Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

וכמה מקום זה תופס בחדר אמבטיה או חדר שירות. בדירה ישראלית צפופה? ומה יהיה מקור הכוח?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 5 דקות, nglancer כתב:

יש לי פתרון אחר לגמרי שפתר אצלי את הבעיה 
סופח לחות חשמלי Air Dehumidifier
זה ממלא במיכל כמה ליטרים כל כמה ימים, רווח כפול, גם אין עובש יותר וגם יש מים לוישרים באוטו.
ככה נראה זה שאצלי
image.thumb.png.efa06047095449fc2f82e9d6451b6ebe.png

מה שבאמזון זה 220V? אמזון USA

לפני 3 דקות, sperial כתב:

וכמה מקום זה תופס בחדר אמבטיה או חדר שירות. בדירה ישראלית צפופה? ומה יהיה מקור הכוח?

זה לא חייב להיות במקלחת,

זה יכול להיות בחדר יחסית קרוב, זה מוריד את הלחות היחסית ואז הלחות תגיע יותר מהר מלחות גבוהה לנמוכה, מעבר חומר.

@nglancerאתה שם את זה יחסית קרוב לחדר אמבטיה? מאיפה קנית? תודה

פורסם

שוב, סיפור הדלתות הפתוחות או סגורות.

אני זוכר סופחי לחות שקיבלנו פעם מהביטוח אחרי ארוע הצפה, הדבר הזה חימם את הסביבה במידה בלתי נסבלת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

דלת אחת תמיד חייבת להיות פתוחה, ואם יש סופח אני חושב שלא חייבים שגם השנייה תהיה פתוחה. אבל הסופח חייב להיות קרוב יחסית לדלת הפתוחה. כמה מטרים.

מעבר חומר מתבצע מריכוז חומר גבוה לנמוך, ואם תוריד את הריכוז באיזור הסופח, מים יעברו מהר יותר לאיזור מחוץ לחדר האמבטיה.

עריכה:

אני מבין ש-2 הדלתות תמיד פתוחות? אז בכלל מעולה.. תברר על סופח אבל שיצריך ממך תחזוקה לא רצינית מדי. ז"א שלא כל יום תצטרך לרוקן, תלוי במחיר כמובן.

זה יעשה את ההבדל.

לגבי מי שתוהה לגבי מעבר חומר וכו' בלי הסעה מאולצת,

זה מה שלימדו אותי בתואר. תבררו על מעבר חומר.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)

למעבר הזה קוראים דיפוזיה. 

תתפלא, גם אני למדתי על התופעה.

העניין הוא שאילו הדיפוזיה היתה יעילה הברווז לא היה צריך לשחות.

וסופח הלחות גם  צורך הרבה חשמל וגם מחמם את הסביבה. זה פתרון זמני כשצריך לייבש חדר אחרי הצפה, לא פתרון ארוך טווח.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, sperial כתב:

למעבר הזה קוראים דיפוזיה. 

נכון, אני התרגלתי לקרוא לזה מעבר חומר כי ככה לימדו אותנו.

העניין הוא שאילו הדיפוזיה היתה יעילה הברווז לא היה צריך לשחות.

עם סופח לחות אתה בעצם משנה את הסביבה שלך, נניח יש לך 80% לחות בחיפה, אתה מכוון ל 50% כדי שיחמם פחות ויצרוך פחות חשמל, נכון? לא מכוון ל 30% בכוונה,

ואתה בעצם עם הלחות כמעט של ב"ש. שזה אחלה.

בגלל הדיפוזיה בב"ש המקלחת מתייבשת הרבה יותר מהר מבחיפה. אז השגת את המטרה.

וסופח הלחות גם  צורך הרבה חשמל וגם מחמם את הסביבה. זה פתרון זמני כשצריך לייבש חדר אחרי הצפה, לא פתרון ארוך טווח.

לפי מה שאני רואה ב KSP, הדגם שעולה 1,290 ש"ח (יש קופון טלגרם 50 ש"ח) צורך מקסימום 240W, שזה לא כזה הרבה. מזגן 1 כ"ס כולל כל האיבודים והאלקטרוניקה שלו צורך סביב 800W לא?

מפעילים על 25 מעלות בערך ועל 50% לחות יחסית, לא על 30% כדי לא לאמץ אותו עד הסוף, ונראה לי שהכל יהיה טוב.

הוא לא חייב לבחור את זה, יש גם יותר זולים, יש אחד סביב 700 ש"ח שגם צורך מקסימום 245W.

