפתור השעון, תוך כדי לחיצה הדלקת סואיץ ושחרור הכפתור, מה שישאר לך זה לעבור בין הטפולים ע"י לחיצות על הכפתור ולבטל אותם לבד.

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

מקסים, בוא למוסך שאני עובד בו בשביל איפוס! :D:D:D:D

שמוליק

פורסם

שמוליק

אני בא לטיפול גדול וטיימניג אם יש הנחת חבר פורום :lol:

פורסם

שמוליק

בעוד כחודש וחצי נעבור למוסך החדש והמשופר.

אם תהיה מספיק רציני אולי נוכל לארגן משהו.

שמוליק

פורסם

שמוליק

בעוד כחודש וחצי נעבור למוסך החדש והמשופר.

אם תהיה מספיק רציני אולי נוכל לארגן משהו.

שמוליק

אממממ

חודש וחצי :?:

אני מאחר כבר לטיפולים

פורסם

לא מורשים. אבל דווקא בדברים הקטנים האלה הם מאוד מקפידים. שמתי אותה בטיפול 75K, וכשקיבלתי את החשבון הוא הראה לי שהוא החליף נורה אחת שמאירה על הלוחית רישוי מאחורה (באיזה סכום סמלי מאוד).

בקשר לאיפוס מונה, קח את החוברת רכב, ותראה איך עושים את זה לבד. לפי מה שידוע לי בPSA כל מה שעושים זה ללחוץ על הכפתור כשהמפתח בפנים במצב הראשון, ואז לסובב את המפתח למצב השני ולחכות 5 שניות עם האצבע על הכפתור.

זה כתוב בספר (באנגלית, לא במתורגם כמובן) שווה לבדוק ואולי חסכת נסיעה.

יש לי בעיה עם פינלנד שהם רק אומרים מה לא! הם הרי לא מייצרים בעצמם מכוניות, אז מה הקטע להגיד 12654848.jpg יש לכם אלטרנטיבה ?

פורסם
איך 140 שקל שמן ?

אני שילמתי 105 על 4.5 ליטר.

בקשר לפילטר אוויר, פעם אחת מנקים ופעם אחת מחליפים, כנראה שזאת הייתה נפעם שמנקים.

28 שקל לליטר, תכפיל ב 5 יוצא 140, תוסיף מע"מ וכבר יוצר 165.

בקשר לפילטר, מה זה פילטר פתוח? כמה כבר עולה פילטר? 30 שקל? לא עדיף כבר להחליף?

מקסים, זכותך המלאה לחזור אליהם ולדרוששיבצעו בדיקת מחשב ויאפסו את מונה ה -SERVICE.

זה אני יודע, השאלה למה אני צריך לבדוק את כל הדברים האלה ולבזבז זמן וכסף בשביל להגיע שוב למוסך לצורך איפוס???????

ועוד דבר, כל הדברים האלה ספציפיים למוסך. יכול להיות שמוסך מורשה צ'מפיון אחר היה עושה דברים יותר טוב בשבילך.

הייתי גם במוסך המרכזי, גם שם הם לא משהו. החסרון של המרכזי שאסור לי להכנס ולהשגיח על האוטו, בגלל זה אני לא מטפל שם.

נ.ב. לא שמתי לב קודם ששלחת את אימא שלך למוסך. טעות של מתחילים. בנושא הזה אני מכיר לפחות מוסך צ'מפיון אחד שברגע שיזהה מצב כזה יחליף לך רצועת טיימינג בטיפול 15K.

הבהרה: למען הסר שוביניזם, הכוונה היא לשליחת מישהו שלא מבין כלום ברכב, לא בהכרח חייבים אישה

כשהייתי יכול, אני הייתי נוסע, וב 30K מנעתי החלפת בלמים כבר.

עכשיו אני עובד ולא יכלתי לנסוע למוסך, לכן שלחתי את אמא שלי, לא היה ברירה אחרת.

3. צודק אבל שוב חבל על הנסיעה, כנס לספר רכב ותאפס לבד.

איך אני נכנס לספר רכב? אני לא ראיתי שום אוםציה כזאת בספר רכב.

אני זוכר שפעם דובר בפורום על טיפול לבד לפולו או משהו ואמרו שהחסרון היחיד זה שאי אפשר לאפס את המחשב, אתה בטוח שיש אופציה כזאת?

ב 30K אני זוכר שהמוסכניק חיבר מחשב לרכב ואיפס.

אם זכור לי נכון אופן האיפוס הוא לחיצה רצופה על כפתור השעון, תוך כדי לחיצה הדלקת סואיץ ושחרור הכפתור, מה שישאר לך זה לעבור בין הטפולים ע"י לחיצות על הכפתור ולבטל אותם לבד.

בכפתור השעון אין מצב של לחיצה, יש רק סיבוב שמאלה או ימינה.

מקסים, בוא למוסך שאני עובד בו בשביל איפוס!

אם תדאג לפצות אותי כמו שצריך על מה שאני עובר במוסך בפ"ת, אני מוכן להגיע לירושלים.

זה כתוב בספר (באנגלית, לא במתורגם כמובן) שווה לבדוק ואולי חסכת נסיעה.

איפה אני משיג אותו?

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם

האיפוס הזה הוא ספציפי לדגם. אם כי סביר שבגולף ובבורה מאותה שנת ייצור בערך הוא יהיה זהה. במוסך אני חושב שהם אמורים לעשות את זה על ידי סורק ממוחשב ולא על ידי הפרוצדורה עם הכפתור.

אני אישית חרשתי את הספר רכב של הבורה שלי ולא מצאתי שום 'פרוצדורת טכנאים', לא לאיפוס טיפולים ולא שום דבר אחר. לכן הבורה המשיכה לשווע לטיפול למרות כל הפינוקים שקיבלה.

לעומת זאת ברכב הנוכחי יש לי בספר די הרבה כאלה, גם כל מיני דברים שלא ממש מעניינים, למשל איך להפוך את הבקרת אקלים מצלזיוס לפרנהייט.

מה שאני מחפש עכשיו זה את הפרוצדורה שהופכת את המד-מהירות מ-km/h ל-MPH, ואז אני אוכל להגיד לשוטר "מה פתאום 160? נסעתי 100 ..." :roll:

נ.ב.

איפה אני משיג אותו?

אתה לא 'משיג' אותו, אתה מקבל אותו עם הרכב במסירה.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
בקשר לפילטר, מה זה פילטר פתוח? כמה כבר עולה פילטר? 30 שקל? לא עדיף כבר להחליף?

תתפלא לשמוע אבל זה עולה יותר מזה....

איך היית מגיב אם היו מחליפים לך גם פילטר אויר והיו מחייבים אותך על עוד 80 שח ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...