Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תערוכת ז'נבה 2006

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אשמח לקבל עצות מאנשים שביקרו בעבר.

יש לי אפשרות לבקר אך ורק ביום הפתיחה (2-מרץ), האם זה יספיק, או שכדאי לשנות את התוכניות?

בנוסף, אשמח אם מישהו יכול לתת פרטים לגבי דרכי תחבורה מציריך לז'נבה (אפשר גם ציבורית...),

וטמפרטורות...

תודה רבה,

צחי.

No worries 8)

פורסם

עדיף לחלק את זמן הביקור בתערוכה על פני יומיים, יום אחד כנראה לא יספיק במיוחד בהתחשב בעובדה שאתה מגיע ליום הפתיחה!

אל תשכח שלתערוכה הזאת מגיעים עשרות אלפי אנשים מידי יום...

כולי צמרמורת להיזכר בגודל שלה עוד פעם

חוויה!

תום

פורסם
עדיף לחלק את זמן הביקור בתערוכה על פני יומיים, יום אחד כנראה לא יספיק במיוחד בהתחשב בעובדה שאתה מגיע ליום הפתיחה!

אל תשכח שלתערוכה הזאת מגיעים עשרות אלפי אנשים מידי יום...

כולי צמרמורת להיזכר בגודל שלה עוד פעם

חוויה!

תום

אני ביקרתי בתערוכת פרנקפורט שבעיקרון היא התערוכה הגדולה בעולם-יותר גדול מג'נבה.

הביקור שם לא דרש יותר מיום אחד (בלחץ), אם אתה מגיע מוקדם בבוקר ונשאר עד הדקה

האחרונה אפשר למצות. הכל תלוי באיזו רמה של ביקור ועד כמה אתה רוצה להעמיק.

אם אתה מתכנן לעשות נסיעת מבחן על כל רכב, להכנס לצאת לכל רכב אפשרי ולראת מייצגים

סביר להניח שיום וחצי-יומיים. אם אתה רוצה להסתובב, להכנס לרכבים מעניינים ולקחת רכב

או 2 לנסיעת מבחן יום אחד יספיק. אנחנו הגענו ב9.. ב19:00 כבר התחיל להיות משעמם (לקראת סגירה) ופרשנו.

לגבי ג'נבה-קר, קר מאוד.. כ-4 מעלות בממוצע (8 מעלות ייחשב חם).

סיכוי גדול אפילו לשלג (ואם לא ירד אז תהיינה שאריות).

Lexus CT200H

פורסם

צחי, קח לך יומיים... כדי שלא תצטרך לעבור את התערוכה בלחץ.

תערוכת פרנקפורט (האחרונה :wink:) לקחה לי יומיים - באיזי.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

1. רצוי להריץ חיפוש בפורום, הנושא הועלה לא אחת.

2. מבחינת תחבורה מציריך לג'נבה, ניתן לקחת רכבת שתביא אותך ישירות לשדה התעופה בג'נבה שצמודה ל-PALEXPO שבו מתקיימת התערוכה.

3. רצוי לשהות בתערוכה לפחות יומיים אך ניתן בלחץ לעבור ולהספיק המון ביום אחד (זה תלוי גם בכוח ולאו-דווקא רק בזמן ובנוסף זה תלוי לא מעט במה בדיוק אתה רוצה לעשות בתערוכה). כמו כן ביום הראשון בדרך כלל מפוצץ באנשים ויש בו המון סלבס', תצוגות והופעות שונות שלאו דווקא מתקיימות ביתר ימי התערוכה.

4. רצוי להגיע בנעלי הליכה נוחים.

5. ביום הראשון יהיה קשה מאד לצלם תמונות נאות ורצוי שתנצל אותו יותר לישיבה בדגמים, אסיפת פרוספקטים וכיו"ב (במידה ואתה רוצה לקנות דגמים רצוי שתעשה זאת ביום הראשון שכן על אף שהסטוק מתחדש באופן רציף בכל זאת לא פעם קורה שכבר לא ניתן למצוא דגם מסויים ביתר ימי התערוכה).

6. הPALEXPO בסה"כ נוח מאד מבחינת שירותים שונים ולא צריכה להיות לך בעיה להתמצא בו (כמו כן רצוי שתבקר במוזיאון הרכב שנמצא שם).

רצוי שתהיה ממוקד במידה ויש לך עוד שאלות.

פורסם

4. רצוי להגיע בנעלי הליכה נוחים.

נעלי הליכות נוחות*

--

לגבי התערוכה - לטעמי בג'נבה מספיק יום אחד..

התערוכה לא גדולה כמו פרנקפורט/פריז/דיטרויט שדורשות יומיים..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
נעלי הליכות נוחות*

--

לגבי התערוכה - לטעמי בג'נבה מספיק יום אחד..

