Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני בתהליך קניית רכב. עוד לא ברור איזה (כרגע שוקל לקנות סוזוקי סוויפט GLS ידני 1.2 שנים 2015-2016).

יש לי רגישות קיצונית לרעש. אני מעוניין להשקיט את הרכב כמה שיותר (ככה שבמדידת דציבלים בתוך הרכב זה יהיה במינימום).

העיקר זה בנסיעה מהירה - 90-110 קמ"ש - שם בדרך כלל הרעש הוא באזור ה 70+ dB. הייתי שמח להשקיט כמה שאפשר. (הורדה של כ 20 dB ומעלה היא משמעותית מאוד עבורי).

מעוניין לקבל סדר גודל של הצעות מחיר, המלצות, ואצל מי אפשר לעשות את העבודה. אני נמצא באזור נתניה.

תודה מראש! 

• מעניין 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לגילוי נאות אני עובד בתחום

סיימתי לא מזמן ברכב שלי פרויקט איטום מלא 

מצרף תמונה שתוכל להתרשם

IMG_1974.thumb.jpeg.bcc433311267793cccffa210ecfba2c9.jpeg

• אהבתי 2

גילוי נאות אני עובד בתחום האודיו לרכב . 
בעל עסק להתקנה ומכירת ציוד אודיו לרכב סאונד קלאב 

https://www.facebook.com/Soundclubgarage

פורסם
בתאריך 31.10.2023 בשעה 10:54, ריקולה כתב:

הורדה של כ 20 dB ומעלה היא משמעותית מאוד עבורי

זה לא נשמע לי ריאלי. 50dB זה הרעש בחדר שקט יחסית, וצריך לזכור שמדובר בסקאלה לוגריתמית. אולי אם תעמוד במקום עם הרכב תגיע לזה 😉

בצע קצת חיפוש בפורום (ובכלל ברשת לגבי מוצרים והייעוד והתפקוד שלהם), כי זה באמת נושא מדובר מאוד. בעיקר הודעות של @lanosforce.

כשיוחלט על רכב, תוכל לטפל נקודתית במוקדי רעש. 

כנראה נקודות עיקריות לטיפול יהיו צמיגים שקטים, גומיות לדלתות נגד רעשי רוח ואז חומרים חוסמי רעש. 

קח בחשבון שהוספת הררי חומרי בידוד ואיטום מוסיפים משקל שיכול להצטבר יפה ולגרום לעליה בצריכת הדלק. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

הרעש תלוי קודם כל באיכות האספלט ואיכות הצמיגים - במהירויות של 90-110 אתה גם יכול להגיע לעוצמות רעש גבוהות יותר על אספלט גרוע. 

אם אתה רגיש בצורה קיצונית לרעש - רכב יפני זול, לא כוון מחשבה טוב. 

ברכבים שהם באמת שקטים אתה תמצא פיצ'רים כמו זיגוג כפול, בידוד רעשים אקטיבי וגם בידוד רעשים ברמה טובה - הבעיה היא שברוב המקרים גם יהיה מדובר או ברכב הרבה יותר יקר לרכישה שלא לדבר על תחזוקה וחלקם הלא קטן יהיו משוגעים לגמרי מבחינת חוסר אמינות. 

את הסוזוקי סוויפט אתה תצליח לבודד עד רמה מסויימת אבל לא קיר האש שלה, לא המנוע ולא השמשות - נבנו להיות שקטים מלחתכילה. 

• רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 13.11.2023 בשעה 21:10, lanosforce כתב:

הרעש תלוי קודם כל באיכות האספלט ואיכות הצמיגים - במהירויות של 90-110 אתה גם יכול להגיע לעוצמות רעש גבוהות יותר על אספלט גרוע. 

אם אתה רגיש בצורה קיצונית לרעש - רכב יפני זול, לא כוון מחשבה טוב. 

ברכבים שהם באמת שקטים אתה תמצא פיצ'רים כמו זיגוג כפול, בידוד רעשים אקטיבי וגם בידוד רעשים ברמה טובה - הבעיה היא שברוב המקרים גם יהיה מדובר או ברכב הרבה יותר יקר לרכישה שלא לדבר על תחזוקה וחלקם הלא קטן יהיו משוגעים לגמרי מבחינת חוסר אמינות. 

את הסוזוקי סוויפט אתה תצליח לבודד עד רמה מסויימת אבל לא קיר האש שלה, לא המנוע ולא השמשות - נבנו להיות שקטים מלחתכילה. 

תודה על התגובה. מה דעתך על סקודה פאביה קטנה מודל 2015? מנוע 1.2

פורסם (נערך)

כל גידול של 10 דציבל מרגיש כמו הכפלה של עוצמת הקול.

דבר ראשון, סוזוקי סוויפט לדעתי תהיה קרובה יותר ל-80 דציבל במהירויות שתיארת. שזה משמעותית יותר מ-70.

דבר שני, אני צפיתי מזמן במישהו שהשקיע פירוק של הרכב מבפנים (אני חושב שזו היתה הונדה ג'אז\פיט), כיסה וחיפה בכל מיני חומרים ייעודיים. הרבה מאוד זמן עבודה, ואם אני זוכר נכון גם לא מעט כסף... וזה הוריד בסוף באולי 3 דציבל (אולי טיפה יותר, ואני מאמין שזה בקושי הורגש). זה גם משהו, אבל לדעתי בכלל לא שווה את זה.

זה לא בכיוון של מה שאתה מחפש כנראה, אבל אם שקט באמת חשוב לך, כנראה שתצטרך לבדוק דגמי לקסוס (מסויימים) ישנים.

עריכה אחרונה על ידי LaCoco
פורסם

מניח שאם היה גם מטפל בענין צמיגים, גומיות וגם בידודים נוספים ייעודיים באזור בתי הגלגלים, חומת אש ומכסה מנוע היה יכול להיות שיפור נוסף. 

פורסם

כל תוספת של 3 דיבי היא הכפלה חשמלית של ההספק בכדי להגביר עוצמת שמע. 

כל תוספת של 6 דיבי היא הכפלת עוצמת שמע לפי שמיעה לוגריתמית של בני אדם. 

10 דציבל זה כבר כמעט פי 4 למען האמת - זה הבדל היסטרי. 

• אהבתי 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תקרא עם בידוד רעשי כביש זכור לי ש208 מצויינת מנהלי הזאת אבל יש פה מדריכים איך להימנע מתרחישי זוועות ברכב … החלפת רצועת טייימניג דגש על שמן יצרן … ואומץ 

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
לפני 4 שעות, 106turbo כתב:

אם אתה מחפש רכב שקט, תחפש רכב צרפתי רכבים מאוד שקטים יחסית וגם נוחים מאוד

כן אבל בעיות טיימינג ב208 , ברור שחווית הנהיגה שלהם מצויינת כרגע אני שוקל לקחת סיאט איביזה מצאתי גם קיה פרוסיד 3 דלתות 2014

פורסם

עם המכוניות שהזכרת כאן, אתה יכול לוותר מראש

קנה אוזניות עם ANC איכותי, בכמה מאות שקלים, וסגור את הפינה

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...