Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ניסיתי לחפש קצת בגוגל מידע אבל לא היה לי מושג אפילו מה לכתוב בחיפוש.

בכל מיקרה, בשביל להסביר למה אני מתכוון חיפשתי תמונות ישנות של מטוסים בגוגל בשביל להראות לכם תמונה במה מדובר, ומצאתי את האתר הזה:

http://www.aviation-history.com/sopwith/one-half.htm

למטה יש גם קישור לנשק, ובתמונה של המטוס רואים היכן נימצא בידיוק הנשק.

מה שאני לא מבין זה איך הנשק מרסס כדורים דרך הפרופלור ואף לא אחד פוגע בפרופלור עצמו.

עד מתי ספטמבר 08.:(

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני רק יכול לנחש שחלק מהמכלול שאחראי לירי בנשק, מסונכרן בצורה כלשהי (בעזרת סוג של רצועת טיימינג אם תרצה) לגל הארכובה (או כל חלק אחר שמחובר לפלופלור עצמו) כך שקיים תזמון כלשהו כך שהכדורים לא מחוררים את הפלופלור.

זו בכל מקרה המסקנה שאליה אני הגעתי כשנתקלתי בתמונה או סרט על המטוסים הללו בעבר.

אני רק מקווה שהם מחליפים רצועה לפי הוראות היצרן..

פורסם

בדיוק כך. רצועת טיימינג.

הלחיצה על ההדק איפשרה את הפעלת המערכת שבעזרת "שיניים" על הרצועה גרמו לירי עצמו בתזמון עם מיקומו של המדחף.

פורסם
עוד משהו, בפירסומת של רכבת ישראל אומרים שיש ברכבת מנוע 140 ליטר (!) ו"רק" 3000 כ"ס (?)

למה כל כך קצת? או שלא שמעתי טוב ואמרו 30,000 כ"ס?

חבל שהם לא נתנו את הנתונים של המומנט ובאיזה סל"ד הוא מגיע אז אתה כבר היית מבין כמה כח יש למנוע הזה.....ושמעת נכון זה "רק" 3000 סוסני פוני מסכנים.

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם
עוד משהו, בפירסומת של רכבת ישראל אומרים שיש ברכבת מנוע 140 ליטר (!) ו"רק" 3000 כ"ס (?)

למה כל כך קצת? או שלא שמעתי טוב ואמרו 30,000 כ"ס?

אני יודע לאחרונה משרד התחבורה יצר קשר עם בני קומבינה על מנת לקבל הצעה לביצוע פרוייקט גדישה של רכבות (שגם ככה גודשות).

משיחה עם דובר משרד התחבורה נאמר (ואני מצטט) "אני רוצה שהרכבות האלה ייתנו רכבות לרכבות בחו"ל, או לפחות 5 קרונות על 400 מ' !".

וברצינות, כמובן שניתן להפיק הרבה יותר ממנועים כאלה, העניין הוא שאין צורך בכך, כיוון שאין תשתית בישראל לרכבת שתנוע במהירות 180 קמ"ש, ואין צורך כי המרחק בין התחנות מאוד קצר, מעבר לזה כשיש לך מנוע כל כך גדול שאתה מנצל בערך חצי ממה שהוא יכול לתת את מקבל אמינות גבוהה יותר.

נ.ב

כשהתכוונתי לתשתית מתאימה, הכוונה היתה למסילות רכבת שבפניות יוצרות זווית צידית על מנת להקטין את הכוח הצנטריפוגלי, כלומר בפנייה מהירה שמאלה הרכבת תטה על צידה לתוך הפנייה, ובכך תיצור הצמדה גבוהה יותר למסילה ולא תעוף ממנה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

המטוס של עזר ויצמן ממלחמת העולם הראשונה שמוצב בחצרים היה כזה-המדריכה ניסתה להסביר אך אני הייתי עסוק באיך לשבח אותה על ההרצאה ואיך להרצות לה על הרצועה במנוע שלי!

בקשר לרכבת שתשמע את כל הפרסומת תבין...

