Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כמה שאלות בסיסיות לקראת קנייה בפעם הראשונה של רכב יד שנייה בסכום משמעותי..

אשמח לחוות הדעת של הקהילה.

1. מתי בדרך כלל אתם לוקחים רכב לבדיקה? האם עושים את זה במקום (+בודקים מראש על מכון בדיקות?)
זה מקומות שיש להם מקום ״מהרגע להרגע״?

2. מי נהוג שמשלם על העברת בעלות? משהו שאפשר להכניס במיקוח, או שיש סטנדרט?

3. איך מתבצעת העברת הבעלות + העברת הכסף? בסכומים גדולים (60 אלף ומעלה) -> מניח שצריך העברה בנקאית. איך המוכר יודע שהוא מקבל את הכסף, והקונה את הרכב? חותמים על איזשהו זכרון דברים?

4. הכל קורה ״בדייט ראשון״ , או שמגיעים לבדיקה ראשונית ואז חוזרים לביצוע העברות בעלות / בדיקה במכון? אני תוהה כמה זמן ״לשריין״ למפגש עם מוכר רכב

5. מתי אתם שואלים את המספר רכב בשביל לבדוק במסלקה? לפני שמגיעים לפגוש את המוכר?

6. איך בדרך כלל אתם מנהלים את תהליך המו״מ? 

משהו נוסף שחשוב ושכחתי?

תודה רבה!

פורסם

שאלות מצויינות, טוב שאת/אתה שואל!
1. לרוב קובעים עם בעלי הרכב לקחת לבדיקה בזמן שנוח לשני הצדדים (בטרם הרכישה בפועל כמובן). רצוי מכון שהקונה בוחר כי לו יש את האינטרס לחשוב את מצבו האמיתי של הרכב ככל האפשר. לרובם המוחלט יש מקום "מהרגע להרגע" או מקסימום בהמתנה קצרה.

2. אין לזה "חוק" אבל לדעתי יותר נהוג שהקונה משלם. כמובן שאפשר להתמקח על זה גם.

3. מבצעים העברת זה"ב או הולכים עם הקונה לסניף הבנק שלו ומקבלים אישור מהפקיד שההעברה בוצעה. בהעברת זה"ב גם רואים את הכסף בחשבון כמעט מיידית. את העברת הבעלות ניתן לבצע היום באינטרנט או בסניף דואר.

4. לרוב לא הכל קורה בדייט הראשון. בדייט הראשון מסתכלים ובודקים אם הרכב מתאים ויש מה להתקדם לבדיקה במכון/העברת בעלות. לדייט הראשון מספיקה גם חצי שעה, אני ממש ממליץ לא לקבל החלטה במקום אלא לפחות לישון על זה, אלא אם באמת זה רכב חלומותיך ואתה פוחד שהוא ייעלם לך. אל תשכח למוכר יש רכב אחד למכור ולך יש את כל השוק לבחור ממנו....

5. כן, אני מבקש בסיום שיחת הטלפון הראשונית אם אני חושב שרלוונטי להתקדם.

6. בודק מחיר מחירון משוקלל עם הפרמטרים, מביט ברכב ומתרשם מהמוכר, נותן הצעה שלדעתי טובה ואטרקטיבית (פחות מרווח מו"מ) ומסכם עם עצמי מה מחיר הגג שלי, ומשם קצת הלוך ושוב. לעתים משאיר הצעה ועוזב, ולאחר כמה ימים מתקשר לשאול אם יש רצון לסגור.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מהניסיון שלי:

1) אחרי שמדברים טלפונית, כשנפגשים עם המוכר לראות את האוטו, אם הכול נראה בסדר, ממשיכים למכון בדיקה. אתה משלם על הבדיקה אבל אפשר לשאול אם המוכר "מתחייב" - כלומר שהוא ישלם אם יהיה משהו חמור במנוע/גיר/שילדה. אני הולך למכונים "ידועים" בד"כ, קומפיוטסט וכאלה. אכן חשוב שאתה תבחר את המכון. לא צריך לקבוע מראש, לפי הזמני פתיחה שלהם. לפעמים יש תור ארוך ולפעמים לא, כמו בכול מקום

