Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שמר,

כל העבירות אשר כרגע גוררות החרמת רכב הן עבירות שכל אדם שפוי ושומר חוק לא אמור לעשות אותן.

אתה (כמובן שלא אתה אישית) אידיוט מושלם אם אתה נוהג שיכור, אתה רוצח בפוטנציה אם אתה עוקף על קו לבן רצוף (ואל תתנו לי דוגמא של להתקע מאחורי אוטו זבל, אף אחד לא יחרים לך את האוטו על זה),כנ"ל לגבי כל המטומטמים שעוברים מסילה כשהמחסום מורד.

אני בכלל לא מצליח להבין איך אתה בכלל יוצא להגנתם של עבריינים כאלה.

נכון, אני מסכים לחלוטין שיש עם זה בעיה עקרונית שברגע שנפתחה הדלת, אתה אף פעם לא יודע מי יבוא דרכה ואיזה עבירה חדשה פתאום תיכנס לחוק ההחרמות אבל האמת קצת שונה מתיאוריות הקונספירציה המתלהמות שלכם, תאמינו או לא,למחוקק יש איזה קצה קצהוא של הגיון.

בקשר לכל מי שמתבכיין על מופז:

1. מתי למדינת ישראל היה שר תחבורה שמבין בתחבורה? ישראל קיסר? מי בדיוק?

2. מתי תפנימו שאת מדיניות משרד ממשלתי קובע מנכ"ל המשרד וועדות מייעצות? השר רק מייצג את המשרד בממשלה,דואג להזרמת התקציבים ולשמירה על האינטרסים הפוליטיים של המשרד בממשלה ולעבודה מול העיתונות, הוא יכול לאשר או לדחות הצעות שמגישים לו, אבל הוא לא ממציא לבד שום דבר.

אם מנכ"ל המשרד רוצה להוציא לפועל משהוא ונתקל בהתנגדות של השר, בד"כ הוא יצליח לעשות את זה על אפו וחמתו של השר. מי אמר זליכה ולא קיבל?

יניב,

נהיה לך הרגל פבלובי לקפוץ, להזיל ריר ולצרוח "שמר,שמר!" בכל פעם שאתה מנסה להתווכח בשרשור כלשהו. התגובה היחידה שלי בשרשור זה הייתה לתיקון צורת ניסוח של משתמש אחר ותו לא.

אני מבין שאני מופיע בסיוטים/חלומות שלך, אבל אתה חייב להיגמל מזה.

:roll:

לעצם העניין - הבעייה היחידה שלי עם חוק החרמת הרכבים, הוא היותו פתוח לכיבוש זוחל.

אין לי שום ספק בנכונותם של הסעיפים שהתקבלו עד היום, אבל מי יתקע לידיך שמחר לא יכלילו גם עבירות מהירות? חנייה? שינויי מבנה (לא ליקויים, אלא שינויים בלתי מאושרים) ?

הבעייה אינה עם החוק, אלא עם אלא שבידיהם הכח לשנותו, וששיקול דעתם, בואו נאמר זתא בלשון עדינה - אינו מהמשופרים.

• תגובות 152
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש בעיות חוקיות וחוקתיות בחוק הזה.

יחרימו להורים את הרכב כדי שהם ילמדו את הבן?

wtf

תפסיקו עם הילדותיות הזו.

שמר מקשה.

אבל הפעם אני חייב להסכים איתו.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

אתה טועה.

שמר מתפיח,לא מקשה. שאל כל אופה.

החרמת הרכבים של הורים על פשעי בניהם תעמוד , לצערנו במבחן בית משפט - בגלל התירוץ הידוע של "שלום הציבור".

במקום לקחת את הילד הלא מחונך ולהטיס אותו לכלא לכמה ימים - כדי שילמד - המדינה מגלגלת (שוב) את האחריות אל ההורים. כמה קל להגיד "אני בסדר, שאבא שלו ישבור את הראש..."

פורסם

הסוגיות שאתה, שמר נכנס אליהן, גדולות גם עלייך וגם עליי.

מידתיות למשל.

יש כאן שאלות חוקתיות לא פשוטות שהפורום הזה הוא לא המקום המתאים לדון בהן.

וזהו

ירון

פורסם
ועכשיו מדברים על זה שרוצים לעשות חקיקה בקשר לרכבים בדומה לאירופה בכל מה שנוגע גם לזיהום אויר, ואני שואל באיזו מדינה זה עוד קיים החוק הזה?

אירופה או לא אירופה...שיחליטו כבר.

אני לא גמרי הבנתי למה אתה מתכוון אבל לידיעתך בגרמניה יש "דרגות" של זיהום אוויר.

אם הרכב נמצא בדרגה טובה יותר אז משלמים עליו פחות (בטסט כנראה).

אצל רוב הרכבים ניתן להתקין בהם דברים כדי לשפר את הדירוג שלהם.

וזה הרי מעולה כי יש תמריץ לבצע את זה.

מצד שני - וזה לדעתי מעולה - יש לך גם אפשרות לבחור להפוך את הרכב שלך לפחות נקי, אתה פשוט תשלם על זה כל שנה ושנה.

