Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב!

ערכתי חיפוש ויצאתי מבולבל.

הכוונה היא שאתם נוסעים בהילוך שלישי(50 נגיד) אז מהי הדרך הטובה והפחות מזיקה, להאט עד לעצירה מוחלטת,אני שמעתי תגובות שונות מכל מיני אנשים שכל אחד אומר ההפך מהשני האופציות כדלקמן:

א.להוציא משלישי כאשר אתה במהירות 40-50 לניוטרל ולהאט עם הבלמים בלבד.(הכי נוחה)

ב.לסוע בשלישי ,להאט,להכניס לשני להאט עם הבלם ושמגיעים למהירות נמוכה ללחוץ על הקלאץ',ולהאט עד עצירה מוחלטת ואז רק כאשר האוטו בעצירה מוחלטת והילוך שני משולב, להוציא לניוטרל.

ג.לסוע בשלישי,להאט וללחוץ על הקלאץ' ככה להמשיך עד עצירה מוחלטת ואז לאחר עצירה מוחלטת להוציא משלישי לניוטרל.

מה ההיתרונות והחסרונות של כל אחד ומה הכי עדיף בסופו של דבר?

פורסם

שטויות ....

פשוט לחץ על הבלם עד כמעט עצירה ואז לחץ על המצמד.

כל בלימה אחרת היא שוויץ...שיוביל לבלאי מוגזם במנוע ותיבת הילוכים

(החלפת רפידות בלם 800ש"ח- שיפוץ גיר 5000ש"ח)

אז תחליט איך עוצרים

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

לא תמיד עדיף להשתמש רק בבלמים .. אפשר להשתמש בבלימת מנוע אבל בעדינות בכדי לעזור קצת לבלמים בעומס . כלומר להוריד הילוכים מבלי לגרום למנוע לעלות לטורים גבוהים ולהשמיע רעשים אלא בעדינות לעלות ל1 וחצי או 2 סיבובים בדקה כדי להוריד עומס מהבלמים .

זה תלוי בהרבה דברים : כמות העצירות באותה נסיעה , רכב , נהג , מצב בלימה , ירידה , עליה , ועוד ועוד ... נהג טוב צריך להגיש את המנוע ואת הרכב ולדעת בדיוק במה להשתמש ומתי .

JDM :twisted:

פורסם

פשוט לחץ על הבלם עד כמעט עצירה ואז לחץ על המצמד.

כל בלימה אחרת היא שוויץ...שיוביל לבלאי מוגזם במנוע ותיבת הילוכים

(החלפת רפידות בלם 800ש"ח- שיפוץ גיר 5000ש"ח)

אז תחליט איך עוצרים

ז"א להאט עם הבלם בלבד כאשר אתה בשלישי ולפני כמעט עצירה ללחוץ על הקלאץ' ורק בעצירה מוחלטת להוציא לניוטרל?

למה לא ללחוץ על הקלאץ' במהירות של שלישי,להוציא לניוטרל ולהאט עם הבלם בלבד ללא הקלאץ' עד עצירה מוחלטת?,כך יש בלאי לבלמים בלבד.

• אחראי פורום
פורסם

לומדים את זה טוב בנהיגה מתקדמת.

צריך לשלב בלימה יחד עם הורדת הילוכים. אתה אמור לבלום בצורה שווה

(כלומר, לא לחזק או להרפות את הלחיצה על הברקס) מרגע הלחיצה עד לעצירה מלאה.

צריך לחשב פחות או יותר את חוזק הלחיצה ואת מרחק הבלימה עד למטרה, נגיד רמזור.

ככה אתה לא פוגע בבלמים בלחיצה חזקה קצרה (ומיותרת) או מפמפם שגם זו שיטה דפוקה.

לגבי הדוגמאות שנתת :

א. הכי נוח? הכי גרוע! אתה מאמץ את הבלמים הכי הרבה בשיטה כזו ואין בלימה מנוע.

ב. חצי טוב. תוריד הילוך אבל שהלחיצה על הקלאץ' תבוא כמה שיותר בסוף.