התערוכה לא גדולה כמו פרנקפורט/פריז/דיטרויט שדורשות יומיים..

אמר את דעתו ולדעתי צודק.

להעביר יומיים שם נראה לי מיותר..

למרות ששוב, אל תשכח שזה תלוי בעומס אפשר ליפול על יום ריק כמעט לגמרי

ואפשר ליפול על יום מפוצץ. עוד המצלמה שהייתי מוסיף לרשימת ההמלצות:

לא בסופי שבוע! בסופ"ש כל אירופה שם!

מנסיון בתערוכת פרנקפרוט-לא מומלץ בכלל להפיל את זה בסופ"ש (על אף שהיינו

בשישי שזה תחילת הסופ"ש ועדיין לא היה לחץ משמעותי) אבל שבת ראשון קטסטרופה!

Lexus CT200H

פורסם

אין לי נסיון עם תערוכת ז'נבה , אך בהנחה שמדובר בערך באותו הסדר גודל של תערוכת פרנקפורט, אז:

נעלי הליכה נוחות- חשוב מאוד!

בפרנקפורט הייתי יומיים וזה הספיק, אך הייתי מעדיף לפרוש את הביקור על גבי שלושה ימים בכדי להתעמק יותר ברכבים השונים והתצוגות למיניהן. במתכונת של היומיים היו פה ושם דברים שעברתי עליהם די מהר בשביל להספיק הכל

כמו כן, כפי שנאמר כבר- קח בחשבון שככל הנראה התערוכה תהיה מפוצצת במבקרים ביום הראשון

לגבי תחבורה- בז'נבה עצמה לא הייתי, אבל אני זוכר שבציריך יש תחנת רכבת ענקית (אחת הגדולות באירופה, אם לא הגדולה מכולן אם אני זוכר נכון), אני מניח שאין בעיה להגיע משם לז'נבה.

ובכלל, מהיכרות כללית עם התחבורה הציבורית באירופה, קשה לי להאמין שתהיה בעיה כלשהי להגיע ממקום למקום :smile:

אז שיהיה טיול נעים, ולא לשכוח לצלם לנו :wink:

עידו.

מחפש פיאט פנדה 4X4 דור ראשון (שנות השמונים)

כל היודע דבר או אף חצי דבר על אחת, אנא צור קשר בה"פ, תודה!

פורסם

כשאני הייתי בשנה שעברה הייתי בז'נבה יומיים, ולכן הייתי בתערוכה כמה שעות ביום הראשון, ולמחרת חזרתי שוב ליום שלם - אבל עשיתי את היום באיזי, כי פגשתי שם חבר'ה, דיברנו הרבה והעברנו איזה שעתיים רק ליד האזור של אלפא רומאו.

אפשר בלי בעיה לדחוס הכל ליום אחד, אבל זה יהיה יום מתיש ובסוף אתה כבר סתם הולך מאוטו לאוטו בלי לשים כבר לב לכלום. לכן, אם יש אפשרות לשהות באזור יומיים ולבוא לשני חצאי ימים - תהנה יותר. מצד שני, אם אתה לבד, תשתעמם חצי יום בז'נבה, שזו - תסלחו לי - עיר משמימה בטירוף.

לגבי תחבורה ציבורית - מכל מקום לכל מקום, אין מה לדאוג, השוויצרים אלופי העולם בתחבורה ציבורית מכל סוג.

עוד המלצה - תביא לך איזה סנדביץ' או משהו ובקבוק שתיה לתערוכה. אתה עשוי לגלות שהתור לכל נקודות המכירה של אוכל יהיה ארוך ביותר, במיוחד ביום הראשון.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
עוד המלצה - תביא לך איזה סנדביץ' או משהו ובקבוק שתיה לתערוכה. אתה עשוי לגלות שהתור לכל נקודות המכירה של אוכל יהיה ארוך ביותר, במיוחד ביום הראשון.
ועד שתעבור את התור, תגלה שגם המחיר מכאן ועד הודעה חדשה :wink:

מחפש פיאט פנדה 4X4 דור ראשון (שנות השמונים)

כל היודע דבר או אף חצי דבר על אחת, אנא צור קשר בה"פ, תודה!

פורסם

תודה רבה לכולכם על התשובות המפורטות והעצות המועילות!

התכנון שלי הוא כזה:

את הכרטיסים אני קונה דרך האינטרנט (50 ש"ח לכרטיס... אוטומוטור עולה יותר :wink: )

אל התערוכה אני אגיע ב-2 למרץ (יום הפתיחה) עם הרכבת בוקר מציריך, או לילה לפני.

עכשיו מגיע הקץ': באותו יום, אני חייב לחזור לארץ בלילה. המטוס ממריא ב-22:20 מציריך.