יש לך ניסיון בפורום והרכבות הם דיזל ואלה מנועים שדרוש להם מומנט רצחני ולא כח. הרכבת לא עושה פתיחות

טוב מאד שעשו פרסומת, עכשיו אולי הישראלים יזהרו יותר.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

עזר עתיק ,אבל לא עד כדי כך.

הספיטפייר הוא מאמצע מלה"ע השנייה , לא הראשונה . המטוס של עייזר שימש את חה"א מאוחר יותר , עד שנות החמישים.

פורסם
עזר עתיק ,אבל לא עד כדי כך.

הספיטפייר הוא מאמצע מלה"ע השנייה , לא הראשונה . המטוס של עייזר שימש את חה"א מאוחר יותר , עד שנות החמישים.

כן, היה לו ארגז רימונים על הברכיים.

ממש נשק לא קונבנציונלי.

כן כן, לא לא.

פורסם
המטוס של עזר ויצמן ממלחמת העולם הראשונה שמוצב בחצרים היה כזה-המדריכה ניסתה להסביר אך אני הייתי עסוק באיך לשבח אותה על ההרצאה ואיך להרצות לה על הרצועה במנוע שלי!

בקשר לרכבת שתשמע את כל הפרסומת תבין...

יש לך ניסיון בפורום והרכבות הם דיזל ואלה מנועים שדרוש להם מומנט רצחני ולא כח. הרכבת לא עושה פתיחות

טוב מאד שעשו פרסומת, עכשיו אולי הישראלים יזהרו יותר.

הספיטפייר השחור, כמו שציין שיימר, הוא מתקופת מלחמת העולם השניה.

המטוס הראשון שעומד בשורת מטוסי הקרב של מלחמת העצמאות במוזיאון חה"א הוא הגרסה הצ'כית מתוצרת אוויה למסרשמיט הגרמני שאחת האגדות על האוויות שנקנו ע"י חה"א הישראלי שהוקם אז הוא שבעת ייצור המטוסים אזלו הפרופלורים הגרמניים מקו הייצור ובלחץ הזמן יוצרו פרופלורים שונים בעלי להבים רחבים יותר מהמקוריים, כתוצאה מכך מערכת הסינכרון בין התותחים שעל החרטום לפרופלור המקורי של המסרשמיט יצאה מהכיוון העדין.

מיותר לציין שבשתי המשימות הראשונות שטייסי הקרב הבודדים של חה"א דאז יצאו אליהן הפילו את מטוסיהם שלהם עקב שימוש בתותחים.. אם זיכרוני אינו מטעני, בין הטייסים הנופלים היה מודי אלון - מפקד חיל האויר דאז, ועייזר וייצמן עצמו.

אחרי שהבינו את הגורם לבעיה הוגבל השימוש במטוסים להפצצה בלבד ע"י שימוש בהתקני הנשיאה לפצצות מתחת לכנף (עד 50 ק"ג אם זכורני).

אגב אם ביקרת במוזיאון חיל האויר שבחצרים, אני מקווה שנהנית מתערוכת הבטיחות וההצלה שבבניין התערוכה הסמוך לרחבת הכניסה למוזיאון, אני המעצב של התערוכה הנ"ל :-).

מוטי, מדריך מוסמך, מכונאי מטוסי התצוגה ומעצב תערוכות במיל' של מוזיאון חה"א.

פורסם
היית צריך לשמוע כמה מטוסים נפלו עד שהצליח להם.
צחוק צחוק - בהתחלה נפלו להם לא מעט מטוסים עד שהגאונים הבינו שהם צריכים לסנכרן (לא, לא זכור לי מי, איפה או מתי, אני רק זוכר שהגו את מנגנון הסנכרון אחרי שנפלו כמה מטוסים).

אסיים בציטוט של מזכר מאת שר ההגנה הבריטי טרום מלחמת העולם הראשונה:

"אני לא רואה איך מטוסים משתלבים בשדה הקרב העתידי..."

(הוא ניסה לחנוק את התקציב למטוסים).

• תוכן חדש...