Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני רוצה לחזור להתאמן אחרי שבשנים האחרונות די הזנחתי את עצמי .
יש 2 פקטורים משפיעים (בכוונה לא קורה להם בעיה )-
1.יש לי מגבלה מולדת ברגליים - נעזר במקל הליכה . שיווי משקל ויציבה הם לא הפורטה שלי :)

לרוץ,לקפוץ ולבצע תרגילים המחייבים תנועה ללא תמיכה - קשה לי מאוד עד בלתי אפשרי. מצד שני, ברגע שיש תמיכה, לא חסר לי כוח ומה שהלך לאיבוד בשנים האחרונות ,אפשר להחזיר.
2.אימון סטנדרטי בחדר כושר אם זה עם מכשירים או משקל חופשי -משעמם אותי.
אני מתמודד עם אתגרים כל החיים , TRX למשל, מאוד מעניין  כי יש מגוון תנועות שאפשר לבצע ויש חלופות בתוך האימון .
ספינינג אף פעם לא ניסיתי.

שלושה דברים מנחים אותי- א. כמה שיותר קשה,יותר טוב .

ב.מבחינה פיסית אני מסוגל להרבה מאוד  ואם הזמן יהיה שיפור .

ג.אני אקום לבד ,תמיד,ללא עזרה-

שלא תבינו חס וחלילה שאני לא מוכן להקשיב למאמנים.מדריכים שבאים לתקן או לשפר תנועה , אני הראשון שיקשיב . אני סולד מאנשים שמרחמים עליי !!!
אני מאוד עצמאי ומאמין בעצמי, לפני בקשה לעזרה,אעשה הכל כדי להצליח בכוחות עצמי.

לפני שאקבל אישור רפואי שיאפשר לי להירשם, רופא המשפחה ביקש שאעבור בדיקות אקו במאמץ ובדיקות דם מקיפות.
את שתי הבדיקות עברתי ואין משהו שיכל למנוע ממני לקבל את האישור.

אני מחפש מסגרת שבה אוכל לשפר את הגמישות, שיווי המשקל והיציבה . להתחזק ולהוריד במשקל - לאחרונה רזיתי ב-10 ק"ג ללא דיאטה מיוחדת כלשהי ואני מרגיש הרבה יותר טוב. לא מעוניין בפיזיוטרפיה\ריפוי בעיסוק.

תודה    למגיבים

פורסם
לפני 4 שעות, Octavia-TSI11 כתב:

אני מחפש מסגרת שבה אוכל לשפר את הגמישות, שיווי המשקל והיציבה

נשמע שפילאטיס מכשירים תפור עליך. אלה בדיוק הדברים שהוא משיג.

חיזוק שרירי ליבה שמשפרים את היציבה (אמא שלי מתאמנת כבר שנים, וזה פשוט שינה לה את צורת העמידה להרבה יותר יפה, ופחות כאבים).

ומצד שני עובדים גם על מתיחות וגמישות.

מעבר לתרגילים ברמות קושי שונות, בעבודה עם המכשירים אפשר להוסיף דרגות התנגדות בעזרת קפיצים. אלה לא אימונים קלים בכלל, אתה יוצא מזיע.

כמעט כל התרגילים בשכיבה או ישיבה, ולאלה שיהיו לך אולי קשים יש תחליפים, פשוט צריך למצוא מדריך טוב שמודע למגבלה ומכיר מגוון תרגילים.

לגבי ירידה במשקל, זה כבר ענין של איזון קלורי. אתה ללא ספק תשרוף לא מעט באימונים, וכבר הצלחת להוריד לא מעט, כך שהם יעזרו לך להמשיך ובמקביל לחטב את מה שישאר.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

תודה רבה .
מעניין איך מוצאים מאמן טוב .
יש סטודיו בכפר סבא בהנהלת קרן לייבוביץ' השחיינית הפראולימפית , די רחוק לי הן מהעבודה והן מהבית (עובד  בלוד, גר בראשל"צ) .
מקווה שיש מקומות נוספים ,לא פחות מקצועיים .
ראיתי שיש פילטיס מכשירים ופילאטיס שיקומי- לא ברור מה ההבדל.
שילוב של פילאטיס עם עוד משהו כדי לגוון יכל להיות טוב אבל כנראה מאוד יקר .
מה שבטוח שצריך לעסוק בפעילות כלשהי כי מדי יום אני יושב מול המחשב כ9 שעות ולפעמים אף יותר.

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם

לגבי מציאת מאמן, אם אין לך המלצות ממכרים, הדרך הכי טובה היא לנסות כמה מאמנים שונים ולראות מי עושה מבחינתך עבודה טובה יותר.

