Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ! יש לי סובארו ג'אסטי מנוע 1000 מודל 90 , אני הבנתי שהדפיקות שמופיעות כאשר אני עוזב או לוחץ על הגז זה בגלל התושבת מנוע , האם זה קשה להחליף לבד וכמה זה יעלה לי ?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סביר מאוד להניח שנשברה לך "תושבת משקפיים", זו התושבת העליונה שיושבת מאחורי הקרבורטור ותומכת את המנוע לקיר האש, תושבת מקורית כזו עלתה לי בעבר סביב 400 ש"ח לערך, לא מסובך כלל להחליפה, ואם תזדקק לעזרה בהחלפה ואתה ממרכז הארץ, אשמח לעזור לך.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

הסתכלתי ודווקא התושבת הזו נראת חדשה לגמרי אבל לעומת זאת התושבת מימין (צד של הנהג ) שנמצאת באזור אגן השמן והתשובת השמאלית נראה שאין להן כמעט גומי , איך אלו נקראות והאם גם הן יקרות .

פורסם

אלו תושבות מנוע , ויש להחליפם בתנאי מוסך בלבד, יקר זה דבר יחסי!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה, אני אמנם לא מכיר את תושבות המנוע בג'אסטי בכלל אבל החלפתי תושבות בכמה רכבים אחרים כולל את שלי ולא מדובר בחלק שדורש תואר שני במדעי התושבת... בד"כ זוג בוקים תקניים, ג'ק הידראולי טוב וסט מפתחות יבצעו את העבודה.

מוטי.

פורסם

**הציטוט מיותר**

מוטי ידידי נו ברצינות!

אם לבחור היו זוג בוקים תקניים גק הדראולי, וסט מפתחות מתאים, הוא היה נחשב תפרן?!

לבחור אין ידע רב ברכב וזאת בלשון המעטה( מבלי להעליב), ולרכב מלבד כל עבודה איכותיים , דרוש גם כלי חשוב ידע , ושני ידים ימניות ולא לכל עם יראי יש את זה!

באמריקה אולי כן!

בברכה

צביקה

פורסם

אני עובד כמו פנתר אבל אני גם לומד לכן אני צריך רכב אחרת איך אני אגיע , ויש לך תשובה רצינית אולי .

פורסם

וחוץ מזה בסך שאלתי שאלה מדוע היתה צריך להעביר ביקורת על אדם שאינך מכיר כלל , דע לך שיהירות לו תוביל אותך רחוק , וחוץ מזה ידע ברכב יש לי אולי כמו שלך לכן אני פניתי אליך על מנת שתוכל לעזור לי אבל אתה בחרת להעליב ולהעביר ביקורת. תודה בכל מקרה על הלא עזרה ותודה מוטי שענית לו .

פורסם

רונן לא התכוונתי לפגוע בך, וט נפגעת איתך הסליחה!!

ומי שמכיר אותי יודע שאני רחוק מלהיות יהיר!

כוונתי היתה טובה אך היא לצערי החטיאה את המטרה!

ולעינינך עם כל הכבוד וההתחשבות במצבך הכספי, החלפת תושבות מנוע , דורשת כלי עבודה מינלים,

אשר אינם נמצאים אצל רוב רובו של ציבור בעלי הרכב, ואני בטוח שאתה בינהם!

אתה אמור להשתמש בזק על מנת להרים את חלקו הקדמי של הרכב, לעבודה נוחה יותר ולתמוך אותו בבוקים לבטחון חייך!

לאחר מכון אתה אמור להרים את המנוע ולתמוך בו באעת פרוק התושבסת על מנת שהמנוע לא יפול, כלי עבודה לפרוק ברגי התושבת ועוד...!

אם אתה עדיין חושב שאתה מסוגל , לך על זה!

בהצלחה

צביקה

פורסם

צביקה -

מדובר בכלים שגם אם אין אותם לבחור, עדיין יש סיכוי שיש לו חבר, דוד או שכן שאולי יש לו אותם וניתן להשאיל או אפילו חו"ח - לקבל מהם עזרה.

בכל מקרה גם ההרכבה במוסך תעלה לבחור כסף שהוא יכול להשתמש בו לרכישה של אחד או יותר מהפריטים האמורים (ג'ק / מפתחות וכו') שגם ישמשו אותו בעתיד..

אני בטוח שלא למדת לשפץ קרבורטורים מלתת את האוטו שלך למישהו אחר שיעשה את זה, כמו שאני גם בטוח שאתה - כמו כל אחד אחר, עשית גם את הפאדיחות שלך בהתחלה אבל בסוף למדת.

להחליף תושבת מנוע לא מסובך.

מוטי שגם עשה פאדיחות בהתחלה.