2) אכן, אפשר להתמקח אבל מקובל שהקונה משלם

3) כמו שרשמו לפניי. קודם מעבירים את הכסף בהעברת זה"ב ואז המוכר מעביר בעלות. אפשר גם לחתום על זכרון דברים מראש, לא חובה. אצלי אישית כול פעם ההעברה הזאת לקחה הרבה זמן והייתי צריך להתקשר לבנק לצעוק עליהם...

4) תלוי - כמה זמן תדברו, האם יתן לך לעשות סיבוב על האוטו או לא, כמה זמן ייקח במכון בדיקה, האם אתה יודע להבין את הדו"ח שלהם או שתרצה להתייעץ כאן בפורום לגבי התוצאות. לא כדאי למהר - תוודא שאתה מבין את המצב של הרכב מבחינה טכנית

5) לפני שנפגשים. אפשר להריץ דוח ביטוחי/מסלקה/בדיקת עיקולים וכו'

6) כמו שכתבו לפניי

7) אני אישית חותך אם המוכר מתחיל לשקר לי/לבלבל במוח - לא הרכב שלי, מוכר בשביל סבתא שלי וכו'. לא אומר ב-100% שצריך לפסול, יותר עניין של תחושת בטן של מי הבנאדם מולי. חשוב לבדוק ת"ז/רישיון של המוכר, האם יש לו היסטוריית טיפולים של הרכב. אם מדובר בסוחר זה לא בהכרח פוסל אלא אם כן הוא מסתיר שהוא סוחר. לבדוק האם הרכב היה בליסינג/השכרה וכו', משפיע על המחיר.

• רעיון טוב! 1

There is no fate but what we make for ourselves

פורסם

אל תלך לבד - או שתעזר באדם שמבין קצת או שתקנה בטרייד אין של יבואן. אחרת פשוט עשויים לעבוד עליך ואם זה סכום יקר - אני לא הייתי ממליץ לך.

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

לא שאלות תם אלא שאלות של מי שמבין שהוא צריך ללמוד. עם זאת - שאלות אלה נוגעות רק לשלבים האחרונים של התהליך. קודם לכן עליך להגדיר דרישות ויכולות, איר כך להשקיע מאמץ בחיפוש הרכב המתאים, במו״מ עם המוכר, ורק אז מגיע שלב התשלום והעברת הבעלות. 

אמנם אינך חדש בפורום - אבל אזכיר שיש כאן מבחר מאמרים שכדאי ללמוד.

הכלי החשוב ביותר הוא סבלנות. פספסת רכב אחד? יש אחוריו עוד כמה. 

קיבלת הרבה עצות, אבל אף אחד לא ציין שאתה צריך להיות גמיש. התהליך יכול לקחת כמה ימים, ואישית היו לי מכירות שנסגרו תוך 30 דקות (בלי בדיקה במכון). כל עסקה מתנהלת אחרת.

אגרת העברת בעלות - מקובל שהקונה משלם, אבל זה לא חוק בל יעבור. בינינו, אתה מדבר על עסקה של 60,000 ש״ח, לא כדאי לקלקל אותה בגלל חצי אגרה של 250נש״ח.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי אגרת העברת בעלות.

כשעושים העברת בעלות באינטרנט דרך האיזור האישי הממשלתי (אין שום סיבה לעשות את זה פיזית על ידי הגעה לדואר), שובר לתשלום האגרה נפתח אצל המוכר.

לא אצל הקונה. 

ככה אפשר לאמור פתרו את הסוגיה הזו

כל ההמלצות שרשמו פה טובות בקניה ממוכר פרטי אבל חלק גדול (אולי הרוב) של מכוניות משומשות נמכרות דרך סוחרים, גם כאלו שמפורסמות במדור פרטי ביד 2.

