Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תופעה ממש מוזרה לאחרונה, 

ברשותי אוונסיס 2005 עם 185000 קמ מינוס פלוס ,

בעליות תלולות מדי פעם ש מין צלצולים של המנוע ולזה התרגלתי,

אבל לאחרונה יש תופעה מוזרה:

אני יוצא בבקר לנסיעה בערך של 20 קמ בכביש בין עירוני מישורי,האוטו מגיב כמו שצריך שקט כמו  הקהל של הפילהרמונית ,הרכב לא משמיע ציוץ-אשכרה שותק כמו דג!(אני מדבר על שעת בקר מוקדמת (0520-0540)

בחזור במיוחד בימים החמים האלו בסביבות השעה 1330-1400 אני חוזר מן הסתם באותה הדרך אבל עם תנועה יותר סואנת מן הסתם וטמפרטורה חיצונית יותר גבוהה, מד החום ברכב תקין ואין חוסר מים או שמן חלילה,אחרי כעשר דקות נסיעה עדיין בתוך העיר אני שומע ממש מין  צווחה או רעש של מתיחה של קפיץ מהצד הקדמי שלי,אחרי כמה דקות הרעש המטריד הזה נפסק,עצרתי כמה פעמים פתחתי מכסה מנוע לחצתי על דושת הגז והמבט אך ורק על רצועת האביזרים או אולי זו באוונסיס שרשרת הטיימינג שאני חושב שאצלי היא מוסתרת,בכל אופן אני לא בטוח אבל יש לי תחושה שייתכן שזו בעיה של מותחן הידראולי שחוק?הרצועה שאני כן רואה מסתובבת יפה שמכסה המנוע פתוח והמנוע פועל, היא ללא סדקים ממה שראיתי ומתוחה היטב-יש כיוון לתקלה ?אם זה הכיוון אז למה בבקר אין את הצווחה הזו?

במילים אחרות:

בבקר מוקדם האוטו טס יפה  וחרישי,תענוג של נסיעה,מרגיש אני על אאודי ספורט חדישה

בחזור בצהריים הרגשה שאני על פיאט 600 עם משאבת מים תקולה חחח,

גם בצהריים הרכב  מפתח מהירות בקצב שלו אבל יש רעשים של חפלה מרוקאית בליל המימונה 

עריכה אחרונה על ידי יריב77
  • מצחיק 1
פורסם

ככל שאני יודע, הגיר הוא גיר רציף Multidrive S CVT .  צווחות הן סימפטום של החלקת הרצועה בגיר. 

בדוק שמן גיר, במידה וחסר, יתכן והחום והמאמץ גורמים להחלקת הרצועה. מכיוון שאתה עומד הרכב עובר לסרק, לא תשמע את הצווחה גם אם תעלה סל״ד.

הצילצולים במאמץ בעליות מעידים שהרכב מנסה לעלות בסל״ד כשיחס התמסורת גבוה מידי, כלאמר הגיר לא מוריד הילוך. 

ממליץ לך לבדוק את נושא שמן הגיר. לפני שיהיה מאוחר מידי.

• אהבתי 3

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

תודה רבה לך על המענה המהיר,

ירדתי למטה לרכב ,האוטו עמד כמה שעות ולמרות שכמובן הנעתי אותו המנוע עדיין נחשב "קר",

בדקתי בהילוך p'

לא חסר שמן גיר במצב קר והנוזל נראה  אדמדם ושקוף ללא עכירות או משקעים,

מחר בבקר בסיום הנסיעה של ה 20 קמ לא אכבה מנוע ואבדוק הנוזל במצב hot

שוב-תודה לך על המשוב,או שאני לא זוכר נכון והבדיקה היעילה היא להעביר הילוך לדרייב תוך כדי שהמנוע פועל ואז להחזיר לפארקינג?

פורסם

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אני בכל זאת אבדוק באור יום מחר במצב מנוע חם,

גיר תקול רק בדרל חזרה?מוזר משהו, אם הגיר תקול זה אמור להיות דו סטרי לא ככה?