תן למנוע לעזור לך בבלימה שהרי עם קלאץ' לחוץ המגמה של הרכב היא קדימה.

ג. גם לא. ראה א'.

מה אתה אומר?

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אני אומר שאם אתה לא נוהג ספורטיבית אין לך בעיה של התחממות בלמים או משהו בסגנון, עדיף לתת לאוטו להאט עד סל"ד מאוד נמוך.....להכניס קלאטץ' להוציא לניוטראל וזהו.....אז כל העומס על הבלמים ובסוף ילכו רפידות שעולות 150 שקל, עדיף על קלאטץ' שעולה 5 או על גיר שעולה פי 2

פורסם

עתיד מה ההבדל בין להוציא לניוטרל בסל"ד נמוך משלישי,לבין להוציא משלישי לניוטרל בסל"ד גבוה יותר(מהירות 40 בערך) ?

פורסם

קודם להאט כשהרכב בניוטרל זה מסוכן .

דבר שני הבלמים נועדו על מנת לבלום את הרכב ולכן יש להשתמש בהם

וכמו שנאמר כבר עדיף להחליף רפידות מאשר גיר.

כמובן שאם אתה בחמישי במהירות נמוכה עליך להתאים את ההילוך למהירות

תוך כדי הבלימה אבל לא בשביל ליצור בלימת מנוע.

פורסם

במהירות 40-60 קמ"ש אין טעם ואין צורך להשתמש בבלימת מנוע. לפי דעתי כדאי להיעזר בבלימת מנוע רק בהאטה ממהירות גבוהה (120+ קמ"ש) וכשר אתה בולם לעיתים תכופות... בלימת מנוע גם יעילה, מומלצת ומבורכת בירידות ארוכות...

Veni Vidi Vici

פורסם

בלימת מנוע בירידות זה משהו אחר. כאן מדובר על האטת הרכב בנסיעה

וגם בירידות ממולץ להתאים את המהירות ורק אז לגרום לבלימת מנוע

ולא על מנת להוריד את המהירות בירידה אלה על מנת לא להעלותה ולשמור על הבלמים.

ולמה שהוא יסע מעל 120 ????:? .....................סתתתתם :-D !

פורסם
במהירות 40-60 קמ"ש אין טעם ואין צורך להשתמש בבלימת מנוע. לפי דעתי כדאי להיעזר בבלימת מנוע רק בהאטה ממהירות גבוהה (120+ קמ"ש) וכשר אתה בולם לעיתים תכופות... בלימת מנוע גם יעילה, מומלצת ומבורכת בירידות ארוכות...

בהאטה מחמישי ברור שאני משתמש בבלימת מנוע, מחמישי לרביעי, ומרביעי לשלישי,

השאלה היא מה קורה משלישי והלאה ולרוב בנסיעות עירוניות קצרות של כמה דקות,שלא מגיעים בכלל לחמישי ,בקושי לרביעי.

אני גם בדעה כמוך שבמהירות של 40 בערך אין צורך בבלימת מנוע וזה יותר שוחק את יתר המכלולים חוץ מהבלם,השאלה היא האם באמת זה לא מזיק לשום דבר חוץ מהבלמים?

פורסם

כולכם מדברים כאילו אתם נהגי ספורט ונהגים שנמצאים בעולם בשביל לתת שירות למכונית, אז תקשיבו

אם אתה נוסע 100 קמש ורוצה להאט פשוט לחץ קצת על הברקס ואז הורד לשלישי, פשוט מאוד, בלאי מוגזם למנוע??? יה רייט... אני לא יודע אבל הטנדר שלי הגיע לחצי מיליון קילומטר, וחצי מזה נראה לי היה בבלימת מנוע על ידי הורדת הילוכים. האוטו שלכם בטח ב50 אלף קילומטר ואתם כבר דואגים לשיפוץ גיר ומנוע, האוטו כבר לא יהיה אצליכם כשיצטרכו להחליף לו גיר, ולא, אולי גיר של וולוו עולה 5000 ש"ח.

