Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני בעלים של fk8 חמש וחצי שנים

הרכב אמין מאוד כל עוד הוא מקורי.

אני חושב שאת התנהגות הרכב ניתן להעריך/לבדוק רק במסלול, זה שום מכון בדיקה לא יכול לבדוק.

בדקת את מספר הרכב במשומשת?

אני יכול לנסות לשאול חבר שהיה בקבוצה על ההיסטוריה של הרכב.

פורסם

הייתי לוקח את הכסף ומשקיע אותו במניות או שם בקופת גמל/השתלמות/לא בטוח בדיוק בשם הנכון עד אחרי הלימודים+

להנות מהחיים זה דבר חשוב 

בנסיעה שלך לקנדה תשכור רכב ספורט אמיתי במחיר שפוי תהנה ממנו חודש 

תחזור תשקיע את הזמן והכוח שלך בלימודים תסיים בהצטיינות ותתן לעצמך טפיחה על השכם שה150 הפכו ל200 

שוב, דעתי האישית בלבד!

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לפני 52 דקות, WE988244 כתב:

בנאדם חולם, יש לו את הכסף,

בסוף חיים רק פעם אחת, בהמשך החיים, אשה, ילדים, משכנתא, יותר קשה לממש חלומות,

יש לך חלום רוץ עליו ותהנה.

פשוט אם יש לך תחייה את העכשיו.

השאלה היא האם יש לו את הכסף. כי כעת הוא עם רכב זול משמעותית. זה כמובן לא חד משמעי אבל זה סימן שהוא כנראה עוד לא שם.

"לחיות את היום"  זו עצה שחלק יפיקו ממנה תועלת וחלק יפסידו ממנה הרבה. נניח מישהו שחסך עשור למקדמה לדירה ומחליט לצאת לטיול של 3 שנים מסביב העולם...

צריך להזהר איתה.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם
לפני 19 דקות, _-? כתב:

הייתי לוקח את הכסף ומשקיע אותו במניות או שם בקופת גמל/השתלמות/לא בטוח בדיוק בשם הנכון עד אחרי הלימודים+

להנות מהחיים זה דבר חשוב 

בנסיעה שלך לקנדה תשכור רכב ספורט אמיתי במחיר שפוי תהנה ממנו חודש 

תחזור תשקיע את הזמן והכוח שלך בלימודים תסיים בהצטיינות ותתן לעצמך טפיחה על השכם שה150 הפכו ל200 

שוב, דעתי האישית בלבד!

חבל שלא הסבירו לי (קרי, חזרו פעם אחר פעם, עד שנופל האסימון) על המשמעות של ריבית דריבית, כשהייתי ממש צעיר. הידע הזה היה שווה סכום לא קטן היום, 15 שנה אחרי :)

פורסם (נערך)

מי שמכיר אותי מהפורום יודע מה דעתי על "מגשימי החלומות" בני ה-22. הבנים שלי עברו את השלב הזה לא כל כך מזמן (בערך 10 שנים), בשנתיים האחרונות בירכו על כל פרוטה שלא הוציאו קודם.

תחשוב קצת יותר רחוק.

אם אתה מודאג מהזמן לעבוד בו בזמן שאתה לומד אינפי - מתי תהנה מהרכב?

@_-? אני לא יודע היכן בקנדה מתכוון פות"ש לטייל - אבל אני מנחש שבמערב, ושם האתרים דלילים והמרחקים עצומים. צריך רכב שהמטען נכנס אליו בקלות בלי לבנות איזה לגו בבגאג', ונוח לשבת בו 8 שעות ולנהוג 600 ק"מ בכביש שבו פשוט לא נוגעים  בהגה, כי יש עיקול קל פעם ב-200 ק"מ. ולקנדים יש איזה רגישות יתר למהירויות גבוהות. כלומר המהירות המותרת בכבישים הבינעירוניים הרחבים (חלק גדול לא כבישים מהירים, אין הפרדה מפלסית) נעה בין 100 קמ"ש באונטריו ל-120 ב-BC ויש שפיל של עוד כמה קמ"ש, אבל אחרי זה הענישה עולה באופן אקספוננציאלי.

