Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום. הייתי היום בחנויות סיטרואן/פיג'ו/מאזדה/קיה/טויוטה.
הבעיה שבאף רכב אין את השני חלקים שאני רוצה, כיסא חשמלי ומוט הילוכים ללא כפתור כמו שבתמונה... מה שיש לי עכשיו, מאזדה 3 2021 האצ'בק ספיריט 2.0. לפעמים יש לי קשיים בהעברת הילוך ומצריך שימוש בשתי ידיים.
נוהג בתוך עיר/מחוץ לעיר לפעמים (קריות וחיפה), פקקים פה ושם, נהגתי על האוטו שלי העכשווי בערך 10 אלף ק"מ.
מאוד מאוד חשוב לי נגישות כי אני אדם עם נכות בידיים ורגליים, נוהג על מנגנון יד.
יש מכוניות שאין כפתור, הבעיה שאין כיסא חשמלי דווקא
ואם יש כיסא חשמלי, יש כפתור במוט.. מה הקטע?
אם אין ברירה, אצטרך להתפשר על כיסא רגיל ולא חשמלי, כי הכפתור קריטי לי וקשה לי ללחוץ.
עוד לא בדקתי היונדאי.
לפי ביטוח לאומי מגיע לי קיה ספורטאז', אז מחפש רכבים דומים לזה. מנוע מעל 1301 ועד 1800. מברר אם מותר 2000.
פניתי גם אליהם לגבי הכפתור שבידית הילוכים...
תודה.
אהבתי את הדגמים של קיה/פיג'ו וחלק טויוטה, אני לא מעוניין במאזדה כי הספיק לי פעמיים וגם העיצוב הפנימי לא משהו.
חשוב לי גם בידוד רעשים כמה פחות שאפשר.
אהב

תמונה של WhatsApp‏ 2024-06-02 בשעה 12.44.49_ef30efd4.jpg

פורסם

אין הגבלה על נפח המנוע של הרכב שאתה רוכש (אבל את הקצבה תקבל לפי מה שאושר לך)

אם אתה מתקשה להעביר הילוכים תוכל לבקש תוספת של העברת הילוכים חשמלית - פנה למחלקת הניידות בביטוח לאומי למידע נוסף.

• מעניין 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

דגמי פיז'ו אני לא מציע לקנות כי אין בהם "אוטו הולד" פונקציה שמבטלת את הצורך להחזיק את דוושת הבלם לחוצה בעת עמידת הרכב.

לאור הנכות שלך ובכלל לצורך נוחות תפעול באופן כללי אני ממליץ לחפש רק רכב עם "אוטו הולד".

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
בתאריך 2.6.2024 בשעה 14:18, zvit כתב:

אין הגבלה על נפח המנוע של הרכב שאתה רוכש (אבל את הקצבה תקבל לפי מה שאושר לך)

אם אתה מתקשה להעביר הילוכים תוכל לבקש תוספת של העברת הילוכים חשמלית - פנה למחלקת הניידות בביטוח לאומי למידע נוסף.

הוסבר לי שמותר לי רק ממנוע 1.3 ועד 1.8 ולא מעל..

אפשרי להוסיף ברכב הילוכים חשמלי ברכב שבו הוא הילוכים ידני?

אני מודע שיש דגמים עם חשמלי אבל לא ידעתי שאפשר להחליף בדגם שאין בו הילוכים חשמלי..

לפני שעתיים, green כתב:

דגמי פיז'ו אני לא מציע לקנות כי אין בהם "אוטו הולד" פונקציה שמבטלת את הצורך להחזיק את דוושת הבלם לחוצה בעת עמידת הרכב.

לאור הנכות שלך ובכלל לצורך נוחות תפעול באופן כללי אני ממליץ לחפש רק רכב עם "אוטו הולד".

אני לא מדבר על אוטו הולד, אני מדבר על ידית הילוכים עצמם שיש לי קושי בידיים להעביר הילוך ואני צריך לפעמים שתי ידיים להעביר הילוך... בגלל הכפתור מה שמוצג בתמונה.

פורסם
לפני שעה, רפאלו94 כתב:

הוסבר לי שמותר לי רק ממנוע 1.3 ועד 1.8 ולא מעל..

הוסבר לך לא נכון. אכן חייב מעל נפח 1300 כדי שהקצבה לא תפגע, אבל אפשר לקחת מעל 1800.

דגם שנראה שיתאים לך כמו כפפה ליד, הוא יונדאי קונה Supreme.

הדגם כולל כסאות מתכווננים חשמלית, דלת תא מטען חשמלית וידית הילוכים אלקטרונית נוחה לתפעול ראה בסרטון המצורף (בכוונה מדקה 6:00 בו מסבירים על תא הנוסעים) נפח המנוע שלה - 1.6.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
בתאריך 3.6.2024 בשעה 17:28, zvit כתב:

הוסבר לך לא נכון. אכן חייב מעל נפח 1300 כדי שהקצבה לא תפגע, אבל אפשר לקחת מעל 1800.

דגם שנראה שיתאים לך כמו כפפה ליד, הוא יונדאי קונה Supreme.

הדגם כולל כסאות מתכווננים חשמלית, דלת תא מטען חשמלית וידית הילוכים אלקטרונית נוחה לתפעול ראה בסרטון המצורף (בכוונה מדקה 6:00 בו מסבירים על תא הנוסעים) נפח המנוע שלה - 1.6.

תודה. רציתי לראות את האוטו הזה אתמול בתצוגה בחיפה ודווקא לא היה, גם טוסקון לא היה והתבאסתי.

מקווה שיש בחוצות המפרץ

אני מקווה שהידית הילוכים תהיה לי קלה לשימוש בקונה

באמת אין פתרון להילוכים לנכים משהו?

פורסם
בתאריך 3.6.2024 בשעה 15:21, רפאלו94 כתב:

אני לא מדבר על אוטו הולד, אני מדבר על ידית הילוכים עצמם שיש לי קושי בידיים להעביר הילוך ואני צריך לפעמים שתי ידיים להעביר הילוך... בגלל הכפתור מה שמוצג בתמונה.

בתאריך 2.6.2024 בשעה 14:01, רפאלו94 כתב:

מאוד מאוד חשוב לי נגישות כי אני אדם עם נכות בידיים ורגליים, נוהג על מנגנון יד

אני יודע שדיברת על ידית ההילוכים אבל ציינת שאתה עם נכות גם ברגליים ולכן קיומו של "אוטו הולד" גם חשוב מאד.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

מניח שיש אפשרות כלשהי לתפוס את כפתור הידית במצב לחוץ קבוע. 

לדעתי זו רק נעילה מכאנית כדי שהידית לא תזוז במידה ונוגעים בה בטעות. 

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

• תוכן חדש...