מעבר לדברים הסובייקטיבים (יש כאלה משעדיפים מאמן רגוע, אחרים רוצים "רודן") ודברים כלליים (מסביר בצורה ברורה את התרגיל, שם לב לכל התלמידים בקבוצה), מאמן טוב יודע לזהות תנועה לא נכונה לדייק אותך בהסבר ברור (כשתתאמן אצל כמה מאמנים תשים לב די מהר מי יודע לתת לך הערה של מילה ופתאום כל התרגיל מרגיש אחרת) ובמקרה שלך מאמן טוב צריך למצוא תרגילים בהתאם למגבלת התנועה שלך.

אין סיבה שבין לוד לראשל"צ לא תמצא כמה מקומות לבדוק ולבחור בינהם. ברוב המקומות גם יש מספר מאמנים. יקח אולי זמן למצוא את המקום המתאים, אבל אין סיבה שלא תצליח.

אין לי מושג מה זה פילאטיס שיקומי, זה לא שיש רגולטור לנושא, מישהו המציא איזו נישה וקרא לה ככה. אולי יש לו הכשרה מיוחדת ואולי לא.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם לדעתי פילאטיס זו אפשרות מעולה. הייתי בודק גם יוגה. את כל הכתוב מטה אני אומר בהתאם למה שמדריכות (גם יוגה וגם פילאטיס) אמרו לי לאורך השנים:

1. בניגוד לדעה הרווחת, פילאטיס מכשירים יותר קל מפילאטיס מזרן. זה משמש כהכנה למזרן, עבור מי שהתקשה מדי עם תרגילי המזרן. המכשיר מספק גם תמיכה וגם מומנט בחלק מהתרגילים, ואין השענות מוחלטת על שרירי ליבה (לפחות בשיעורים שאני מכיר).

2. יש לא מעט מדריכותים שבשיעורים שלהם יש הרבה דברים שלא קשורים כלל לפילאטיס מזרן קלאסי. זה אומר שמעבר לשיטת ההוראה ולמה המדריך רואה או לא, גם התוכן המועבר בשיעורים מאוד משתנה בין מדריכים. לאחרונה החלפתי (לצערי) סטודיו לאחד המוכרים והמומלצים באזור, וזה פשוט לא זה. יותר מדי תרגילים שלא מעניינים אותי, ושאני יודע להגיד שהם הווריאציות הקלות של תרגילים שכבר עשיתי בעבר. יש מי שמת על המדריכות האלו, אני עדיין מעדיף את הקודמת שלימדה אותנו את סט התרגילים הקלאסי שג'וזף פילאטיס עשה לתלמידים שלו. בקיצור - עניין של טעם. ואם כך הדבר - אם הגעת למורה והשיעור שעמם אותך , כדאי לבדוק גם מדריכים ומקומות אחרים כי השונות גבוהה מאוד. הרבה פעמים יש יותר ממדריך אחד בסטודיו.

3. פילאטיס שואב השראה רבה מהיוגה, לכן הרבה תרגילים דומים מאוד. ההבדל הוא שיוגה יכולה להיות הרבה הרבה הרבה יותר קשה, ויש את האלמנט הרוחני-אנרגטי שלא בא לידי ביטוי בפילאטיס. גם ביוגה יש מיליון סוגים, מיליון שיטות ומיליון רמות, על כן כדאי להתייעץ עם מנהלי הסטודיו כדי לדעת לאילו שיעורים כדאי ללכת.

4. לגבי ירידה במשקל - אני לא מכיר אף אחד/אחת שהרזה מיוגה או מפילאטיס. גם לא מישהו שהתחטב מזה. אני כן מכיר (ואני ביניהם) אנשים ששרירי הליבה שלהם התחזקו מאוד, שנעשו גמישים יותר עם יציבה יותר בריאה, ושפסקו להם מכאובים שונים ומשונים בזכות השיטות הללו.

5. מה עם שחייה? אני אישית שונא מים אבל הבנתי שזה משפר בערך הכל. אולי מנוי לקאנטרי בראשון/בת ים? זכור לי שבבת ים יש גם חוגים וגם בריכה, אז זה יכול לצאת משתלם יותר (וגם הכל מרוכז באותו המקום). אולי זה השתנה מאז אבל.

פורסם

אנסה למצוא מדריך טוב לפילאטיס , מקווה שאצליח.
אני מחפש מדריך יצירתי שיחפש כל הזמן חלופות -כי יש דברים שלא אצליח לעשות ושידחוף אותי קדימה למרות הקשיים .
שיפור שיווי משקל ויציבה הם מטרת העל בכל התהליך . כל היתר זה added value.
תנועה רציפה במים שכוללת הפעלת גם רגליים וגם ידיים -די קשה לי . לפני כעשור היה לי מנוי בקאנטרי לא הצלחתי לשלב גם שחייה וגם חדר כושר.

פורסם (נערך)

אתה מחפש יוגה . 

תתחיל לאט !