תצטרך  ללמוד גם את כללי ההתנהלות בקניה מסוחרים.

• רעיון טוב! 1

פורסם

להדגיש את מה שבוקי כתב בסוף ההודעה - חשוב לתהות על קנקנו של המוכר. לבדוק התאמה בין הבעלים ברישיון ללתעודה מזהה של המוכר, לחשוד במי שמוכר ״בשביל חמותו״, לשים לב שלא מדובר ברכב שהבעלות עליו קצרה מאוד, מה שיכול להעיד על סוחר סמוי. לא להלחץִ כשהמוכר מנסה להלחיץ אותך.

לדרוש לראות מסמכים - רישיון, תיעוד טיפולים, דו״ח סליקה של הביטוח, דו״חות שמאי - תיעוד טיפולים ודו״ח סליקה לא בהכרח מושלמים, אבל אם יש בהם אורות אדומים להתייחס אליהם. אגב, כמוכר, לא הייתי מעביר מסמכים במייל, יש בהם פרטים רגישים. מראה לקונה ליד הרכב. מצד שני - בהחלט חושף פרטים בשיחת הטלפון, כולל דיווח על תאונות (אין לי בעיה להעביר צילומים שלהן במייל ללא פרטים מזהים).

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה לכולם!

מבחינת ההעברת כסף - > בעלות, נראה לי בעייתי כשזה אמור לקרות במקביל אבל בבירור מישהו צריך לבצע את זה קודם.. או שאני לוחץ קודם על העברת הכסף, או שהוא לוחץ קודם..  זיכרון דברים בסיסי פותר את זה?

פורסם

זכרון דברים הוא חוזה. הדאלה איך אוכפים אותו אם מתעוררת בעיה.

תתחיל בלתהות על קנקנו של המוכר. אמנם רמאים ידעו לדבר ״נכון״ ולהונות אותך, ההתמחות שלהם היא לשכנע אותך, ובכל זאת תן לחושים שלך לעבוד. ואם אינך לבד - עוד יותר טוב. עוד זוג עיניים, עוד זוג אוזניים, עוד מוח חושב. כפי שכבר הוצע, נסה לגייס ״אחד שמבין״ מחוגי המשפחה או החברים.

שלושה דברים נוספים:

1. יש ״אחד שמבין״ בתשלום. הכוונה לאדם שתמורת תשלום יסייע לך למצוא רכב מתאים ולסגור עסקה. כאן בפורום יש כזה העונה לכינוי ״הלוחש למכוניות״.

2. שיעבוד ומישכון: רכבים הנרכשים באמצעות הלוואה יהיו בדרך כלל משועבדים וממושכנים. שיעבוד יירשם ברישיון, ולא ניתן להעביר בעלות על רכב ממושכן. מישכון הוא רישום ב״רשם המשכונות״, לא יופיע בשום מקום אחר. אז אם ההלוואה טרם נפרעה צריך להגיע להסדר לפרעונה והסרת השיעבוד והמישכון. חפש מידע על כך בפורום, יש הרבה דיונים על הנושא. אם ההלוואה נפרעה וההגבלות טרם הוסרו יש לוודא כי המוכר משלים את הטיפול. וכיוון שמישכון לא רשום ברישיון מומלץ לבדוק אותו ברשם המשכונות תמורת עמלה קטנה. הדואר נותן את השירות אולם גובה סכום הרבה יותר גדול.

3. יש חברה היוצרת ״דו״ח בלק״ר״ שאוסף מידע על הרכב תמורת תשלום. את רוב, אם לא כל, המידע ניתן להשיג חינם או תמורת תשלום קטן. אבל יתכן שתרצה לשלם תמורת הנוחות של ריכוז המידע במקום אחד בלי צורך לעבוד.