לפי מה שהסוכנת מספרת, אני חייב להגיע לשדה התעופה שעתיים לפני. האם זה באמת נכון?

(מצטער, אני חלש בקטע של חו"ל...). כרגע אני חושב לחזור לציריך עם טיסה. מישהו התנסה בזה?

לצערי, האתר של התערוכה לא מעודכן, והקישורים לטיסות מדברים על שנת 2005. שלחתי מייל.

בנוסף, האם ניתן להפקיד חפצים אישיים בנמל תעופה (ציריך) יום לפני הטיסה?

זה יחסוך לי הרבה כאבי ראש בתערוכה וברכבת...

ושוב, תודה לכולכם, הרי אין חכם כבעל הנסיון

No worries 8)

פורסם

1. בעיקרון המדיניות של חברות התעופה היא שיש צורך להגיע כשעתיים לפני הטיסה בשל העברת המזוודות, בדיקות בטחוניות וכיו"ב (יתכן והבדיקה הבטחונית לטיסה לישראל תהיה מקיפה ותכלול העברת נעליים במכונת שיקוף, זיהוי מזוודות וכיו"ב), כמו כן אם אתה לא מגיע במסגרת הזמן הנ"ל אזי חברות התעופה לפעמים מרשות לעצמן למכור את הכרטיס שלך למישהו אחר.

2. אינני זוכר מה האופציות בשדה התעופה (אני מעריך שיש להם סידור מסויים) אך בתערוכה ככל שזכור לי ניתן להפקיד מעילים ואני מעריך שגם תיקים.

פורסם

אתה באמת חייב להגיע שעתיים לפני, לטיסות לישראל יש בידוק בטחוני ארוך למדי.יכול להיות שכדאי לך לשכור רכב ליום אחד בשדה התעופה של ציריך מהארץ ולהיות עצמאי בזמני הגעה ועזיבה לעומת התחבורה הציבורית, שים לב שהם לא צריכים לדעת על מצב הרשיון הישראלי שלך.

המינוס - פוטנציאל הסתבכות בדרכים והצורך לנהוג.

לגבי המטען - כתוב באתר שדה ציריך שיש בטרמינל 1 באיזור הטיסות הנכנסות לוקרים להשכיר ו Left Luggage facility. שים לב שבבדיקות הבטחון ישאלו אותך האם המטען יצא מחזקתך או היה באחסנה, ענה להם את האמת ואל תסתבך. יש פה PDF של מפת השדה

http://www.zurich-airport.com/dokumente/?ID_site=1&sp=en&doku=wegweiser_e_plaene.pdf&dtit=Maps+Zurich+Airport+Guide

המלצות נוספות :

בחברה שאתם טסים בה אפשר לבקש בטיסות הארוכות (וגם לקבל, בניגוד לחברת התעופה של הציוניסטים) בזמן הצ'ק אין מקומות ב Emergency Exit. תבקש - זה הבדל של איכות חיים. אלכוהול חופשי זה ברור, יש גם משחקי נינטדו ואחלה סרטים וסדרות.

אם אתם מתכננים לטוס בשנתיים הקרובות לאיזור שוב - מאוד כדאי לעשות כרטיס נוסע מתמיד בסינגפור אירליינס שנקרא KrisFlayer. צלצל לנציגות בארץ (03-5253344) ותגיד שאתה טס עם קרוב משפחה מדרגה ראשונה ואז תוכלו לצבור את המיילים על כרטיס אחד (וזה המון מיילים, אולי כבר תקבלו שדרוג לביזנס חינם או משהו כזה). אם אני לא טועה זה אפילו לא עולה כלום.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
מישהו התנסה בזה?
לפי מה שאני קורא מהשירשור - אתה הולך לדחוס המון ביום אחד, לדעתי כדאי לך לחשוב על יום נוסף בכדי לראות הכל מהכל [אם זו הפעם הראשונה שלך בתערוכת מכוניות בחו"ל] כפי שאמרו קודמי.

גם אם אומרים שג'נבה קטנה יותר מתערוכות אחרות - היא עדיין גדולה יותר ממה שראית בארץ - הרבה יותר גדולה ויש מה לראות.

לגבי הטיסה, אני טסתי מג'נבה לציריך - לפני החזרה הביתה והטיסה ארכה יותר משעה [שעה וחצי אם אני זוכר נכון]. המתנתי כשעה וחצי בציריך לטיסת ההמשך לארץ. אני לא יכול לעזור לך במועדי טיסות - כי זה היה ב-2001 ומאז אני מאמין שהשתנו הרבה דברים (לפני נפילת התאומים).

אני חושב שהכי טוב תעשה אם תשאר יום נוסף, בעיקר בשביל לא להיות לחוץ ולהנאות מהתערוכה כמו שצריך - לטעמי זה שווה את כסף.

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

• תוכן חדש...