Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מדובר בהונדה סיויק מודל 1991, בעית נזילה מצינור ברדיאטור :

מדובר בצינור גומי שמוליך מים עודפים מפתח הרדיאטור, אל מיכל העודפים. צינור הגומי נקרע (לגמרי) מנקודת החיבור שלו שליד פתח הרדיאטור. ניסיתי לחבר מחדש באמצעות "מג'יק סטיל", שזה סוג של חומר הדבקה חזק מאוד, אך ההדבקה אינה מושלמת ויש נזילה של מים דרך ההדבקה.

מה שקורה הוא בעצם שהמים העודפים לא זורמים למיכל העודפים דרך הצינור, אלא נשפכים החוצה. זו הנזילה היחידה מהרדיאטור.

השאלה שלי היא מה בדיוק צריך להחליף? לא נראה לי שאפשר להחליף את צינור הגומי כיוון שהוא לא מתחבר בהברגה או באמצעות באנד לפתח הרדיאטור, אלא הוא פשוט היה "מולחם" אליו. האם אני טועה? האם אפשר להחליף את הצינור בלבד, או שצריך להחליף עוד חלקים, אם כן, מהם?

צירפתי תמונה, הצינור נקרע בקטע המסומן בתכלת. תתעלמו מהעיגולים האדומים.

תודה רבה.

engine1.jpg

פורסם

זה לא נראה כמו צינור חזרה, אלא כמו צינור הולכה .. בכל אופן צריך להחליף אותו , הוא לא עולה יותר מ20-30 שקל ..יש את זה גם בדייטסו שרייד ועוד הרבה רכבים הוא לא מולחם , הוא פשוט קטן יותר, לשים במים רותחים מס' דקות , ולהכניס את הפיה לאן שצריך ..

ה"הלחמה" שראית זה ליכלוך ;) , בנוסף , בדייטסו שרייד יש בנד קטן בצד של הרדיאטור... אפשר לשים :)

פורסם

אם אכן הצינור מולחם, מה שאני הולך להציע לך הינו מעשה חאפר למהדרין, אך אינני חושב שהוא יכול לגרום לנזק או מפגע בטיחותי

בדוק את קוטר הצינור הקרוע (הקוטר החיצוני), גש למתקין מזגני או גז ובקש ממנו יפה חתיכת צינור נחושת קטנה כ-4-5 ס"מ(מהשאריות) וודא שקוטר הצינור החדש גדול מעט מזה הישן, קנה/שאל מקדח בקוטר החיצוני שלו, (לפני שאתה עושה משהו בלתי הפיך בדוק שהכל מתאים ובגודל הנכון) קדח את שארית הצינור המקורי, מרח מעט דבק אפוקסי (זה שבא בשני שפורפרות מופרדות לגמרי, אפור ברוב המקרים) על הצינור לפני שהכנסת אותו לחור שקדחת, הכנס את הצינור לחור ונקה את שאריות הדבק בעזרת האצבע גם מבפנים אם צריך (כמובן שתשאיר מעט דבק, רק תעשה לו מין שיפוע קטן שיתן לו בסיס), תן לדבק להתיבש מס' שעות והשלם את השאר בצינור גומי רגיל

מקווה שעזרתי ובהצלחה

ישראל

Opel Astra 1.4L 1992

VW Passat TDI 2000

Ford Conncet TDCI 2004

Ford Mondeo 2.0L 2005

פורסם

ישראל הצעת ך היא לא חאפרית , אך מיותרת!

יש לחתוך חתיכה קטנה מצינור הגומי, או להחליפו, ולהדקו בעזרת בנד אמריקאי וחסל!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
ישראל הצעת ך היא לא חאפרית , אך מיותרת!

יש לחתוך חתיכה קטנה מצינור הגומי, או להחליפו, ולהדקו בעזרת בנד אמריקאי וחסל!

בברכה

צביקה

צביקה, הצינור לא מחובר לפתח הרדיאטור בבאנד, אלא זה נראה פשוט שהוא כמו מולחם, או כמו שזה מהווה חלק אחד.