• רעיון טוב! 1

פורסם

אם זאת הפעם הראשונה שאתה רוכש, אפשר גם להיעזר בשירותי איש ליווי:

הלוחש למכוניות

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 11 שעות, Echrom כתב:

תודה רבה לכולם!

מבחינת ההעברת כסף - > בעלות, נראה לי בעייתי כשזה אמור לקרות במקביל אבל בבירור מישהו צריך לבצע את זה קודם.. או שאני לוחץ קודם על העברת הכסף, או שהוא לוחץ קודם..  זיכרון דברים בסיסי פותר את זה?

לא יזיק אך לא בדיוק פותר, יכול לעזור אם העניין יגיע לבית משפט, לך תדע כמה זמן זה ייקח.

מקובל שהקונה מעביר את הכסף קודם, המוכר מעביר בעלות ברגע שהוא רואה את הכסף בחשבון.

אני מבקש המוכר ייכנס לאיזור אישי ממשלתי, שיהיה מוכן להעביר את הבעלות. שלא יהיה מצב שאני העברתי את הכסף ועכשיו הוא מתחיל להסתבך עם הכניסה לאתר, אין לו מושג איך להעביר וכו'.

There is no fate but what we make for ourselves

פורסם

השיטה שאימצתי היא שקודם כל המפתחות מחליפים ידיים, אח"כ הכסף ואז העברת בעלות.

בדר"כ ליד שולחן בבית קפה.

המפתחות זה כנראה יותר בשביל הטקס מאשר איזו הגנה ממשית אבל זה לפחות נותן הרגשה של הליך הוגן.

• רעיון טוב! 2
פורסם

סתם נקודה, ממעקב של מעל 20 שנה אחרי הפורום, לא זכורים לי מקרים שהמוכר קיבל כסף וברח בלי העברת בעלות. 

היו מקרים שהייתה חסימה טכנית להעברת בעלות כמו ריקול פתוח וזה טופל איכשהו בסופו של דבר.

אבל היו המון מקרים שהכסף עבר, הבעלות עברה והכל היה בסדר אבל הרכב התגלה תקול, עם קילומטרז' מזוייף, אחרי טוטאל לוסט, עם מספר ידיים והיסטוריית בעלויות לא כמו שפורסם וכו' וכו'. לכן ממליץ להתעמק יותר בסעיפים האלו ופחות בתהליך העברת בעלות עצמו. 

• רעיון טוב! 2

פורסם

תודה רבה לכולם על העצות והמידע. אהבתי את הרעיון לגבי ההליך של מפתחות -> כסף -> בעלות.

כן, לגבי נושא הדגש וההתעמקות, מסכים שהעברת בעלות אולי זה לא ״הבעיה הגדולה״, אבל משום מה הרגשתי קצת מבולבל סביב זה ולהבין קצת יותר טוב נותן לי טיפה יותר ביטחון בתהליך בכללי.

לגבי כל השאר - בדיקת הרכב, קילמוטראז, בדיקה מכנית, טיפולים -> קראתי, ואני קורא ומוודא. מייצר לעצמי צק-ליסט מקיף, וגם מכוון לרכבים עם יד וקילומטראז יחסית נמוכים, ושנה מתקדמת (2020+ , עם פחות מ80 אלף ויד 1 או 2). בעיקר בונה על דו״ח בלק״ר כדי למנוע ״טעויות גדולות״, ועל אוסף הטיפים וההמלצות החמות שיש בפורום..

רכשתי בעבר רכב (מצוין) ב10k, ויש לי אינטואיציה בסיסית (יודע לבדוק שמן, מים, צמיגים..), יחד עם תיעוד טיפולים אני חושב שאצליח לזהות בעצמי אם הרכב במצב טוב ושמור, ובמחירים האלו זה בכל מקרה הרכבים היחידים שאקנה.
רק אם יש אפס נורות אדומות, וכנראה שאמצא רכב עם אפס נורות אדומות בתקציב הזה (70-80 כנראה לרכב סופר מיני). מהבחינה הזו זו קנייה ״קלה״ יותר - רק להימנע מטעויות גדולות ופספוסים. הציפייה היא לרכב שלא עבר תאונה, ואין לו שום תקלה קיימת בהיסטוריה, ולדעתי זו ציפייה סבירה מרכב יד 1 בן ארבע..

