Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי לכולם, כרגע יש לי פיג'ו 308 (רכב ראשון שלי) שנת 2015 שלמרות שאני מאוד אוהב את הנוחות, סביבת הנהג, הגודל וחווית הנהיגה בה
היא כבר עולה לי יותר מידי כסף והרכב לא אמין יותר (עבר שיפוץ ראש מנוע, ועכשיו המזגן עושה בעיות יקרות לתיקון)

אז מחפש משהו שייתן חווית נהיגה דומה לצרפתית אבל בלי חוויות מוסך דומה.

אני מתכנן להחזיק אותו 5-7 שנים ולכן רוצה משהו שיהיה מקום מאחורה ל-2 כיסאות תינוק ובגאג' מכובד (כרגע אנחנו רק זוג אבל רואה רחוק)
ובנוסף לכך שיהיה אמין בצורה סבירה

נוסע ממוצע של 8K קילומטר בשנה, רוב הזמן נסיעות בפקקים של 30-40 דקות ביום ובסופ"שים נסיעות לצפון

אני מוכן לשלם קצת יותר בטיפולים כדי לקבל רכב מהנה והייתי רוצה משהו מודרני שנתון 22-21 בתקציב של 120K כאשר ניתן למתוח ל-130 למקרים מיוחדים.

לסיכום:

• כיפי לנהיגה וסביבת נהג טובה
  • אמין יחסית
  • לא רכב ארוך - בכלזאת גר בעיר ללא חנייה פרטית
  • עלויות טיפולים וביטוח שפויות (עלויות הטיפול של הפיג'ו הנוכחית די יקרות בסביבות 1200 שקל לטיפול קטן)

מתלבט בין הרכבים הבאים

פיג'ו 3008 בנזין 1.6 טורבו - מה 1.2 אני יודע להתרחק כמו מאש, וכמה שמפחיד אותי עוד פיג'ו אני הכי אוהב את איך שהוא נראה מבפנים ובחוץ ואני אוהב את ההגה הקטן של פיג'ו
סיאט אטקה/סקודה קארוק - פה מפחיד אותי ה- DSG, לא מצליח למצוא כמה באמת זה גרוע במיוחד להתחשב בעובדה שיהיו פקקים

CX-5- רכב שאני מבין שהוא מאוד אמין אבל אני גם מבין שהביטוח יהיה מאוד יקר

יש עוד רכבים מעניינים שנראה לכם עונים לתיאור?

תודה מראש לכל העונים

פורסם (נערך)

בתוואי הנסיעה שלך הייתי מצמצם את הרשימה לcx5 ו ה3008 1.6 בגלל עניין הגיר שפחות מתאים לפקקים. שניהם רכבים טובים, המאזדה אמינה מאוד ואיכותית, הפיגו יותר חדשנית מבחינת עיצוב ויחידת הנעה אך גם קצת יותר יקרה לתחזוקה מבחינת תקלות בעיקר. 

רכב נוסף שהייתי שוקל הוא סובארו פורסטר, אמין, חזק מספיק ומרווח .

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
  • רעיון טוב! 1
פורסם

האמינות שתתן לך המאזדה תקזז את עלויות הביטוח וצריכת הדלק. מה גם שלמאזדה שגרת טיפולים בסיסית וזולה יחסית. בנוסף היא נהנית משמירת ערך טובה יחסיח..

למרות שהיא המיושנת בחבורה - עדיין כמכלול מדובר בחבילה מעולה. מניסיון.

Mazda CX5

Škoda FABIA

• ספונסר פורום
פורסם

דוקא נושא ה-DSG הוא פחות מפחיד בעיני.

היות והמאזדה באמת צפופה יותר מהקארוק/אטקה (חלק מהעיצוב המושך שלה...) הרי שלדעתי מקדם ההנאה מהנהיגה מחוץ לעיר 

הוא הכי גבוה אצל בעלות ה-DSG.