הנסיעה רציפה ואין בעיטות בגיר או נקישות,הלכת על תקלה גדולה מבחינתי ,

כמו באתי לרופא עם כאב גרון והוא שלח אותי לניתוח מוח דחוף,

בכל אופן אני מאזור חיפה והלינק ששלחת מדבר על אמצע תל אביב ועוד ברחוב שהפסדתי שם הון תועפות בגלל שטויות שלי,אני רוצה להאמין שאתה טועה אבל ללא ספק עירערת אותי-תודה בכל זאת

פורסם

זה שיש צווחה זה יכול להיות המון דברים ותא דווקא גיר.

מותחן כמו שאמרת זה היותר סביר, מיסב באחד הגלגלים שעוד לא מת אבל בדרך, או מיליון דברים שונים במנוע.

זה קורה גם אם האוטו עומד? רק בהאצה? מהירות מסוימת? בזווית מזוימת של ההגה? אנחנו צריכים יותר פרטים

פורסם

אז ככה,

היום חזרתי הביתה בשעה 1200,תנועה יותר דלילה מאשר בשעות הצהריים,

הרכב השמיע פחות רעש מאתמול בשעה 1400,עדיין היה רעש מציק מהצד של הנהג קדימה,

הרשרוש או הצווחה בוודאות מופיעה כשאני לוחץ על דוושת -הגז,

בדקתי שמן גיר גם היום בבקר לאחר  נסיעה של רבע שעה ו 15 קמ והנוזל היה נקי אדמדם ובמפלס הנכון ,שהאטו במצב עמידה בוודאות זה לא קורה, פשוט השקעתי עליו בחצי שנה האחרונה הון תועפות שאם הייתי יודע היה לי הרבה יותר משתלם להעיף אותו לים עם משקולת-יש אם כבר אני פה אחרי נסיעה ארוכה שאני מגיע לחניון אצלי מתחת לבית ומדומם יש מין רעש מתכתי כמו תיקתוק שעון שנמשך כמה שדניות ומפסיק-סםציפית עם האוטו הזה אני ביש מזל,שהוא טוב ללא בעיות זה בן זונה של אוטו,מרווח נוח לישיבה וכו, אבל שהוא מתחיל עם הבעיות זה לא נגמר וחלקי חילוף יקרים רצח,היה לי איתו החלפת משאבת ברקסף החלפה של משאבת דלק ולאחרונה החלפת חיישני חמצן קדימה ואחורה, אשכרה סרט של היצ'קוק, רק עכשיו חסר לי גיר או השד יודע מה,אגב-המיסב בגלגל לא נראה לי כי מייסב דופק בדרך כלל רק בסיבוב או פנייה חדה הלא כן?

פורסם
לפני 17 שעות, יריב 7 כתב:

הנסיעה רציפה ואין בעיטות בגיר או נקישות,הלכת על תקלה גדולה מבחינתי

יכול להיות, ככה זה שעושים דיגנוסטיקה בהתכתבות (כמו שחיה 😂)

אבל מה שהוביל אותי לזה זה קישור בין הרעדות שהתרגלת אליהן במאמץ והצווחה במאמץ בשעה שחם. 

מיסב גלגל היה רועש בכל מצב כמעט בכל מהירות. 

מותחן אולי אפשרי אבל אז היו נילוות אליו בעיות תיזמון .

לפני 15 שעות, רמי יו כתב:

לדעתי זה גיר אוטומטי רגיל

הגיר הרציף התחיל ב2009

האוטומטי פלנטרי שודך למנוע 2.2 ליטר , כל הספרות של 2005 מתייחסת לגיר אייסין קוד k311

ניתן לוודא על ידי קריאת הקוד הרשום על הגיר עצמו.

פורסם

מה הכוונה בעיית תיזמון?יש לי מין שיהוי של כמה שניות אם אני עומד ברמזור אני כאילו לוחץ דאבל גז ואז הכל תקין, בעקבות זה החלפתי חיישני חמצן,הבעיה השתפרה של השיהוי אבל עדיין קיימת-זה אולי בעיית תיזמון?זה קורה אף ורק שאני עומד עמידה מוחלטת ומתחיל בנסיעה, בנסיעה עצמה יש רצף תקין

• תוכן חדש...