אתם פשוט חיים במן קטע כזה שאתם צריכים להגן על האוטו מפני העולם האכזר, זה בסך הכל חתיכת ברזל, נוח לך לבלום עם הגיר? תבלום, אני בעד, נוח לך לבלום עם הברקס? תבלום זה לא מעניין, אתם לא נוסעים פה 160 קמ"ש, כולה שמונים קמ"ש. כמובן שבירידה הסיפור אחר, שם רק בלימת הילוכים.

תתעוררו חבר'ה.

פורסם

שוב הדעות חלוקות :? .

אני אחדד את השאלה האם להוציא לניוטרל משלישי,לפני ההאטה במהירות של 40 בערך וכך להאט עם הבלם בלבד ובלי קלאץ' ,או להאט עם שלישי ללחוץ על הקלאץ' לפני העצירה ורק לאחר העצירה להוציא לניוטרל?

בלימת מנוע והורדה לשני לא אופציה כרגע.

היתרון בשיטה הראשונה הוא שכמעט אין לחיצה על הקלאץ' מלבד ההוצאה לניוטרל.

(מדובר במישור ולא בירידה ככה שזה לא נראה לי לא בטיחותי,הרי גם ברמזור אנחנו מוציאים לניוטרל בעוד שלפי חוק צריך להיות בראשון וקלאץ' כי אחרת זה לא בטיחותי.)

פורסם

מה בא לך לאכול כשאתה רעב? פרוסת לחם עם ריבה או לפה עם שוורמה וכל התוספות???

השאלה שצריכה שלהישאל היא כמה אתה רעב, לא?

אז ננסח את זה אחרת, איזה מרחק בלימה יש לך? יש לך זמן להאט או שמדובר בבלימת חרום או בלימה שהיא "צפופה"?

בבלימה "צפופה", בלימה שעלולה לנעול את הגלגלים אתה לא מוריד הילוכים...

למה? כי אלה עלול לנעול את הגלגלים בעת שילוב המנוע... (בואו נוציא את "הנהיגת מסלול" מהמישוואה, מסלול = מעבדה, מקום סטרילי, אין עפר, אין שמן, אין ממטרות שמתיזות מים + אדמה על הכביש וכו')

אם יש לך זמן, תוריד את הרגל מהגז, האוטו יאט, שלב להילוך נמוך יותר, גז עדין (כדי להשוות את מהירות סיבוב המנוע לגיר) ושיחרור המצמד, שימוש בבלם הוא לא חובה...

ככה אני מאט כשאני רואה מרחוק רמזור אדום למשל... או פניה שאני יודע שאני אמור להאט למהירות מסויימת לקראתה...

קח דוגמא מנהגי משאיות, הם לא מישתמשים בבלימים אלא לעצירה הסופית או לבלימת חרום. נהג מיקצועי, אחד שחש את הרכב ויודע את התכונות הדינאמיות שלו יודע לחשב את מרחק הבלימה...

לצורך העניין, קח את אבא שלי, הוא מישתמש בבלמים רק לעצירה הסופית, הוא כמעט תמיד בולם עם ההילוכים. אף אחד אחר לא מישתמש באוטו שלו.

ברכב הקודם שלו, סיאט קורדובה דיזל ידנית שהיתה אצלינו 5-6 שנים, לא היתה שום בעיה עם הגיר, ובלמים הוחלפו ב 60-70K לא בגלך שהם נישחקו כי אבא שלי ביקש (המכונאי אמר לו "תגיד, אתה ביכלל בולם? יש כאן עוד "בשר"...)

באוטו הנוכחי, סובארו אימפזה 2L 4X4 אוטו', גם, אין שום בעיה עם הגיר (טפו, טפו), בלמים? כל 40-50... גם מיתוך נימוס....

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

שורה תחתונה מה עדיף(שאין מרחק מספיק גדול להוריד לשני):

להוציא משלישי לניוטרל כשהרכב עדיין במהירות אבל בסל"ד נמוך ולבלום עם הבלם בלבד,

או להאט עם הבלם ללחוץ קלאץ' ורק לאחר עצירה מוחלטת להוציא משלישי לניוטרל?

• תוכן חדש...