Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאבא יש קורולה 93,1600 אוטומטית שעד עכשיו גם אני נסעתי בה.

המנוע הוא של שנת 98, בייבוא של טויוטה והתקנה שלהם, מטופל טוב.

הרכב והמכלולים טובים ושמורים גם כן (כמובן יחסית ל 93).

היום אבא חזר מנסיעה לירושליים והבעיה:

הניוטרל, המנוע רגיל, 1000 טורים יציבים.

שילוב להילוך- טורים יורדים ל 400-500, רעידות, דפיקות חזקות,לנדנוד האוטו ורעש קל.

שילוב לניוטרל- הכל תקין.

עשיתי סיבוב- שילוב להילוך,קורה כל הנ"ל.

לחיצה על דוושת הדלק למטרת נסיעה- האוטו לא סוחב בכלל,רועד,מקרטע כמו רוצה להתכבות,ומרעיש בדיוק כמו סובארו ישנה. (יש להם רעש מיוחד,מכירים?).

דלק יש, משאבה תקינה, טיפול 10 נעשה בטויוטה לפני -20-15 אלף, לא הוחלפו פלאגים כי נאמר שלא צריך.

*שללתי משהו במנוע, ונראה לי גיר.

עשיתי עכשיו עוד סיבוב, מסתבר שגם בניוטרל זה קורה, למרות שקודם לא קרה.

אמרתי- אולי גיר,פלאגים, הצתה...

מישהו יודע מה זה יכול להיות?

מסוכן לנסוע ככה?(לאוטו)

תודה רבה לעונים במהרה...

I30 CW

פורסם

אתה מציין את העובדה כי הרכב לא עבר טיפול מאז 15K ויותר וכי הפלגים לא הוחלפו בטיפול האחרון.

לפי דעתי העניה , לא מתאים לרכב משנתון כזה , הוא אמור לעבור טיפול כל 10K כולל החלפת מצתים. נסה ראשית, אם ידך מגעת בזה, להוציא מצתים ולבדוק את מצבם.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

אם לרכב יש הזרקת דלק הייתי הולך דבר ראשון למסנן דלק הזרקה ובודק אם הוא סתום.(אני נושף דרכו) דגש על נושף ולא שואף.... את המסנן הזה לא מחליפים כל 10,000 אז אולי הוא כבר לא הוחלף זמן רב .

פורסם

לבדוק מכסה מפלג, חוטי הצתה !!

הרכב לא עובד על 4 צילנדרים "עגול" ,

בגלל זה הוא נכבה וגם לא שוחב חשש גם לפלגים עייפים :-)

פורסם

תודה על התגובות.

הרכב לא נכבה, הוא רק רועד, מקפיץ ולא סוחב.

באמת אולי פלאגים, כי פילטר דלק לא יעשה רעש מתא המנוע...

בטוחים שזה לא גיר?

I30 CW

פורסם

מהגיר עצמו לא סביר שיש לך בעיה גם בניוטרל וגם בדרייב. לי היתה תופעה דומה פעם מ MAF (מד זרימת אוויר) תקול, אבל האוטו עבד די סביר בניוטרל וקירטע והרעיש רק בנסיעה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

נשמע לי כמו מפסק p\n , זה מפסק שמודיע למחשב כשהגיר האוטומט משלב להילוך

ובעצם המחשב מפצה בסל"ד , לפי מה שאתה מתאר המפסק לא טוב או שהתנתק משום מה .

קפוץ שניה למוסך וישבדו לך את העניין באמצעות סקנר.

פורסם

עדכונים:

היום הרכב נכנס למוסך (אבא לקח אותי לא אני).

בעל המוסך משפחה,ככה שהיה אכפת לו לגלות מה הבעיה.

היה חדש למצתים והצתה, הוחלפו מצתים שנראו לא במצב טוב, חוטי הצתה חדשים, פילטר דלק ובכלל- טיפול 10 מלא.

הנעה ו.......... אותו דבר.

בדיקה במחשב מעלה שכל החיישנים תקינים, ואין שום בעיה במנוע.

הוא בדק קומפרסיה, ואמר שבכולם הם שווים ותקינים ואף "מצויינים".

אך..... בוכנה מס' 4 לא עובדת. כלומר האוטו נוסע על 3.

החדש העיקרי שלו זה מזרק 4 לא תקין, או לכאורה סתום (אבא אוהב לנסוע על הקצת של הדלק).

היום חג, ואנחנו מהדרום, מה ניתן לעשות? לנקות מזרק לבד?

לשים תוסף?

תודה

I30 CW

פורסם

איזה תשובות פגז אתה מקבל,

בקיצור אין לי מה להוסיף שהרי הקיפו כאן את כל הבעיות האפשריות כמעט

אז אנסה "תחביב" חדש, והוא ריכוז ותימצות המידע שקיבלת:

1. אכן יש לבדוק שמגיע ניצוץ לפלג ותקין ומתוזמן נכון!! (לשים לב לבעיות מכסה מפלג, רוטור, סימני פריצת ניצוץ במכסה המפלג, חופש בציר המפלג והבוקסה המרכזית)

לשים לב לקיומו של "פחם" במרכז מכסה המפלג ביציאה של החוט המרכזי

2. יש לבדוק האם מגיע פולס הזרקה למזרק הרביעי, ולהשוותו לאחרים (מס' מילי שניות לפקודת פתיחה) אם הכל נראה תקין רצוי לבדוק לחץ דלק וספיקה למרות שזו בדיקה שכנראה תניב תוצאה ראוייה,

3. יש לבדוק שאין דליפת וואקום באיזור צלינדר מס' 4 הבדיקה קלה מאוד

4. בשלב מסויים רצוי להצליב בין פלג מס' 4 ופלג מס' 3 ולראות האם הבעייה קפצה לצילנדר מס' 3, כנ"ל עם מזרקי הדלק.

