Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שוחחתי עכשיו עם חברתת הביטוח שלי.

במידה ואין לו צד ג' והוא מסרב לשלם ישירות למוסך על התיקון 

או שאני משלם על התתיקון ותובע אותו בתביעות קטנות והם מכינים לי את החומר לבית משפט

או שזו אופציה שיותר מתאימה לי

להפעיל אתת הפוליסה שלי לשלם 990 שקלל השתתפות עצמית ושהם יתבעו אותו בבית משפט

אם הם מצליחים להוציא ממנו 75 אחוז מסכום התיקון

התביעה נמחקת מבחינתי ואני מקבל החזר רטרו על ההשתתפות עצמית והפרמיה בביטוח ששילמתי. 

פורסם
בתאריך 15.2.2026 בשעה 12:24, itamarg כתב:

הנהג מודה באשמה וגם יש סרטון ממצלמת דרך המתעד את המעבר של רכבי באור ירוק.

אתם ממלאים את השרשור הזה בדפים מיותרים. זו התביעה הכי קלה בספר והפכתם את זה לסיפור בהמשכים.

פות"ש פנה לביטוח שלו, שישא ברכה וימשיך בחייו, הוא יקבל את כל מה שמגיע לו.

• אהבתי 4
פורסם
לפני 15 דקות, omricn כתב:

למה שיתבע את הפוליסה של עצמו אם לפוגע יש צד ג.. אתה מעלה פה השערות לא הגיוניות.

חברת הביטוח של הנפגע תבדוק ותאשר שיש לפוגע צד ג ומיד תתבע אותו ובזה נגמר הסיפור.

כבר הסברתי לנפגע מה האופציות שלו במידה ולפוגע אין צד ג' אבל זה לא הסיפור פה.

הנפגע מדבר עם סוכן הביטוח שלו ועם חברת הביטוח שלו. זה נכון שהיא תיצור קשר עם חברת הביטוח של הפוגע - אבל חברת הביטוח של הפוגע לא חייבת להסכים לשלם. היא תפנה לפוגע ותבקש את אישורו לכך (כי הוא בפועל זה שמפעיל את פוליסת צד ג' שלו, משלם השתתפות עצמית, וכו'). לכן זה יכול ללכת לשני הכיוונים (אני התנסתי בשניהם): או שהפוגע מודה באחריות לתאונה והביטוח שלו משלם על הכל (ואז אכן הנפגע לא מוציא שקל מכיסו), או שהפוגע מסרב - ואז הסיפור מסתבך. הנפגע יכול לשלם על הכל מכיסו ולתבוע את הפוגע; או לתבוע את המקיף שלו (על כל המשמעויות של השתתפות עצמית, עליית פרמיה, וכו'). במקרה השני, חברת הביטוח שלו כבר תדאג לתבוע את הפוגע - אבל זה תהליך ארוך שלוקח שנים, ולא מובטח מה יגיד בית המשפט. תיאורטית, אם האשמה תהיה 100% על הפוגע, הנפגע אמור לקבל זיכוי על ההשתתפות העצמית ששילם ועל עליית הפרמיה בשנים הבאות - אבל בפועל, לא יצא לי לחוות את זה.

• אהבתי 3
פורסם (נערך)
לפני כשעה, itamarg כתב:

הוא טוען שיש לו ביטוח והוא מסובך איתו.

לדעתי אין לו באמת ביטוח צד ג ולכן מספר סיפורים 

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

לא אבל לפי בדיקה של מחלקת התביעות במוסך שבחרתי יש לו ביטוח צד ג.

פעם מישהו אמר לי שאם צד ג לא מדווח לביטוח שלו אז אי אפשר לתבוע אותם. האם זה נכון?

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
בתאריך 15.2.2026 בשעה 12:33, itamarg כתב:

מה קורה במידה ואין לו ביטוח צד ג?

אתה תתבע את המקיף שלך, והם יפתרו את הבעיה. 

אומנם תיספר לך תביעה בעבר הביטוחי, ואולי תאבד את ההנחה של השלוש שנים - אי תביעה ואי תאונה. 

בתאריך 15.2.2026 בשעה 18:04, itamarg כתב:

אין לי חלילה רצון לקחת סתם כסף מבנאדם ואם אפשר לסגור את זה בתיקון איכותי בלי שהבחור הפוגע יחטוף תביעה אין לי התנגדות,

למה לא? עבר באדום... טעות שחס וחלילה יכלה להיות עם מחיר גבוה יותר. 

