Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנעה בגפ"מ (גז)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, הבנתי שהיו כבר מספר שרשורים בנושא.

אשמח לעזור ולענות על שאלות.

אינני מתקין/יבואן או בעל אינטרס כלשהוא פרט לבטיחות.

מספר נקודות חשובות:

1.התקנה של מערכת גפ"מ מבטלת את האחריות על המנוע, עקב קידוח חורים עבור המזרקים החדשים.

2.התקנה של מערכת גפ"מ מבטלת ברב המקרים את האחריות על המערכת החשמלית, ישנם מספר מתקינים (מועט) שמשתמשים במחברי בוש יעודיים המאושרים ע"י יצרני הרכב ובמקרה כזה האחריות על מערכת החשמל אינה נפגמת.

3.הספק הרכב לא אמור להיפגע בהנעה בגפ"מ. רכב שקיבל אישור נבדק במכון רישוי לבדיקת הספקים. אם ההספק שונה ב+-10 אחוז מהספק הנעה בבנזין הרכב לא יקבל אישור.

4.התקנת פיית תדלוק ע"ג פגוש הרכב עלולה לגרום בעיות - תאונה קלה של פגוש לפגוש תגרום לסגירת שסתומי בטיחות.

יש כמובן עוד הרבה דגשים אבל אין לי כח לכתוב...

פורסם

איך מתבצע תהליך האישור במשרד תחבורה ובמשרד רישוי? כמה זמן זה לוקח?

מה ההשלכות מבחינת טיפולים שותפים ברכב?

דיברתי עם כמה חברות ושמעתי כמה גרסאות לכל זה, לכן, הייתי רוצה לשמוע עוד גרסא.

פורסם

לגבי שגרת הטיפולים אני לא בקיא ולכן לא אגיב.

התהליך בראשי פרקים הוא:

התקנת מערכת (מזרקים מחשב מיכל וכו)

בדיקת מעבדה מוסמכת לרכב טכניון/מכון התקנים.

את אישור המעבדה לוקח המתקין ודואג למסמכי רישוי חדשים ומשם לעמדה מס 1.

זמן? תלוי במיומנות ומהימנות המתקין.

זמן המתנה למעבדת הטכניון הוא בערך שבוע (מקסימום) זמן המתנה למעבדת מכון התקנים פחות ידוע עקב כח אדם מצומצם.

מקווה שהתשובה מספקת לפחות חלקית

פורסם

זמני טיפול של מערכת הגז הינם כל 15000 קילומטר וכוללת רק פילטר.

וזה תואם בדיוק את זמני טיפול הרכב שלי ועשיתי אותם ביחד.

תאונה קלה לא סוגרת שסתומי בטיחות, כי קיים שסתום חד כיווני וזה שצינור הנחושת של פית התדלוק נפגע לא עושה שום נזק, והמערכת לא מושפעת. ונניח וכן נסגר?

יש לך בנזין........?

ואין יותר עמדה מספר אחד, לא צריך לנסוע לחולון בשביל זה ומועד הרישוי תלוי אך ורק מתי מרכז ההתקנה קבע לך. באם היה מקום, לי זה לקח שלושה ימים.

פורסם

תאונה קלה לא סוגרת שסתומי בטיחות, כי קיים שסתום חד כיווני וזה שצינור הנחושת של פית התדלוק נפגע לא עושה שום נזק, והמערכת לא מושפעת. ונניח וכן נסגר?

יש לך בנזין........?.

אם נסגר צריך לגשת למתקין - זמן ועצבים, עדיף להתקין מראש ע"ג פח הרכב.

ואין יותר עמדה מספר אחד, לא צריך לנסוע לחולון בשביל זה ומועד הרישוי תלוי אך ורק מתי מרכז ההתקנה קבע לך. באם היה מקום, לי זה לקח שלושה ימים.

צר לי לאכזב אותך אך המתקין מעביר את הרכב כאילו היה בעמדה אחת - רישוי מחדש לאחר שינוי מבנה - תקנות תעבורה של משרד התחבורה. כמו שרשמתי אתה לא צריך לנסוע , אבל המתקין כן, ולכן הטכניון הוא הגוף שבודק בדרך כלל - מעבדה מוסמכת לרכב מטעם משרד התחבורה...

פורסם
אם נסגר צריך לגשת למתקין - זמן ועצבים, עדיף להתקין מראש ע"ג פח הרכב.

אני לא יודע.... אני בחור דיי רגוע, ומרכז ההתקנה פתוח עד הערב גם אחרי שעות העבודה אצלי, אז אני בהיכון לעשות תאונה, מה גם שזה לא יסגר כי אין שום חיישן על או באיזור פתח התדלוק, וכמו שאמרתי קצת הגיון באיך המערכת בנויה ותראה ששום שסתום בטיחות לא נסגר, רק אם יש דליפה מהמיכל, וכמו שאמרתי יש שסתום חד כיווני במיכל שמונע מגז לצאת חזרה לפתח התדלוק...

חוץ מזה!! ואם תעשה תאונה קלה בפח?? מה ההבדל עוד לא הצלחתי להבין? המערכת תגיד "אוקי זה בפח, אני לא מפעילה כלום?"

הגיון ...

פורסם

שנינו מסכימים על כך שיש שסתום בין צינור התדלוק למיכל.

הצינור הנ"ל עשוי נחושת 8 מ"מ ועליו ציפוי.

תאונה קלה - פגוש לפגוש , נגמרת ללא נזק לפעמים - האנרגיה נספגת מחלקים הפלסטיים להם יש אלסטיות מסויימת והם חוזרים לצורתם המקורית.