נסה את כל זרמי היוגה הקיימים לפני שאתה פוסל , וגם כמה מדריכים שונים - כל אחד מביא איתו צורה הדרכה\הוראה שונה 

התאמנתי תקופה ארוכה בראשון לציון, שולח לך את הפרטים שלו בפרטי . 

בהצלחה !

עריכה אחרונה על ידי amisha
  • רעיון טוב! 1

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם (נערך)

ניסיתי ביומיים האחרונים חדר כושר ראוי (שיהיה   בו מקום לבצע מתיחות לפני האימון ושלא יסריח מזעה) שיש בו חוג של פילאטיס מכשירים ובו האימון אישי או בקבוצה ממש קטנה כך שתהיה הקפדה על ביצוע נכון של התנועה וכל זאת בעלות של כ150 ש"ח  לחודש  אך לא הצלחתי למצוא .
כן מצאתי חדרי כושר ממש צפופים רובם עם מכשור ישן וריח חזק של זיעה , המציעים  כחלק מהמנוי  חוג פילאטיס מזרן -אימון קבוצתי .
הכי הזוי שחדרי כושר התחילו לגבות כסף על בניית תכנית אימון .
פרופיט רוצים 150 ש"ח לחודש עבור מנוי בחדר כושר הכולל פילאטיס בקבוצה של 10 ומעלה .
אם רוצים להתייעץ עם מדריך -צריך לשלם 300 ש"ח על 3 אימונים - הם קוראים לזה אימון אישי והתאמת סוג אימון :)
לטובה צריך לציין שהמקום חדש ,מרווח, המכיל מכשירים שונים - קהל היעד מגוון ואולי בזכות עובדה זו ,החליטו להשקיע במרסס ריח נעים בהחלט ואין במקום ריחות לא נעימים .

מחר אתחיל בחיפוש מקומות בהם יש חוגי פילאטיס \ יוגה , מקווה שלא אצא מאוכזב.

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הלכתי לאימון אחד אצל מאמן פרטי - היה נחמד , כל הגוף הופעל ( כי עכשיו הכל כואב :)) אבל לשלם 200 ש"ח לשעה זה יותר מדי ולכן אוותר . האימון נערך בסטודיו בו היה אימון קרוספיט במקביל.
היה רועש , נראה שהמתאמנים נהנו , לא נראה שאצליח לעשות משהו דומה אי פעם .

פורסם

מן הסתם אימון פרטי הוא יקר מאוד. אפשר לפעמים למצוא פרטנר ולאימון זוגי ולהתחלק בעלות. זה עדיין יקר יותר מקבוצה.

אבל עם מאמן טוב אימון בקבוצה הוא לא פחות יעיל. מאמן שלא רק מחלק תרגילים אלא שם לב לכל מתאמן, מתקן תוך כדי, זוכר כל מתאמן ונקודות התורפה שלו. 

יכול לקחת זמן למצוא אחד, אבל לא חסרים.

פורסם

הערה כללית לגבי חדרי כושר - הסביבה תלויה לא רק במתקנים אלא גם באוכלוסיה - וזו משתנה בשעות שונות. אין דין אימון ב-6 בבוקר כדין אימון ב-6 בערב, אפילו על אותי מכשיר או באותה עמדה בסטודיו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המאמן רק נתן תרגילים , לא תיקן וכמעט לא המליץ על אופן הביצוע.
לא דיבר על מתיחות לפני או אחרי האימון -לדעתי זה מוזר .
מה שכן, היה לו מאוד חשוב שאשתה כל הזמן, מה שלא רציתי .
שתיתי חצי שעה לפני האימון ובסיום האימון וזה הספיק בהחלט.
לפני כ5 שנים עשיתי מספר אימוני פילאטיס מזרן. לא זוכר עלויות .
האימון היה בקבוצה קטנה ודי הסתדרתי .
משום מה התחום נשלט על ידי נשים , האם מכירים מאמנת טובה בראשל"צ ?
להירשם סתם לחדר כושר אני לא כ"כ רוצה , אמנם הרבה יותר זול - יש לי בעבודה ב60 ש"ח לחודש.
אבל אין כמעט הכוונה .
עם השנים שמתי לב למגמה מוזרה - המדריכים בחדר כושר הם סוג של ניצבים .
לגבי השעות - אני יכל להתאמן עד 6 בבוקר או אחרי 5 בערב - המתאמנים בערב יהיו יותר צעירים , לי זה לא מפריע . אני בא להתאמן ולא לשחק - מעדיף  להתנתק מהסביבה ולא לשם אליה לב.
מה דעתכם על חוג TRX ? האם הוא נעשה תחת השגחה והכוונה של המאמן ?
לקנות רצועות TRX ולהפעיל YOUTUBE , גם אני יודע , זאת לא המטרה.

• תוכן חדש...