Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בן נעים ,

מה שאתה עושה זה מוציא שם רע לכל מי שאי פעם התעסק עם האוטו .

ועם כל הכבוד , אם היה לך טיפה ניסיון אז הייתי מבין . יש לך ?

על סמך מה אתה אומר שצ'יפ הורס את המנוע ?

על סמך מה אתה אומר שמעצבי רכב בוכים לאור מכוניות העיצבו ( כביכול ) ושמו בפנים מגדש ואינטרקולר ?

ברצינות . מה בשביל מגדש אתה עושה כונס בגג ושמים פסים על האוטו ??? לא מבין מה הקשר ?

על סמך מה אתה אומר : הרכבת מגדשים, שינוי ניהול מנוע , אגזוזים , כל השיפורים [ברמת המנוע בלבד] המורכבים על מכוניות "נורמטיביות" , בסופו של דבר מקצרים את חיי המכונית.

והכי מוזר ,

אין יותר מוזר מזה , על סמך מה אתה אומר את זה ?

לפי כמות המשפרים אני במיעוט אז סליחה מראש..

:lol: :lol: :lol:

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היה קשה? תענה לעניין , תקבל תשובה הולמת.

א. כן היה לי ניסיון , גם טוב, וגם פחות טוב עם כל מיני שיפורים בכל מיני רכבים.

ב. באופן כללי, ולאורך השנים , השיפורים שאני נתקלתי בהם [גם כאלו שנעשים במקצועיות] בסופו של דבר .. מקצרים את חיי הרכב.

ג. גם אלו שמתעסקים בזה נון-סטופ יודעים את זה, והיו לא מעט מחקרים בהבדלי היחס [אמינות , אורך חיים וכו] בין מנועים משופרים לבין המנועים שיוצאים מהיצרן כשהם חזקים ומותאמים לשלדה , לגיר וכוו.

ד. אני דיברתי על אלמנט מאוד ספציפי- אתה סטית קצת מהנושא, ואולי גם אני אשם בזה קצת.

נשאלה שאלה לגביי שיפורים לרכבים פשוטים דוגמת הבראבו 1.6 , או אפילו אם ניקח 206 1.4 .

תסכים איתי - שברמת המנוע [עזוב שלדה, שם אין לזה סוף] צ'יפים, טורבו, וכו, בד"כ יגרעו מאמינות המכונית , ישחקו אותה בצורה לא מידתית , ושוב.. יקצרו לה את החיים.

עזוב לרגע את השאר. אנחנו מדברים על מכוניות פשוטות. וודאי שמכוניות כגון הליאון טורבו, האיביזה, האימפרזה ושות', מגיבות וסלחניות ברמה או שתיים ביחס לכל רכב אחר. אבל לא על זה אנחנו מדברים פה. אוקיי.

ה. "ברור שאני במיעוט".. יאשה, עם כל הכבוד [ואני מבין שאתה חובב שיפורים] מותר לי להביע את דעתי האישית בנושא הזה מבלי צחקוקים וירידות שלא מתאימות לדיון הזה.

באופן אישי- אני לא חובב שיפורים, מעדיף את המכוניות שלי מקוריות וחזקות ככל שניתן כשכך הן יוצאות מהיצרן, ומעבר לזה לא רואה סיבה לשפר אותם.

ומה זה "בן-נעים".. יש לי שם.. ניר, ותודה לך על התגובה ויום טוב יאשה.

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

פורסם
א. כן היה לי ניסיון , גם טוב, וגם פחות טוב עם כל מיני שיפורים בכל מיני רכבים.

ב. באופן כללי, ולאורך השנים , השיפורים שאני נתקלתי בהם [גם כאלו שנעשים במקצועיות] בסופו של דבר .. מקצרים את חיי הרכב.

שטויות , נפלת על מי שלא יודע לשפר או שחסך עלייך . נקודה .

ד. אני דיברתי על אלמנט מאוד ספציפי- אתה סטית קצת מהנושא, ואולי גם אני אשם בזה קצת.

נשאלה שאלה לגביי שיפורים לרכבים פשוטים דוגמת הבראבו 1.6 , או אפילו אם ניקח 206 1.4 .

תסכים איתי - שברמת המנוע [עזוב שלדה, שם אין לזה סוף] צ'יפים, טורבו, וכו, בד"כ יגרעו מאמינות המכונית , ישחקו אותה בצורה לא מידתית , ושוב.. יקצרו לה את החיים.

