Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משום מה זה נשמע יותר מידי טוב... אם זה כל כך טוב ויש לזה כל כך הרבה מעלות למה אנחנו החבר'ה שדואגים למכוניות שלנו לא משתמשים בזה באופן קבוע? איפה החסרונות פה?

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היו כבר מיליון ויכוחים על יעילות מתאנול בארץ ובחו"ל... התירוץ של המתנגדים - אם זה טוב היו שמים את זה כבר בדלק או מציעים את זה רשמית בתשלום...

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

מישהו יכול לתת הסבר קצת מפורט יותר? זה מעניין מאוד אבל לא כ"כ מובן...

ואם אני ממלא באופנוע 95 כשאני ימלא 99 אני ירגיש הבדל? זה מותר ביכלל?

http://www.benko.co.il

בנקו - יבוא תאורת לד

פורסם

ניתן למלות אוקטן יותר גבוה כל עוד הוא נטול עופרת (99/8 במקום 95), אבל אין כל צורך! יש טענות לגבי שיפור ביצועים אבל שום דבר לא מוכח...

...Carpe Diem

פורסם

העלאת אוקטן נועדה למנוע צלצולים ושאר דטונציות המקדימות את זמנן.

אם האופנוע שלך/מנוע שלך לא מצלצל אין שום סיבה שתגרום לעצמך שלל צרות ע"י העלאת אוקטן.

את הכסף על התוספים/מתאנול הייתי שם על משהו קצת יותר יעיל ושבאמת יעלה קצת את ההספק והביצועים, כגון צביעת קאליפרים באדום זועק והגדלה לחישוקי האמר יחד עם ניפוחים בכנפיים שיעזרו לך לעוף למחוז חפצך במקום להיתקע בפקקים.

:D

בברכת סופ"ש נעים ומהנה לכולנו:

שלד

פורסם
העלאת אוקטן נועדה למנוע צלצולים ושאר דטונציות המקדימות את זמנן.

אם האופנוע שלך/מנוע שלך לא מצלצל אין שום סיבה שתגרום לעצמך שלל צרות ע"י העלאת אוקטן.

את הכסף על התוספים/מתאנול הייתי שם על משהו קצת יותר יעיל ושבאמת יעלה קצת את ההספק והביצועים, כגון צביעת קאליפרים באדום זועק והגדלה לחישוקי האמר יחד עם ניפוחים בכנפיים שיעזרו לך לעוף למחוז חפצך במקום להיתקע בפקקים.

:D

בברכת סופ"ש נעים ומהנה לכולנו:

שלד

אבל מתאנול יותר זול מבנזין..

אז אולי זו בעצם דרך לחסוך כסף?

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

אני כבר הרבה זמן חושב על לשים מתאנול אבל אני חושש מהתוצאות... יש לי רכב הזרקה, האם המתאנול יכול לגרום לסתימה במערכת הזרקה? וגם שמעתי שהוא עושה קורוזיה למנוע זה נכון?

פורסם
עזבו אתכם משטויות, תבנו מערכת הזרקה פשוטה למדי, של מים ומתאנול, שמוזרקת לתערובת מעל סל"ד מסויים... גם משפר את הביצועים, גם עוזר למנוע דטונציות, גם מצנן את הבעירה. אם יש כאן אנשי ח"א הם יבינו על מה אני מדבר, אם יש פה מי ששיפר (באמת) את הרכב, הוא ידע מה אני מדבר, אם יש כאן כאלו שרוצים לדעת יותר, תשאלו...

ליאור, הדברים שלך לוקים בקצת חוסר דיוק, שכן אין אפשרות לערבב מיים ומתאנול מבלי שהדבר יפגע בתכונות של שניהם.

הדבר כתוב בשני מקומות שונים לפחות, הראשון זה במאמר המפורסם של האוני' בחיפה שעשו את ניסוי המתאנול שהתקיים בארץ, והשני היה באתר של חברה שמריצים מכוניות במירוצי דראג, וגם שם נכתב, בהערה לגבי מתאנול שבעייתי לערבב אותו עם מיים - שכן החומר סופח אליו את המיים, ומשנה את התנהגותו.

הדבר גם ידוע כפתרון דחק למי שחושד שיש לו מיים במיכל הדלק - פשוט למלא במתאנול בריכוז גבוה יחסית למשך כמה תדלוקים - עד שהענין נפתר - מאותה סיבה בדיוק.

ולגבי מערכות הזרקת אדי מיים לתוך המצערות - זה "קצת" יותר מסובך ממה שזה נשמע. צריך לחשב שם כמויות מדוייקות מאוד של רסס, לנפח וביחס לדלק שאתה מכניס, אחרת אתה בקלות יכול לפרק לך את תא הבערה...

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
אגב בארצות הברית כן משתמשים במתאנול וכן יש דלק בתחנות דלק שמהול עם מתאנול!
בארה"ב ידידי, ישנו חופש שאנחנו לא מכירים.

בארה"ב אתה יכול לשבת בסככה מאחורי הבית, לבנות מטוס, ולטוס איתו.

בארה"ב ישנם כל מיני יצורים מוזרים, שתקינה לא ממש מעניינת אותם.

אחד הדברים הוא מנוע שעובד אך ורק על מתאנול.

מנוע של מטוס.

וזה היה לפני כ-10 שנים כשהייתי באושקוש, וויסקונסין, בתצוגה אווירית.

אני בספק אם אין מנוע למכונית שעובד נטו על מתאנול.

