Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צביקה, למה אתה מפחיד אותי ככה... בדיוק מחר אני הולך להרכיב פלגים חדשים באונו... וחשבתי שעם סט של PROFXENE אני מכוסה.. :(

...Carpe Diem

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה לא משנה, פלאגים אפשר להחליף עם הסט הכי טוב בעולם ולדפוק אותם ואת ההברגות, ואפשר גם להחליף עם סט סיני מאפן ולהוציא הכל כמו שצריך... השאלה היא אם אתה לומד מה צריך לעשות בדיוק.

הכי מומלץ - לעבוד בפעם הראשונה עם מישהו (נגיד חבר) שכבר עשה את העבודה הזו הרבה פעמים וכבר יודע מה עושים.

אם אין כזה, למד את הכללים הבאים -

* לעבוד על הפלאגים אחד אחד - מוציא כבל, מוציא פלאג, מכניס פלאג חדש, מחזיר כבל וממשיך לפלאג הבא.

* שים טיפה גריז על ההברגה של הפלאג החדש שאתה מכניס לפני שאתה מבריג אותו (לא ממש משנה איזה גריז).

* כשאתה מתחיל להבריג את הפלאג החדש בתוך הראש, עשה זאת עם הבוקסה המתאימה ומאריך ישר ולא עם המפתח (!) בהברגות הראשונות, זה כדי לוודא שהפלאג נכנס ישר למקומו ובלי שום הפעלת כוח... ההברגות הראשונות ולמעשה כמעט עד סוף ההברגה צריכות להיכנס חלק לגמרי בלי שום כוח.

* אם מדובר בראש מנוע מאלומיניום, שים לב שאתה לא סוגר את הפלאגים חזק מדי - אלומיניום הוא רך וסגירה חזקה מדי תדפוק את ההברגות ואז אתה מסובך למדי.

* בכל מקרה, גם פתיחה וגם סגירה - לא בברוטאליות!! אף פעם לא מחזקים עד הסוף!! תקשיב להברגה, היא מדברת איתך ואומרת לך מתי להפסיק - רגש.

* כשאתה שולף את הכבלים, תפוס בבסיס ולא את החוט עצמו.

מוטי.

פורסם

מוטי ההבדל בינך לביני , שאני נתקל ביום יום בפשלות של תיקון עצמי, וגם של טיפול רשלני וחובבני במוסכים!

ברוב המקרים תיקון הפשלה הוא בלתי הפיך!

ולמרות שלא צריך תואר שני באונויברסיטה, על מנת לעבוד ולתקן רכבים , וגם על שלך צריך ניסיון של משרד התחבורה,ולא רק בתיקון בטיחותי!

נכון שבין חברי הפורום ,יש כמה וכמה חברי פורום, שהידע והניסיוון שלהם עולה על בעל מוסך עם תעודה,

ראה ידידנו איציק למשל, אטך כמה כאלה יש לנו בפורום אפשר לספור אותם על כך יד אחת!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מוטי, תודה רבה על העזרה, אכן אעקוב אחרי ההוראות - רק כמה דברים - אף פעם לא שמעתי על לשים גריז על זה - מה המטרה?

איך אני יודע אם הראש שלי הוא אלומיניום?

גם ראיתי שבהיינס נתנו טיפ להתחיל את ההברגה עם צינור שמחובר לראש של הפלאג, ככה שאתה לא יכול להפעיל כוח כי הצינור (גומי) מסתובב פשוט... (ראה תמונה)

עריכה: צביקה - מסכים איתך לגמרי ולכן אני הולך לאט לאט... לדוגמה, אפילו גומיה לציריה אני לא רוצה להחליף לבד כי אצלי זה סיפור של שמן גיר וכו', ואני לא רוצה להסתבך... מה שכן - אני ישב למוסכניק שלי על הראש בשביל לראות איך זה נעשה...

תודה,

צביקה

plug.JPG

...Carpe Diem

פורסם

הרעיון עם הצינור הוא על אותו העיקרון ואפילו מעט יותר מחמיר.. לך על זה.

