Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שלוש אגדות

turbo
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אלעד, הוא דיבר על אלפא, אלה עם ההנעה האחורית, לא על פיאט!

הבעיה של יאשה שצפוף לו בBMW 316, הוא היה צריך לקנות סידרה 5...

פורסם

אכניס כמה מהתובנות שלי לעניין:

ראשית, כדאי שתציצו בשרשור מקביל בפורום אספנות שנפתח בעקבות השרשור הזה.

אבל אני מגיב כאן כי חובבי האספנות הם ממילא קהל שבוי, גם כשהם מדברים אל עצמם...

חבל שהשרשור מדבר רק על מכוניות חזקות וברוטליות ולא על מכוניות ישנות בכלל.

אז קודם כל יש לי "חדשות" בשבילכם. גם פעם השוק היה מורכב בעיקר ממכוניות אחידות ודהויות ודומות ומעט מכוניות מיוחדות. ואין כאן שום קשר לביצועים. חיפושית למשל היא מכונית מרגשת כי יש לה משהו בלתי מוגדר שקוראים לו "אופי". כלומר מכונית שאתה לא יכול להיות אדיש לה, החל מהנסיבות בהן היא נולדה, המשך בצורה הנצחית שלה (והאם היא היתה כל כך קלאסית אם היו מיצרים אותה רק עד 1950 למשל?) וגמור בקישור שלה לדור הפרחים. יש גם המון מכוניות ספורט או מכוניות "חמות" שלא ייכנסו מי יודע מה למועדון הזה של רכב מיוחד ומרגש. אלפא 33 למשל.

מה שאני רוצה לאמר הוא שלמכונית צריך להיות ערך מוסף. יכול להיות ערך מוסף אישי "המכונית של ההורים לפני המון שנים", או צורה מיוחדת על רקע מכוניות אחרות. מזדה 121 למשל. ובאמת אחד המדדים שלי למכונית ש"עושה את זה" זה הכינוי שלה. בימבה למשל.

לכן אין כאן מדע מדוייק והבימבה מוכיחה שגם רכב רגיל, בלי ביצועים משנות התשעים יכול להיות "משהו אחר".

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

מה שאני רוצה לאמר הוא שלמכונית צריך להיות ערך מוסף. , או צורה מיוחדת על רקע מכוניות אחרות. .

מה שבטוח שבקטע הזה הסובארו והאיבו כבר מזמן נכנסו למועדון!!!

ישנם המון מכוניות "חדשות" שתוך מספר שנים ייכנסו ל"ספר הקלאסיקות" לדוגמא " פיאט קופה. אאודי TT , אימפרזה דור 1 ,2 וכו'... פרארי לא משנה איזה תמיד תהיה קלאסית ... וכו'.

לכל אלו יש ערך מוסף! הם בהחלט שונות ומיוחדות .

לדוגמא הTT : אומנם עכשיו אאודי TT לא ממש מרגשת אותנו כי אנחנו רואים אותה בכל פינה אבל היא בהחלט שונה ומיוחדת , אני אישית נהגתי בTT והתאכזבתי קשות!! אבל אני לא אשכח את הישיבה בתוך הרכב הזה את ההרגשה הבהחלט שונה מכל דבר אחר את העיצוב המדליק הזה!

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

ראשית, כדאי שתציצו בשרשור מקביל בפורום אספנות שנפתח בעקבות השרשור הזה.

אבל אני מגיב כאן כי חובבי האספנות הם ממילא קהל שבוי, גם כשהם מדברים אל עצמם...

חבל שהשרשור מדבר רק על מכוניות חזקות וברוטליות ולא על מכוניות ישנות בכלל.

אז קודם כל יש לי "חדשות" בשבילכם. גם פעם השוק היה מורכב בעיקר ממכוניות אחידות ודהויות ודומות ומעט מכוניות מיוחדות. ואין כאן שום קשר לביצועים. חיפושית למשל היא מכונית מרגשת כי יש לה משהו בלתי מוגדר שקוראים לו "אופי". כלומר מכונית שאתה לא יכול להיות אדיש לה, החל מהנסיבות בהן היא נולדה, המשך בצורה הנצחית שלה (והאם היא היתה כל כך קלאסית אם היו מיצרים אותה רק עד 1950 למשל?) וגמור בקישור שלה לדור הפרחים. יש גם המון מכוניות ספורט או מכוניות "חמות" שלא ייכנסו מי יודע מה למועדון הזה של רכב מיוחד ומרגש. אלפא 33 למשל.

מה שאני רוצה לאמר הוא שלמכונית צריך להיות ערך מוסף. יכול להיות ערך מוסף אישי "המכונית של ההורים לפני המון שנים", או צורה מיוחדת על רקע מכוניות אחרות. מזדה 121 למשל. ובאמת אחד המדדים שלי למכונית ש"עושה את זה" זה הכינוי שלה. בימבה למשל.

לכן אין כאן מדע מדוייק והבימבה מוכיחה שגם רכב רגיל, בלי ביצועים משנות התשעים יכול להיות "משהו אחר".

