Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:-P

עצוב...

מה עם מגופת הרדיאטור?

אני לא אני חיי מיזה :-P

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

אם המנוע רגיל לא אקו-טק אז הטרמוסטט מורכב מאחורי הטימינג ויש לפרק את הטימינג על מנת להגיע

לטרמוסטט.

בברכה בני ל.

תודה

:shock: לפרק טיימינג...

איך אפשר לדעת בוודאות האם הטרמוסטט תקין או לא?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
תודה

:shock: לפרק טיימינג...

איך אפשר לדעת בוודאות האם הטרמוסטט תקין או לא?

שלום.

כבר היו לי השנה כמה מיקרים באופל שהטרמוסט לא ניתפס אבל מזייף וניפתח מוקדם מידי וז איין חימום ברכב.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

לפותח השרשור, המקרה שלך נשמע לי תקין לחלוטין.

בבקרים הטמפרטורות מאוד נמוכות ולוקח למנוע יותר זמן להתחמם. מה גם שאתה אומר שאחרי שהוא מתחמם הטמפ' נשארת קבועה ובאמצע = יש תרמוסטט ויש פעולה תקינה של כלל מערכת הקירור.

הדבר היחיד שהייתי מייעץ לך לבדוק הוא האם ברז החימום (או כפתור בורר החימום במזגן) פתוח. אם כן אז יש גם מעבר מים ברדיאטור החימום הפנימי, מה שמאט את חימום המים. סגור אותו ודווח אם יש שינוי בזמן התחממות המנוע בבקרים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
הדבר היחיד שהייתי מייעץ לך לבדוק הוא האם ברז החימום (או כפתור בורר החימום במזגן) פתוח. אם כן אז יש גם מעבר מים ברדיאטור החימום הפנימי, מה שמאט את חימום המים. סגור אותו ודווח אם יש שינוי בזמן התחממות המנוע בבקרים.

איתמר.

איתמר. למה אתה מתכוון בדיוק? כפתור בורר החום מכוון אצלי על מקסימום בימים אלה (חורף), אבל התופעה של ההתחממות האיטית מתרחשת גם כאשר החימום לא פועל.

האם כוונתך שאני צריך להזיז את כפתור בורר החום - לכיוון קור?

פורסם
יש כמה אפשרויות לתקלה בטרמוסטט:

א.תפוס במצב סגור-גורם לעליית הלחץ במערכת , פריצה באחת מהנקודות החלשות או פיצוץ של צינור, התחממות הרכב בגלל שלא מתאפשרת זרימת נוזל הקירור מהמעגל הקטן לגדול.

ב.תפוס במצב פתוח או לא קיים בכלל-משך זמן הגעה של המנוע לטמפ' עבודה גדל ועקב כך גדלה שחיקת המנוע, תצרוכת דלק גבוה בזמן שלוקח למנוע להגיע לטמפ' עבודה , וחוסר באוויר חם כאשר אתה מפעיל את החימום ברכב.

אצלנו במדינה משתמשים בהסרת הטרמוסטט כפתרון קסם לבעיית התחממות בתרוץ שאין בו צורך במדינה חמה, במקום להיכנס לעומק הבעייה שבדרך כלל נובעת משמוש במי ברז ועקב הצתברות של אבנית ובוצה ברדיאטור שלא מאפשרת סרקולציה תקינה של נוזל הקרור בתוך המערכת.

מה זה אומר על הטרמוסטט שהמחוג של החום יורד כאשר נוסעים ועולה כאשר האוטו עומד, וכשנוסעים בכביש מהיר המחוג יורד ל 0...אבל כשמדליקים חימום באוטו האויר כן יוצא חם.

פורסם
איתמר. למה אתה מתכוון בדיוק? כפתור בורר החום מכוון אצלי על מקסימום בימים אלה (חורף), אבל התופעה של ההתחממות האיטית מתרחשת גם כאשר החימום לא פועל.

האם כוונתך שאני צריך להזיז את כפתור בורר החום - לכיוון קור?

ברגע שבורר מצב המזגן (קירור או חימום) נמצא על חימום זה בעצם אומר שיש מעבר מים בתוך רדיאטור החימום. המעבר הזה של המים ברדיאטור בעצם מאריך את המסלול של המים במערכת הקירור ולמים קשה יותר להתחמם. אצלי ברכב כשברז החימום פתוח והמנוע קר - לוקח למנוע המון זמן להתחמם. ברגע שהברז סגור המנוע מתחמם הרבה יותר מהר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...