זה גם לא חייב לעבוד כל הזמן, רק שעתיים אחרי מקלחת.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 54 דקות, sperial כתב:

כלום- זה קטן ויושב על ארון האמבטיה
מתחבר לשקע רגיל

לפני 53 דקות, גולדן191 כתב:

מה שבאמזון זה 220V? אמזון USA

זה לא חייב להיות במקלחת,

זה יכול להיות בחדר יחסית קרוב, זה מוריד את הלחות היחסית ואז הלחות תגיע יותר מהר מלחות גבוהה לנמוכה, מעבר חומר.

@nglancerאתה שם את זה יחסית קרוב לחדר אמבטיה? מאיפה קנית? תודה

אצלי זה באמבטיה
אני קניתי בעלי אקספרס את זה https://he.aliexpress.com/item/1005006770965660.html?gatewayAdapt=glo2isr

לא שאני כזה ממליץ עליו, הוא עושה עבודה מעולה אבל זה השני שלי הראשון מת אחרי כמה זמן מקצר בלוח, בכל מקרה עלה לי 29$ הרבה פחות מהמחיר העכשוי

• אהבתי 1
פורסם

הפתרון הכי טוב הוא לחצוב פתח לונטה בקיר החיצוני של האמבטיה.

פמרון יותר זול לבנות רשת יתושים בהזזה על החלון של מרפסת השירות. איש אלומיניום ידע איך לעשות את זה, או שאתה תבנה ותתקין. במקרה כזה החלון והדלת של מרפסת השירות חייבים להיות פתוחים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

רק מילת הבהרה קטנה אם מחליטים ללכת על שואב לחות חשמלי. 

שואב לחות הוא בעצם מקרר (או מזגן) שבו המעבה והמאייד יושבים יחדיו באותו מארז. 

בדומה למקררים, יש את הסוג הנורמאלי, מבוסס מדחס וקרר, ויש זבל סיני שברא השטן על בסיס לוח פלטייה.

הקטנים האלו, בכמה עשרות דולרים, מבוססים לוח פלטייה. נצילות אנרגטית מפגרת, ויכולת שאיבת לחות מצחיקה. 

שואב לחות נורמאלי מבוסס מדחס וקרר עולה כמה מאות שקלים, הוא מן הסתם גדול יותר, אבל הוא אשכרה עובד. 

יום טוב גם לך

פורסם

אחרי שראיתי את התרשים אני מסופק אם רק פתיחת חלון ודלת יספיקו. יהיה צורך בוונטה או במאוורר שיזרימו את האוויר. ואת הוונטה יש להתקין בקיר בים חדר הרחצה לחדר השרות, ולהוציא ממנה צינור אל מחוץ לחדר השירות.

פורסם
לפני 56 דקות, Igalz כתב:

רק מילת הבהרה קטנה אם מחליטים ללכת על שואב לחות חשמלי. 

שואב לחות הוא בעצם מקרר (או מזגן) שבו המעבה והמאייד יושבים יחדיו באותו מארז. 

בדומה למקררים, יש את הסוג הנורמאלי, מבוסס מדחס וקרר, ויש זבל סיני שברא השטן על בסיס לוח פלטייה.

הקטנים האלו, בכמה עשרות דולרים, מבוססים לוח פלטייה. נצילות אנרגטית מפגרת, ויכולת שאיבת לחות מצחיקה. 

שואב לחות נורמאלי מבוסס מדחס וקרר עולה כמה מאות שקלים, הוא מן הסתם גדול יותר, אבל הוא אשכרה עובד. 

הלכתי לצלם, תמונה באור ותמונה בחושך, אתמול רוקנתי אותו ויש שם כבר חצי ליטר בערך, נראה לי בהחלט מספיק לחדר אמבטיה קטן.
image.png.72f8b64f7bff7882373a4f49a18ac4b6.png

פורסם

אפשר להתקין ונטה בתוך הזכוכית של החלון של החדר שירות. לחסוך את החציבה.

image.jpeg.52cebd1aa40f7fb5478fdce24aaaba9a.jpeg

• מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 42 דקות, nglancer כתב:

הלכתי לצלם, תמונה באור ותמונה בחושך, אתמול רוקנתי אותו ויש שם כבר חצי ליטר בערך, נראה לי בהחלט מספיק לחדר אמבטיה קטן.
image.png.72f8b64f7bff7882373a4f49a18ac4b6.png

המכשיר לדעתך גרם לבעיית חשמל בלוח? לגבי מה שכתבת קודם? 

@Igalzיש מצב שפלטייר כן טוב במקרים האלה? כי לא צריך כ"כ הרבה wattage? 

פורסם

אני שם מאוורר עמוד בפתח של חדר הרחצה לשעה-שעתיים אחרי מקלחת, ונגמר הסיפור.

אין עובש כבר מעל 3 שנים, גם לא על הווילון. גם המגבות מתייבשות כמעט לגמרי .

• מעניין 1
  • תוכן חדש...