Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פחד אלוהים לנסוע בכביש. אתמול נסעתי מהעבודה (מקרית חיים לקרית אתא) והייתה תאונה בעוקף קריות שיצרה פקק ענק. נסעתי דרך יגור (לא הייתה ברירה) וגם שם הייתה תאונה שיצרה פקק ענק. אחרי שעקפתי את זה (שעה נסיעה)  הייתה עוד תאונה של 3 רכבים שעמדו בצד. ככה זה שיש נהגים עם 0 מודעות לנהיגה, 0 אכפתיות מהנהג האחר

• מבאס 2
  • ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 1.8.2023 בשעה 02:25, GABIUBOGI כתב:

1. המושב שלי נשבר, הכוונה שנהגתי בישיבה ואחרי הפגיעה מצאתי את עצמי שוכב לגמרי. לא הבנתי אם זה בגלל המשקל שלי (120-125) או שזה פיצ׳ר כלשהו.

2. הרכב כיבה את עצמו.

3. ידית ההילוכים הייתה פתאום בניוטרל.

4. הדלת שלי נפתחה, הכוונה לא לנעילה אלא הייתה פתוחה (לא לרווחה הכוונה).

מעניין אותי אם כל זה סט של פיצ׳רים או שאני פשוט אידיוט ובזמן אמת כשהייתי מטושטש עשיתי אותם לבד ועכשיו אני ממציא.

קודם כל - ברוך השם שאתה בסדר גמור יחסית, ולי אין ספק שנמנע כאן אסון גדול רק בגלל שאיש לא ישב במושב האחורי.

1. חד משמעית - מושב קדמי לא אמור להישבר בעת תאונה מאחור. מה שקרה לך הוא לגמרי לא תקין, כפי שנראה כאן בכתבה של CBS

https://www.cbsnews.com/news/car-seat-back-failures-accidents-kids/

היות והאנרגיה של כל גוף גדלה בריבוע המסה שלו (או המהירות), לא ניתן לשלול את ההנחה שעקב משקל הגוף היחסית כבד שלך, מנגנון ההטיה של המושב כשל בגלל שהפעלת עליו משקל גדול פי 4 ממישהו ששוקל 60 ק"ג. כלומר, אם לדוגמא VW מייצרת כסאות שאמורים לעמוד בשלום בחבטה של 50 קמ"ש מאחור ועם משקל גוף "תקני" של בובת ריסוק (סביב 78 ק"ג אאל"ט), הרי ששילוב בין משקלך הגבוה יותר ומהירות גבוהה בהרבה מהתקן יצר עומס גבוה מהמתוכנן, שהיה עלול לסכן את היושבים מאחור - בייחוד אם הם ילדים. מזל גדול!

לגבי כיבוי מנוע - סטנדרטי בתאונה.

העברה לניוטרל אכן יכולה לקרות בצורה לא רצונית.

פתיחת הדלת אינה מכוונת, אבל מעידה על מהירות פגיעה כה גבוהה עד שהשלדה התכופפה מעט כלפי חוץ ויצרה לחץ על מנגנון הנעילה.

כפי שכבר כתבו כאן - מזל ששתי המכוניות יחסית מודרניות, בימים לא ממש רחוקים זה היה יכול להיגמר ממש אחרת...

בהקשר זה - חשוב לכולם לזכור תמיד לכוון נכון את משענות הראש בכל נסיעה. מציל חיים!

• אהבתי 2

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

@הלוחש למכוניות רק תיקון קטן - האנרגיה הקינטית יחסית למסה ולריבוע המהירות, לא להפך.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
בתאריך 1.8.2023 בשעה 09:48, llaavvii כתב:

עוד משהו קטן,
התאונה הייתה בדרך לעבודה או בחזרה ממנה?
אם כן יהיה אפשר להכיר בה כתאונת עבודה - ואז יש חישבו אחר לימי מחלה וביטוח לאומי מעביר תשלום למעסיק,
תתעד כל ביקור רופא שלך, אל תתביש לקחת ימי מחלה הכל יחזור אליך בתביעת נזקי גוף מהביטוח, מוזמן להתייעץ בכיף.

והכי חשוב רק בריאות, כנראה לצערך את הכאבים תרגיש בעוד יום-יומיים.

אפשר בבקשה לפרט לגבי ההבדלים?

בתור רוכב אופנוע אני לא יכול שלא לתהות, מה היה קורה לו היה מדובר באופנוע שנפגע ולא במכונית?  זאת הסיבה שהסיפור הזה מאוד מאוד חמור ונהג הרכב הפוגע צריך להיענש בחומרה.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

אז שמתי את ידיי על הרכב בשעה טובה אחרי שקיבלתי אישור משטרה.

בדקתי את המושב, הגלגלת תקינה, לא הבנתי איך הוא נשכב.

הדלת נפתחה כי המבנה של הרכב השתנה, היא פקעה החוצה ועכשיו לא נסגרת בכלל. תכלס זה היה יכול להיות יותר גרוע עבורי אם היא הייתה נתקעת הייתי צריך לחכות לכיבוי שיעיפו אותה.

הרכב עבר לחברת ליסינג שלי, הוא כמובן יורד מהכביש.

הזמינו לי כבר ארונה 2023, מקווה שיהיה לי איתה יותר מזל.

אני כבר חזרתי לעצמי.

IMG_8933.jpeg

IMG_8934.jpeg

עריכה אחרונה על ידי GABIUBOGI
  • אהבתי 2

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

תרגיש טוב, נזק לא פשוט והכסא נשכב בגלל משקל רב שהופעל עליו.

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

@GABIUBOGI רק עכשיו ראיתי את השירשור.

הדבר הראשון שעבר לי בראש - איזה מזל שהיית על רכב מודרני ולא איזה צ'יקמוק.
שמח לשמוע שיצאת בזול ואתה בריא ושלם, הרבה בריאות !

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 3.8.2023 בשעה 15:53, הלוחש למכוניות כתב:

ידית ההילוכים הייתה פתאום בניוטרל

השבוע הרכב שלי בלם אוטומטית בכניסה לחניה עקב זיהוי מחסום הגלגלים כמכשול. הרכב עבר לניוטרל מיד עם הבלימה. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

קרה לי מקרה דומה. בכביש בין עירוני בשעה שהתהווה פקק, נכנס בי בעוצמה רכב מאחור. גרם לרכב (C4 פיקאסו) נזק אחורי שהשמאי העריך בלמעלה מ-60% נזק והרכב לדאבוני הושבת.

אני יצאתי ללא כל פגע-  לא פגיעת שוט, לא כאב כזה או אחר, אז רק אחרי שבוע ואחרי שהפצירו בי במשפחה, הלכתי למר"מ להיבדק ונמצא שאין כלום.

אבל אמר לי מישהו - "אתה מטומטם. עו"ד טוב מוציא לך למעלה מ-100 אש"ח על תאונה כזו אם אתה נבדק מיד". אני מודה לאל שלא נגרם לי כל נזק אבל אם אני מחשב ב"נזקים" את סכום הרכב החדש שהייתי צריך לרכוש, בניכוי מה שקיבלתי מהביטוח על הרכב שהלך, בתוספת הסכום שהייתי יכול לקבל מהביטוח, מדובר כאן בהרבה כסף...

עריכה אחרונה על ידי usafun
  • תוכן חדש...