Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה אתם עושים כשאתם מניעים את הרכב כשהמנוע קר :?::?:

 

מחכים דקה או שתיים :roll: .

 

או נוסעים ישר :roll: .

 

מכמה מוסכניקים שמעתי, שרצוי מאוד לחכות 2 דקות כדי שהמנוע והגיר "ישומנו" :lol:

MITSUBISHI GALANT SPORT

פורסם

באמת רצוי לחכות קצת ולחמם את המנוע כדי שהמכלולים ברכב יגיעו למצב עבודה אופטימלי.

חוץ מזה אם אתה נוהג שהרכב קר נהג בו במתינות עד שיתחמם כי אחרת הבלאי שאתה יוצר גדול בכמה מונים מהבלאי של נסיעה רגילה.

פורסם

חשוב מאד לתת לאוטו להתחמם טיפה!

ובמיוחד ברכבים ישנים יותר. אני ניסיתי לשים לב בחניון של הבנין שלי ואף אחד כמעט א מחכה שהאוטו יתחמם (מכוניות חדשות יחסית), מניעים ב7 בבוקר ושמים גז, מומלץ לחכות טיפה.

אני שיש לי אוטו ידני ועם צ'וק עוד מחכה כחצי דקה ואז נוסע לאט על ראשון-שני עד שהוא מתחמם.

למרות שאיזה מוסכניק המליץ לי לחכות 5 דקות אבל שילך קיבינימאט

 

:roll:

פורסם

אז זהו שאצלי בחניה בבנין אני רואה אנשים שמניעים ונוסעים :( .

 

ואני חושב לעצמי לא חבל :?: תעמדו דקה תסתדרו,תפעילו את הרדיו שימו חגורה ואז סעו.

 

להזיק זה לא מזיק רק עוזר.

 

אבל אני מחכה בערך 1-2 דקות ואז נוסע למרות שהאוטו עדיין לא חם, זה בסדר :?:

MITSUBISHI GALANT SPORT

פורסם

החלק הקריטי אחרי ההתנעה הוא הזמן שבו עדיין לא נבנה לחץ שמן. זה סיפור של כמה שניות סה"כ - עד שכבית הנורה של השמן. זה זמן ממש לא טוב לעלות בטורים. אז מי שרגיל להתניע ולהרביץ גז בריא איך שהסטרטר תופס - שיירד מזה. זה הבלאי הכי גדול של המנוע.

חוץ מזה - כמו שנאמר - עד שהמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה, לא מומלץ לסחוב הילוכים עד המנתק ולנהוג רגוע. אם ברמזור מיד ביציאה מהבית מישהו רוצה להרביץ אתכם פתיחות - תתאפקו כמה דקות וחכו לגזור הבא. :wink:

 

מאידך גיסא (תמיד רציתי לכתוב את זה...) לשבת ברכב בטורים נמוכים חמש דקות סתם, זה מתכון להצטברות פיח. הצ'וק (אוטומטי או ידני) שקיים בכל רכב דואג לתערובת עשירה בזמן שהמנוע קר - ותערובת עשירה + סל"ד נמוך = פיח.

 

אז תתניעו עם גז נמוך - חכו כמה שניות שנורת השמן תכבה, חכו אולי עוד כמה שניות שהסרק יתייצב (רלוונטי בעיקר לרכב ישן), שימו חגורה, תבדקו שהמראות והמושב מכוונים לנוחותכם, שרפתם ככה חצי דקה - וסעו בנחת עד שהמנוע מתחמם.

פורסם
החלק הקריטי אחרי ההתנעה הוא הזמן שבו עדיין לא נבנה לחץ שמן. זה סיפור של כמה שניות סה"כ - עד שכבית הנורה של השמן. זה זמן ממש לא טוב לעלות בטורים. אז מי שרגיל להתניע ולהרביץ גז בריא איך שהסטרטר תופס - שיירד מזה. זה הבלאי הכי גדול של המנוע.

חוץ מזה - כמו שנאמר - עד שהמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה, לא מומלץ לסחוב הילוכים עד המנתק ולנהוג רגוע. אם ברמזור מיד ביציאה מהבית מישהו רוצה להרביץ אתכם פתיחות - תתאפקו כמה דקות וחכו לגזור הבא. :wink:

 

מאידך גיסא (תמיד רציתי לכתוב את זה...) לשבת ברכב בטורים נמוכים חמש דקות סתם, זה מתכון להצטברות פיח. הצ'וק (אוטומטי או ידני) שקיים בכל רכב דואג לתערובת עשירה בזמן שהמנוע קר - ותערובת עשירה + סל"ד נמוך = פיח.

 

אז תתניעו עם גז נמוך - חכו כמה שניות שנורת השמן תכבה, חכו אולי עוד כמה שניות שהסרק יתייצב (רלוונטי בעיקר לרכב ישן), שימו חגורה, תבדקו שהמראות והמושב מכוונים לנוחותכם, שרפתם ככה חצי דקה - וסעו בנחת עד שהמנוע מתחמם.

 

 

איזה משפט :lol: אישפוז, תמיד רציתי להגיד את זה. הקדמת אותי :(

MITSUBISHI GALANT SPORT

פורסם

אני (מאידך גיסא) מסובב את המפתח בסוויצ', מחכה לשמוע את המשאבת שמן בונה לחץ, רק אז מניע, שם חגורה, מכניס את הפאנל של המערכת, מוצא לי שיר נחמד לתחילת נסיעה, מדליק אורות, מכוון מראות, מכוון את הכיסא, מוריד הנדברקס, מאכיל את האוגר וככה אני מצליח להעביר בריטואל הקבוע שלי איזה חצי דקה שברכב מודרני מספיקה די והותר להתחלת הנסיעה.