אגב, חלומות משתנים עם השנים. אז יתכן שבעוד 20 שנה תגיד "איזה מזל שלא קניתי רכב ספורט, עכשיו יש לי משהו הרבה יותר מעניין". ויש מצב שתגיד "איזה אידיוט הייתי, אני עדיין חולם על רכב ספורט והאישה לא נותנת לי להגשים את החלום".

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 17 שעות, הרקוליטו כתב:

שלום, אני בעלים של fk8 חמש וחצי שנים

הרכב אמין מאוד כל עוד הוא מקורי.

אני חושב שאת התנהגות הרכב ניתן להעריך/לבדוק רק במסלול, זה שום מכון בדיקה לא יכול לבדוק.

בדקת את מספר הרכב במשומשת?

אני יכול לנסות לשאול חבר שהיה בקבוצה על ההיסטוריה של הרכב.

כן בדקתי אותו במשומשת, לא מדווח שם על התאונות אבל מבחינת ידיים וקילומטראז הכל נראה מצוין. אני בהחלט אשמח לשוחח עמך אם תוכל לייעץ לי מעט על עלויות, בכללי נקודות חלשות של הרכב שאתה מכיר ואיפה לחפש את הקטנות במעמד מול הרכב

אני כמובן קודם אלך להתרשם מהרכב בשישי הקרוב ואז אחליט אם בדיקה או לא והמשך תהליך מול המוכר.

לפני 17 שעות, _-? כתב:

להנות מהחיים זה דבר חשוב 

האמת שכרגע הכל מושקע במוצרים הפיננסיים שציינת, לצורך הקנייה כמובן אמשוך את זה. אך אם לא אקנה זה יישאר שם לצבור קצת תשואה :)

לפני 7 שעות, sperial כתב:

אם אתה מודאג מהזמן לעבוד בו בזמן שאתה לומד אינפי - מתי תהנה מהרכב?

בגדול אני דיי בטוח שלא אעבוד במשרה הנוכחית כנראה (אלא אם תיהיה גמישות) אבל אני גם מורה פרטי ועל כן עובד בשעות דיי נוחות, 5 שעות בשבוע במהלך התואר לא נשמע לי מאוד קשה ללמד שיעוריים פרטיים וזה אחלה הכנסה לתקופה.

אני גם חושש מהעתיד מהיכולת לקנות רכב כשיהיה משפחה בסיפור ולחסוך לדירה וכדומה..

כמו ש @Erel כתב, אני מתכנן לעשות בדיקה מאוד מקיפה על האוטו בהתחשב בעברו, מבחינתי כל עוד הנזק קוסמטי במידה מועטה ועניין של סחירות עתידית פחות קריטי לי. העיקר שלא יישבר לי תוך יומיים ויהיו תקלות הזויות 

אני מתכנן לקחת למכון בדיקה ומוסך מתמחה, במידה ומישהו מכיר מכון ומוסך מומלצים אשמח להמלצות, אזור המרכז זה מצוין. הומלץ לי על מוסך 386 בבית שמש שמתמחה ברכבים האלו, עוד המלצות יתקבלו בברכה

פורסם

העלויות הן מעט יותר מסיוויק רגילה אני נוסע כ 8000 קילומטר בשנה ומטפל כל שנה ולא מחכה להתראה על צורך בהחלפת שמן ( אצלי זה 13000 קילומטר), עלות כאלף שח לא במוסך יבואן. השמן עלה לי 450 שח מופאר 0-20 פילטר שמן מקורי פילטר אוויר מקורי.

צמיגים טובים 1100 -1500 שח ליחידה.

רפידות מקוריות פלוס צלחות אני מעריך סביב 4000 שח כולל עבודה ( מעל שלוש שנים עם רפידות "תחליפיות" סמי קרמיות שפשוט לא נגמרות ).

עדיין עם המצבר המקורי.

החלפתי בולם באדיבות נתיבי ישראל 8000שח ששולמו על ידי הביטוח ללא עליית פרמיה.

לאור עליית המחיר המטורללת של הדגם החדש, מבחינתי לשמור ולא למכור.

• תוכן חדש...