Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל אני רוצה לחזק את ידי השוטרים שנאבקים בפשע ובפח"ע ומאחל להם בהצלחה.

מעניין אותי מה המצב החוקי של העניין. אני נוסע ברחוב רגיל. המשטרה הקימה מחסום, עצרה רכב והשוטר עורך חיפוש, די יסודי ככל הנראה, בתכולת הבגאז'.

האם ניתן לעצור ככה כל רכב אקראי ולעכב אותו? האם הנהג מחוייב להסכים? או שיש כאן מצב של מידע מודיעיני, חשד ספציפי.

NO20241010-124804-014008F_exported_400~3.jpg

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

קצין בלבד רשאי לבצע חיפוש.

השוטרים שואלים את החשוד האם הוא מסכים מרצונו לחיפוש או שהוא מעדיף להמתין לקצין.

אם אין לו מה להסתיר הוא בד”כ יסכים. אחרת יצטרך להמתין זמן רב וכנקמה יבצעו לו בדיקה מעמיקה יותר.

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 3 שעות, amosbmw כתב:

...

האם ניתן לעצור ככה כל רכב אקראי ולעכב אותו?
...
 או שיש כאן מצב של מידע מודיעיני, חשד ספציפי.
...

עדיין לא ענה על התהיות הבאות.
וגם מה זה חשוד?
מה הפך אותו לחשוד?
רק בגלל שהוא אשכנזי עם עיניים כחולות, הופך אותו לחשוד?

פורסם

לפי סעיף 25 לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש), שוטר רשאי לבצע חיפוש ללא צו חיפוש ( = צו מבימ"ש) במידה ויש לו חשד סביר כי מתבצע פשע.

אתה רשאי לסרב לביצוע החיפוש ולבקש סיבה.

אם בוצע חיפוש ברכבך ללא הסכמתך, יש לך עילה להגשת תביעה כנגד המשטרה.

כמו כן, אתה יכול להגיש תלונה כנגד השוטר ליחידה לתלונות ציבור במשטרה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

עדיין, אני מנסה להבין אם קודם הקימו את המחסום ועוצרים עובר אורח שנראה להם "חשוד". אם ככה, מחר החשוד יכול להיות הבן שלי.

או שמלכתחילה הקימו את המחסום בשביל לעצור את הרכב הספציפי.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

כל התשובות לא נכונות. לכל שוטר יש סמכות לחפש ברכב אם יש לו יס"ל שבוצעה עבירה בת מעצר וצריך לאתר ראיה או את הקורבן או את מבצע העבירה; או אם יש חשש שעומדת להתבצע עבירת בטחון או הסתברות גבוהה שעומדת להתבצע עבירה בת מעצר; ולשם אכיפת פקודת הסמים המסוכנים.

עריכה אחרונה על ידי 2pac
  • לא הבנתי... 1
פורסם
לפני 11 שעות, 2pac כתב:

כל התשובות לא נכונות. לכל שוטר יש סמכות לחפש ברכב אם יש לו יס"ל שבוצעה עבירה בת מעצר וצריך לאתר ראיה או את הקורבן או את מבצע העבירה; או אם יש חשש שעומדת להתבצע עבירת בטחון או הסתברות גבוהה שעומדת להתבצע עבירה בת מעצר; ולשם אכיפת פקודת הסמים המסוכנים.

אתה כל כך נחרץ בדבריך, שאני פשוט מתפעם.

האם לשוטר יש יס"ל או שסתם בא לו לחפש ברכב כי הנהג/הרכב לא נראה לו ?

זה לא שחור ולבן כפי שאתה מציג זאת. זה יותר מורכב.

פורסם (נערך)

זאת שיקול דעת של השוטר, שיכול להסביר אחר כך,  מה הוא החשד הסביר שגרם לו לבצע חיפוש ללא צו.

( לא תחושת בטן,  אינטואיציה / הנהג או הרכב " לא נראה טוב בעין לשוטר" אלא חשד המתבסס על עובדות/ מידע מודיעיני מקדים).

מאמר לא רע בנושא:

https://oron-law.co.il/חיפוש-ברכב-ללא-צו/

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא יודע מה החוק. במציאות בדקו לי כמה פעמים כי בעיין הייתי ניראה מפוקפק. השוטר שם לך ביד חפצי ערך שהוא מוצא שלא תגיד שהוא גנב לך דברים. ואם אתה מעצבן אותו הוא גם יהיה אגרסיבי

ועל הדרך בדיקות עלי כשאני הולך ברחוב גם היו בערמות כשהייתי ניראה מפוקפק

ולמי ששאל מה זה ניראה מפוקפק - זה אחד שאין לו בגדים ליקנות אז הוא לבוש מהרחוב ולא מטופח …..

פורסם
לפני 15 שעות, guya72 כתב:

אתה כל כך נחרץ בדבריך, שאני פשוט מתפעם.

האם לשוטר יש יס"ל או שסתם בא לו לחפש ברכב כי הנהג/הרכב לא נראה לו ?

זה לא שחור ולבן כפי שאתה מציג זאת. זה יותר מורכב.

אני נחרץ כי זו לשון החוק. 

לגבי היס"ל/חשש זה כבר נתון לפרשנות והשוטר צריך לנמק מה היס"ל/חשש.

לפני 12 שעות, vladclar כתב:

מאמר לא רע בנושא:

https://oron-law.co.il/חיפוש-ברכב-ללא-צו/

העורך דין טועה. לא צריך פשע אלא עבירה בת מעצר.

פשע זה לעניין כניסה וחיפוש בחצרים.

• אהבתי 1
פורסם

ומי נתן לצבא אישור לבדוק לי את תכולת הרכב כשאני סך הכל רוצה לנסוע מירושלים למודיעין.

אנחנו מקבלים את זה בהבנה מטעמי "ביטחון" וש"לאזרח נורמטיבי אין מה להסתיר".

כמו כן לשומר בקניון

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני כשעה, avizaz כתב:

ומי נתן לצבא אישור לבדוק לי את תכולת הרכב כשאני סך הכל רוצה לנסוע מירושלים למודיעין.

אנחנו מקבלים את זה בהבנה מטעמי "ביטחון" וש"לאזרח נורמטיבי אין מה להסתיר".

כמו כן לשומר בקניון

יש חוק סמכויות לשם שמירה על בטחון הציבור.

חוץ מזה שבכניסה לקניון פרטי החיפוש הוא תנאי שהקניון מציב. מי שלא מעוניין לקבל את התנאי לא חייב להיכנס. זה סוג של הצעה וקיבול בכריתת הסכם.

פורסם

כאילו התעלמת ממה שכתבתי על הבטחון, אי אפשר להתיר כל דבר בשם השמירה על בטחון הציבור.

בקניון זה עוד בסדר כי אתה לא חייב ללכת לקניון

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...