 

עכשיו המבט חולף מדי פעם על מד טמפ' השמן ועד שהוא לא מגיע לטמפ' עבודה (הקו השני מלמטה ב106) אני לא עובר את ה3000 סל"ד ומשתדל להישאר גם על פחות מזה.

 

ברגע שהמחט מגיעה סוף סוף לסימון המיוחל, אני מרשה לעצמי לתת בגז כאוות נפשי.

 

לפעמים רק ההמתנה בת חמש הדקות האלה גורמת לי לשחרר את הקיטור שהצטבר עם איזה מכת גז בריאה אל עבר שיא ההספק....

 

אחחחח.........

 

קתרזיס............................................................. 8)

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

מה שאתה שומע זו משאבת הדלק. ברוב הרכבים יש היום משאבת דלק חשמלית שמתחילה לפעול עם הסוויץ'. גם ברכבים ישנים בדרך כלל כשהולכת משאבת דלק מיכנית מרכיבים חשמלית במקום.

משאבת השמן נמצאת במנוע ומונעת רק כשהקראנק מסתובב - כלומר אחרי ההתנעה. אז לא ייבנה לך לחץ שמן עד שתניע.

 

במעט מאוד רכבי מרוצים עובדים בשיטה שנקראת DRY SUMP, ובה הקארטר אינו אוגר את השמן אלא רק אוסף אותו (לפעמים אין כמעט קארטר), ומשאבה חיצונית מובילה את השמן למאגר חיצוני נפרד. השיטה הזאת מועילה מאוד לבעיה של חוסר שמן בסיבובים חדים וארוכים שקורית ברוב המכוניות בגלל שהשמן "מטפס" הצידה בגלל הג'י הלטרלי בסיבוב.

הסיפור הזה לא בא אורגינלי במכוניות כביש, אבל ניתן להוספה כקיט.

אם אין לך את זה - לחץ שמן יתחיל להיות רק אחרי ההתנעה.

 

לגבי ההמתנה ללחץ דלק - אם המנוע מוזן על ידי קרבורטור והרכב עמד הרבה זמן, שווה לחכות שהכוסית בקרבורטור תתמלא דלק, כי הוא אולי הספיק להתנדף. אם הרכב עמד בסה"כ לילה או פחות - אחרי איזה שניה אפשר להתחיל לנסוע.

שמעתי גם שברכבים עם הזרקה שווה להמתין איזה שניה ללחץ דלק - אבל אין לי מידע מדוייק לגבי זה.

פורסם

אז בגלל זה מנורת ההתרעה חשמלית עובדת לי.. כניראה דפקתי איזה חיישן דלק..

 

ממצב נייח מוחלט (חנייה של איזה שעה) נסעתי איזה 100 מטר והעברתי למצב ספורט, מה שעלה את הטורים ל6000.. :roll:

 

מאז המנורת אזהרה לא מפסיקה לדלוק..

 

צריך לקחת את האוטו למוסך עם מחשב, כזה שיוציא לי מה בדיוק הבעיה..

 

איזה מבעס זה :(

כן, יש לי זבל סיני באוטו ואני גאה בזה

פורסם

חימום יתר במקום גורם נזק, יש לחמם את האוטו במקום מקסימום עד חצי דקה ולצאת לדרך, אך לא בזינוק!!!

האוטו מתחמם הכי מהר וטוב תוך כדי נסיעה.

"יש לך אולי 7 שקל להגיע לבאר שבע??"

פורסם
אם אתה מתחיל לנסוע עם מנוע קר יש גם סיכוי שהמנוע פשוט יכבה !

 

 

אני מניח שאתה מתכוון לצ'וק אוטומטי :roll:

 

ואם כן כיוון קטן יפתור את הבעיה.

 

ולסיפור...

 

אחרי כיוון קרבורטור שעשיתי לרכב שלי :lol::lol: שמתי לב שכשהמנוע קר בבוקר אם אני לא מחכה איזה דקה האוטו נכבה :cry:, וגם אם הוא לא נכבה אז עד שהאוטו מתחמם הוא מגמגם בלחיצת גז.

 

חזרתי למכון הם טענו שהכול בסדר ובשביל שאני ארגע הם כיוונו לי את בורג כניסת האוויר.

אבל... זה לא עזר :cry:

 

שוב חזרתי למכון (קרבורטורים למי שלא הבין) ואז הם אמרו לי שמכיוון שהמנוע חם והם רוצים לבדוק את הבעיה כשהמנוע קר אני צריך לאשפז את הרכב במכון ללילה,למחרת בבוקר כשהם הניעו, הרכב היה כבה מיד אלא אם הבאת מכת גז כמה שניות טובות.

 

אחרי שהם ראו את הבעיה הם נזכרו שבעצם זה בעיה קטנה וכיוונו לי את המצערת.

לאחר הכיוון הכול הסתדר, והיום לא צריך גז בשביל להניע את הרכב וגם אפשר לנסוע ישר.

 

סוף טוב הכול טוב. :multi:

MITSUBISHI GALANT SPORT

פורסם

בפיגו אני מתניע, מחכה 2 שניות מפעיל צוק ונוסע ומשתדל שלא למשוך יותר מדי הילוכים אלא להעביר אפילו ב 2000-2500, פשוט בבוקר אין לי זמן לחכות 5 דקות עד שהמנוע יתחמם.

×
×
  • תוכן חדש...