פורסם
רונן לא התכוונתי לפגוע בך, וט נפגעת איתך הסליחה!!

ומי שמכיר אותי יודע שאני רחוק מלהיות יהיר!

כוונתי היתה טובה אך היא לצערי החטיאה את המטרה!

ולעינינך עם כל הכבוד וההתחשבות במצבך הכספי, החלפת תושבות מנוע , דורשת כלי עבודה מינלים,

אשר אינם נמצאים אצל רוב רובו של ציבור בעלי הרכב, ואני בטוח שאתה בינהם!

אתה אמור להשתמש בזק על מנת להרים את חלקו הקדמי של הרכב, לעבודה נוחה יותר ולתמוך אותו בבוקים לבטחון חייך!

לאחר מכון אתה אמור להרים את המנוע ולתמוך בו באעת פרוק התושבסת על מנת שהמנוע לא יפול, כלי עבודה לפרוק ברגי התושבת ועוד...!

אם אתה עדיין חושב שאתה מסוגל , לך על זה!

בהצלחה

צביקה

יוצא להגנתו, כמו שנאמר.

צביקה רחוק מלהיות יהיר

(עד מספר 1 של ההגנה) :evil:

פורסם

מוטי עם כל הכבוד כאן זה לא אמריקה!

וחברים יש רק באגד!

ותנאי עבודה כמו מוסך בחצר ביתך,"וגארז "קטן בחצר, יש רק לאמרקאים בסרטים שאני צופה בהם!

ואם הפעם הוא יחסוך , לגק ובוקים, מה יהיה מחר הוא ישקיע במפתח מומנט לחיזוק ראש, למפתח לפירוק פילטר שמן, למפתח לפירוק פקק ניקוז שמן מנוע, למפתח למצתים,,,, ועוד ועוד הרשימה עוד ארוכה, ומהיכן ישאר לו כסף לדלק?

מוטי טיפול עצמי ברכב בישראל הוא טיפול לעשירים בלבד, אלה שיכולים לממן הרפתקאות ופשלות בתיקון

לא מוצלח!

הרשה לי לתת לך דוגמא קטנה של חבר פורום מכובד זה, אשר לא אזכיר את שמו, אשר מיומנתו ברכב אינה מוטלת בספק, ובכל זראת ניסיון של החלפת מצתים בפיאט אונו 1400 , על ה לו בפלג שנשבר , מבלי אפשרות לחלצו, הרכב נגרר למוסך , ראש המנוע פורק , הפלג הסורר חולץ, נתברר שהוא הורכב עקום!!

ההברגה תוקנה במוסך הנזק 2200 שקל!

במידה והפלג היה נשבר במוסך, כל האחריות ניתה על בעל המוסך לא?!

ותחשכו על זה?!

בברכה

צביקה

פורסם

לא מוסך ולא בטיח ואף אחד גם לא שאל על ביצוע אוברול שלם כולל איזון של קראנק סכינים... מדובר בתושבת מנוע מסכנה.

אני פשוט לא מבין את ההתייחסות שלך לנושא ובלי לפגוע באף בעל מקצוע ובהחלט לא בך אבל לא זכור לי שום מכונאי שאי פעם עבדתי איתו שהיה לו תואר שני במכונאות והרגשתי כאילו העליונות השכלית שלו עליי מונעת ממני לנסות לבצע את מה שהוא מבצע, ועם כל הכבוד לכל המכונאים שם בחוץ (באמת יש כבוד וגם אני יודע שניים שלושה דברים על מכונאות) אין משהו שעם קצת רצון וקצת יכולת האדם הפשוט לא יכול ללמוד איך עושים ולבצע.

הדוגמא של החלפת הפלאג שנכשלה, Oh well, על טעויות משלמים (גם באמריקה, בניגוד למה שאתה כנראה חושב), אבל את מאות ואלפי השקלים שהאדם הפשוט יכול לחסוך ע"י טיפול ברכב בכוחות עצמו?

יש מספיק אנשים (גם בישראל) עם ידיים טובות וראש על הכתפיים שמסוגלים לקחת על עצמם עבודה פשוטה כמו החלפת שמן מנוע ופילטר ולבצע אותה שלב אחר שלב בלי בעיות... כל אדם שלא חושש מלהחזיק מברג יכול לבצע תחזוקה בסיסית ברכבו.

כאילו מה, בלי המוסך הבעלים של הרכב מוגבל לידע באיך לשטוף את האוטו? :roll:

מוטי (שאגב יש לו חברים וגם יצא לו לא רק לבצע טיפולים בסיסיים איתם באוטו אלא אפילו להשתיל מנוע שלם כולל גיר צנרת טורבו ועוד בחנייה שמתחת לבניין של חבר בפתח תקווה).

• תוכן חדש...