אמשיך כאן בשאלות המשך (אערוך גם את הנושא הראשי כדי שידעו שמופיעות), כי אולי עוד אנשים ישתמשו ויהיה נוח כשזה מרוכז:

1. במידה והיו מכות פח/שריטות/מכות חנייה שתוקנו על ידי תביעת ביטוח (כשהרכב היה חדש יחסית) - יש דרך לדעת מה סכום התביעה, או עד כמה התאונה רצינית?
במידה וזה רק מכות פח + לא עולה משהו בבדיקה במכון בדיקה, למרות תביעת הביטוח, אפשר להגדיר את הרכב מבחינה מכנית ״ללא תאונות״?

2. בהרבה שרשורים ממליצים להימנע מסוחרים, ובפרט, כדי לא ״ליפול על סוחר - לוודא שהמוכר של הרכב הוא גם הבעלים. 
מה אתם בדרך כלל עושים אם המוכר אומר שהוא מוכר בשביל קרוב משפחה? אם יש אותו שם משפחה דיי ברור שזה לא סוחר, אבל אם לא? נשמע לי לא הזוי שמישהו יעזור לדוד שלו או לחמותו וימכור עבורו את הרכב.. מה מאפיין סוחר וממי להימנע בכל זאת? 

3. רכב שעבר יד לאחרונה (ברמת החודשיים-שלושה) - עשוי להיות דגל אדום, אבל גם עשוי להיות מטעמי התאמה/נוחות/שינוי פתאומי. יש דברים מיוחדים שהייתם בודקים במצבים כאלו? או בכלל פוסלים על הסף?

אשמח לשתף גם בסוף התהליך את הצק ליסט ״והבד״ח״ שהכנתי לצמצום ובדיקת הרכבים. אולי לא אחדש ליושבי הפורום, אבל אאגד לאקסל צק-ליסט שכנראה יתרום קצת לנוחות.

פורסם (נערך)

עדיף לפספס רכב טוב מאשר ליפול בפח. במקרה הראשון הכסף ישמש אותך לרכישת רכב אחר, במקרה השני למוסך ולכיסוי הערך האבוד.

שמות? הכל בסדר כל עוד לא מדובר בכהן, לוי או מזרחי. מה לעשות, אלה השמות הנפוצים בישראל. ובתעודת הזהות אפשר לבדוק גם את שמות ההורים (ובספח את שמות הילדים). 

מכות שטחיות יהיו כמעט לכל רכב. גם מכות קצת יותר עמוקות - כמו פגוש שהוחלף ואפילו קצת יותר - לא פוסלות רכב. זה כבר תלוי ברכב, מצבט הכללי ועומק הפגיעה.

גם מכוני בדיקה חשודים בעיני - לפני הרבה שנים אותו מכון רימה אותי בקניה ובמכירה של אותו רכב. בדיעבד גם המוכר וגם הקונה היו סוחרים מוסווים, והמכון שיתף איתם פעולה. הייתי צעיר ותמים, ומאז עברו הרבה מים באמזונס, אבל צריך להיות ער לדברים האלה, ולפי הפורום הזה - הסיכון גבוה במיוחד בכמה אזורים בארץ. אגב ״סוחר״ יכול להיות גם ״סוחרת״, יש גם נשים בעסק הזה, והן נהנות מכך שהן פחות חשודות.

לגבי הבד״ח - קישרתי לך את הנעוצים של הפורום. תתחיל שם.

עריכה אחרונה על ידי sperial

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...