Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול 45000 וניו

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום.

יש לי יונדאי וניו מ2022 שהאחריות שלה תיכף נגמרת (פברואר).

קיבלתי הצעת מחיר שנראית לי יקרה מדי ממוסך מורשה: בערך 1300 ש"ח עבור טיפול 45000 ק"מ (טיפול שלישי) - להבנתי מהות הטיפול היא: פילטר שמן, שמן, פילטר אוויר ופילטר מזגן.

אלו שאלותיי:

1. האם יש יתרון כלשהו בלקחת את הרכב למוסך מורשה של יונדאי לעומת מוסך רגיל בעיר שייקח 500 ש"ח על הטיפול ?

2. האם בטיפולים במוסך מורשה באמת עובדים לפי הספר ובודקים את מצב המכלולים שדורשים בדיקה כפי שמופיע בספר ?

3. האם יש באמת משמעות במכירה לכך שהאוטו טופל במוסכים מורשים?

4. אני לא יודע זה סותר את המדיניות בפורום (אם כן פשוט אל תגיבו על זה), במידה ולא - אשמח להצעות למוסכים מומלצים לטיפולים ביונדאי באזור המרכז.

תודה מראש לעונים ושבת שלום.

עריכה אחרונה על ידי תמיר11
פורסם (נערך)

לפני שעתיים, תמיר11 כתב:

שלום.

יש לי יונדאי וניו מ2022 שהאחריות שלה תיכף נגמרת (פברואר).

קיבלתי הצעת מחיר שנראית לי יקרה מדי ממוסך מורשה: בערך 1300 ש"ח עבור טיפול 45000 ק"מ (טיפול שלישי) - להבנתי מהות הטיפול היא: פילטר שמן, שמן, פילטר אוויר ופילטר מזגן.

אלו שאלותיי:

1. האם יש יתרון כלשהו בלקחת את הרכב למוסך מורשה של יונדאי לעומת מוסך רגיל בעיר שייקח 500 ש"ח על הטיפול ?

2. האם בטיפולים במוסך מורשה באמת עובדים לפי הספר ובודקים את מצב המכלולים שדורשים בדיקה כפי שמופיע בספר ?

3. האם יש באמת משמעות במכירה לכך שהאוטו טופל במוסכים מורשים?

4. אני לא יודע זה סותר את המדיניות בפורום (אם כן פשוט אל תגיבו על זה), במידה ולא - אשמח להצעות למוסכים מומלצים לטיפולים ביונדאי באזור המרכז.

תודה מראש לעונים ושבת שלום.

1. האם יש יתרון במוסך מורשה לעומת מוסך רגיל?

יתרונות של מוסך מורשה:

שמירה על תקנים: במוסך מורשה עובדים לפי ההנחיות המדויקות של היצרן, מה שמבטיח התאמה מלאה לצורכי הרכב.

מומחיות לדגם שלך: למוסכים מורשים יש ידע וכלים ספציפיים לטיפול ביונדאי, כולל תוכנות ייעודיות לזיהוי תקלות.

שימוש בחלקים מקוריים: מוסך מורשה מחויב להשתמש בחלקים מקוריים, מה שיכול להשפיע על אמינות הרכב.

תיעוד רשמי: תיעוד טיפולים במוסך מורשה יכול לסייע אם מתגלות תקלות שנובעות מפגם ייצור גם לאחר סיום האחריות.

חסרונות:

עלויות גבוהות יותר: מוסכים מורשים נוטים להיות יקרים יותר.

תמחור אחיד: חלק מהעבודות עלולות להיות מתומחרות גבוה ללא קשר למורכבות שלהן.

במוסך רגיל:

מוסכים טובים ואמינים יכולים לבצע עבודה מצוינת בעלות נמוכה יותר.

חשוב לוודא שהם משתמשים בשמן ובחלקים תקניים (כגון שמן בתקן ACEA C5 לפי ספר היצרן).

2. האם במוסך מורשה עובדים לפי הספר?

בדרך כלל, במוסכים מורשים עובדים לפי ההנחיות של היצרן, כולל:

בדיקת מכלולים כמו מערכת הבלמים, המתלים, הגיר והאלטרנטור.

שימוש בחלקים תקניים. עם זאת, איכות העבודה תלויה במוסך ובצוות הטכני הספציפי, ולכן חשוב לבדוק המלצות גם על מוסכים מורשים.

3. האם יש משמעות למכירה בעתיד?

כן, במידה מסוימת:

רושם חיובי: תיעוד של טיפולים במוסך מורשה עשוי להעלות את ערך הרכב בעת מכירה, במיוחד אם הרוכש חושש מתקלות עתידיות.

פחות שיקול בדגמים פופולריים: במכירה של רכב יונדאי וניו, רכב אמין ופופולרי, השפעת הטיפולים במוסך מורשה קטנה יותר אם יש תיעוד שהרכב טופל היטב (כולל קבלות ממוסכים רגילים על שימוש בחלקים איכותיים).

מסקנה:

אם אתה מתכנן להחזיק ברכב זמן רב ולא חושש מההשפעה על מכירה עתידית, מוסך אמין בעיר יכול להיות פתרון משתלם, בתנאי שהם משתמשים בחלקים ושמנים תקניים.

אם אתה מעדיף שקט נפשי ותיעוד מוסדר, או אם הרכב עדיין באחריות, טיפול במוסך מורשה עשוי להיות עדיף.

בהצלחה! 🚗

עריכה אחרונה על ידי roxo89
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...