אני כמובן לא מצדד בכל אותם רכבים כבדים ואוטובוסים שאתה חוטף אסטמה לכל החיים אחרי שהם היו בקירבתך 30 שניות ליד הרמזור או במכוניות ישנות שפולטות עננים שלמים של עשן לבן ומסריח.

אבך את הקטע שיש להם שם בגרמניה בחירה והיא גם בשני הכיוונים אני מאוד אהבתי.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
הסוגיות שאתה, שמר נכנס אליהן, גדולות גם עלייך וגם עליי.

מידתיות למשל.

יש כאן שאלות חוקתיות לא פשוטות שהפורום הזה הוא לא המקום המתאים לדון בהן.

וזהו

ירון

אולי תועיל בטובך להסביל לקהילת הפורום למה נושאים מסויימים "גדולים עלינו"? אתה רואה כאן משהו מסובך?

ההורים של אותו נער תיאורטי, נותנים לו את רכבם - כשהם נותנים לו את הרכב, הם לא נותנים לו רק מפתחות הם נותנים לו גם אחריות.

לכן, במידה ואותו הנער בגד באמונם וביצע עבירה "חמורה" שנכללת בחוק ההחרמה, עליו לשאת את העונש, ועליהם את הנטל - כשהם נותנים בידיו את האחריות הנ"ל הם פותחים לעצמם פרצה שדרכה יסבלו חלק מהעונש שחל על הילד במידה והרכב שייך להם, הרי הם עדיין האחראים עליו מבחינה חוקית והוא עדיין ילד. (וככה המדינה רואה את זה, כמו שאתה שם לב זה מבטל את הטיעון שלא ניתן להחרים רכב שרשום על שם ההורים - ניתן, ועוד איך ניתן וכבר ראיתי מקרים כאלה קורים בפועל)

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

"הילד" יכול להיות גם בן 21. ההורים כבר לא אחראים עליו. אם הרכב לא על שם הנהג והוא ביצע עבירה חמורה כמו נהיגה בשיכרות, אפשר לתת לנהג שלילה.

לגבי משאית הזבל - מה תגיד בבית המשפט? "עקפתי על קו לבן כי היתה משאית זבל"? השופט יכול ללכת על פי האדם הסביר (וזו בעצם חובתו) או להחמיר, כמו ששופטי תעבורה עושים.

אם המדינה מחפשת איך להכניס כסף לקופה, היא תוכל להציב שוטר ליד כל משאית זבל והוא בכיף יתן דוחות.

blavie, אם אדם חודר לך לבית ויש מצב שיאנוס את אחותך או יגנוב רכוש או כל דבר אחר, מה היית עושה? מזמין משטרה שתגיד לך לפקסס להם?

אם אדם כזה נכנס לי לבית, כדאי שידע שפיקות הברך שלו, במקרה הטוב, בסכנה. בלי יותר מדי שאלות מצידי.

אף אחד אחר לא יעזור לי ובטח שאי אפשר לסמוך על המשטרה בעיניינים אלו.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אתה טועה, אין זה משנה למשטרה שהרכב לא רשום על שמו של הנהג - בעליו של הרכב נתן לנהג את הרכב ואת האחריות לנהוג בו ולכן אם הנהג ביצע עבירה, הרכב שאיתו היא התבצעה יוחרם (כמובן בהנחה שהרכב לא נגנב מבעליו), ואני חוזר - כבר קרו מקרים שכאלו, זה לא כאילו שהחוק נכנס אתמול.

באם נתייחס לדוגמא שלנו - נער, שעבר ברמזור אדום למשל, ברכב של הוריו הניתן לו לבילוי שישי בערב, ישא את עונש השלילה, והרכב שאיתו ביצע את העבירה יוחרם אפילו שהוא רשום על שם הוריו (שוב, בהנחה שזה העונש שיתן השופט, הוא יכול לבחור לתת עונש קל יותר ב"קשת" העונשים לאותה עבירה מתוך התחשבות בעבר נקי, שימוש ברכב לצורכי פרנסה וכולי, אבל - הוא בהחלט יכול לקחת לך את הרכב אם הוא רוצה).

בקשר לחלק השני של הודעתך - את האמת, גם אני הייתי נוהג כמוך וכמו עוד הרבה אנשים במדינה הזו במקרה שהייתה משתקפת סכנה ממשית ליותר מרכוש (לצורך הדוגמא אם אני יראה מישהו מנסה לגנוב לי את הרכב כמובן שאני לא ירה בו, שימוש מופרז בכוח.)

אבל, אותו כותב לא התייחס לאיך שאני הייתי מתנהג, הוא התייחס לחקיקה בעניין, כתוצאה מכך - תיארתי לו את התייחסות זרועות החוק למקרה, זה שאני הייתי נוהג אחרת לא קשור להודעה שכתבתי לו והיא נכתבה באופן מנותק מדיעותי האישיות - רק ע"מ להמחיש לו שהחוק היבש לא כזה סלחן כמו שהוא חושב.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
יניב,

נהיה לך הרגל פבלובי אתה אומר שאני כלב? לקפוץ, להזיל ריר ולצרוח "שמר,שמר!" בכל פעם שאתה מנסה להתווכח בשרשור כלשהו. התגובה היחידה שלי בשרשור זה הייתה לתיקון צורת ניסוח של משתמש אחר ותו לא.