פורסם
בארה"ב ידידי, ישנו חופש שאנחנו לא מכירים.

בארה"ב אתה יכול לשבת בסככה מאחורי הבית, לבנות מטוס, ולטוס איתו.

בארה"ב ישנם כל מיני יצורים מוזרים, שתקינה לא ממש מעניינת אותם.

אחד הדברים הוא מנוע שעובד אך ורק על מתאנול.

מנוע של מטוס.

וזה היה לפני כ-10 שנים כשהייתי באושקוש, וויסקונסין, בתצוגה אווירית.

אני בספק אם אין מנוע למכונית שעובד נטו על מתאנול.

בארצות הברית, ידידי - אתה יכול לשבת בסככה מאחורי הבית ולהפוך מיאטה למטוס... :wink:

יש מנועים שהוסבו למתאנול, ויש אפילו ליגה למאוצי דראג של כאלו מכוניות שנקראת TOP METHANOL.

יש גם ליגה למרוצי TOP FUEL, שזה מנועים שמשתמשים בניטרומתאנול שהוא בכלל פיצוץ אטומי עם יחס דלק אויר של פחות מ 1:2. :shock:

פורסם
ליאור, הדברים שלך לוקים בקצת חוסר דיוק, שכן אין אפשרות לערבב מיים ומתאנול מבלי שהדבר יפגע בתכונות של שניהם.

הדבר כתוב בשני מקומות שונים לפחות, הראשון זה במאמר המפורסם של האוני' בחיפה שעשו את ניסוי המתאנול שהתקיים בארץ, והשני היה באתר של חברה שמריצים מכוניות במירוצי דראג, וגם שם נכתב, בהערה לגבי מתאנול שבעייתי לערבב אותו עם מיים - שכן החומר סופח אליו את המיים, ומשנה את התנהגותו.

הדבר גם ידוע כפתרון דחק למי שחושד שיש לו מיים במיכל הדלק - פשוט למלא במתאנול בריכוז גבוה יחסית למשך כמה תדלוקים - עד שהענין נפתר - מאותה סיבה בדיוק.

ולגבי מערכות הזרקת אדי מיים לתוך המצערות - זה "קצת" יותר מסובך ממה שזה נשמע. צריך לחשב שם כמויות מדוייקות מאוד של רסס, לנפח וביחס לדלק שאתה מכניס, אחרת אתה בקלות יכול לפרק לך את תא הבערה...

רון.

היי,

למעשה מה שרשמתי מדוייק למדי... השימוש בהזרקת מתאנול ביחד עם מים הגיע מעולם התעופה. ישנם מטוסים אשר בזמן ההמראה זקוקים לתוספת דחף ולשם כך מוזרק לתערובת מתאנול עם מים. מעולם התעופה נחזור לעולם הרכב... ישנן מערכות זולות למדי של הזרקת מתאנול ומים למנועי בעירה פנימית. זה שאמרתי שזה קיים, לא אומר שזה מוצר מדף, לחבר + ולהשתמש, אולי לקחתי כמובן מאליו את הבנת חברי הפורום ואולי לא, אך ברור שיש להתאים מערכת כזו לרכב ולמנוע. במנועים משופרים משמעותית, מנועים מוגדשים וכו', השימוש בהזרקה הנ"ל מסייע מאוד לפעולת המנוע בסל"ד גבוה.

לרוב, במרוצי דראג משתמשים בהזרקת ודלקי מתאנול בתור בסיס, לא בתור תוסף ולכן מה שקראת לא ממש רלוונטי. כתוסף, משתמשים בתערובת הנ"ל במרוצי דראג בעיקר בתצורות Pro-Street, במנועים עם מגדש-על, בכדי לקרר את הבעירה בסל"ד גבוה, למנוע דטונציות ועוד.

הייתה לי מכונית עם מנוע 5,700, 360 כ"ס בגלגלים וחיפשתי דרך להוסיף לה עוד קצת... בתחילה השתמשתי בניטרו, Jet של 125 כ"ס בכל לחיצה. השלב הבא היה מעבר למערכת שני שלבים, עם 100 כ"ס בראשונה ו-175 בשניה אך כאן עצרתי, כששמעתי על מערכת הזרקת המתאנול והמים... הפעולה דומה, מוזרק בלחיצת כפתור או אוטומטית (מומלץ, עם מערכת ממוחשבת ובקרה, כמובן) לתאי הבעירה ומעלים משמעותית את ההספק, הבעירה וניצולת הדלק בסל"ד כבוה. כמו כן, מערכת כזו מקררת משמעותית (המים, כמובן) את הטמפרטורה בתא הבעירה לעומת שימוש בנייטרו ודומיהם, דבר שמאריך את חיי הרכב.

כמובן שבמהילת מים ומתאנול ישנה ירידה ביעילות המתאנול, אך היא זניחה לעומת התוצאה.

אם תרצו לקרוא קצת יותר על הנושא, מומלץ להתחיל כאן:

http://not2fast.wryday.com/thermo/water_injection/water_injection.shtml

כאן תמצאו עם איזה Jet יש להשתמש למים ולמתאנול, בהתאם למנוע ולצרכים שלכם:

http://www.rbracing-rsr.com/waterinjection.html

עוד פרטים? איפה קונים? כאן לדוגמא:

http://www.urdusa.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=806_009&Category_Code=wi

לגבי חוקיות השימוש במערכת הנ"ל, אין לי מושג.....

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

• תוכן חדש...