Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מצטט מספר הרכב: "כשנוסעים במהירות גבוהה במשך פרק זמן ארוך, הלחץ צריך להיות גבוה ב-4 PSI מן הערכים שלעיל".

משפט לא מפורט במיוחד. מהירות גבוהה? פרק זמן ארוך?

האם הכוונה היא נניח רק לנסיעות ממש ארוכות כמו לדוגמא בשבילינו נסיעות לאילת או לצפון?

או אם אני נוסע באופן רגיל נסיעות בין עירוניות במאה הגבוהות (וזה המצב) עדיף שאני אסע עם +4 PSI כל הזמן?

האם זה מסוכן/גורם בלאי מואץ לצמיגים ליסוע עם לחץ אוויר גבוה מהרגיל?

תודה מראש,

דני

פורסם

נתת רק חלק מהמשפט ככה שלא ברור מאיפה קראת את זה ובאיזה הקשר המשפט.

לפי הבנתי הכוונה שכאשר נוסעים הרבה האוויר מתחמם ולכן מתרחב, כלומר שהלחץ בצמיג עולה.

אני יודע שאחרי נסיעה ממושכת או סתם נסיעה ביום חם שהאספלט רותח הצמיג מתחמם מהר מאד וישנו שינוי של 2-4 PSI.

לגבי ניפוח אוויר בצמיג באופן כללי מומלץ לנפח 2-3 PSI מעבר ללחץ הרצוי מאשר 2-3 PSI מתחת ללחץ המומלץ, וזאת מכוון שבעת סיבוב חד או הטייה חזקה של ההגה (בריחה ממכשול) אם הלחץ יהיה נמוך בצמיג, ישנה אפשרות שהצמיג יברח מהג'אנט ואז אופס איבוד אחיזה ובלאגן. כמובן שהמקרה קורה במקרים קיצוניים בעומס רב על הצמיג אבל תמיד רצוי לקחת מקדם ביטחון ולא להכנס למצב של איבוד אחיזה.

מכיוון שלצמיגים יש נטייה לאבד מעט אוויר בגלל בריחה מזערית בין הג'אנט לצמיג (מה שהרבה אנשים לא יודעים), אם צריך למלא 30 PSI למלא 32-33 PSI. בכך שומרים על ערכים אלו ולא יורדים מתחת ל-30 PSI , במקרה שדואגים למלא אוויר לפחות אחת לשבוע.

באופן כללי לא ניתן להבחין ע"י מבט בשינוי של PSI אחדים.

• תוכן חדש...