לפני 7 שעות, chrono כתב:

תיאורטית, אם האשמה תהיה 100% על הפוגע, הנפגע אמור לקבל זיכוי על ההשתתפות העצמית ששילם ועל עליית הפרמיה בשנים הבאות - אבל בפועל, לא יצא לי לחוות את זה.

אז לי יצא לחוות את זה עם ביטוח ישיר.. שמישהי נכנסה ברכבי החונה, כשאני בכלל הייתי בבית. 

בתאריך 17.2.2026 בשעה 18:52, KipodYam כתב:

חייב לציין שאני מתחיל להבין את הנוהל בחו"ל של הזמנת משטרה בכל תאונה. רק ככה יש דיווח מסודר.

צריך להפעיל את זה גם בישראל. אפילו מדיווח רטרואקטיבי על כל נזק מעל 10,000 שח, כי זה פוטנציאל לנזק לגוף.

קיים גם בישראל. 

ממלא דוח נזק, תאונת דרכים ומוציאים לך מצלמות עיריה במידה וישנן. 

תאונה אחרונה שפגעו ברכבי, הזמנתי משטרה (תאונת נזק בלבד) כשראיתי שלא ניתן לדבר עם הנהגת.. וקיבלתי מספר אירוע. 

• רעיון טוב! 2

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

היי חברים

מחר אני מכניס את הרכב למוסך שקיבלתי עלליו המלצות.

אמרו לי שבסיום התיקון אני צריך להשאיר צ'ק פיקדון ל 90 ימים עד שצד ג' ישלם. 

השאלה היא כזו

מה קורה אם למישהו אין צ'קים/לא עובד עם צ'קים?.

פורסם

אני לא מכיר שיטה אחרת לתשלום דחוי. הם ישמחו אם תשלם במקום (נניח כ״א) ותחכה שחברת הביטוח תשלם לך (וזה גם מה שקורה עם צ׳קים - אתה מקבל את הכסף מהביטוח בהעברה בנקאית  או ביט או הסדר אחר, והמוסך גובה את הצ׳ק כשמגיע התאריך).

אישית גם אני שונא צ׳קים אבל מחזיק פנקס בדיוק למקרים החריגים האלה (תשלום דחוי, תקלת מסופון וכד׳).  נדמה לי שבפעם האחרונה כתבתי צ׳ק לפני 3 שנים (תקלת מסופון), אבל יש לי בבית כמה צ׳קים. מציע מציע לך גם להחזיק פנקס אחד או שניים. תזמין כבר עכשיו באתר הבנק. הבעיה היא זמן האספקה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הרכב יצא מתיקון במוסך הסדר שקיבלתי עליו המלצות.

הוחלף לטמבון מקורי כי לא מצאו תחליפי תואם.

ניראה שעשו עבודה יפה וגם קיבלתי שובר לשטיפה.

כעת הם מעבירים דרישה לצד ג לתשלום. 

מקווה שהבחור ידווח לביטוח שלו והכל יסתדר מהר.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 15.2.2026 בשעה 12:24, itamarg כתב:

על פניו ניראה שרק הטמבון נפגע, אבל 2 מוסכים שהייתי אצלם (אחד מהם מורשה יבואן) אמרו שמדובר בנזק של כמה אלפים (בטמבון יש חיישנים מקדימה).

אני אשמח לדעת כמה יצא הנזק. 

לי באיביזה 2018, מכה דומה בפינה האחורית שמאלית של האוטו יצאה בקלות 15K. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

הנזק יצא 10500.

הפגוש לבד עלה 8000 שקל בלי עבודה 

כי לא מצאו תחליפי שמתאים לחיישנים או מפירוק אז הביאו חדש מקורי. 

אגב זה המחיר של החלק לבד וזה לא שהמוסך גזר פה קופון ראיתי הודעת וואצצאפ של אחד הספקים ששלח למוסך אחר הצעת מחיר מסודרת לפגוש מקורי חדש. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

הכי פשוט זה לעשות מה שעשית.

כך עשיתי גם אני בתאונה שעברתי לא מזמן - ניתן למצוא בשרשורים פה.

כן, ספגתי את התביעה, אבל התקשרו אלי ממשרד עו"ד מטעם חברת הביטוח כדי לתבוע את זה שפגע בי וזה עכשיו אצלם.

אם יש לך שני רכבים אתה יכול גם להמנע לחלוטין מעליית הפרמיה.

לעתיד - כדאי שתכיר שאפשר לעשות ביטול השתתפות עצמית - בסכום מגוחך או אפילו בחינם - ע"י התמקחות בעת חידוש הפוליסה.

• אהבתי 1

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...