אבל יותר פשוט האם יש לו אפשרות לבדוק בסקופ מתחי ניצוץ? כל סקופ בסיסי של זיופי מנוע מתחבר לסוג הצתה זו כי הכוייל חיצוני.

דרך אגב, אני נוסע כרגע על כזה אוטו בדיוק, ושם גם אותה תופעה היתה , והבעיה היתה בפלג חדש מאוד יחסית תקול (דפוק)

זה אוטו קל מאוד לאיתור תקלות (קורולה 93 , נכון?)

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בעבר עשיתי לטויוטה הזו ניקוי לבד.

פירקתי, ניקיתי פילטר שלהם,ניקיתי עם ספקריי קרבורטורים, השרתי לילה שלם בנוזל בלמים, שוב ספריי, גומיות חדשות והרכבתי. תוצאות היו מורגשות מאוד.

במוסך הזה רצו 500 שקל, ומוסכים אחרים סכום דומה (ניקוי רגיל, לא אולטרה סוניק ולא נעליים).

דרך שיחה עם חבר, מישהו שהיה באיזור,נער צעיר, אמר לו שיכול לסדר לו,

הוא לקח קצת מהK44 שהיה לאבא שלי, פתח את הכניסה למזרק טפטף לשם ונתן מכות.

הבעיה הסתדרה, אך משום מה הוא נגע גם בכבל מצערת ומתח קצת, לא יודע למה !

החוצפן לקח 150 שקל בלי בושה... (נעשה בחנייה)

מה שכן, ראיתי סימני מעיכות מהדפיקות החזקות שלו במזרק... טיפש....

ranting.gif אחרי החג אני ינסה למצוא את אותו נער,ולראות מה הוא באמת עשה...

I30 CW

פורסם

קודם, נראה כי הרכב "הרוויח" טיפול 10K,, באשר לטיפול מהיר במזרקים: אל תפרק אותם!, אם הבעיה בהם היא רק ליכלוך, אתה יכול להשתמש בK44 מהול ב4 ליטר דלק בתוך מיכל חיצוני, (גלון שמן נקי). הוצא מהמיכל צינור דק יחסית , 2-4 מ"מ. חבר אותו בצורת T לצינור ההזנה של חלילית ההזרקה . הפעל את המנוע., עקרונית, החומר יעבור יחד עם הדלק ממכל הרכב. שנה את הסל"ד מדי פעם , מבלי לעבור את גבולות ה-3000 .ה-K44 מאוד חזק , כך יש סיכוי כי הוא ינקה את המערכת ובאותו זמן ינקה גם את חלל הבוכנות מרוב הפיח, אותו תראה מתנפנף בשחור (תשתדל לעשות זאת מתחת לחלון של שכן מציק):onfire: מצינור הפליטה.

מאחר והרכב ישן יחסית, אין ךשים K44 התוך מיכל הדלק! מקור לצרות .

בהצלחה ודווח על תוצאות

ZVIDOC

פורסם

הבעיה נפתרה כבר...

למה לא לשים במיכל?

שמתי כמה פעמים, לא קרה משהו שלילי.

לפני שנה, עשיתי לבד לרכב אינפוזיה עם K44 וניקוי בית מצערת.

התוצאה הייתה מורגשת בהחלט.

I30 CW

פורסם
הבעיה נפתרה כבר...זה מצוין, אם תוכל לפרט נלמד כולנו, תודה.

למה לא לשים במיכל?זו אזהרה אותה אני נותן כל פעם בו הנושא עולה, הK44 וחבריו כולל תוספי דלק רגילים , לא רצויים במיכל של רכב ישן, מאחר ובמכלי הדלק יש מדף הנועד ללקט את הזיהומים הכבדים,. במכונית בה השימוש בתוסף הוא שוטף, או רכבים חדשים יחסית, אין בעיה, לעומת זאת ברכבים עם גיל מסויים אשר לא קיבלו תוסף באופן שוטף, מצטבר לא מעט לכלוך במדף אותו התוסף , אשר יוסם בצורה חד פעמית, ימס את הלכלוך במיכל , יגרום לו לעלות דרך המשאבה והפילטר אל המזרקים או מאייד, יגרום שם לסתימות, כאשר התוסף עצמו ,איבד את כוחו במיכל ואינו עוזר עוד.לכן מומלץ לעשות טיפול ישיר למערכת ההזנה של המנוע , מה גם ,בזמן ניסיון לפתור תקלה זה יותר עוצמתי.

שמתי כמה פעמים, לא קרה משהו שלילי.

לפני שנה, עשיתי לבד לרכב אינפוזיה עם K44 וניקוי בית מצערת.

התוצאה הייתה מורגשת בהחלט.[/QUOTE]

• תוכן חדש...