זה לא נכון . זה יכול להיות אמין אם אתה תתנהג עם הרכב כמו שצריך .

אתה יכול לגדוש נמוך והמנוע יחזיק 10 אנים או לגדוש גבוה והמנוע יחזיק 3 שנים . זה מורכב מדי .

אתה צריך להבין שאין שחור או לבן . יש גם אפור .

אין דבר כזה לא אמין , צריכה להיות סיבה למה .

אל תשכחו,

פורסם
כן קצת התבלבלתי רשמתי פעמיים טורבו צ'ארג' במקום סופר לא נורא

ידוע לך אם למשל אינטר קולר מגביר את צריכת הדלק או חוסך כי זה נראה הגיוני שהוא יחסוך יש יותר חמצן לבערה מבלי להוסיף דלק אז אפשר להגיד שנשתמש פחות בדלק?

או טורבו צ'ארג' למשל גם אני חושב לא? הוא פשוט מקל על המנוע שמתאמץ פחות וכך שורף פחות דלק

מה יהיה?

אפשר כבר לרדת מפטריית ההזייה הזו שכל פעם שמישהו מזכיר טורבו מדברים על איך אפשר לחסוך בדלק?!?

בואו נסגור את הנקודה הזו אחת ולתמיד -

גדישה של מנוע לא חוסכת בדלק, בשום צורה שהיא. רדו מזה.

מונע מוגדש צורך יותר דלק, נקודה סוף.

באמת שנמאס לקרוא את השטות הזו כל פעם מחדש..

מוטי

פורסם

גדישה של מנוע לא חוסכת בדלק, בשום צורה שהיא. רדו מזה.

מונע מוגדש צורך יותר דלק, נקודה סוף.

מה פתאום !

צריכת דלק בינעירונית של 1:4 זה גם במנוע אטמוספיירי....

:roll:

אל תשכחו,

פורסם

יאש'קה, אם אתה צורך 1:4 בשיוט בינעירוני המנוע שלך לא מכוון בגרוש :-P.

מצד שני לא כתבת שזה בשיוט ולא התייחסת למהירות הנסיעה, ככה שיש סיכוי תיאורטי שאתה מדבר על נסיעה "לא-שיוטית" בעליל, ושם צריכת דלק של 1:4 היא דווקא לא רעה בכלל :lol:...

מוטי

פורסם
יאש'קה, אם אתה צורך 1:4 בשיוט בינעירוני המנוע שלך לא מכוון בגרוש :-P.

מצד שני לא כתבת שזה בשיוט ולא התייחסת למהירות הנסיעה, ככה שיש סיכוי תיאורטי שאתה מדבר על נסיעה "לא-שיוטית" בעליל, ושם צריכת דלק של 1:4 היא דווקא לא רעה בכלל :lol:...

מוטי

מוטי , בשיוט על 100...

חפיף , בסוף השבוע אני בשאיפה ממשיך בכיוונים של המחשב החדש ואז אולי אני אפילו אצליח להגיע לצריכת דלק של 1:7 בינעירוני

תחזיק לי אצבעות !

אל תשכחו,

פורסם
טורבו צ'ארג' שמשתמש בכח הפליטה של הגזים שיסובבו טורבינה שתשאב אויר שיכנס בקלות למנוע אבל יכול לגרום לעומס בפליטה בטורים גבוהים אז מומלץ אגזוז לחץ לשילוב טוב שיפנה את הגזים
אין דבר כזה אגזוז לחץ למכונית ... יש אגזוז זרימה חופשית.
פורסם

ואני לא כל כך ניהנתי לקרוא את הדיון ההזוי הזה...

לרז, למנועים מוגדשים יש צ'יפים שמוסיפים 47 כ"ס.

הדוגמא הכי קטנה- גולף gti וכל דיגמי ה 1.8T של vag שמגיעים עם 150 כ"ס

בעזרת צ'יפ של אבסולוט מגיעים ל 193 כ"ס.

ולכל הכחמולוגים, אני יודע שזה 43 זה היה רק דוגמא.

אופק.

פורסם

שטות מס' 1:

"חיסכון בדלק"

זה רק אני או שמי שמתכוון להתקין ברכב מערכת גדישה כזאת או אחרת לא ממש עושה זאת על מנת לחסוך בדלק...

