Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי ראש מנוע בפיאט אונו שלי מנוע פייר 1.1

כל העבודה היתה לפי היינס ובעזרתכם הנדיבה.

פתחתי את ראש המנוע,שלחתי למילוי והשחזה+טיפול כללי בראש,ניקיתי את משטח בלוק המנוע,

מיקמתי את הפקום החדשעל הבלוק בצורה הנכונה.הלבשתי את 2 הסטנדים(שרבולים)במקומם על הראש,

הנחתי את הראש על הבלוק,חיזקתי את הברגים בסדר הנכון ובמומנט(קניתי מפתח ייעודי) הנכון:

30 ניוטון מטר+2 חיזוקים של 90 מעלות כל אחד,חיברתי הכל והאוטו הניע ונשמע כמו שאף פעם הוא לא

נשמע,אבל גיליתי אחרי רבע שעה שיש "טחינה" בתוך השמן,גם על המדיד וגם על הפקק.

מה לא עשיתי נכון?האם רצוי היה למרוח שרלק על האטם?האם במצב הנוכחי כדאי לתת עוד 90 מעלות

חיזוק לכל הברגים?

איך אני יכול לבדוק מהיכן הבעיה?אפילו רכשתי אתמול שעון קומפרסיה.

יש בידי קומפרסור והייום אפילו הכנתי מתאם לאוויר שיכנס לחור המצת.האם אני יכול לבצע בדיקת

ליקייג' באמצעים הללו?

המים במיכל נראים נקיים וללא סימנים של שמן

תודה ,ארז

בראבה SX 1.6 1997 גיר רגיל

פורסם
אולי זה בעצם טחינה שלא ניקית כמו שצריך?
זו כמות גדולה של טחינה.לא נראה לי שהיתה כמות כזאת של טחינה לפני הטיפול.

פורסם

ארז אין צורך למרוח שרלק על האטם!

בשלב זה אל תתיחס לטחינה, ולא לחומוס, בשמן, במקרה הכי גרוע תוסיף פול וזעתר!!

באם מפלס השמן לא עולה, ומפלס המים לא יורד, והרכב לא מתחמם , יתר על המידה, אתה יכול להרגע, אך המשך לעדכן בפורום, וחזק ראש שוב לאחר 500 ק"מ!

ליתר בטחון החלף שמן מנוע +מסנן שמן מיד לאחר חיזוק הראש!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני אל יודע אם שמת לב אבל מתי שאתה מוציא את הראש לפעמים נשפך מהמעברים מים וזה הולך או לחלל הצילינדרים או לתוך אגן השמן !

המלצתי לך היא החלף שמן מנוע+פילטר (במידה ויש מים בשמן) והחלף מים במערכת הקירור + ניקוי

כמובן אם יש ברשותך מיכשור לבדוק ליקייג' אז זה מעולה כמובן שיש הוראות איך לבדוק וזה יחסוך לך הרבה בדיקות וזמן !

"למה לשתות ולנהוג אם אפשר לעשן ולעוף"

פורסם

חברה,הרגעתם אותי קצת.אני אעקוב על כמות השמן והמים וטמפ.

תודה.אתם גברים אחד אחד.

ארז:-)

פורסם

לא ללתת חיזוק מעבר להוראות היצרן - אתה תעשה נזק.

ניחוש שלי - הרכבת את האטם הפוך . בדוק שאין לך חוסר במים.

בכל מקרה - אם יש טחינה - החלף את השמן (כמובן לאחר שתוודא שהכל בסדר).

פורסם

לא הרכבתי הפוך.צביקה הזהיר אותי,ודאגתי להרכיב אותו נכון(עם האלחסון של מוביל השמן).

אין איבוד מים.

מה שראיתי הוא שהחורים שיש באטם הם אמנם נמצאים בדיוק במקום שלהם ,אבל הם לא בדיוק בגודל

של החורים שבבלוק.הם קצת קטנים יותר.אני מנחש שזה תקין.

עיגולי המתכת של הפקום נמצאים בדיוק מעל הצילינדרים

צירפתי תמונה

DSC01246.JPG

פורסם

עשיתי מתאם(תמןנה) שהוא צינורית שמתחברת בצד אחד לקומפרסור וצד שני מתברגת לחור המצת.

אם אני אדחוף לחץ אני אוכל לזהות,לשמוע אם יש פירצות.האם ניתן לבדוק ככה אחרי שהבוכנה

נמצאית ב tdc?למעשה זוהי בדיקה בלחץ הפוך.

DSC01268.JPG

פורסם

שלום.

לדעתי אין לך בעיה הרכבתה את הפקונג נכון לפי הצילום כמו שהסברתי (ולא צביקה)

מה כן לא רוקנתה את שמן המנוע ומים חדרו בפרוק. החלף שמן ומסנן שמן פעמיים איין ברירה ולדעתי הכול יהיה בסדר. יתכן מצב דיי נדיר שאולי יש סדק באש אבל אני לא חושב .

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

לדעתי אין לך בעיה הרכבתה את הפקונג נכון לפי הצילום כמו שהסברתי (ולא צביקה)

מה כן לא רוקנתה את שמן המנוע ומים חדרו בפרוק. החלף שמן ומסנן שמן פעמיים איין ברירה ולדעתי הכול יהיה בסדר. יתכן מצב דיי נדיר שאולי יש סדק באש אבל אני לא חושב .

בברכה בני ל.

סליחה,זה לפי הסברך בני.לפני הפירוק רוקנתי את השמן אבל אולי נשארו שאריות שמן,מה גם שאני

מרוקן את השמן מפילטר השמן וזאת לאחר שבעבר מוסכניק חכם אחד שניסה לפתוח את הפקק בקרטר חרש אותו ואי אפשר לפתוח אותו,אלא רק ע"י קדיחה ופתיחת הקרטר.

אני ארוקן את השמן ואראה אם הטחינה,חומוס(וחמוצים) חוזר.

תודה רבה :-)

פורסם
סליחה,זה לפי הסברך בני.לפני הפירוק רוקנתי את השמן אבל אולי נשארו שאריות שמן,מה גם שאני

מרוקן את השמן מפילטר השמן וזאת לאחר שבעבר מוסכניק חכם אחד שניסה לפתוח את הפקק בקרטר חרש אותו ואי אפשר לפתוח אותו,אלא רק ע"י קדיחה ופתיחת הקרטר.

אני ארוקן את השמן ואראה אם הטחינה,חומוס(וחמוצים) חוזר.

תודה רבה :-)

שלום.

ריקון דרך הפילטר הוא חלקי ונישאר בקרטר בדיוק מה שצריך "כול הגיפה ומים"

חייב לפתוח פקק ריקון ולנקז כול הנוזלים.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

שאלה לידע כלל.

יכול להיות מצב שבו לאחר בדיקת לייקג'-לחץ הפוך,כל הבדיקות הראו תוצאה טובה,ז"א אין ירידת לחץ

משמעותית בשעון,אין בריחה משסתומים ואין מעבר אוויר לשמן ולמים,אך בכל זאת יש מעבר של מים לשמן.

דרך הפקום ראש.

תודה,ארז

• תוכן חדש...