אותו צינור שהותקן שקצה אחד שלו (המשמש לחיבור לפיית התדלוק) קבוע בחלק הפלסטי (הפגוש) ינוע ויגרום לשסתום בקצה השני (מיכל הגאז) להיסגר - עקב התנועה או שבירה של הצינור בנקודת כיפוף קיימת (הצינור לא ישר אלא מכופף ומתפתל).

אם במקום להתקין על פגוש הרכב ההתקנת תתבצע על גבי פח הרכב , תאונה של פגוש לפגוש כפי שתארתי קודם לכן , לא תשפיע על המערכת.

הסיבה שציינתי נושא זה בהתחלה היא צורת התקנה זו שנראית לי לקויה.

אני מניח שהרעיון הגיע משני מקורות:

1. הסתרת העובדה כי הרכב מונע בגפ"מ כך שלא תימנע חניה בחניון תת קרקעי, או גרוע מכך - שהרכב לא עבר רישוי כרכב מונע בגפ"מ.

2.הימנעות מחירור הפח למרות שפתיחת חור בגודל כזה מוריד את יעילות הפגוש משמעותית ואינו פוגע בצורה משמעותית כלכך בבטיחות הפח.

בסופו של דבר התדלוק מבוצע ע"י אדם - אם הוא צריך להתכופף למטה לפגוש או לעמוד ישר ולחבר נראה לי מוזר שהוא יעדיף להתכופף - אלא אם יש לו מה להסתיר...

בכל מקרה נראה לי שמיצינו את הנקודוה הזו :)

פורסם

סתם אנקדוטה, ברכבים בטורקיה (בעיקר מוניות) שסתום התידלוק בצד (ליד דלת הנוסע הימנית אחורית) בפח הרכב... מאוד נמוך והם צריכים ממש להתכופף בשביל לתדלק...

אולי מצאו מקום אחר לדחוף את הבלון...

...Carpe Diem

פורסם

באיטליה ממקמים את פיית התדלוק מתחת לטמבון (לא כל המתקינים אבל הרבה...)

הפיה מותקנת ע"י הוספת ח מתכתי, התדלוק נראה לי זוועתי אך כך אין פגיעה בפח או בפלסטיק.

חיבור ה ח הוא אל תחתית תא המטען של הרכב...

פורסם

אז ככה, ראיתי הרבה התקנות, ובכל הרכבים בהם פתח התדלוק הוא בצד של הנהג, פתח מילוי הגז נמצא בצד של הנוסע בפח!

ברכבים כמו שלי, שפתח מילוי הדלק בצד הנוסע, פתח הגז חייב להיות למטה.

פתח הגז במיכלים אלה נמצא תמיד בצד ימין.

פורסם

לא ברור כלכך למה התכוונת? כיוון המיכל הוא המנחה?

בכל מקרה ניתן לשם את פתח התדלוק מאחורי (לכיוון חלקו האחורי של הרכב) פתח התדלוק הקיים.

אם הבנתי למה התכוונת , אז ישנם מיכלים טבעתיים בהם כניסת הצנרת היא עילית ולא צידית.

את המיכלים הללו מתקינים במקום הגלגל הרזרבי ששקוע תחת תא המטען

פורסם

אם אפשר הסבר טכני על המאייד של הגפ"מ, הבנתי שזו יחידה שמתקינים עם המערכת?

אשמח אולי להתיחסותו של צביקה, אולי שוב יהיו קרבורטורים... ?

...Carpe Diem

פורסם

וכמה עלות ההתקנה של מערכת כזאת ברכב שמונע בבנזין או בסולר?

והאם עצם התקנת מערכת כזאת תבטל את אפשרות ההנעה בבנזין או בסולר ?

חתימה עד שלוש שורות בלבד!

פורסם

ניתן לבצע התקנת מע' הנעה בגז רק לרכבים משנת 1995 ועם מנועי בנזין (בדיזל אסורה ההתקנה בארץ).

מע' הגז הנה נוספת למע' הבנזין הרגילה וניתן לנסוע עם כל אחת מהמערכות בבחירת הנהג ע"י מתג הפעלה.

הרכב תמיד מניע במע' הבנזין וכשהנהג מעביר המתג למצב גז, מע' הגז תכנס לפעולה רק לאחר שהמנוע קצת התחמם ותתנתק מע' הבנזין.

צחיר ההתקנות שונה בין דגמי רכב שונים ובין יצרני המע' והמתקינים השונים ובדרך כלל המחיר הנו בין 6500 ש"ח ל 9500 ש"ח.

בברכה - רפי לין. :-)

פורסם

מיכל הגז שאני שמתי הוא מיכל שוכב בנפח 68 ליטר, 54 נטו. לא הבנתי למה קוראים לזה 68...

בכל מקרה מערכת השסתומים והבקרה של המיכל נמצאת בצד ימין שלו. כך שפתח המילוי חייב להיות בצד ימין. לפחות במערכת שמגיעה מאיטליה.

וכמו שאמרתי הם כן משתדלים לעשות בפח הרכב, אבל לא תמיד אפשר, כמו במקרה שלי בקסנטיה.

יש מיכלים שנכנסים במקום גלגל הרזרבי, אבל הם של "גג" 30 ומשהו ליטר, קטן ומגוחך ולא נותן כלום שכן צריך לשים את הגלגל הרזרבי איפשהו, אז עדיף כבר לשים מיכל שוכב כי הוא יותר נקי מגלגל שוכב...

• תוכן חדש...