ערך מוסף

בקשר למכוניות ילדות, מכונית,כל מכונית היא "פסל סביבתי" דבר המלווה אותך מלידה,עד מותך. כשנולדת לקחו אותך מ- ביה"ח הביתה באיזשהו רכב, ולהורים היה רכב X . ביקור במפגשישי ב מועדון ה-5 ממחיש זאת מדי שבוע

כחובבי רכב- שמנו לב ליותר פרטים מילדות, רכבים המזכירים לך שלל אירועים בחייך....

כן, אפילו זה יכול להיות ה - !@#%$% הראשון וכו'. או אפילו אוטובוס שנסעת בו

למשל לטיול של ביה"ס, (בכוונה הקצנתי).או מכונית שפינטזת עליה בילדותך/נערותך.

כחובבי מכוניות ובעיקר חובבי נהיגה ומכוניות ספורט/יביות, הקשר הרבה יותר הדוק

אליהן,ובעיקר למכוניות שכאלה, אשר היו והינן גבורות תרבות(בעיקר בביצה המקומית).

בבגרותך, הפרופורציות לגביהן משתנות, כך גם הנסיבות. כיום זה נראה בעיני אחדים

פטתי ולא מובן הרגשות כלפי פיאט 127 ספורט-אפילו 127 רגילה מעבירה איזו תחושה של תקופה כמו כל מכונית בת 20 , 30 ויותר. כתבתי לא פעם,שמי שלא חי וחווה על בשרו את תקופה ,יהיה לו קשה להבין זאת. בעיקר בני 20+ כיום שהיו אז ילדי גן רינה,

ושתו חלב, בזמן שאתה, חוויתה התרגשות, ותחושות שמעבירה לך פיאט אונו טורבו למשל.

נכון לא מדובר (רק) בביצועים ,אלא ב"אופי" . ודאי שאסתיבו למשל מהירות חזקות ומהנות לנהיגה, אך "אופי" :shock: קשה להגדיר את ה "נינג'ות" בתור מכוניות עם אופי במובן

הקלאסי של המילה.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

ופיאט 127 עם גיר חורק ורעש של גוגואים מתוך מערכת תזמון השסתומים זה אופי ......

אני פועל בצמידות למילון אבן שושן להגדיר מחדש את המילה אופי.

אין ספק, משהו קורה בכרמיאל .......

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
אין ספק, משהו קורה בכרמיאל .......

פסטיבל המחולות- גם אתה מוזמן :wink:

בקשר לגיר חורק בפיאט 127- נהגת אולי ב WRX החדשה?

בתחושה הכל-כך זולה כמעט מתפרקת,. ורועדת בעת העברת הילוכים- אז.... :?:

שלא תתפלא אם בעוד 20 שנה- יאמרו- על STI/EVO, "כן פעם היו מכוניות חזקות

היום ,הן של ערסים עם מדבקות,מכוניות זבל שאף אחד לא יגע בהן אפילו במקל"

לעומת זאת, ראה את האינטגרלה.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם
פסטיבל המחולות- גם אתה מוזמן :wink:

בקשר לגיר חורק בפיאט 127- נהגת אולי ב WRX החדשה?

בתחושה הכל-כך זולה כמעט מתפרקת,. ורועדת בעת העברת הילוכים- אז.... :?:

שלא תתפלא אם בעוד 20 שנה- יאמרו- על STI/EVO, "כן פעם היו מכוניות חזקות

היום ,הן של ערסים עם מדבקות,מכוניות זבל שאף אחד לא יגע בהן אפילו במקל"

לעומת זאת, ראה את האינטגרלה.

קרוב ל - 100K ק"מ על WRX עברתי מאחורי ההגה ותחושת מוט ההילוכים רחוקה מאד מלהיות זולה ומתפרקת, כאן אתה מתבלבל עם ה- 127.

לגבי הערסים ומה שהם יחליטו לקנות בעתיד, זה שייך לפורום הנביאים שהמלצתי לפתוח.

האינטגרלה היא ICON ואף אחד לא יקח ולא מנסה לקחת את זה ממנה.

אבל צא למען השם מהפיאט 127, לפנטז עליה זאת סטיה מוטורית כמו לפנטז על אוטובוס לילנד עם ספסלי דיקט משנות השישים.

פורסם

תסלחו לי כל בעלי הפג'טות .

גם ה205 GTI וה106 XSI מזמן נהפכו ליהיות פיבוריטיות של הערס הצעיר , אז??

לדעתי לאימפרזה וגם לEVO יש ויהיה עוד יהיה אופי חזק מאוד , מכיון שהם חוללו שינוי גדול מאוד בתחום הרכב , אז נכון ,הייתה את האינטגרלה לפני, אבל משום היא לא חוללה שינוי אדיר כמו האימפרזה .

מרכב 4 דלתות , אותה המשפחתית שחטפה צלקות תחת סכין יפנית לא סולחת , מנוע 2L טורבו למעלה מ200 סוסים והנעה כפולה.

