Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נעזרתי בתמיר א.(תודה) בתכנון התיבה והוא המליץ לי ע"פ הנתונים לבנות תיבה פתוחה בגודל של 60 ליטר שמכוונת ל32HZ.

הנתונים של הסאב הם: FS-37HZ

SPL 92dB

QTS 0.367

VAS 35.32 Liter

עכשיו עשיתי קצת מחקרים בארכיונים ועוד כמה מקומות לגבי תיבה סגורה או תיבה עם פורט,

ולמיטב הבנתי היא שתיבה סגורה יותר איכותית אבל זה בה על חשבון עוצמה שהיא יותר קטנה מתיבה פתוחה, עכשיו העוצמה לא כל-כך מפריע לי כי לא חסר(1100RMS).

לפי המלצות היצרן,http://www.audiobahn.com/Audiobahn06/images/tech/2006/boxParams/eternal_subs.pdf

מומלץ שם נפח תיבה של MIN 0.75~MAX 1.75CU. FT

ורשום שם גם......

The larger a sealed box is, the lower the sub will play, but the less power it will handle. The smaller a sealed box

האם הכי מומלץ לי זה נפח תיבה של 1.75 CU. FT.? שזה בערך 50.25L זה לא קצת קטן?

"נאה דורש נאה מקיים"

Guest תמיר .א.
פורסם

יש לך שמה המלצות לתיבה, ו50 ליטר זה לא קטן בכלל לתיבה אטומה, יש סאבים שמסתדרים גם עם 30 ליטר :).

אבל לפי מה שכתוב שמה לא מומלץ תיבה סגורה, אם כי אתה מתעקש על אחת אז הם יתנו לך את הנפח.

תמיר

פורסם

באתר של היצרן יש את הנתון הזה: Rec. Sealed Box Dims: 0.75 - 1.75 cu.ft.

Rec. Ported Box Dims: 1.50 - 3.50 cu.ft

והם נותנים נתונים גם לSEALED BOX, עכשיו תגידו לי אתם מהלינק הקודם איזה תיבה הכי תתאים לי?

אני מעוניין ללכת על איכות יותר מאשר על SPL!

"נאה דורש נאה מקיים"

Guest תמיר .א.
פורסם

איך איכות מתבטא אצלך ? הענות שטוחה יותר (פתוחה)

או דיוק גבוה יותר (סגורה) ?

תמיר

פורסם

למרות שקראתי על הענות שטוחה,עדיין לא הבנתי בדיוק מה זה!

וארני מעדיף איכות וכמה שהסאב ירד לתדרים יותר נמוכים.

"נאה דורש נאה מקיים"

פורסם

עוד שאלה למביני WINISD בניתי תיבה סגורה לסאב שלי ובסחמניה של ה PLOT ה POWER זה בRMS

או WATT?

ובסמניית הBOX מה אומר ה QTC? ומתי הוא הכי טוב?(בשביל לשמוע מוזיקה שחורה ודיוק)?

"נאה דורש נאה מקיים"

פורסם

לתיבה פתוחה בתוך רכב אין היענות יותר "שטוחה" מתיבה סגורה, אלא להיפך.

קיוויקסילבר, מצאתי את הנתונים של הסאב שלך, אבל הם לא תואמים לנתונים שנתת, האם זה דגם חדש או ישן מה שברשותך ?

מה שמצאתי :

http://www.audiobahn.com/Audiobahn06/images/tech/2006/theileSmall/eternal_subs.pdf

פורסם

לאור הנתונים החדשים הנה התוצאות מהתוכנה WINISD: מצורפות תמונות,

אגב התיבה הפתוחה שיחקתי איתה קצת כדי לקבל תוצאות אופטימליות!

תקנו אותי אם אני טועה אבל לפי התוצאות התיבה הסגורה עולה כמעט בכל פרמטר על הפתוחה לא?

1.jpg

3.JPG

2.JPG

4.JPG

"נאה דורש נאה מקיים"

פורסם

התיבה הפתוחה שעשית אינה נחוצה כלל למטרות שלך. סה"כ אין לך שום צורך בהפקת תדרים מתחת ל 40HZ. לא לשכוח שהגרף שמופיע בתמונות לא יראה ככה בתוך הרכב עצמו. ובלי קשר גם ככה הנתונים של הסאב רומזים להעדפת תיבה אטומה. את התיבה הסגורה שעשית אפשר בכיף להקטין.

Guest תמיר .א.
פורסם

:) הבדלים שמיים וארץ, בפתוחה אתה תשמע הרבה הרבה יותר נמוך, התדרים הנמוכים מאוד יהיו הרבה יותר מודגשים, אבל יהיה דיליי דיי גבוה בתדרים של 20HZ ומטה, אבל הייתי מתעלם מיזה מפני שהתדרים האללו כמעט לא מורגשים בשירים,

התיבה הסגורה לא יורדת ממש נמוך, וכן גם אין לה דיליי גבוה.

התיבה הפתוחה שעשית אינה נחוצה כלל למטרות שלך. סה"כ אין לך שום צורך בהפקת תדרים מתחת ל 40HZ. לא לשכוח שהגרף שמופיע בתמונות לא יראה ככה בתוך הרכב עצמו. ובלי קשר גם ככה הנתונים של הסאב רומזים להעדפת תיבה אטומה. את התיבה הסגורה שעשית אפשר בכיף להקטין.

בטח ובטח יש צורך בתדרים מתחת ל40HZ וגם 30HZ לא שומעים אותם אבל מרגישים אותם,

תעשה לסאב תחימה של HPF של 40HZ ואז תבטל תראה איזה שמיים וארץ.

הגרף לא יראה ככה ברכב וזה לא רלוונטי, גם הגרף לא יראה ככה בבית אז מה? עושים את הגרף כדי להשוות בין תיבות, מה הם מסוגלות להפיק,

בכול אופן אני ממליץ על פתוחה.

תמיר

פורסם

תמיר, התיבה הסגורה יורדת הרבה הרבה יותר נמוך, ובתוך רכב להפיק 10HZ לתיבה כזו זה לא בעיה, אבל לתיבה הפתוחה יש תדר כיוון שקצת מתחתיו אין תועלת כלל. התיבה הפתוחה כמעט פי שתיים יותר גדולה, ושוב אני אציין שגם ככה כמעט שום מוסיקה נפוצה כמו פופ, טראנס ושחורה לא יורדות מתחת ל 40HZ אין לך מה להרגיש, עם זה לא בהקלטה מלכתחילה. מעט מאד ז'אנרים של מוסיקה יורדים לתדרים נמוכים מזה, בעיקר קלאסית והקלטות של אוגב.

התיבה הסגורה בתוך הרכב, תפיק היענות הרבה יותר מוצלחת מהפתוחה. יותר חזק, לא אומר יותר טוב !

Guest תמיר .א.
פורסם

אין בעיה, אז יש לנו מחלוקת בתגובות.

בעל הסאב יחליט ללכת על התיבה שהכי מתאימה לו.

תמיר

פורסם
עוד שאלה למביני WINISD בניתי תיבה סגורה לסאב שלי ובסחמניה של ה PLOT ה POWER זה בRMS

או WATT?

ובסמניית הBOX מה אומר ה QTC? ומתי הוא הכי טוב?(בשביל לשמוע מוזיקה שחורה ודיוק)?

יש מצב שמישהו מסביר לי על זה?

"נאה דורש נאה מקיים"

• תוכן חדש...