Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלנו בבנין השכנים מעוניינים להוסיף ממ"ד כמו שמתואר בתרשים:

image.png.69f9cadaf8cb29a3d7eb9d0691d4194a.png

היום החדר שצמוד אליו משמש כיחידת הורים. 

יש למישהו רעיון איך אפשר לבצע חלוקה פנימית חדשה על מנת שלא יהיה מצב שהגישה לממ"ד נעשית תוך כדי מעבר בחדר שינה? 

נ.ב

זה המקום היחידי האפשרי עבור הממ"ד. הצמדה לקירות חיצוניים אחרים נבדקה ונפסלה. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

זה נשמע כמו סיפור שלם, שיצריך שינוי של כלל החדרים בבית והרצת אינסטלציה עבור המקלחון-שירותים ביחידת הורים החדשה. האם השכנים בטוחים שהם רוצים להיכנס לזה? כי בגדול, אני חושב (אני לא מבין כמעט כלום בתחום) שניתן להעביר את יחידת ההורים במקום 2 החדרים הצמודים ולעשות חדר נוסף עם הגישה לממד פלוס חדר צמוד אליו באוריינטציה מאוזנת ולא אנכית כמו שהחדרים עכשיו. 

שוב- לא מבין בתחום, אין לי מושג אם זה אפשרי. אבל זה הדבר שעולה לי לראש.

זה נשמע מאד מאד לא כיפי. מאד לא. ברמה של אני כבר הייתי מעדיף להשאיר את הגישה לממד מהחדר הורים לא כיפי. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

הכי נאיבי שאפשר:

1. להפוך את המעבר למסדרון

2. להחזיר חלק מהשטח האבוד על ידי נגיסה בחדר שמתחתי. יקטין את שני החדרים תמורת המסדרון / מעבר חופשי.

3. דלת הזזה בין יחידת ההורים למסדרון החדש (כי זה מתכתב לי יותר עם מסדרון צר)

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא הבנתי את מבנה הדירה. היכן דלת הכניסה? האם יש עוד מפלס?

יש כאן הרבה מאוד משתנים - עמודים, קירות מבניים, אינסטלציה. לא עניין לחברי הפורום (חוץ מאחד או שניים) - אלא לאדריכל ומהנדס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה מה שמניח את הדעת, יש דירות יוצאות מחורבנות בתיכנון, "הרווחתם"..

כאמור הקיר שיוצא מהממד ובעצם הופך למסדרון אמור לעבור עד לקיר התומך [הכי קרוב שיש].

הנקודות האדומות - ניקוז ומים. (אסלה מקלחת כיור).

למה השירותים והמקלחות עברו צד? כי הדלת של הממד תיפתח החוצה לכיוון חדר ארונות, ככה שלא צריך לעשות סיבוב סביב הדלת בשביל להגיע לשירותי אורחים.

להלן עדכון לתוכנית image.png.69f9cadaf8cb29a3d7eb9d0691d4194a.png.4851cc335f1ee1d863378b3a0cc8a289.png

• אהבתי 3
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

תודה לכולם.

@DareDevil תודה על ההצעה, זה משהו שלא עלה על דעתי.

בודק אם מבחינת שטח אפשר לייצר בקוביה הפנימית חדר הורים + שירותים ומקלחת ואז להגדיל את חדר מספר 1, ולאחד את שירותי אורחים ושירותים ליחידה אחת עם שירותים, מקלחת וכביסה. 

צריך לבדוק גם האם אפשר להעביר את האסלות לצד הימני כמו שהצעת, היום צינור הניקוז נמצא בין הממ"ד לבין המטבח. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

פורסם

בצנרת יש עניין של שיפועים נכונים. נכון במיוחד לביוב. חוץ מזה, יש עניין של תקנים לבניה (למשל מידות וכיווני פתיחה של דלתות, רוחב של מעברים, חשמל ואינסטלציה ועוד) - שמאחורי כל אחד יש הרבה עבודת מטה של הרשויות ואי הקפדה עליהם עלולה להפריע בהמשך.

בסופו של דבר מדובר בפרוייקט של מאות אלפי ש״ח שאתה רוצה שישפר את איכות חייך. הכמה אלפי ש״ח שתשלם לאדריכל (וכמובן גם למהנדס) מתגמדים לעומת התועלת של עבודתו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

זה ברור. 

לא תכננתי לבצע לפי התשריטים בקארספורום. 

מטרת השרשור היא לאסוף רעיונות. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

פורסם

תפנה למשרת הבית הגדול  אַרַד-אֶ-כַל ותבקש ממנו כמה סקיצות. העברת תשתיות מים וביוב יכולות להיות לא טרוויאליות.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

הבעיה העיקרית זה ביוב. מים, חשמל וכל השאר זה יחסית פשוט. ביוב ומים משומשים דורשים פתרון. ייתכן ויהיה פשוט יותר להריץ צינור ביוב חדש לאורך הקיר החיצוני של הבניין ולחבר אליו את השירותים החדשים של כל השכנים מעליכם ומתחתיכם שכנראה נמצאים באותה הסירה כמוכם.

פורסם

להעביר צינור חיצוניֶ? קשה להאמין שהעירייה תאשר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 18 שעות, DareDevil כתב:

זה מה שמניח את הדעת, יש דירות יוצאות מחורבנות בתיכנון, "הרווחתם"..

כאמור הקיר שיוצא מהממד ובעצם הופך למסדרון אמור לעבור עד לקיר התומך [הכי קרוב שיש].

הנקודות האדומות - ניקוז ומים. (אסלה מקלחת כיור).

למה השירותים והמקלחות עברו צד? כי הדלת של הממד תיפתח החוצה לכיוון חדר ארונות, ככה שלא צריך לעשות סיבוב סביב הדלת בשביל להגיע לשירותי אורחים.

להלן עדכון לתוכנית image.png.69f9cadaf8cb29a3d7eb9d0691d4194a.png.4851cc335f1ee1d863378b3a0cc8a289.png

אפשר ככה, ויותר זול פשוט להפוך את החדר הורים לחצי חדר, להעביר מסדרון ושהממד החדש יהיה חדר הורים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 10 דקות, SlowRide כתב:

ושהממד החדש יהיה חדר הורים.

כל הפואנטה...

לפני 21 שעות, SurfHigh כתב:

שלא יהיה מצב שהגישה לממ"ד נעשית תוך כדי מעבר בחדר שינה 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זאת הכוונה.

לא עוברים דרך חדר אחר, יש מסדרון.

הממ"ד הופך להיות חדר שינה וחדר השינה הופך להיות חצי חדר שינה. לפי המידות שם, נראה שהחצי חדר יהיה בסביבות ה7 מ"ר שזה יותר חדר מאשר חצי.

כמובן שאם רוצים להוסיף עוד שירותים ומקלחת זה סיפור אחר שדורש בדיקות היתכנות כמו שנכתב.

image.png.69f9cadaf8cb29a3d7eb9d0691d4194a~2.png

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כל הפואנטה הייתה לא לערב את החדר שינה עם הממ"ד...לא נכנס לסיבות, אבל בהחלט יכול להבין.

• תוכן חדש...