הגריז מונע את ההתקעות של הפלאג בתוך הראש, הוא משאיר שכבה דקיקה של חומר על ההברגה שעוזרת לך לשחרר את הפלאגים בהברגה הבאה.

מוטי.

פורסם

שאלה אחרונה - המוכר הביא לי את הדגם הנכון של הפלאגים - אבל לא שאלתי אם מרווח האלקטרודות גם נכון (הוא הביא לי מקורי של פיאט MAGNETTI MIRELLI). האם צריך לבדוק את זה בנפרד? אני מניח שעם סרגל מילימטרי (האלה ממתכת היקרים, לא הפשוטים)?

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם
* בכל מקרה, גם פתיחה וגם סגירה - לא בברוטאליות!! אף פעם לא מחזקים עד הסוף!! תקשיב להברגה, היא מדברת איתך ואומרת לך מתי להפסיק - רגש.

:mm_yeah:

יש הוראות ברורות ביותר בנושא הזה.

אחרי שמורחים מעט גריז צריך להבריג, כפי שמוטי כבר ציין, את הפלאג ע"י מאריך ישר ללא הידית חיזוק עצמה. להבריג את הפלאג בכוח היד עד שמגיעים לסוף.

בנקודה הזו (שהפלג כבר יושב עד הסוף) מחברים את הידית הידוק ומסובבים ימינה (מהדקים) 1/2 סיבוב עד 2/3 סיבוב (הערכה גסה: בין 180 מעלות ל 270 מעלות).

מניסיון שלי, 1/2 סיבוב זו המידה המדוייקת.

אין צורך להגיע למצב שמרגישים שכבר אי אפשר לסובב את הפלאג בכלל.

הכי חשוב בכל העניין זה להבריג את הפלאג למקומו באמצעות היד ולא באמצעות ידית ההידוק.

*** ההסבר מתייחס למצתים עם דיסקית אלומיניום לחיצה (חד פעמית) לאטימה מושלמת - כשב-99% מהמכוניות זה ככה. במכוניות מאוד ספציפיות בהן הפלאג הוא בצורה קונית (מלשון "קונוס") אופן ההידוק שונה מאחר ואין שם דיסקית אלומיניום לחיצה. ***

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
תודה רבה על כל הטיפים לכולם... אני יחפש גם את הדיסקית הזאת היום לפני ההרכבה...

שוב תודה,

צביקה

באונו יש מצתים עם דיסקית אלומיניום לחיצה, מצת אחר פשוט לא יתאים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, התכוונתי לדיסקית שמוטי ציין שמיועדת למדידת הפרש האלקטרודות, מכיוון שאינני יודע מהו ההפרש באלו שקניתי, והאם צריך לסדר אותו.

...Carpe Diem

פורסם
איציק, התכוונתי לדיסקית שמוטי ציין שמיועדת למדידת הפרש האלקטרודות, מכיוון שאינני יודע מהו ההפרש באלו שקניתי, והאם צריך לסדר אותו.

דיסקיות כאלה יש בד"כ בסט מפתחות לפתיחת פלאגים, יש לי איזה 2 כאלה שממש לא שימושיים (אני תמיד קונה מראש את הדגם עם המרווח אלקטרודה שמתאים לאוטו).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני שמח לדעת שזה קיים, למרות שזה לא הגיע בסט שלי.

אני גם די בטוח שקניתי מראש מתאים רק רציתי לוודא כי לא שאלתי את המוכר.

שוב תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

מכיוון שאני הוא האדם ששבר פלאג (רק פלאג הרסתי בחיים שלי? הרבה יותר מזה - במיוחד כשהייתי בן 3) העצה שלי היא כזאת:

תקן לבד רק אם אתה יכול לשלם לבעל מקצוע במקרה של טעות.

ארילו - שעדיין מעדיף לתקן לבד :)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

המסר של ארליו מופנה לפותח השרשור רונן!

בהצלחה רונן!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...