פורסם

sksb, בדוק את מה שצביקה ומוטי מציעים לך, פשוט נסה להפריד את הצינור מהפייה העזרת מברג שטוח אבל בעדינות, הם יודעים על מה הם מדברים וגם אני אחרי שאני חושב על זה במפעל לא יעשו מעשה טיפשי כזה וילחימו צינור גומי לרדיאטור באופן קבוע

בהצלחה

ישראל

Opel Astra 1.4L 1992

VW Passat TDI 2000

Ford Conncet TDCI 2004

Ford Mondeo 2.0L 2005

פורסם

לפי התמונה אשר שלחת, נראה כי עליך לשוט לבך להצעות הקודמות. הסר את הצינור בעדינות ממקומו, העובדה כי הוא נראה לך מולחם , מוכיחה כי עשו עבודה טובה.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

אם אתה עדיין לא סגור על זה, אחת השיטות היותר טובות להוריד צינור גומי עקשן שנתקע על פיה היא לחתוך אותו לאורך הפיה עם סכין יפנית לאט לאט ובעדינות עד שהוא מתקלף מעצמו.

מוטי.

פורסם

SKSB- הצינור הזה לא כלכך מדאיג רק תדאג כל יום לבדוק מים (ברדיאטור אבל) לא במיכל עיבוי כמובן שהרכב קר. ואתה יכול לנסוע בלי דאגות..

אם אתה רוצה להחילף זה בסך הכל מושכל קצת חזק לא מולחם ולא כלום קח סכין יפני תעשה לו חריץ קטן 3 ס"מ ותנסה להוציא אותו לאט לאט תיזר אם תמשוך חזק את יכול לשבור אתה הפיה גש לחנות חלקי חילוף ותבקש ממנו צינור באורך מטר בקוטר 8 מ"מ זה הכל ותשכיל בלי בנד בלי כלום כי אין שמה לחץ ולא צריך לשים בנד "מיותר"

פורסם

שלום

לפי התמונה שהבחור צירף נראה כי צינור הגומי נכנס פנימה לתוך הפייה שנמצאת ברדיאטור (או שאני לא רואה טוב).

תנסו להוריד את התמונה לשולחן העבודה במחשב והגדילו את איזור החיבור.

כלומר קוטר צינור הגומי קטן מהפייה והוא מוכנס פנימה.

אני הייתי בודק לעומק כיצד הצינור מחובר.

בכול מקרה ההצעות של קודמי לקנות צינור חדש זה הפיתרון.

איזה כייף לי :)

פורסם
SKSB- הצינור הזה לא כלכך מדאיג רק תדאג כל יום לבדוק מים (ברדיאטור אבל) לא במיכל עיבוי כמובן שהרכב קר. ואתה יכול לנסוע בלי דאגות..

זאהר שלום, תסביר למה הוא לא כ"כ חשוב?...
פורסם

אני דווקא לא מסכים עם זאהר בנושא זה וצינור זה כן חשוב!

לדוגמא אצלי ברכב מיציבושי לנסר 93 קרבורטור, מערכת הקירור היא העתק גמור של המערכת אצלך ברכב!

ולמזלי הרע היציאה הקשיחה בחיבור למכסה הרדיאטור נשבר ואילתרתי יציאה שנכנסת לתוך הרדיאטור, ובקצה השני, חיברתי את צינור הגומי המוביל למיכל העבוי, כל עוד החיבור המאולתר החזיק מעמד לא איבדתי מים אך שהחיבור השתחר , תוך יום אחד איבדתי כחצי ליטר מי קירור מקורים, מהרדיאטור עקב שחרור מי קירור לרצפה! בהזדמנות ראשונה שגיליתי זאת , תיקנתי זאת בצורה מושלמת ועתה הרכב לא מאבד טיפה מים!

לתשומת לב המאלתרים למינהם!

ולכל מי שמזלזל במיכל העבוי!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...