לא ממש מבין את השטות הזאת..

שטות מס' 2:

"קיצור חיי המנוע".

זה רק אני או שמי שמתכוון להתקין ברכב מערכת גדישה כזאת או אחרת לא ממש עושה זאת על מנת להאריך את אורך חיי המנוע...

under construction..

פורסם
ואני לא כל כך ניהנתי לקרוא את הדיון ההזוי הזה...

לרז, למנועים מוגדשים יש צ'יפים שמוסיפים 47 כ"ס.

הדוגמא הכי קטנה- גולף gti וכל דיגמי ה 1.8T של vag שמגיעים עם 150 כ"ס

בעזרת צ'יפ של אבסולוט מגיעים ל 193 כ"ס.

ולכל הכחמולוגים, אני יודע שזה 43 זה היה רק דוגמא.

אופק.

יש גם צ'יפים שמוסיפים מעל 150 כ"ס, באמת, למנועי טורבו דיזל ענקיים (אזור ה-7.0L ומעלה) אפשר לשנות את התוכנה ולקבל עוד כמות כוח מפגרת לגמרי.

אבל התשובה שלך לחלוטין מתעלמת מהשאלה ההזויה ששאל פותח השרשור -

למה אנשים שמים מגדשי טורבו,משנים מכלולים,מוסיפים למערכת פורק לחץ וכו'...

אם בעצם הצ'יפ עושה את כל העבודה ומוסיף לך כ"ס באותה מידה..

נגיד אתה שם 2 ציפים שכל אחד 47 כ"ס..

מה אתה אומר, אולי כדאי לחדול מקריאה סלקטיבית?

מוטי

פורסם

הצ'יפ היחיד המוסיף 47 כ"ס למנוע אטמוספרי זהו... צ'יף אינדיאני (וזה אם הוא מוסיף מגדש...).

וברצינות (שוב...): הכוח שמגיע לגלגלים זהו המומנט. השיפורים האטמוספריים אינם מעלים את המומנט אלא את יכולת הנשימה בטורים גבוהים.

ההספק הוא מכפלה של המומנט בטורים (חלקי X), והרכיב היחיד שגדל כאן הוא הטורים, לא המומנט. ולכן במנוע אטמוספרי משופר תוספת הכוח היא זניחה. המנוע פשוט עובד טוב יותר בטורים גבוהים, ולכן חייבים למשוך אותו לשם בכל פעם שרוצים להרגיש את ההבדל.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
וברצינות (שוב...): הכוח שמגיע לגלגלים זהו המומנט. השיפורים האטמוספריים אינם מעלים את המומנט אלא את יכולת הנשימה בטורים גבוהים.

ההספק הוא מכפלה של המומנט בטורים (חלקי X), והרכיב היחיד שגדל כאן הוא הטורים, לא המומנט. ולכן במנוע אטמוספרי משופר תוספת הכוח היא זניחה. המנוע פשוט עובד טוב יותר בטורים גבוהים, ולכן חייבים למשוך אותו לשם בכל פעם שרוצים להרגיש את ההבדל.

אתה מתאר פה תופעה שמתאימה לשיפורי אגזוז או בעיקר לשינויים עקב התקנת קאמ-שאפט חם.

דווקא אני ראיתי בגרפים שהצ'יפ (לרכב אטמוספרי) מוסיף כמה אחוזים למומנט, לאורך כל עקומת המומנט והסל"ד.

פורסם

אחוזים בודדים כנראה.

אי אפשר לשפר את המומנט בצורה משמעותית (מעבר לכמה אחוזים) אם לא גודשים (ומדובר על אותו נפח מנוע).

כמו שכבר כתבתי (אולי בשרשור אחר, מסתובבים כאן שניים באותו עניין):

פורסטר אטמוספרי ישן: 125 כ"ס ו-19 קג"מ.

פורסטר אטמוספרי חדש: כ-160 כ"ס ו-19 קג"מ.

פורסטר טורבו (ישן, החדש 2.5 ליטר): 177כ"ס וכ-25 קג"מ.

אימפרזה GT (מנוע 2 ליטר): 211 כ"ס וכ-30 קג"מ.

כל מיני שיפורים אטמוספריים שעשיתי ברכב שלי עזרו בעיקר בטורים גבוהים.

הטורבו: צריך לנסוע כדי להבין...

עד 27.1.2020 אני עסוק

• תוכן חדש...