עוד הוכחה לאופי החזק שיש לצמד הנינג'ות האלו - שים לב לשרשור הנ"ל!

שים לב לאינספור מבחנים וכתבות על אותו הצמד!

שים לב לעצמך (TURBO) - אם יש רכב שברצונך להדגיש את כוחו אתה אוטומתית מדגיש שהוא יותר חזק\מהיר\אדיש\חתיך\ספונטני... מאותו הצמד שאתה נוהג לכנותו אסתיאיבו.. :idea: .

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

אילן זכית,

מפורסמת היום ב- YAD2 פיאט 127 יד שניה, מציאה, זה הזמן, לא כל יום נמכר פריט נחשק כזה.

כולה 4500 ש"ח מהר לפני שהאידיוט יבין מה יש לו בידיים.

בהצלחה

פורסם
שים לב לעצמך (TURBO) - אם יש רכב שברצונך להדגיש את כוחו אתה אוטומתית מדגיש שהוא יותר חזק\מהיר\אדיש\חתיך\ספונטני... מאותו הצמד שאתה נוהג לכנותו אסתיאיבו.. :idea: .

אכן-ז"א מפני שרבים חיים בביצה המקומית - בסרט שניקרא אסתיבו ומשתחווים להן.

וכך הכי קל אפשר להסביר לבוחשים בבועה את תורת היחסות של מכונית עם "אופי" וזו שלא.

מאידך-גיסא,עובדה היא כי אותן מכוניות הפכו לרף ביצועים בישראל-והדגש הוא על ישראל.

מי שיצא אל העולם הג-ד-ו-ל ,יתפלא ודאי -מה אין כאן מאזדה 3 :shock: טויוטה קורולה :shock: , סובארו אימפרזה :shock: .....

התופעה גוברת בעיקר, בעת החזרה ממערב אירופה, ארצה.

לפעמים אני קורא לאל-על מנהרת הזמן.

עם כל הכבוד שנמכרות כאן פורשה,יגואר,בימרים ומרצדסים....אך הרוב כאן נע בפחנועים

בדמות מאזדמיצובארו...בהן האירופאי לא היה נוגע במקל, אלא אם אין לו ברירה.

מאלף ואחת סיבות. בנוגע לאסתיבו- ודאי תקפצו ותאמרו רגע זו תופעה לא רק בארץ גם בחו"ל-ואני אומר -נכון-אכן כן,אך באם תערך השוואה בינהן - האירופאי יבחר בבימר

לעומת זאת ,הישראלי ישתחווה ל אסתיבו וישיר: "אני כעיוור אחרייך הולך."

רק מי שנהג באסתיבו יבין, כי הן לא עד- כדי כך..... ועדיף שאני יעצור כאן.

הנה -פתחתי שרשור על אגדות מוטוריות ולאחר המילה "אסתיבו"-כל השירשור הסתחרר.

אפשר לדבר על מכוניות עם אופי בבקשה :?:

אפילו איזה מכוניות לפי דעתכם יחשבו למכוניות נחשקות וקלאסיות בעוד 20 שנה?

ע"ע פיאט קופה, ניסאן 350Z, בסדר בסדר מיאטה.....למרות שהייתי בכיוון של RX8....

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

מר אילן פייביש,

אולי בשעה טובה ובמקום להתחמק ספר לנו על ההיסטוריה המוטורית הפרטית שלך מה החזקתה כמה זמן כמה ק"מ בקרוב עשית עם כל רכב, אילו קורסי נהיגה עברת, היכן אתה מתחרה ועל איזה רכב אתה נוהג כעת.

אני חושב שזה יכול לעזור לכולנו לקבל איזו שהיא נקודת התייחסות לכותב אילן פייביש.

אני יכול לספר לך על עצמי - חובב רכב ממוצע מינוס.

פורסם
בנוגע לאסתיבו- ודאי תקפצו ותאמרו רגע זו תופעה לא רק בארץ גם בחו"ל-ואני אומר -נכון-אכן כן,אך באם תערך השוואה בינהן - האירופאי יבחר בבימר

לעומת זאת ,הישראלי ישתחווה ל אסתיבו וישיר: "אני כעיוור אחרייך הולך."

רק מי שנהג באסתיבו יבין, כי הן לא עד- כדי כך..... ועדיף שאני יעצור כאן.

תלוי איזה אירופאי - ותלוי באילו קריטריונים. שם, כמו כאן, אף אחד לא מנסה להשוות ב.מ.וו סדרה 3 ל-EVO, ואני מוכן להתערב שגם כאן, כמעט כל מי שתשאל שמבין קצת במכוניות, יגיד לך שאי אפשר להשוות בין השתיים ושהוא היה בוחר בזו או בזו כתלות בקריטריונים המתאימים.

ועוד משהו - הנה אני נהגתי באסתיבו, ואפילו לא מעט. לא עד כדי כך? שוב - באילו קריטריונים? באם מדובר על הנאה מנהיגה, אז אני מחכה שתמצא לי מכוניות מהנות יותר בתקציב דומה. או שבאמת עדיף שתעצור כאן...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...