אני מבין שאני מופיע בסיוטים/חלומות שלך, אבל אתה חייב להיגמל מזה. אם כבר חלומות, רק בחלומות הרטובים:twisted: אבל למה להגמל? זה כיף וכולה צריך בבוקר לכבס את הסדין!

הבעייה אינה עם החוק, אלא עם אלא שבידיהם הכח לשנותו, וששיקול דעתם, בואו נאמר זתא בלשון עדינה - אינו מהמשופרים.

אם זה מה שניסית להגיד, אז אני לא הבנתי ואני מתנצל מעומק ליבי., מסכים איתך לחלוטין בכל מילה. אם כבר פבלוב, כנראה שהכלבת שלי כ"כ מתקדמת שאני כבר מתקשה לקרוא ולהבין.

דחילק שמר, אתה לא מבין שזה רק מאהבה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני אסביר שוב, הפעם לאט, במיוחד במיוחד עבורך.

במשך כל השרשור הארוך הזה - לא הייתה לי ולו תגובה אחת בה הבעתי דיעה לכאן או לכאן. מלבד התיקון שעשיתי לברווז (לא בטוח ששווה לתקן בכלל. אולי עדיף לקנות חדש) - לא תראה את שמי מוזכר בשרשור.

לפיכך - מסתבר שהסיוטים פוקדים אותך גם באמצע היום , ולא רק בלילה.

ותפסיק לרייר כאן בפורום. אתה מלכלך את השטיחים.

פורסם

חשבתי שיש לנו פרקט כאן בפורום - שמר ידידי.

לעניין עצמו, אין זה פורום משפטי ולעניות דעתי זוהי סוגיה משפטית הכורכת בחובה גם שאלה הקשורה בחוקים אשר נקראים "חוקי יסוד".

אחד מהנגזרים של אחד החוקים האלה הינה זכות קניין.

בהחלט, יש מקום לצמצם את דריסת הרגל של הממסד בזכויות הפרטיות שלנו תהא ההצדקה אשר תהא.

עכשיו תרשה לי לשאול אותך שאלה.

מה ההבדל בין המדינה לבין האזרח?

האם לאזרח מותר לעשות כל מה שלא נאסר עליו או שמא המדינה רשאית לעשות ולפעול רק על פי מה שהוקנה לה?

בתמצית

ירון

פורסם

כשאנחנו נולדים במדינה כלשהי, אנחנו נותנים לממשל את הסמכות לסדר לנו את החיים ולהחליט מהו הסדר הטוב והצודק.

הבעיה היא כשהממשל מקשיח יד ועושה דברים כל כך אנטי-חוקתיים, שהוא מאבד מהלגיטימיות שלו, ואז צריך לעשות מהפכה ולהפיל את אותו שלטון.

לצערנו, עדיין לא הגענו בישראל למצב הזה, ולא נראה לי שתהיה מהפכה נגד הממשל בשנים הקרובות, כך שהצורה היחידה להשפיע היא להתמודד לתפקידים. אם אתה לא מתמודד, אין לך זכות להתלונן.

אני דווקא תומך בחוק הזה. לי יש אוטו על שם אמא שלי, שבכלל גרה בחו"ל, וכל פעם שאני נכנס לאוטו אני יודע שניתנה לי אחריות עליו, על הסובבים אותי וגם על החיים שלי, ואם הייתי בן אדם פחות מוסרי, אולי פשוט הייתי עושה מה שאני רוצה בלי שיהיה לי אכפת מכלום ומסכן את כולם.

זאת צורה טובה מאוד לשלוט על הנהיגה, אחרי שקלטו שלישראלים יש בעיה חמורה של חוסר כבוד לסמכות וחוסר יכולת הבנה של מה מסוכן ומה לא. (ראו צבא).

פורסם
מה ההבדל בין המדינה לבין האזרח?

האם לאזרח מותר לעשות כל מה שלא נאסר עליו או שמא המדינה רשאית לעשות ולפעול רק על פי מה שהוקנה לה?

בתמצית

ירון

זה, בגדול - ההבדל בין האזרח ל(נציגי ה)מדינה.

פורסם
ותפסיק לרייר כאן בפורום. אתה מלכלך את השטיחים.

1. בדקתי ואתה צודק, את תגובת התיקון שלך קראתי בטעות בטור תגובה שלך.

2. תגובה לשמר המשתמש ולא לשמר המנהל: את תאורי הריור,הנביחות, הקפיצות והשטיחים תשמור לחברים שלך! גם אם אני חולק עליך בכמה וכמה דיונים, אני עושה את זה בצורה מכובדת ועניינית, תנסה לעשות את זה גם אתה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...