1. אם תלמד לנהוג נכון בפקקים, תוך שימוש תמידי בכפתור AUTO HOLD שיש בהן, שתי ה"גרמניות" ניתנות לתחזוקה מאד סבירה (מנוע 1500 EVO חזק וחסכוני, כמעט חף מבעיות, לבדוק משאבת מים והיעדר תקלות במערכת התיזמון המורכבת שלו בשל כיבוי 2 צילינדרים בעומס נמוך). אם תטפל במוסך פרטי מומחה (כגון "רון", אופיר המכונאי האקדמאי, גיא מוטורס בשילת ועוד) תהנה מעלויות תחזוקה מאד סבירות ואמינות כללית טובה, יחד עם תחושת איכות כללית ואיבזור טוב (בגירסאות היקרות יותר), גמישות ממכרת של המנוע יחד עם חיסכון מדהים בנסועה מחוץ לעיר.

2. אם תוסיף טיגואן למשוואה, תקבל אותו עם הגיר ה"רטוב" שנחשב ל-DSG היותר אמין, יחד עם איכות חומרים ובידוד מעולים. עלויות התחזוקה זהות כמובן לסיאט/סקודה.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם (נערך)

התקציב שלך מספיק גבוה בשביל לקנות 3008 משנתון מתקדם עם 180 כ״ס. זה רכב מעולה שעונה לכל הדרישות שלך בול, עניין התחזוקה הופך להיות יותר בעייתי ככל שהרכב ״מזדקן״. אם תקנה רכב בן 3 ותחזיק אותו 5-6 שנים אתה תהיה בדיוק על הגבול. זה אולי הימור ששווה לקחת כי כחבילה לדעתי זו העסקה הכי טובה

שים לב לרמות הגימור - אתה רוצה פרימיום ומעלה (בקרת שיוט אדפטיבית, כיסא נהג חשמלי עם זכרונות, בקרת שטח מת במראות וכו׳)

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
פורסם
לפני 10 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

2. אם תוסיף טיגואן למשוואה, תקבל אותו עם הגיר ה"רטוב" שנחשב ל-DSG היותר אמין, יחד עם איכות חומרים ובידוד מעולים. עלויות התחזוקה זהות כמובן לסיאט/סקודה.

דווקא ה-DQ381 בטיגואן לא בהכרח פחות מדאיג מה- DQ200 היבש באטקה/קארוק. הוא סובל ממכטרוניק שמסיים את חייו מאד מוקדם (לפעמים כבר ב-40, 50 אלף ק"מ) ועלות ההחלפה קרובה לעשירייה. המצמדים שם פחות רגישים (אם כי מדובר בחלק עם בלאי לכן הם לא יחיו לנצח), אבל מדובר בתקלה משביתה להבדיל מרעידות במצמדים שניתן לזהות מבעוד מועד ועלות החלפתם ירדה עם השנים. 

ב- 3008 היו מספר דיווחים בפורום על כשל בממיר קטליטי, לא יודע עדיין כמה זה נפוץ אבל דובר על עלות החלפה באזור החמש ספרתי.

עוד אופציות שאפשר לשקול (מעט פחות מוצלחות אבל יחסית סבירות) הן המיצובישי אקליפס קרוס (שאמור להיות אמין מהיתר, למעט המאזדה היקר משמעותית, עם זאת יש דיווחים על תקלה במצלמת הבטיחות) והשברולט אקווינוקס (שמחירו בשוק זול ובמפתיע טרם שמעתי על תקלות רבות).

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

את האקווינוקס והסוזוקי אני מכיר אבל הם פחות מושכים אותי
לצערי הטיגואן כבר לא בתקציב ממה שאני רואה
אני מבין שאם אני רוצה רכב "מעניין" יותר אני הולך לשלם באמינות
הלב רוצה פיגו' למרות שאכלתי הרבה מרורים מה-308, אני אוהב את ההגה הקטן והעיצוב שלהם במיוחד של סביבת הנהג
האטקה לדעתי יפה אבל עדיין מפחד מכל העניין של ה-DSG
מוכן לקבל תקלה משמעותית אחת בחיי הרכב (נגיד 4K למצמדים ב-DSG) אבל מפחד שתוואי הנהיגה שלי פשוט ירצח אותו
ולעומת זאת מהפיגו' אני מפחד

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...